Sałatki to doskonała propozycja na Sylwestra. Myślę że każdy znajdzie coś dla siebie. SAŁATKA RZYMSKA SAŁATKA Z SELERA NACIOWEGO SAŁATKA Z MAKARONEM KARMELIZOWANA PIERŚ KURCZAKA
W kuchennym oknie EwyWielu z Was być może pamięta kanapki z jajecznicą. Dziś niektórym może się to wydać dość dziwne, ale do momentu kiedy nie spróbują tego dania. Szybko
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Czasem zdarza się taki dzień... , że nie ma czasu na "prawdziwy" obiad :D wtedy mamy swoje sprawdzone szybkie smaczne danie:D SKŁADNIKI: 0,5 kg
MarciochaKucharzyrobimy sushi na Sylwestra. Od jakiegoś czasu do naszego sushi-teamu dołączył też Franek. Sam nakłada i są to tzw. wersje ubogie lub jak kto woli - oszczędne ;) Najczęściej z tuńczykiem i ogórkiem, w grę wchodzą jeszcze paluszki krabowe i mango. Albo w wersji na słodko - z wiśniami z kompotu (bez pestek, oczywiście) i kremowym serkiem. Prawidłowego gotowania ryżu nauczył(...)testuje swoje podniebienie, zanosząc się płaczem i śmiechem jednocześnie. Wasabi to też idealny sposób na zatkany nos :) Nic mi tak nie pomogło przy katarze jak niewielka ilość tej zielonej pasty. Wypiszę poniżej więcej składników niż widać na zdjęciach, można dowolnie kombinować i dokładać swoje smaki. A że pozwalam sobie na taką dowolność to przeczytajcie raz jeszcze co napisałam
bistro mamaprzepisy: – zebrane w jednym miejscu najlepsze przepisy na makarony – makaron ze szpinakiem – makaron z boczkiem – makaron z kurkami – makaron z krewetkami z białym winem – makaron z polędwicą – makaron z tuńczykiem – makaron z cukinią – makaron z kurczakiem – makaron z szynką TORTELLINI Z PIKANTNYM SOSEM POMIDOROWYM PRZYGOTOWANIE: 15 minut ILOŚĆ PORCJI: 2 SKŁADNIKI: – 300 g gotowych pierożków tortellini (możesz użyć tych(...)szynką) – 1 łyżka oliwy z oliwek – 2 ząbki czosnku – 1 szalotka – 80 ml białego wytrawnego wina – 100 ml passaty pomidorowej – 1 łyżeczka lub więcej pasty chilli – 2 łyżki czerwonego pesto – 2 łyżki śmietany 18% + dodatkowa do podania – listki świeżej bazylii i/lub natki pietruszki do podania – 1 łyżeczka płatków chili – świeżo mielony czarny pieprz
nietylkopasta.plTuńczyk, Maślana lub Marlin. Wędzone na zimno lub gorąco dostarczane są w postaci dzwonków, polędwicy, brzuszków, kabanosów, szynki lub tuszy. Dzięki nim można uzupełnić posiłek wyjątkowym smakiem ryb prosto z wędzarni. Jeżeli natomiast pragnie się spróbować nadmorskich przepisów i tradycyjnego nadmorskiego przetwórstwa rybnego, na czele stoją przetwory rybne jak Tatar z łososia, Śledź po Bosmańsku, wiejsku lub lekko solony, Pasta
Słodkie okruszkiTuńczyk, Maślana lub Marlin. Wędzone na zimno lub gorąco dostarczane są w postaci dzwonków, polędwicy, brzuszków, kabanosów, szynki lub tuszy. Dzięki nim można uzupełnić posiłek wyjątkowym smakiem ryb prosto z wędzarni. Jeżeli natomiast pragnie się spróbować nadmorskich przepisów i tradycyjnego nadmorskiego przetwórstwa rybnego, na czele stoją przetwory rybne jak Tatar z łososia, Śledź po Bosmańsku, wiejsku lub lekko solony, Pasta
Słodkie okruszkiprzekąszaniem jednego, a drugiego rodzaju sera czy wędliny. Produkty marynowane lub produkty z zalewy , jak oliwki, faszerowane papryczki, marynowane cebulki czy w końcu tak u nas lubione ogórki konserwowe. Pasty i dipy , które będą przede wszystkim dodatkiem do produktów pszennych oraz warzyw pokrojonych w słupki. Możecie zrobić na przykład sos czosnkowy. Dżemy oraz miód , które zadowolą łasuchów oraz doskonale skomponują(...)się z ostrymi serami. Kompozycja mojej deski serów to: Szynka parmeńska Fuet Salami Ser gorgonzola Ser parmezan Ser camembert Ser żółty Ser mimolette Winogrona Pomidorki koktajlowe Oliwki Papryczki faszerowane tuńczykiem Suszone brzoskwinie Suszone figi Krakersy Bazylia i papryczki do ozdoby Jeśli podoba Wam się moja deseczka, zajrzyjcie tutaj 🙂 Artykuł Deska serów i przekąsek pochodzi z serwisu kuchniabazylii.pl - blog kulinarny
