pasta z tuńczyka - 877 przepisów (strona:46/59)

Spaghetti śródziemnomorskie 161

SKŁADNIKI: 1/2 opakowania makaronu spaghetti MALMA garść czarnych oliwek bez pestek 200 g marynowanych kalmarów (można kupić w marketach na dziale z orientalnym jedzeniem, pakowane w

ClauditteMissCooking
[Wielkanoc] Jajka faszerowane na 6 sposobów 89

pierwszym przepisie. Żółtka miksujemy z masłem, musztardą i sokiem z cytryny, a następnie doprawiamy do smaku wg uznania. Powstałą masą nadziewamy połówki jajek i posypujemy zielenieną. Jajka faszerowane pastą łososiową Składniki: 5 jajek 100 g wędzonego łososia Sok z połówki cytryny 1 łyżka masła Sól Szczypta pieprzu cayenne Koperek Kilka zielonych oliwek Przygotowanie: Jajka gotujemy i przygotowujemy jak w pierwszym(...)przepisie. Żółtka, łososia, masło, sok z cytryny, sól oraz cayenne miksujemy na gładką masę, którą nadziewamy jajka. Koperek oraz zielone oliwki drobno siekamy i posypujemy nimi jajka. Jajka faszerowane tuńczykiem Składniki: 5 jajek 1 puszka tuńczyka w sosie własnym 4-5 łyżek majonezu 1 łyżka chrzanu Sól/pieprz do smaku wg uznania Kilka rzodkiewek Drobno posiekana natka pietruszki Przygotowanie: Jajka

Kate's Kitchen
Spaghetti z tuńczykiem i cytryną 60

Spaghetti z tuńczykiem i cytryną. Spaghetti al tonno e limone. Zdecydowany smak tuńczyka, świeżość cytryny, aromat bazylii w jednym daniu, to nic innego jak smak wiosny, lata i dobrego samopoczucia. Spaghetti z tuńczykiem i cytryną to danie proste, szybkie i mało kaloryczne. Jak zrobić spaghetti z tuńczykiem i cytryną? Składniki: - 320 g spaghetti - 2 szalotki - 1 duża cytryna - pęczek bazylii(...)tuńczyka w oleju już odsączonego  Jak przygotować spaghetti z tuńczykiem i cytryną: Nastawcie garnek z wodą na spaghetti. Poszatkujcie drobno szalotkę i wrzućcie na patelnię z 4 łyżkami oliwy z oliwek. Smażcie szalotki na małym ogniu około 5 minut. Zetrzyjcie na tarce do parmezanu skórkę z całej cytryny. Wymieszajcie otartą skórkę z cytryny z tuńczykiem, jeśli lubicie dodajcie kapary

Z Kuchni Do Kuchni
Jajka na twardo 66

cytryny lub octu, możesz delikatnie nakłuć zaokrąglony czubek jajka, dzięki czemu wzrastające ciśnienie podczas gotowanie będzie miało ujście. Jajka na twardo możesz podać jako składnik wielu sałatek, np. z tuńczykiem, łososiem. Bez jajek ugotowanych na twardo nie wyobrażam sobie także sałatki jarzynowej. Jajka ugotowane na twardo są idealne jako baza do faszerowania, szczególnie w okresie wielkanocnym. Możesz je podać(...)innych warzyw. Jajka na twardo smakują wyśmienicie podane na stole lub na kanapce z majonezem (lub sosem czosnkowym, chrzanowym) z posiekanym szczypiorem. Z jajek na twardo przygotujesz pyszne pasty jajeczne. Najprostsza z nich to kilka pokrojonych drobno jajek z dodatkiem majonezu, szczypiorku i jogurtu naturalnego. Możesz wzbogacić ją dodatkiem posiekanych warzyw, takich jak papryka, pieczarki, rzodkiewka, ogórki kiszone lub konserwowe

Zasmakuj Kuchni
'Healthy family food.' Lizzie King 54

podzielonych na 8 rozdziałów: codzienne śniadanie ( everyday breakfast ); smoothies, soki i wszystko, co wymaga słomki ( smoothies, juices & anything that needs a straw ); zupy ( soups ); makarony, sosy i ryż ( pasta, sauces & rice ); warzywa ( vegetables ); ryba, kurczak i mięso ( fish, chicken & meat ); pudełka śniadaniowe, przenośne, pikniki i przekąski ( lunchbox, portables, picnics & snacks ), a na końcu desery i ciasta(...)pomidorkami koktajlowymi zapowiadają się świetnie, podobnie, jak zupa z krewetkami i cieniutkim makaronem ryżowym, oraz ta z czerwoną soczewicą i słodkimi ziemniakami. Na szybki obiad przyda się makaron z tuńczykiem i pomidorkami koktajlowymi, chilli z trzema fasolkami i soczewicą, kokosowe curry ze słodkich ziemniaków i zielonej fasolki, albo letni cytrynowy kurczak z nowymi ziemniakami. Może nawet wypróbuję real ketchup - prawdziwy

