pasta z tuńczyka - 877 przepisów (strona:38/59)

Makaron z tuńczykiem i pomidorkami (Farfalle con tonno e pomodorini) 185

Kontynuujemy smażenie kolejne 2-3 minuty. Ugotowany i odcedzony makaron wrzucamy na patelnię z pomidorkami i tuńczykiem. Całość dokładnie mieszamy.  Makaron serwujemy od razu po przygotowaniu. **** PREPARAZIONE Iniziate mettendo sul fuoco l'acqua per bollire la pasta. Quando sarà a bollore, salate a piacere e mettete a cuocere le farfalle.  Nel frattempo tagliate i pomodorini

La grande e la piccola cuoca
Błyskawiczne piątki - podsumowanie 28.10.2016r. 246

piatków . W tym tygodniu mamy 1 2 przepisów.  Arek Zupa z bocznikami   Joanna  Błyskawiczna pasta z kurczaka alla dip Diana  Kopytka z sosem grzybowym   Marta  Deser budyniowy z bitą śmietaną   Kasia Kaszotto pomidorowe z tuńczykiem   Magdalena  Ciastka francuskie z jabłk iem Agnieszka  Bananowo - cynamonowe naleśniki     Małgosia  Dżemy

Magiczne Życie Marty
Proste przepisy na świąteczne włoskie dania 219

selera   1 średnie jajko   szczypiorek   50   g kaparów   Sposób przyrządzenia:   Drylujemy oliwki. Odcedzamy tuńczyka i dodajemy do niego parmezan, jajko i pietruszk ę. Mieszamy wszystkie składniki,  dodając szczyptę soli i wypełniamy oliwki powstałą pastą.  Obta czamy je w mące, ubitym jajku,  parmezanie i smażymy.   Babeczka z  Panettone

SzczyptaSmaQ
Pasta z tuńczyka, pieczonej papryki i awokado 188

osobną blaszkę porcje warzyw. Są to z reguły ziemniaki, buraki,papryki i cukinie, z których można zrobić pyszne pasty i sałatki, jednocześnie oszczędzając energię. Zapraszam po przepis. Składniki: 1 dojrzałe awokado 1 czerwona papryka 2 jajka 150 g tuńczyka w oleju 1  czerwona cebula kilka gałązek szczypiorku sól i pieprz do smaku  Sposób przygotowania: Awokado przekroić na pół

Gosia gotuje
80 przepisów na dania na kolację 152

ziemniaczane z łososiem Tosty z serem i pomidorem Sałatka z burratą Pasta z bobu Hummus z mango Chlebek zapiekany z szynką i serem Bowl z hummusem Tacos z kurczakiem Sałatka z pieczonym batatem Steki z kalafiora Sałatka z wędzonym łososiem BABA GANOUSH – PASTA Z PIECZONEGO BAKŁAŻANA Muhammara – pasta z pieczonej papryki Krewetki w maśle czosnkowym Szakszuka ze szpinakiem i serem(...)placuszki serowe z prażonymi jabłkami sałatka z tuńczykiem podstawowy przepis na szakszukę (shakshukę) TARTA Z CUKINIĄ GNOCCHI Z POMIDORKAMI SAŁATKA Z PIECZONYMI BURACZKAMI OMLET Z BIAŁEK Z SZYNKĄ PARMEŃSKĄ SAŁATKA Z WĘDZONYM KURCZAKIEM DORSZ Z WARZYWAMI W PAPILOTACH MINI TARTY ZE SZPARAGAMI SAŁATKA Z WĘDZONYM PSTRĄGIEM SAŁATKA Z WARZYWAMI GOTOWANYMI NA PARZE PASTA Z KURCZAKA PASTA Z SOCZEWICY TATAR

nietylkopasta.pl
Zapiekanka makaronowa z tuńczykiem i brokułami 366

moimi modyfikacjami. Składniki na 6 porcji: 500 g makaronu świderki lub penne 500 g brokułów 2 puszki tuńczyka w sosie własnym 50g masła 500 ml mleka 50g mąki (ok. 4 łyżki) 100g ricotty lub mascarpone kilka suszonych pomidorów lub 1,5 łyżki pasty z suszonych pomidorów (do kupienia w Biedronce) kilkanaście czarnych oliwek świeża lub suszona bazylia 10 dag startego(...)ognia. Wymieszaj z ricottą lub mascarpone oraz suszonymi pomidorami, bazylią i makaronem z brokułami (brokuł można pokroić na drobniejsze kawałki) oraz pokrojonymi oliwkami. Całość wymieszaj.  Dodaj odsączonego tuńczyka. Wymieszaj całość i przełóż do naczynia żaroodpornego. Posyp startym serem żółtym i piecz ok. 25 minut w 180 stopniach do rozpuszczenia sera. Smacznego, Anulla

Fabryka pomysłów
WIOSENNY TORCIK KANAPKOWY Z TUŃCZYKIEM 187

kanapki. Syte, pyszne i kolorowe. Torcik jest przygotowany z chleba tostowego z dodatkiem pasty tuńczykowej, jajecznej i rzodkiewkowej, która nadaje ostrzejszej nuty. Całość tortu kanapkowego uwieńcza szczypiorek, pomidor i świeży ogórek. Składniki: 6 kromek chleba tostowego 1 WARSTWA 2 sztuki jajek ugotowanych na twardo 1 puszka tuńczyka w sosie własnym Princess 1 op. serka naturalnego kanapkowego 4 łyżki jogurtu naturalnego(...)ogórek świeży pomidorki koktajlowe szczypiorek Przygotowujemy kremy do tortu 1 WARSTWA: Tuńczyka Princess odsączamy z sosu. Jajka kroimy w kostkę. Serek mieszamy z jogurtem i musztardą. Dodajemy jajka oraz tuńczyka. Przyprawiamy solą i pieprzem. Mieszamy. 2 WARSTWA:  Jogurt mieszamy z serkiem kanapkowym. Szczypiorek siekamy. Jajka kroimy w kostkę. Jajka i szczypiorek mieszamy z jogurtem i serkiem. Przyprawiamy solą

