pasta - 17303 przepisów (strona:241/1154)

Strudel z owocami leśnymi (Strudel ai frutti di bosco) 132

borówek) 40 g kruchych ciasteczek 4 łyżki cukru trzcinowego 2 łyżki soku z cytryny 1 żółtko 1 łyżka mleka cukier puder  **** INGREDIENTI 1 rotolo di pasta sfoglia 1 mela golden 150 g di frutti di bosco (lamponi, mirtilli) 40 g di biscotti secchi 4 cucchiai di zucchero di canna 2 cucchiai di succo di limone(...)frutti di bosco. Sbucciate una mela, tagliatela a dadini e irroratela con in succo di limone. Aggiungete lo zucchero di canna e mescolate bene il tutto. Srotolate la pasta sfoglia e distribuite i biscotti tritati sulla pasta sfoglia. Per ultimo adagiate sopra le mele e i frutti di bosco, lasciando liberi i bordi. Arrotolate lo strudel dalla parte più larga

La grande e la piccola cuoca
Pasta jajeczna z łososiem. 141

Bardzo lubię, pasty jajeczne. Często kombinuję z dodatkami, żeby je urozmaicić. Tym razem, zrobiłam z wędzonym łososiem. Kto lubi łososia, na pewno, polubi tę pastę. Nam bardzo smakowała. Pochwalę się jeszcze, że miałam swojskie jajka. Dostałam od cioci :) Taka pasta, i swojski chlebek. Pyszności :) Składniki: 4 jajka 150 g. wędzonego łososia szczypior sól, pieprz 2 płaskie łyżki majonezu 1 łyżeczka

Agusiowe smakołyki
Tradycyjne japońskie zupy – co warto o nich wiedzieć? 154

bonito, czyli tzw. katsuobushi. Fakt nr 3: Miso to jedna z najzdrowszych zup świata Wśród produktów, które zapewniają Japończykom długowieczność, wymienia się najczęściej zupę miso. Jej głównym składnikiem jest pasta (o tej samej nazwie) przygotowywana na bazie sfermentowanej soi. To właśnie ten składnik jest odpowiedzialny za bogactwo znajdujących się w tym przysmaku witamin i minerałów. Oprócz niego danie zawiera najczęściej

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
10 sprawdzonych przepisów na szparagi 104

obróbce i smaczne warzywo. Polecamy dziesięć przepisów na dania ze szparagami: makarony, sałatki, kasze i zapiekanki. Szparagi z makaronem w sosie maślanym Pyszne, wiosenne danie. Mega prosta i szybka pasta w aksamitnym, lekkim sosie z pociętymi na kawałki szparagami. Do zrobienia w 15 minut. Zobacz przepis Gnocchi z batatów ze szparagami Śliczne, pomarańczowe kluseczki, które można jeść bez wyrzutów sumienia(...)zawierają zbędnych węglowodanów. Zamiast zwykłych ziemniaków gnocchi zostały zrobione z ziemniaków słodkich. Dodatek szparagów dodaje im urody i smaku. Zobacz przepi s Makaron primavera Lekko przekręcony przepis na kultową pastę primavera. Zamiast śmietanowego sosu dodaliśmy do makaronu smakowite pesto. Dzięki temu danie jest lżejsze i można je zjeść na zimno, jak sałatkę, albo na ciepło jak zwykły makaron. Zobacz przepis

Niedzielny kucharz
Czwartek: Ziołowe polędwiczki zawijane w bekon 137

daniu niesamowita jest pasta, którą natarte są polędwiczki. Podstawę stanowi upieczony czosnek, do tego trzy zioła. Tyle wystarczy, żeby niesamowicie zaromatyzować mięso. Jako przystawkę do polędwiczek zawijanych w bekon proponujemy ziemniaczaną sałatkę z muślinowym pesto. Czas przygotowania: 30 minut Czas pieczenia : 10-15 minut Poziom trudności: Raczej łatwe Liczba porcji: 2 W przepisie na polędwiczki zawijane w bekon boczek musi(...)gdyż efekt jest niesamowity. Polędwiczka jest pachnąca, chrupiąca, niesamowicie soczysta a po przekrojeniu różowa w środku. Gorąco polecamy ten sposób pieczenia zaczerpnięty z bloga Tienda.com . Mięso dobre jest natrzeć pastą i odstawić najlepiej na całą noc, żeby przyprawy miały czas uwolnić swoją moc. Do polędwiczek zawijanych w bekon polecamy ziołową sałatkę ziemniaczaną z kremowym pesto. Wart uwagi jest sposób robienia

