Chleb andaluzyjski Pity z rybą po marokańsku Grzanki śródziemnomorskie Mini kanapeczki z halloumi Dip z buraka z za'atarem Empanadas z tuńczykiem Cygara z ciasta filo Dip z pieczonych pomidorów Keftedakia Tortilla z piekarnika Pity z halloumi Turecka pasta z bakłażana Gallette z pomidorami i pesto Roladki z papryki i serka koziego
Chilli Czosnek i Oliwajarzynowej, gdyby była bardzo soczysta odciskamy w dłoniach lekko soki.Resztę zostawiamy i kroimy na grubsze pół plasterki. Tuńczyka mieszamy z serem ricotta, łodyżkami z botwinki i startą osączoną cukinią, nadzienie doprawmy solą i pieprzem do smaku, mieszamy całość na pastę. Makaron gotujemy all dente czyli na półtwardo robimy to delikatnie aby rurki nie straciły swojej formy, osączamy(...)piekarniku około 20 minut, podajemy od razu po wyjęciu z pieca . Najlepiej smakuje z białym dobrze schłodzonym półwytrawnym winem. Pyszny obiad w stylu polsko włoskim z wiosennym tuńczykiem w roli głównej J Tuńczyk to źródło pełnowartościowego białka czy niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych. Dostarcza witaminy B, A i D, fosfor, żelazo i na dodatek jest fit! To doskonała baza
Wanilia i KardamonSałatka jajeczna z paluszkami krabowymi Moje ulubione marynowane jajka w majonezie na łódeczkach z cykorii Marynowane jajka faszerowane musem z tuńczyka Marynowane jajka nadziewane z sałatką z łososia Jajka herbaciane nadziewane guacamole Sałatka jajeczna z makrelą i porem Pasta z makreli z suszonymi pomidorami Sałatka jajeczna z awokado i rzodkiewką Tosty z awokado i jajkiem w koszulce Moja ulubiona sałatka
karmelowySałatka jajeczna z paluszkami krabowymi Moje ulubione marynowane jajka w majonezie na łódeczkach z cykorii Marynowane jajka faszerowane musem z tuńczyka Marynowane jajka nadziewane z sałatką z łososia Jajka herbaciane nadziewane guacamole Sałatka jajeczna z makrelą i porem Pasta z makreli z suszonymi pomidorami Sałatka jajeczna z awokado i rzodkiewką Tosty z awokado i jajkiem w koszulce Moja ulubiona sałatka
karmelowySałatka jajeczna z paluszkami krabowymi Moje ulubione marynowane jajka w majonezie na łódeczkach z cykorii Marynowane jajka faszerowane musem z tuńczyka Marynowane jajka nadziewane z sałatką z łososia Jajka herbaciane nadziewane guacamole Sałatka jajeczna z makrelą i porem Pasta z makreli z suszonymi pomidorami Sałatka jajeczna z awokado i rzodkiewką Tosty z awokado i jajkiem w koszulce Moja ulubiona sałatka
karmelowyJajka faszerowane z szynką Jajka z anchois i kaparkami Marynowane jajka Faszerowane jajka z serkiem i pomidorami Jajka faszerowane z tuńczykiem Jajka faszerowane z ciecierzycą Jajka faszerowane żółtym serem i pomidorami Jajka w żółtym sosie chrzanowym Jajka faszerowane pastą krabową Jajka faszerowane pastą łososiową Różowe jajka faszerowane Czas przygotowania: 15 minut Składniki: 4 jajka ugotowane na twardo 1 upieczony burak
Kulinarne przygody GatityPopularna warzywna pasta kanapkowa z ryżem i rybą. Smaczna i niezwykle prosta do przygotowania . Warzywa można połączyć z ryżem i tuńczykiem w sosie własnym . Zamiast ryżu do warzyw z powodzeniem można dodać kaszę jaglaną. Składniki: 2 marchewki 2 cebule kawałek selera korzeniowego 1 czerwona papryka 2 ząbki czosnku 1 łyżka oliwy
Zakamarki mojej kuchnisoku z cytryny 2-3 łyżki śmietany 1 szczypta ostrej papryki sól, pieprz Wykonanie: Twaróg ugnieść widelcem na gładko, dodać tuńczyka wraz z zalewą, dodać cebulę pokrojoną w kostkę oraz wszystkie pozostałe produkty. Wymieszać do połączenia się składników. Pastę podajemy ze świeżym pieczywem. Smacznego
O kuchni z uczuciemjogurtu naturalnego i serku ricotta. Mąż pierwszy raz jak usłyszał, że zrobię sernik z tuńczykiem stanowczo odpowiedział, że "On takich wynalazków jeść nie będzie". Postawiłam jednak serniczki na stole i mąż zaciekawiony wziął kawałek na widelec a następnie ukroił sobie kawałek. Serniczki są idealne jako pasta do chleba. Serniczki są puszyste i delikatne z mnóstwem warzyw. Każdy może modyfikować dodatki
Kuchnia w oparachAwokado obieramy, usuwamy pestkę i ścieramy na tarce o drobnych oczkach. Od razu skrapiamy cytryną. Dodajemy serek, tuńczyk, dokładnie mieszamy na gładką masę. Z papryczki chili usuwamy gniazda nasienne, kroimy w cienkie paseczki, czosnek obieramy i drobno siekamy. Dodajemy do pasty wraz ze szczyptą cukru, soli i pieprzu. Pasta jest lepsza jeżeli godzinkę sobie odpocznie przed spożyciem. Smacznego
Kulinarne przemysleniaKiedyś lubiłam paprykarz z wiejskim masełkiem i świeżą bułką... Dziś? Nie jadam już tych sklepowych, ponieważ każdy, na który trafiam - nie nadaje się do spożycia. Po
Di gotujeprzyprawy, majonez, jogurt. Ogórki kroję drobno dodaję do jajek. Cebulkę oraz ser żółty rowniez kroję bardzo drobno. Na koniec dodaję tuńczyka z puszki. Wszystko dokladnie mieszam, wręcz za pomocą łyżki ugniatam wszystkie składniki. Na każdy kwadracik kładę po łyżce pasty
Gotowanie Patkiwitamin śniadanie. Dzięki dużej zawartości ryby, sera i jajek dostarczy nam białka i zdrowych tłuszczy. Jest to idealna alternatywa dla past dostępnych w marketach, które zawierają duże ilości konserwantów. Zachęcamy do spróbowania! Składniki: 1 jajko (ugotowane na twardo) puszka tuńczyka (rozdrobnionego w wodzie) 125 g półtłustego twarogu 4 ząbki czosnku 2 łyżeczki śmietany pęczek szczypiorku natka pietruszki (kilka gałązek) pieprz
Banana Smilesryżowego 1,5 łyżki cukru pudru pół łyżeczki soli 5-6 płatów nori ryba (u mnie po trochu łososia wędzonego, tuńczyka w sosie własnym i surimi) ogórek awokado kremowy serek o smaku naturalnym prażony sezam (biały, czarny lub mix) pasta wasabi imbir marynowany sos sojowy miska z zimną wodą mata bambusowa Ryż płuczemy kilkakrotnie, aż odlewana woda będzie przejrzysta. Przesypujemy
Zawsze głodna!