Kuchnia w oparach
WINE BAR LA VINOTEQUE W WARSZAWIE - FANTASTYCZNE MIEJSCE NA MAPIE WARSZAWY 128

całość z odpowiednim winem. W daniach głównych są oczywiście klasyki takie jak stek z polędwicy, owoce morza, czy pasty. Tego wieczoru delektowaliśmy się samymi specjałami tego miejsca, między innymi spróbowaliśmy: Deskę serów z pyszną konfiturą z czerwonej cebuli. Tatara z tuńczyka, kaparami i świeżą kolendrą. Marynowane plastry bakłażana, faszerowane kozim serem, podawane z suszonymi pomidorami i rukolą.  Rozebranego

Niezły Młynek
Przekąski i potrawy na Sylwestrową Noc 207

kurkami    Mini pizze z krewetkami, pomidorkami, papryką i pikantną pastą pomidorową z awokado    Sycący kociołek z mięsem i warzywami   Imprezowa frittata      Sałatka śledziowa z buraczkami     Bigos   Galaretka z kurczaka      Sałatka z tuńczyka z ryżem i warzywami      Sałatka gyros-kebab      Sycący

Passions hobbies life
WINE BAR LA VINOTEQUE W WARSZAWIE - FANTASTYCZNE MIEJSCE NA MAPIE WARSZAWY 180

całość z odpowiednim winem. W daniach głównych są oczywiście klasyki takie jak stek z polędwicy, owoce morza, czy pasty. Tego wieczoru delektowaliśmy się samymi specjałami tego miejsca, między innymi spróbowaliśmy: Deskę serów z pyszną konfiturą z czerwonej cebuli. Tatara z tuńczyka, kaparami i świeżą kolendrą. Marynowane plastry bakłażana, faszerowane kozim serem, podawane z suszonymi pomidorami i rukolą.  Rozebranego

Niezły Młynek
Zapiekanka bałkańska z tuńczykiem i szparagami 292

zdrowiu. Może być długo przechowywany, więc warto mieć puszkę w zanadrzu, nigdy nie wiadomo jaka wariacja kulinarna przyjdzie nam do głowy Składniki na 3 – 4 porcje: 1 puszka tuńczyka w oleju Princes 1 jajko 50 ml śmietanki 18 % 250 g szparag białych 1 mała cukinia 1 mały bakłażan oliwa z oliwek suszone zioła prowansalskie 250 g ajvaru łagodnego gałązka(...)grillowej, do lekkiego zrumienienia. Na dno naczynia żaroodpornego, w którym będziemy zapiekać, wykładamy warstwę warzywnej pasty ajvar, następnie układamy grillowaną cukinię, bakłażana, i szparagi. Rozkłócone jajko łączymy ze śmietanką, dodajemy szczyptę soli, posiekane oregano i polewamy górną warstwę zapiekanki. Na wierzch wykładamy kawałki tuńczyka. Zapiekamy w temperaturze 180ºC przez 25 – 30 minut. Po wyjęciu z piekarnika posypać świeżymi listkami oregano

Kierunekuchnia
Muffinki makaronowe 221

Jedzenie bezglutenowe staje się coraz bardziej popularne. Niekoniecznie dlatego, iż nastała na nie “moda”, ale dlatego, iż jest łagodniejsze dla naszego żołądka. Bezglutenowe muffinki

mecooks
Bezglutenowe muffinki makaronowe 202

Jedzenie bezglutenowe staje się coraz bardziej popularne. Niekoniecznie dlatego, iż nastała na nie “moda”, ale dlatego, iż jest łagodniejsze dla naszego żołądka. Bezglutenowe muffinki

mecooks
Roladki z tortilli z pastą jajeczną i suszonymi pomidorami 123

polecam Wam szczególnie: Roladki z tortilli z serkiem śmietankowym Roladki z tortilli z ogórkiem Roladki z tortilli z tuńczykiem Imprezowe roladki z tortilli Roladki z tortilli z łososiem W tym wpisie przygotowałam dla Was przepis na pyszne roladki z tortilli z pastą jajeczną i suszonymi pomidorami, w towarzystwie świeżego szpinaku i ogórka. Całość smakuje naprawdę rewelacyjnie. Składniki idealnie do siebie

Przepiski.pl
Faszerowane jajka na wiele sposobów - pyszna Wielkanoc 167

pastą z makreli Faszerowane jajka z pieczarkami J ajka z rzeżuchą Różowe jajka z ziołowym serkiem Jajka faszerowane z szynką Różowe jajka faszerowane Jajka faszerowane pastą szpinakową Jajka faszerowane fetą i koncentratem Jajka z pastą krabową Marmurkowe chińskie jajka Jajka marynowane w curry Jajka faszerowane z ciecierzycą Marynowane jajka Jajka z anchois i kaparkami Jajka faszerowane z tuńczykiem

Kulinarne przygody Gatity

Proponowane wyszukiwania