Niedzielny kucharz
Masełko cukiniowe 188

smaku nieco przypomina wegański smalec. Usmażona z czosnkiem i cebulą cukinia jest mazista, może stąd to skojrzenie. Jeśli w waszych ogródkach cukinia obrodziła, to musicie koniecznie wypróbować taką warzywną pastę – jest bardzo prosta do przygotowania, zdrowa, pyszna i można ją długo przechowywać. Ja uwielbiam ją na śniadanie – chleb wsadzam do tostera, wyciągam pastę z lodówki i smaruję podgrzane(...)słoika. Gdy wystygnie chowamy do lodówki. Podajemy ze stostowanym pieczywem. Masło cukiniowe jest doskonałe bez dodatków, można też zjadać razem z serem lub wędliną. Mi najlepiej smakuje jako warzywna pasta do pieczywa na śniadanie czy kolację. Masełko cukiniowe przechowujemy w lodówce do maks. 3 tygodni – moje jednak znika znacznie szybciej. Przepis inspirowany thekitchn.com Post Masełko cukiniowe pochodzi z bloga

Poezja smaku
Orzechowe placuszki z białek (bez cukru, tylko 3 składniki) 92

stołowa na 1 placek.) Placuszki smażyć z obu stron do momentu lekkiego zarumienienia się. Podawać z ulubionymi dodatkami. Użyłam masła orzechowego , do smażenia oleju kokosowego oraz do podania Daktylli - pasty daktylowej z orzechami laskowymi, czyli produktów pochodzących ze sklepu Woj-Len . W moim domu Daktylla znika ekspresowo, ponieważ oprócz świetnego smaku ma dobry skład, ponieważ zawiera jedynie z pastę daktylową(...)pastę z orzechów laskowych i karob

Di gotuje
Pasta jajeczna z wędzoną makrelą 59

uwielbia pastę z wędzonej makreli – łapka w górę! ;-) Składniki Wędzona makrela 1 makrela, ok. 340g Jajko 5 jajek Ogórek kiszony 3 większe ogórki Cebula 1 średniej wielkości Majonez 3 łyżki Musztarda 1 łyżeczka lub chrzan Sól Pieprz The post Pasta jajeczna z wędzoną makrelą appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Pasta z łososia wędzonego 84

Pasta z twarożku i wędzonego łososia – idealna na kanapki, na śniadanie oraz kolację. Składniki: 200 g wędzonego łososia 150 g serka śmietankowego naturalnego, np. Almette 1 mała czerwona cebula 1-2 łyżki majonezu 1 łyżka soku z The post Pasta z łososia wędzonego appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Sałatka z fasolki szparagowej i ziemniaków w tapenadzie 84

Sałatka z fasolką szparagową, ziemniakami i kaparami w tapenadzie czyli paście z czarnych oliwek z bazylią, orzechami i czosnkiem – coś dla wielbicieli wytrawnych, zdecydowanych smaków. Będzie doskonałym dodatkiem do grillowanych mięs. Pozostałości sałatki można podsmażyć i zjeść z jajkiem sadzonym albo zrobić z nich frittatę. Print Sałatka z fasolki szparagowej i ziemniaków w tapenadzie Sałatka z fasolki szparagowej, ziemniaków(...)kaparów w tapenadzie czyli paście z czarnych oliwek, orzechów, bazylii i czosnku. Prep Time 20 minutes Cook Time 20 minutes Ingredients 1 kg młodych ziemniaków 1/2 kg fasolki szparagowej 60 g kaparów TAPENADA 2 ząbki czosnku 2 garście natki pietruszki (lub bazylii) 1/2 szklanki czarnych oliwek 1/3 szklanki orzechów włoskich 80 ml oliwy 1 łyżeczka soku z cytryny sól, pieprz

