Jedna z moich ulubionych past. Robię ją już od dawna. Przepis znalazłam na jednym z blogów kulinarnych, jednak dziś nie mogę go nigdzie znaleźć... Jeśli tylko mi się to uda - podam adres ;-) Świetna propozycja na zdrowie śniadanie. Składniki -dojrzałe awokado -puszka rozdrobnionego tuńczyka w wodzie -odrobina soku z cytryny -pietruszka -pieprz i sól Przygotowanie Awokado obrać i pokroić w malutką
Zielona Kuchniatradycyjnych kanapek z szynką, które zazwyczaj jadamy. Najczęściej robię pasty rybne lub jajeczne. Ta którą teraz prezentuję jest nie tylko smaczna ale też ekspresowa do zrobienia, dosłownie w dwie minuty. Świetnie smakuje nie tylko na świeżych bułeczkach ale też na grzankach. Składniki: 150 g białego sera puszka tuńczyka łyżka majonezu 3-4 suszone pomidory z zalewy koperek sól, pieprz
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniaobowiązuje zasada: "szybko, smacznie, nie drogo, łatwo, bez bałaganu": SAŁATKI / PASTY KANAPKOWE / DIPY: 1. Sałatka śledziowa z ananasem (DB) 2. Sałatka tuńczykowa z ryżem parabolicznym, kapustą pekińską i... (DB) 3. Sałatka/pasta kanapkowa z pora (DB) 4. Kremowa sałatka włoska ze śledziem na łódeczkach pomidorowych (DB) 5. SAŁATKA Z TUŃCZYKIEM, POREM, CZERWONYM RYŻEM, CZARNYM SEZAMEM, ZIARNAMI I... 6. Sałatka Jarzynowa
Wypisz Wymalujgdzie jadłam tylko tuńczyka z sałatą i sałatę z tuńczykiem Dla mnie to masakra, wiem że nie można jeść wszystkiego, ale można jeść smacznie, ruszać się i powoli, powoli coś się dzieje Na patelni rozgrzać olej, wrzucić posikany drobno czosnek, pokrojone drobno papryczki chilli ( nasionka i błonki usunąć ), imbir, pastę curry. Smażyć 30 sekund, cały czas mieszając. Krewetki i przegrzebki
Kuchnia PokoleńJuż nie raz Wam pisałem, że uwielbiamy wszelkiego rodzaju makarony. Tym razem Madzia postanowiła przygotować pyszny makaron razowy z łososiem i cukinią. Będzie to idealne połączenie
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!odświeżać swoje przepisy. Dziś zapraszam na szybką pastę idealną do faszerowania jajek lub do świeżego pieczywa. Rewelacyjnie wygląda na Świątecznym stole. Wszystkie przyprawy znajdziecie w sklepie internetowym ---- www.skworcu.com.pl Zapraszam do zakupów ;) Jeśli spodobał Ci się przepis zapraszam do polubienia mojej strony ;* Składniki na ok 6 osób: 🐣 250 g tuńczyka, stek w oleju 🐣 10 dag sera żółtego
Gotowanie Patkichilli (w zależności jaką „ostrość” preferujecie) sól pieprz Wykonanie: Tuńczyka odsączamy z zalewy. Kiszone ogórki kroimy w ćwierć-plasterki. Cebulki marynowane siekamy na mniejsze kawałki. Oliwki należy pokroić w plasterki. Wszystkie składniki wrzucamy do miseczki, dodajemy majonez i przyprawy. Dokładnie mieszamy. Na kromkę pieczywa tostowego nakładamy 1-2 łyżki pasty tuńczykowej i przykrywamy drugą kromką. Postępujemy tak do wyczerpania „nadzienia
MyCookBook.plBardzo prosty i szybki makaron z krewetkami i cukinią. To danie to prawdziwa uczta dla wszystkich, którzy lubią owoce morza. Niestety najlepiej on smakuje podany zaraz
