pyszne! Kromki chleba z pastą przygotowaną z ciecierzycy i chorizo. 9. Roladki z papryki i koziego sera Malutkie roladki w sam raz na jeden gryz. Dobrze komponują się z czerwonym winem. 10. Hummus z południowych Włoch czyli dip z ciecierzycy, migdałów i suszonych pomidorów. Możecie podać ze świeżymi warzywami pokrojonymi w słupki. 11. Empanadas z tuńczykiem Chrupiące smażone pierogi
Chilli Czosnek i Oliwatuńczykiem Sałatka gyros Sałatka gyros z sosem czosnkowym Sałatka żółta Sałatka z kurczakiem i selerem Przekąski: Imprezowe kęski drobiowe z sosem żurawinowym Chrupiące kąski kurczaka Roladki sz ynkowe z sałatą Kolorowe kanapki Muffinki z szynką i żółtym serem Jajka faszerowane chrzanem i szynką Jajka faszerowane pieczarkami Jajka faszerowane tuńczykie m Galaretka drobiowa Krakersy z pastą
Kuchnia domowa Anituńczykiem – makaron z cukinią – makaron z kurczakiem – makaron z szynką GNOCCHI Z PIKANTNYM SOSEM POMIDOROWYM PRZYGOTOWANIE: 20 minut ILOŚĆ PORCJI: 2 SKŁADNIKI: – 450-500 g gotowych gnocchi lub domowych gnocchi – 1 łyżka oliwy z oliwek – 2 ząbki czosnku – 1 szalotka – 80 ml białego wytrawnego wina lub wody – 100 ml passaty pomidorowej – 1 łyżeczka lub więcej pasty chilli
nietylkopasta.plMakaron z boczkiem to potrawa inspirowana kuchnią włoską i typowym ich makaronem – Carbonara. Do przygotowania tego dania potrzebujecie dosłownie kilku składników, a przygotowanie powinno zająć
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Sushi to tradycyjna potrawa japońska , której podstawą jest ryż połączony z dodatkami takimi jak warzywa, owoce morza czy ryby. Ryby, które najczęściej znaleźć można w sushi
MeCooksSałatki to doskonała propozycja na Sylwestra. Myślę że każdy znajdzie coś dla siebie. SAŁATKA RZYMSKA SAŁATKA Z SELERA NACIOWEGO SAŁATKA Z MAKARONEM KARMELIZOWANA PIERŚ KURCZAKA
W kuchennym oknie EwyWielu z Was być może pamięta kanapki z jajecznicą. Dziś niektórym może się to wydać dość dziwne, ale do momentu kiedy nie spróbują tego dania. Szybko
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Czasem zdarza się taki dzień... , że nie ma czasu na "prawdziwy" obiad :D wtedy mamy swoje sprawdzone szybkie smaczne danie:D SKŁADNIKI: 0,5 kg
MarciochaKucharzyrobimy sushi na Sylwestra. Od jakiegoś czasu do naszego sushi-teamu dołączył też Franek. Sam nakłada i są to tzw. wersje ubogie lub jak kto woli - oszczędne ;) Najczęściej z tuńczykiem i ogórkiem, w grę wchodzą jeszcze paluszki krabowe i mango. Albo w wersji na słodko - z wiśniami z kompotu (bez pestek, oczywiście) i kremowym serkiem. Prawidłowego gotowania ryżu nauczył(...)testuje swoje podniebienie, zanosząc się płaczem i śmiechem jednocześnie. Wasabi to też idealny sposób na zatkany nos :) Nic mi tak nie pomogło przy katarze jak niewielka ilość tej zielonej pasty. Wypiszę poniżej więcej składników niż widać na zdjęciach, można dowolnie kombinować i dokładać swoje smaki. A że pozwalam sobie na taką dowolność to przeczytajcie raz jeszcze co napisałam
bistro mamaprzepisy: – zebrane w jednym miejscu najlepsze przepisy na makarony – makaron ze szpinakiem – makaron z boczkiem – makaron z kurkami – makaron z krewetkami z białym winem – makaron z polędwicą – makaron z tuńczykiem – makaron z cukinią – makaron z kurczakiem – makaron z szynką TORTELLINI Z PIKANTNYM SOSEM POMIDOROWYM PRZYGOTOWANIE: 15 minut ILOŚĆ PORCJI: 2 SKŁADNIKI: – 300 g gotowych pierożków tortellini (możesz użyć tych(...)szynką) – 1 łyżka oliwy z oliwek – 2 ząbki czosnku – 1 szalotka – 80 ml białego wytrawnego wina – 100 ml passaty pomidorowej – 1 łyżeczka lub więcej pasty chilli – 2 łyżki czerwonego pesto – 2 łyżki śmietany 18% + dodatkowa do podania – listki świeżej bazylii i/lub natki pietruszki do podania – 1 łyżeczka płatków chili – świeżo mielony czarny pieprz
nietylkopasta.plTuńczyk, Maślana lub Marlin. Wędzone na zimno lub gorąco dostarczane są w postaci dzwonków, polędwicy, brzuszków, kabanosów, szynki lub tuszy. Dzięki nim można uzupełnić posiłek wyjątkowym smakiem ryb prosto z wędzarni. Jeżeli natomiast pragnie się spróbować nadmorskich przepisów i tradycyjnego nadmorskiego przetwórstwa rybnego, na czele stoją przetwory rybne jak Tatar z łososia, Śledź po Bosmańsku, wiejsku lub lekko solony, Pasta
Słodkie okruszkiTuńczyk, Maślana lub Marlin. Wędzone na zimno lub gorąco dostarczane są w postaci dzwonków, polędwicy, brzuszków, kabanosów, szynki lub tuszy. Dzięki nim można uzupełnić posiłek wyjątkowym smakiem ryb prosto z wędzarni. Jeżeli natomiast pragnie się spróbować nadmorskich przepisów i tradycyjnego nadmorskiego przetwórstwa rybnego, na czele stoją przetwory rybne jak Tatar z łososia, Śledź po Bosmańsku, wiejsku lub lekko solony, Pasta
Słodkie okruszkiprzekąszaniem jednego, a drugiego rodzaju sera czy wędliny. Produkty marynowane lub produkty z zalewy , jak oliwki, faszerowane papryczki, marynowane cebulki czy w końcu tak u nas lubione ogórki konserwowe. Pasty i dipy , które będą przede wszystkim dodatkiem do produktów pszennych oraz warzyw pokrojonych w słupki. Możecie zrobić na przykład sos czosnkowy. Dżemy oraz miód , które zadowolą łasuchów oraz doskonale skomponują(...)się z ostrymi serami. Kompozycja mojej deski serów to: Szynka parmeńska Fuet Salami Ser gorgonzola Ser parmezan Ser camembert Ser żółty Ser mimolette Winogrona Pomidorki koktajlowe Oliwki Papryczki faszerowane tuńczykiem Suszone brzoskwinie Suszone figi Krakersy Bazylia i papryczki do ozdoby Jeśli podoba Wam się moja deseczka, zajrzyjcie tutaj 🙂 Artykuł Deska serów i przekąsek pochodzi z serwisu kuchniabazylii.pl - blog kulinarny
Kuchnia BazyliiPrzepis na Cezar z indykiem…Sałatka Cezar kojarzy mi się z moim bratem. Dlaczego, bo ma na imię Cezary. Zawsze uśmiecham się, kiedy przyrządzam tę
codojedzenia