Cooking for Emily
Pasta z kurczakiem i pomidorami wg Aleex 98

dziale dekoracyjnym. Oczywiście to stamtąd wyszłam najbardziej obładowana. Dario skwitował to tylko znaczącym spojrzeniem, ale nic nie powiedział. Po powrocie do domu odłożyłam dekoracje na bok, by przygotować szybką pastę z kurczakiem i pomidorami. Wyszła pysznie. Dekoracje też są trafione. Kończy się więc udany dzień. Składniki: • 1 pierś kurczaka • 1 cebula • 2 ząbki czosnku • 4-5 plasterków wędzonego boczku(...)składników na patelni. Smażyć kilka minut. 9. W tym czasie ugotować makaron, zgodnie z przepisem na opakowaniu. Odcedzić, odlewając wodę, a makaron pozostawić w garnku. 10. Do gorącej pasty dodać składniki podsmażone na patelni z częścią rozgrzanej oliwy. Wymieszać. 11. Oliwki i ostrą papryczkę pokroić w plasterki. 12. Parmezan zetrzeć na tarce. 13. Pastę rozłożyć na talerze, doprawić papryczką

W mojej kuchni
Lekka zielona pasta jajeczna 110

sól, pieprz do smaku Wykonanie Jaja ugotować na twardo. Szpinak umyć,osuszyć . Ugotowane jajka i szpinak zmielić w maszynce. Dodać musztardę ,po przegryzieniu smaków doprawić solą i pieprzem. Do pasty dodać łyżkę szczypiorku pokrojonego ,reszta szczypiorku wokół pasty. Pasta jajeczna smakuje ze świeżym pieczywem,lub grzankami

w mojej kuchni
Lekka zielona pasta jajeczna 135

sól, pieprz do smaku Wykonanie Jaja ugotować na twardo. Szpinak umyć,osuszyć . Ugotowane jajka i szpinak zmielić w maszynce. Dodać musztardę ,po przegryzieniu smaków doprawić solą i pieprzem. Do pasty dodać łyżkę szczypiorku pokrojonego ,reszta szczypiorku wokół pasty. Pasta jajeczna smakuje ze świeżym pieczywem,lub grzankami

mojej kuchni
EKSPRESOWY SOS CURRY 166

ryżem lub orientalnym chlebkiem typu flatbread .  Przygotujecie go w 10 minut, na jednej patelni, bez zbędnego bałaganu w kuchni. Najpierw podsmażamy pomidorki z czosnkiem, sosem sojowym i pastą curry (można zastąpić przyprawą curry w proszku), a następnie dolewamy mleczko kokosowe i chwilkę gotujemy. Na koniec, już po odstawieniu z kuchenki, dodajemy listki szpinaku. SKŁADNIKI / 1-2 PORCJE 1 łyżka(...)oliwy 1 duży pomidor, np. malinowy  2 duże ząbki czosnku 1 płaska łyżka sosu sojowego 1 płaska łyżka łagodnej pasty curry, polecam taką  lub 1/2 łyżeczki curry wproszku 1/3 szklanki mleka kokosowego 1 łyżka soku z limonki  przyprawy: sól, świeżo zmielony czarny pieprz opcjonalnie: garść listków szpinaku DO PODANIA: 1/4 papryczki chili, świeża kolendra, czarny sezam

cool and minty
Tarta na francuskim cieście z cukinią, papryką i fetą (Torta di sfoglia con zucchine, peperoni e feta) 95

fety 250 ml mleka 2 jajka 2 szalotki 3 ząbki czosnku 2 łyżeczki ziół prowansalskich s ó l, pieprz   oliwa z oliwek **** INGREDIENTI 1 rotolo di pasta sfoglia 1 peperone rosso 1 peperone giallo 2 zucchine 200 g di feta 250 ml di latte 2 uova 2 scalogni 3 spicchi d'aglio 2 cucchiaini di erbe di provenza(...)ciotola montate le uova con il latte. Aggiustate di sale, pepe e erbe di provenza. Per ultimo aggiungete la feta sbriciolata, mescolando bene il tutto. Srotolate la pasta sfoglia e mettetela in uno stampo rotondo. Sul fondo della pasta distribuite le verdure precedentemente cotte. Na warzywa wylewamy  masę jajeczną z fet ą .  Brzegi ciasta delikatnie zawijamy

La grande e la piccola cuoca