Lejdi of the house
Sałatka z fasolki szparagowej, rukoli i jajka. 209

tuńczyka, ale to co znalazłem w puszcze nie spełniło moich oczekiwań, chociaż smakowo było ok. Być może to dobrze, bo wchodzące z ławki rezerwowych jajko zagrało koncertowo ;) Pomysł na tuńczyka pozostaje aktualny i oczywiście może on znaleźć się w parze z jajkiem - będzie już wtedy blisko do klasycznej sałatki nicejskiej. PS Dodałem do dressingu bazylię zainspirowany przepisem Marzeny :) PPS Bazylię(...)dlatego żeby mi moja uprawa padła ;) Składniki: 1/2 kg zielonej fasolki szparagowej 3 jajka ugotowane na twardo 3 cebulki dymki garść dużych liści rukoli 2 łyżki majonezu 1 łyżeczka pasty paprykowej 1/2 łyżeczki soku z cytryny 1 łyżeczka suszonej bazylii 1 łyżka drobno posiekanych suszonych pomidorów z zalewy sól i pieprz 1 łyżka cukru Wykonanie: Fasolkę oczyścić, pokroić na około

zadanie-gotowanie
Makaron orecchiette z brokułami, suszonymi pomidorami i tuńczykiem (Orecchiette con broccoli, pomodori secchi e tonno) 112

wodzie.  Różyczki brokuła gotujemy na parze. Na patelni rozgrzewamy 2-3 łyżki oliwy z oliwek. Wrzucamy wyciśnięte przez praskę 2 ząbki  czosnku oraz rozdrobniony tuńczyk; doprawiamy solą i pieprzem . Całość smażymy ok. 5 minut na małym ogniu, mieszając od czasu do czasu. Sos blendujemy do uzyskania gładkiej konsystencji. Ugotowany makaron(...)się składników, trzymając na ogniu ok. 1-2 minuty. Makaron przekładamy na talerze, oprószamy czarnym pieprzem i dekorujemy drobno posiekanymi suszonymi pomidorami. **** PREPARAZIONE Come prima cosa  cuocete la pasta  in abbondante acqua bollente, salata. Nel frattempo cucinate i broccoli a vapore. A questo punto riscaldate 2-3 cucchiai di olio in una padella e aggiungete 2 spicchi

La grande e la piccola cuoca
Sosy do jaj oraz wędlin wielkanocnych 105

Obowiązkowym elementem Wielkanocy jest jajko, dlatego robi się je i podaje na różne sposoby. Najczęściej są gotowane na twardo i podawane z majonezem i szczypiorkiem albo faszerowane różnymi pastami. Dobrze jest mieć oprócz ciekawego farszu coś jeszcze, co je lekko urozmaici, dlatego proponuję 3 proste sosy, które sprawdzą się także jako dodatek do świątecznych wędlin.  1) Sos chrzanowy Składniki(...)łyżeczki chrzanu sól i pieprz do smaku Wszystkie składniki mieszamy i doparawiamy do smaku solą i pieprzem. Ja wierzch posypałam dodatkowo kiełkami. 2) Sos tuńczykowy Składniki: 1 puszka tuńczyka 4 łyżki majonezu 2 łyżki gęstego jogurtu naturalnego 2 łyżeczki soku z cytryny 2 łyżeczki oliwy sól i pieprz do smaku Wszystkie składniki miksujemy razem blenderem na gładką masę i doparawiamy

Bon appetit mon amie
Sushi california maki (california roll) 81

california maki, po tym, jak stały się popularna w południowej Kalifornii, w latach 80. podbiły całe Stany Zjednoczone. Rolkę zwija się nie tylko z krabem, ale i z łososiem, tuńczykiem (także pieczonym) i wieloma rodzajami warzyw i dodatków. Przepis został dobrze przyjęty również w Japonii na zasadzie „odwróconego importu”, gdzie nazywa się california maki lub kashū maki. Składniki i akcesoria(...)całej powierzchni. 4. Wasabi w proszku Japoński zielony chrzan można kupić w dwóch postaciach: w przypominającej pastę do zębów tubie oraz w proszku. Proszek sypiemy do miseczki i zalewamy odrobiną wody. Mieszamy, aż będzie miał konsystencję gęstego sosu. I tak przygotowaną pastę nakładamy nożem na plastry nori, podczas przygotowania sushi. To zdecydowanie tańsza i skuteczniejsza opcja, niż smarowanie plastrów

