Smørrebrød . To kanapka z ciemnego chleba rugbrød , posmarowanego masłem i pokrytego “na bogato” dodatkami w różnych konfiguracjach. Może być na niej właśnie śledź curry, pasta rybna, sałatka, łosoś, kurczak, krewetki, tuńczyk, wołowina, jajka, kawior, warzywa lub owoce. S mørrebrød można kupić w niemal każdym bistro i sklepie w Danii. Zwykle zjada się je nożem i widelcem, bo dodatki
smakowitehistorie.comogórkiem, bo nie wpływa to korzystnie na nasze zdrowie. Czy to prawda? Pisałam o tym tutaj , zapraszam do krótkiej lektury i rozwiania wszelkich wątpliwości. Spróbuj także: pasta z czerwonej fasoli, sałatka z tuńczykiem i zielonym ogórkiem. Jeśli chcesz być na bieżąco ze zdrową i smaczną dietą, śledź mnie na Facebooku i Instagramie Tam częściej pojawiają się zdrowe pyszności Artykuł Salsa
Natka Pietruszkiprzykładowy zestaw, który zamówimy już za 122 zł, w tej cenie zakupimy 25 sztuk, po pięć z różnymi dodatkami: szynka, twarożek, rzodkiewka szczypiorek + majonez pasta jajeczna śledź z czerwoną cebulą tuńczyk z oliwkami Sałatka - oj, to chyba najbardziej czasochłonne danie ze wszystkich możliwych. Sporo czasu zaoszczędzimy, zamawiając po prostu katering. Co prawda zamawiając przez firmę cateringową, możemy zakupić
Jak u mamymiędzyczasie przygotować sos. Przepis na sos z kaparów i tuńczyka do mięs Odsączone z zalewy kapary zalać białym winem i zagotować. Odlać płyn, kapary przestudzić, dodać tuńczyka i zmiksować blenderem na gładką pastę. Dodać majonez, doprawić do smaku solą i pieprzem i dokładnie wymieszać. Ten sos pasuje także do schabu i cielęciny. Ostudzone polędwiczki kroimy na cienkie plasterki, układamy
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataSkładniki: 2 puszki tuńczyka w oleju 125g serka kremowego naturalnego 2 jajka ugotowane na twardo 2-3 ogórki kiszone cebula sól, pieprz Tuńczyka
kulinarnyswiatdomikroimy w drobną kostkę lub rozgniatamy widelcem. Awokado rozgniatamy widelcem, koperek drobno siekamy. Wszystkie składniki umieszczamy w salaterce i dokładnie mieszamy. Schładzamy w lodówce. Taka pasta genialnie smakuje w połączeniu z tuńczykiem, pomidorem lub z jednym i z drugim razem
Czary - gary w kuchniproc. składa się z wody. Osoby zmagające się z chorobami tarczycy i kamicą szczawianową powinny unikać jarmużu. Przepisy na potrawy z jarmużem: Sałatka z tuńczykiem i jarmużem z sosem sezamowym Pasta z jarmużu i pieczarek Frittata z jarmużem i pomidorami
My Chcemy JeśćPasta, często w niej rybką jest tuńczyk tym razem pyszna makrelka wędzona Czytaj więcej
Pasja tworzeniaWędzony tuńczyk jest bardzo dobry. Często używam go do zrobienia sałatki lub pasty na chleb. Dzisiaj mam dla Was pomysł na sałatkę ryżową z jajkiem, wędzonym tuńczykiem i kukurydzą. Zachęcam do zrobienia :) Składniki: 100 g ryżu brązowego (polecam Skworcu ) 1 puszka wędzonego tuńczyka, w oleju (100 g po odsączeniu) 3 jajka 1 puszka kukurydzy 1 mała cebula 2 łyżki majonezu
Smak mojego domuszczypiorkiem. Idealna na domowe imprezy. Składniki oraz sposób przygotowania: krakersy starty ser żółty (200g) + 2-3 drobno posiekane ogorki konserwowe + 2 łyżki majonezu + pieprz. Pastę delikatnie wyłożyć na krakersy. krakersy 2 puszki tuńczyka w sosie własnym + 1 średnia, czerwona cebula + 2 łyżki majonezu + pieprz. Rozsmarować na krakersach. 5 jajek na twardo, oddzielić żółtka od białek. Białka zetrzeć na tarce, dodać
Wasze PrzepisySkładniki: 500 g dowolnego makaronu 190 g zielonego pesto (słoiczek) 1 puszka tuńczyka w kawałkach (w oliwie) 100 g sera żółtego gouda lub grana padano
Qchnia po prosturodzaju pastami do pieczywa i często je robimy, chcę podzielić się z Wami przepisem na jedną z nich. Głównym składnikiem jest tuńczyk w sosie własnym oraz mnóstwo dodatków, które jako całość tworzą bardzo fajną kompozycję smakową :) Przygotowanie takiej pasty na śniadanie, czy kolację to raptem 10 minut pracy i gotowe :) Plusem jest na pewno to, że składniki są proste(...)łyżki ketchupu sól pieprz Wykonanie: Tuńczyka dokładnie odsączamy z zalewy i umieszczamy w misce. Dodajemy olej, majonez, ketchup i sos sojowy. Jajka, grzybki marynowane, oliwki i szczypiorek drobno siekamy. Ogórek i cebulkę kroimy w drobną kostkę. Dodajemy do reszty składników. Całość mieszamy dokładnie, a na koniec doprawiamy do smaku pieprzem i solą. Pasta jest już gotowa i można nakładać