Kuchnia BazyliiPrzepis na Cezar z indykiem…Sałatka Cezar kojarzy mi się z moim bratem. Dlaczego, bo ma na imię Cezary. Zawsze uśmiecham się, kiedy przyrządzam tę
codojedzeniaSKŁADNIKI: 1/2 opakowania makaronu spaghetti MALMA garść czarnych oliwek bez pestek 200 g marynowanych kalmarów (można kupić w marketach na dziale z orientalnym jedzeniem, pakowane w
ClauditteMissCookingpierwszym przepisie. Żółtka miksujemy z masłem, musztardą i sokiem z cytryny, a następnie doprawiamy do smaku wg uznania. Powstałą masą nadziewamy połówki jajek i posypujemy zielenieną. Jajka faszerowane pastą łososiową Składniki: 5 jajek 100 g wędzonego łososia Sok z połówki cytryny 1 łyżka masła Sól Szczypta pieprzu cayenne Koperek Kilka zielonych oliwek Przygotowanie: Jajka gotujemy i przygotowujemy jak w pierwszym(...)przepisie. Żółtka, łososia, masło, sok z cytryny, sól oraz cayenne miksujemy na gładką masę, którą nadziewamy jajka. Koperek oraz zielone oliwki drobno siekamy i posypujemy nimi jajka. Jajka faszerowane tuńczykiem Składniki: 5 jajek 1 puszka tuńczyka w sosie własnym 4-5 łyżek majonezu 1 łyżka chrzanu Sól/pieprz do smaku wg uznania Kilka rzodkiewek Drobno posiekana natka pietruszki Przygotowanie: Jajka
Kate's KitchenSpaghetti z tuńczykiem i cytryną. Spaghetti al tonno e limone. Zdecydowany smak tuńczyka, świeżość cytryny, aromat bazylii w jednym daniu, to nic innego jak smak wiosny, lata i dobrego samopoczucia. Spaghetti z tuńczykiem i cytryną to danie proste, szybkie i mało kaloryczne. Jak zrobić spaghetti z tuńczykiem i cytryną? Składniki: - 320 g spaghetti - 2 szalotki - 1 duża cytryna - pęczek bazylii(...)tuńczyka w oleju już odsączonego Jak przygotować spaghetti z tuńczykiem i cytryną: Nastawcie garnek z wodą na spaghetti. Poszatkujcie drobno szalotkę i wrzućcie na patelnię z 4 łyżkami oliwy z oliwek. Smażcie szalotki na małym ogniu około 5 minut. Zetrzyjcie na tarce do parmezanu skórkę z całej cytryny. Wymieszajcie otartą skórkę z cytryny z tuńczykiem, jeśli lubicie dodajcie kapary
Z Kuchni Do Kuchnicytryny lub octu, możesz delikatnie nakłuć zaokrąglony czubek jajka, dzięki czemu wzrastające ciśnienie podczas gotowanie będzie miało ujście. Jajka na twardo możesz podać jako składnik wielu sałatek, np. z tuńczykiem, łososiem. Bez jajek ugotowanych na twardo nie wyobrażam sobie także sałatki jarzynowej. Jajka ugotowane na twardo są idealne jako baza do faszerowania, szczególnie w okresie wielkanocnym. Możesz je podać(...)innych warzyw. Jajka na twardo smakują wyśmienicie podane na stole lub na kanapce z majonezem (lub sosem czosnkowym, chrzanowym) z posiekanym szczypiorem. Z jajek na twardo przygotujesz pyszne pasty jajeczne. Najprostsza z nich to kilka pokrojonych drobno jajek z dodatkiem majonezu, szczypiorku i jogurtu naturalnego. Możesz wzbogacić ją dodatkiem posiekanych warzyw, takich jak papryka, pieczarki, rzodkiewka, ogórki kiszone lub konserwowe
Zasmakuj Kuchnipodzielonych na 8 rozdziałów: codzienne śniadanie ( everyday breakfast ); smoothies, soki i wszystko, co wymaga słomki ( smoothies, juices & anything that needs a straw ); zupy ( soups ); makarony, sosy i ryż ( pasta, sauces & rice ); warzywa ( vegetables ); ryba, kurczak i mięso ( fish, chicken & meat ); pudełka śniadaniowe, przenośne, pikniki i przekąski ( lunchbox, portables, picnics & snacks ), a na końcu desery i ciasta(...)pomidorkami koktajlowymi zapowiadają się świetnie, podobnie, jak zupa z krewetkami i cieniutkim makaronem ryżowym, oraz ta z czerwoną soczewicą i słodkimi ziemniakami. Na szybki obiad przyda się makaron z tuńczykiem i pomidorkami koktajlowymi, chilli z trzema fasolkami i soczewicą, kokosowe curry ze słodkich ziemniaków i zielonej fasolki, albo letni cytrynowy kurczak z nowymi ziemniakami. Może nawet wypróbuję real ketchup - prawdziwy
Lejdi of the house