pasta z tuńczyka - 877 przepisów (strona:41/59)

Pasta jajeczna 156

Składniki: -4 jajka -kostka sera białego -kilka łyżek jogurtu naturalnego (gęstego) -pęczek szczypiorku -łyżka lub dwie majonezu -sól i pieprz [ew. kilka rzodkiewek, drobno pokrojona szynka

KasiekGotuje
Kanapka z awokado i jajkiem 193

Kanapka z awokado i jajkiem to kolejna propozycja na szybkie, zdrowe i bardzo dietetyczne śniadanie. Przepis jest bardzo szybko, a posiłek smaczny z całą masą zdrowych

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Faszerowane jajka 160

pomidorem Tuńczyka w zalewie odcedzamy dokładnie. Pomidora kroimy bardzo drobno – siekamy. Mieszamy składniki. Tuńczyk, jak feta – jest wystarczająco słony, by nie było potrzeby dosalania. Makrela z żółtkiem Klasycznie. Żółtko wyciągamy do miseczki, dodajemy makrelę, trochę jogurtu naturalnego i ugniatamy widelcem na pastę. Także nie trzeba dosalać, ale można dodać posiekany koperek. To są farsze, które dziś zrobiłam

Kucharzyca
Tradycyjne japońskie zupy – co warto o nich wiedzieć? 170

zazwyczaj: małe sardynki (niboshi), grzyby shitake, pochodzące z morskich plantacji wodorosty kombu oraz płatki tuńczyka bonito, czyli tzw. katsuobushi. Fakt nr 3: Miso to jedna z najzdrowszych zup świata Wśród produktów, które zapewniają Japończykom długowieczność, wymienia się najczęściej zupę miso. Jej głównym składnikiem jest pasta (o tej samej nazwie) przygotowywana na bazie sfermentowanej soi. To właśnie ten składnik jest odpowiedzialny

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
KANAPKOWA PASTA RYBNA Z ANCHOVIES 115

inną wędzoną rybą, np. pstrągiem. Można także użyć odsączonego z zalewy tuńczyka z puszki lub ze słoiczka. Zamiast twarożku sprawdzi się miękkie masło, które odpowiednio wcześnie należy wyjąć z lodówki i zostawić na blacie do ocieplenia. SKŁADNIKI / 4 PORCJE 250 g makreli wędzonej (waga przed oczyszczeniem) lub tuńczyka z puszki  100- 150 g kremowego twarożku, np. Almette, Philadelphia(...)pojemnika rozdrabniacza.  Dodajemy twarożek lub miękkie masło, fileciki Anchois oraz starty na tarce czosnek. Doprawiamy solą (nie za dużo, bo fileciki są słone) i pieprzem. Rozdrabniamy na gładką pastę, przekładamy do salaterki. Schładzamy w lodówce. Podajemy z pieczywem. Przed podaniem posypujemy czerwonym pieprzem i świeżą kolendrą

cool and minty
Jajka w kolorowym sosie 69

piekarnika Poprzedni 1 z 8 Następny Więcej przepisów na wielkanocne jajka poniżej: Jajka faszerowane pastą cytrynowo-bazyliową z groszkiem Jajka w wiosennym sosie Jajka faszerowane szpinakiem Jajka faszerowane szynką Jajka faszerowane awokado Jajka faszerowane marynowanymi pieczarkami Jajka faszerowane zielonym groszkiem Jajka faszerowane tuńczykiem Artykuł Jajka w kolorowym sosie pochodzi z serwisu KuchniaWeDwoje.pl

KuchniaWeDwoje.pl
Jajka w kolorowym sosie 125

Poprzedni 1 z 8 Następny Więcej przepisów na wielkanocne jajka poniżej: Jajka faszerowane pastą cytrynowo-bazyliową z groszkiem Jajka w wiosennym sosie Jajka faszerowane szpinakiem Jajka faszerowane szynką Jajka faszerowane awokado Jajka faszerowane marynowanymi pieczarkami Jajka faszerowane zielonym groszkiem Jajka faszerowane tuńczykiem Artykuł Jajka w kolorowym sosie pochodzi z serwisu KuchniaWeDwoje.pl

KuchniaWeDwoje.pl
Smarowidło do chleba 130

Takie pasty często robię gdy dzieci idą do szkoły,bardzo smakuje z pszenną bułeczką z kubkiem herbaty na śniadanko,polecam małym i dużym..:) Składniki 4 jajka 1 cebula 1 puszka tuńczyka w sosie własnym 1 łyżka majonezu sól morska do smaku pieprz czarny grubo mielony natka pietruszki do posypania Sposób przygotowania Jajka gotujemy na twardo,przelewamy wodą,studzimy,obieramy