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!porze lunchu raczą się klasyczni swoimi pastami Za to kolacja jest gwoździem programu. Wtedy to zbiera się cała familia, przy jednym stole i to własnie wtedy zajadają porządne i sycące dania popijając obficie winem. Poniżej przedstawiam Wam moje pyszności inspirowane kuchnią włoską. Na pierwszy ogień proponuję steki z tuńczyka pieczone na pysznym gulaszu z papryką, cukinią, oliwkami i pomidorami
karmelowyogórka, rzepy i ryby, california maki to największy kaliber spośród maków, często z dodatkiem serka typu Philadelphia oraz kilkoma dodatkami i sałatą. Najczęsciej dodaje się do nich łososia, tuńczyka, ogórka, awokado lub żółtą rzepę, ale masz tu nieograniczone pole do popisu. ikura gunkan – sushi zawinięte w nori, którego spód wypełniony jest ryżem, a wierzch pokrywa kawior. nigiri – kulki(...)najtrudniejsze do zrobienia w warunkach domowych, ale znajomy sushi master potwierdził że potrzebny jest długi trening przy ich przygotowaniu. Do „przylepienia” ryby używa się także odrobiny pasty wasabi. temaki – stożki z nori nadziewane ryżem i dodatkami. Zawija się je nieco inaczej niż tradycyjne rolki i są większe. sashimi – to po prostu świeża ryba pokrojona w niewielkie
nietylkopasta.plUwielbiam, śniadaniowo, wszelakiego rodzaju pasty. Robi się je w sumie przyjemnie, smakują najczęściej całkiem bardzo świetnie. Do tego trzeba tylko skoczyć po świeże buły do piekarni i naprawdę nic więcej nie potrzeba (no może poza herbatą z miodem i cytryną). Składniki: 5 jajek ugotowanych na twardo 1 puszka tuńczyka w kawałkach w oleju 50 g sera feta 1 mała czerwona
Kardamonovyśmieciuga z tuńczykiem TU Sałatka jarzynowa z oliwkami TU Sałatka 3 - składnikowa z roszponką TU Sałatka pieczarkowa TU Sałatka ze szpinakiem TU Przekąski na zimno i gorąco: Naleśniki z marynowanym w rozmarynie kurczakiem, gorgonzolą i borówkami TU Ser camembert faszerowany śliwkami TU Roladki z bakłażana nadziewane pastą z pestek
pieprzny smaczekSałatka z tuńczykiem, kukurydzą, serem żółtym i kiszonym ogórkiem Sałatka z tuńczyka zagościła na polskich stołach na początku lat 90. ubiegłego wieku i od tamtego czasu
Korniszonkiwinem – makaron z polędwicą – makaron z tuńczykiem – makaron z cukinią – makaron z kurczakiem – makaron z szynką Zajrzyjcie też do tych kilku przepisów na dania z dynią, zarówno na słono jak i słodko: 5 przepisów na ciasta z dynią Chilli con carne z dynią i kalafiorem Sałatka z pieczoną dynią i serem feta Pasta z dyni i koziego sera Bruschetta
nietylkopasta.plszybki obiad - makaron z tuńczykiem w kremowym sosie z serka śmietankowego typu cream cheese. Danie przygotowuje się naprawdę błyskawicznie, jest świetną propozycją na szybki obiad w środku tygodnia lub bezmięsną potrawę w piątek. Do makaronu dorzuciłam marchewkę i groszek, ale dobrze sprawdzą się prawie wszystkie Wasze ulubione warzywa, na przykład papryka czy cukinia. Smacznego:) puszka tuńczyka, 200-250 g makaronu(...)minut do miękkości warzyw. Wrzucić odsączonego tuńczyka i serek, dusić kilka minut do rozpuszczenia się serka i podlać taką ilością wody, by całość nabrała konsystencji sosu. Doprawić do smaku. Wymieszać z makaronem ugotowanym według instrukcji na opakowaniu, posypać świeżymi ziołami. Instagram Facebook Twitter ENGLISH: 1 can of tuna, 200-250 g of pasta, 3/4 cup of peas, 1 carrot
Lekcje w kuchni