smakowitehistorie.com
20 wytrawnych przekąsek na imprezę. Sylwester i Karnawał. 197

kuchni. Jeśli szukacie pomysłów na sałatki na imprezę to tutaj znajdziecie przepisy na 15 sałatek imprezowych , a obszerne zestawienie pomysłów na menu sylwestrowe jest tutaj . Guacamole - meksykańska salsa Moutabbal - pasta z bakłażana Grillowany bakłażan z sosem czosnkowym Chrupiące polędwiczki kurczaka z pieczonymi ziemniakami Burrito z wołowiną, fasolą i papryką Mini pizza w trzech smakach Mini tartinki z ciasta francuskiego(...)avocado Paszteciki z brązową soczewicą Smörgåstårta - Szwedzki tort kanapkowy Chorizo w cydrze Brukselka pieczona w bekonie Daktyle w bekonie nadziewane gorgonzolą Smalec z wędzonego boczku Papryczki jalapeño faszerowane tuńczykiem Suszone grzyby w cieście piwnym Prażone migdały z papryką Chipsy z jarmużu

Codziennik Kuchenny
Makaron z łososiem i cukinią 186

Makaron z łososiem i cukinią to jedno z moich ulubionych dań, a wychodzi najlepsze jak przygotuje je Madzia. Idealne połączenie wędzonego łososia z suszonymi pomidorami i

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Keto jadłospis na 40 dni 164

pieczarkowa na bulionie drobiowym KOLACJA – talerz przekąsek Wyświetl ten post na Instagramie. Post udostępniony przez Modern Cavegirl (@modern.cavegirl) DZIEŃ 7 ŚNIADANIE – panini z mąki dyniowej z resztkową pastą na bazie kurczaka z rosołu OBIAD – mielone z cukinią , sałata lodowa z czosnkowym winegretem DESER – babeczki z kremem z awokado Wyświetl ten post na Instagramie. Post udostępniony przez(...)wątróbka smażona z cebulą na świeżym szpinaku + kapusta kiszona Wyświetl ten post na Instagramie. Post udostępniony przez Modern Cavegirl (@modern.cavegirl) DZIEŃ 9 ŚNIADANIE – jajka i papryka nadziewane pastą drobiowo – pomidorową LUNCH – czekoladowy pudding chia z masłem orzechowym i siekanymi orzechami włoskimi OBIAD – puree z brokuła z sałatką z makreli na ciepło na rozecie z ogórków kiszonych

Modern Cave Girl
II śniadanie do szkoły i pracy 85

źródło tłuszczu) możemy położyć plaster chudej wędliny lub półtłustego sera twarogowego (źródło białka), do tego warzywa, np. plastry papryki, pomidora czy rzodkiewki (bogactwo witamin i minerałów). Albo kromkę posmarować pastą z awokado i jajka lub też położyć plaster żółtego sera i wybrane warzywa. Możliwości jest naprawdę wiele. Ale co, jeśli nie lubimy kanapek lub już nam się znudziły? To też(...)świeże lub suszone) z dodatkiem otrąb owsianych lub orzechów zalane jogurtem naturalnym lub kefirem, sałatka z makaronu, ryżu lub kaszy z warzywami i kawałkami piersi kurczaka lub ryby (np. tuńczyka, makreli, łososia), sałatka owocowa z produktów sezonowych z dodatkiem nasion (np. słonecznika) lub pestek (np. dyni), koktajle owocowe, warzywne lub owocowo-warzywne z dodatkami, np. kaszą jaglaną, orzechami, otrębami, domowe

Z notatnika dietetyka
Hiszpańska sałatka z fasoli, tuńczyka i ziemniaków 179

wakacyjny, świeży smak – ale wszystkie składniki bez problemu dostaniecie przez cały okrągły rok. Odcedzamy fasolkę z puszki i płuczemy ją na sicie pod bieżącą wodą, odkładamy. Odcedzamy z oliwy tuńczyka. Obieramy cebulę, kroimy ją w cienkie piórka. Oliwki kroimy wzdłuż na połowy, papryki pozbawiamy gniazd nasiennych i kroimy ich miąższ w niezbyt grubą kostkę. Ziemniaki obieramy i kroimy w równą(...)prawdziwy, gęsty winegret – bo taki powinien być: gęsty, lekki i puszysty – to ubijanie, proces podobny do tego jak szykujemy majonez. Winegret zaczynamy od przeciśnięcia czosnku i roztarcia go na pastę z solą. Czosnek przekładamy do wysokiego naczynia, wlewamy do niego ocet winny, wsypujemy paprykę, pieprz i mielony kumin. Mieszamy wszystko razem ubijaczką balonową (ja robię to końcówką-ubijaczką ręcznego blendera

Karo in the Kitchen