Wanilia i Kardamon
Sałatki i przystawki 244

mlecza Tunezyjska pieczona sałatka Tapas z cieciorki i chorizo Kanapeczki z halloumi Empanadas z tuńczykiem Dip czosnkowy z kiszoną cytryną Cygara z filo z fetą i ziołami Dip z pieczonych pomidorów Roladki z pieczonej papryki Kolorowa tortilla na imprezę Sałatka na przeziębienie Turecka pasta z bakłażana Panzanella Sałatka z fasolki szparagowej Letnia sałatka z kuskusem

Chilli Czosnek i Oliwa
Miso-shiru – historia prawdziwa – przepis 110

chodzi o składniki miso-shiru (prócz tych podstawowych: dashi i pasty miso) powinny one być sezonowe i odzwierciedlać aktualną porę roku. A cóż to jest to dashi? Już wyjaśniam. Jest to bulion przygotowywany z katsuobushi oraz glonów kombu. Katsuobushi to takie płatki przygotowywane z fermentowanego, suszonego i wędzonego tuńczyka pasiastego ( Katsuwonus pelamis ) . Bywają również nazywane płatkami bonito(...)wyprodukowania wykorzystywane są młode, a zarazem znacznie tańsze, sztuki tuńczyka, zwane właśnie bonito. W kuchni japońskiej mają one baaardzo szerokie zastosowanie i spotkacie się z nimi tutaj jeszcze nie raz. Przyznam szczerze, że uwielbiam je do tego stopnia, że gdy kupiłam, to pudełko z tym moim przysmakiem nie doczekało otwarcia w domu. Część wyżarłam już na galeriowym parkingu. Mniam! Kombu

Kate's Kitchen
Makaron noodle konjac z tuńczykiem, pastą z suszonych pomidorów i oliwek oraz z papryką 183

zdrową żywnością) 5 suszonych pomidorów 10 czarnych oliwek pół cebuli łyżka oliwy puszka tuńczyka w oleju pół żółtej papryki sól, pieprz garść pestek z dyni Przygotowanie: makaron przygotować według przepisu na opakowaniu cebulę posiekać paprykę pokroić w kostkę pomidory i oliwki zblendować na pastę na patelni rozgrzać oliwę, wrzucić cebulę podsmażyć dodać przygotowany wcześniej makaron, wymieszać następnie dodać pastę

Oka w rosole czyli KaFka gotuje
Tortilla z tuńczykiem 130

grubą kostkę, a ogórki w paski. Jajka przecisnąłem przez sitko. Pomidorki pokroiłem na ćwiartki. Tuńczyka rozdrobniłem delikatnie widelcem. Wszystkie składniki delikatnie wymieszałem z dwoma łyżkami majonezu, doprawiłem solą i pieprzem. Sałatę po opłukaniu porwałem na mniejsze kawałki. Rozgrzałem patelnię posmarowaną masłem. Na tortilli rozłożyłem pastę, uzupełniłem kawałkami sałaty. Tortillę zwinąłem w rulony, schłodziłem, pokroiłem w ukośne kawałki. Gotowe

R'n'G Kitchen
Tortellini z brokułami w sosie curry 87

Kurczak smażony z warzywami i makaronem>>> Makaron z tuńczykiem i oliwkami>>> Składniki na tortellini z brokułami w sosie curry: ok. 400g tortellini z mięsem około 1/2 główki brokułu, podzielonego na różyczki 1 niewielka cebula 1 ząbek czosnku 1 łyżeczka pasty curry 1 łyżeczka mielonego curry 1 kubeczek śmietanki kremówki 30% sól morska 1 łyżka

Moja Książka Kucharska
20 przepisów z dynią (20 ricette con la zucca) 140

Frittata al forno con zucca) Makaronowa zapiekanka z porem, dynią i boczkiem (Sformato di pasta con zucca, porri e pancetta) Lasagne z dynią i grzybami (Lasagne con zucca e funghi champignon) Muszle nadziewane dynią i pancettą (Conchiglioni ripieni di zucca e pancetta) Tarta z brokułami, tuńczykiem i grzybami (Torta salata con broccoletti, tonno e funghi) Zapiekana dynia w sosie serowym

La grande e la piccola cuoca
Finger foody i inne tapasy na sylwestrowe wygibasy 247

majonezem, przyprawami i porządnie wymieszałam (można zmiksować lub zblendować dla uzyskania efektu pasty).  Paprykę i jalapeno bardzo drobno pokroiłam (zostawiłam część do dekoracji), a następnie wymieszałam z masą żółtkową. Wypełniłam nią pozostałe połówki jajek. Całość udekorowałam paseczkami papryki i krążkami jalapeno.    Tartinki z tuńczykiem 3 kromki chleba tuńczyk w wodzie garść kukurydzy 3 ogórki konserwowe 1 łyżka

bastalena

Proponowane wyszukiwania