MyCookBook.plMakaron penne z tuńczykiem i curry... Makaronowe rurki oblepione śmietanowym sosem. Dobrze przyprawione curry. Z kawałeczkami tuńczyka. Proste, smakowite i szybkie danie z rybą morską. Zapraszam
Gospodyni Miejskaosolonej wodzie. Tuńczyka odcedzamy i przekładamy do miseczki. Suszone pomidory (miałam kilka sztuk 5-6) kroimy w kostkę, szczypior płuczemy i siekamy - do tuńczyka dodajemy pomidory - dokładnie mieszamy doprawiając pieprzem. Makaron przekładamy do miski, dodajemy tuńczykową pastę, koncentrat oraz sos i dokładnie mieszamy, by cały makaron obtoczył się w tuńczyku. Podajemy posypując szczypiorkiem
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkitwardo 120 g odsączonego tuńczyka z puszki natka pietruszki (gałązka) pieprz mielony sól czarnuszka szczypiorek Jajka przekroić wzdłuż. Wyjąć żółtka. Natkę pietruszki posiekać. Żółtka, jedno białko, tuńczyka i natkę zmiksować razem ręcznym blenderem. Pastę doprawić do smaku solą i pieprzem. Tuż przed podaniem pastę włożyć łyżeczką do miseczek z białek, posypać czarnuszką i podać ze szczypiorkiem. #MasterTuńczyk
Weekendy w domu i ogrodzieprzygotowałam wersję na słono. Babeczki wypełniłam pastą chrzanową z dodatkiem musztardy francuskiej. Udekorowałam tym co miałam pod ręką. Do babeczek można użyć też innych past, polecam m.in. brokułowo-serową , z czerwonej fasoli z tuńczykiem , jajeczną , serową z awokado . składniki: kruche ciasto 300 g mąki pszennej 200 g zimnego masła 2 żołtka szczypta soli pasta chrzanowa ok 350 g zmielonego
Monia miesza i gotujePolecam na kolację, domową imprezę lub do zjedzenia w pracy. Świetnie do niej pasuje bagietka, pieczywo czosnkowe lub grzanki. Przystawki i przekąski: ** Ruloniki z pastą jajeczną ** Nadziewane koszyczki z ciasta francuskiego ** Jajka faszerowane tuńczykiem ** Mini tortille z papryką i ogórkiem (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na 2 porcje lub półmisek: 100 g mixu sałatowego, sałaty lodowej lub rzymskiej
Kulinarny S.O.S.papierowych ręcznikach i odstawić na godzinę. A użycie majonezu przygotowanego od podstaw wzbogaci smak. Składniki 4 pomidory owalne , np. śliwkowe 2 łyżki pasty z suszonych pomidorów drobno starta skórka z 1 cytryny 115 g tuńczyka z puszki 2 łyżki kaparów sól pieprz 2 suszone pomidory pokrojone w paski świeża bazylia Przygotowanie Pomidory przekroiłem na pół, wydrążyłem miąższ(...)natarłem wnętrze pastą pomidorową. W ten sposób przygotowane pomidory ułożyłem przeciętą stroną do dołu na blasze do pieczenia, zapiekałem w piekarniku rozgrzanym do temperatury 200 stopni przez 12 minut. Następnie wyjąłem je i pozostawiłem do wystygnięcia. Sos majonezowy : majonez połączyłem z cienko startą skórką cytrynową, osączonym tuńczykiem i kaparami. Doprawiłem solą i pieprzem. Gotową masą wypełniłem połówki pomidorów, ozdobiłem pokrojonymi
R'n'G KitchenPASTA : 6 jajek ugotowanych na twardo 100 g serka topoinego gołda lub tylżycki 1 łyżka majonezu sol, pieprz do smaku 100-150 g tuńczyka firmy GRAAL, w zalewie własnej papryka konserwowa pokrojona w paski(...)minut. Biszkopt wyjmujemy, odrywamy z papieru, przekładamy na ściereczkę i zwijamy jak roladę. Jajka rozgniatamy widelcem z serkiem, dodajemy przyprawy i majonez. Pastą smarujemy na całej powierzchni biszkopt, obok jednego brzegu rozkładamy odsączonego tuńczyka i paski papryki. Wszystko zwijamy w roladę, następnie zawijamy ją w folię aluminiową i wkładamy do lodówki na 2-3 godziny. Roladę kroimy na centymetrowe
Kulinarne Fantazje MarioliTarta z pomidorowym sosem, pysznym tuńczykiem oraz warzywami to idealny pomysł na obiad, który na świeżym powietrzu będzie smakował jeszcze lepiej. Skusicie się? Składniki: Wypełnienie: 1 puszka tuńczyka 1/2 czerwonej cebuli 5 suszonych pomidorów 1 puszka pomidorów krojonych Garść rukoli 1 łyżeczka suszonego oregano 1 łyżeczka suszonej bazylii Ciasto na formę 32 cm: 2 szkl. mąki 80 g masła(...)kostkę. Na podpieczonym spodzie rozkładamy pomidory. Posypujemy całość cebulą, pomidorami, układamy tuńczyka, dodajemy przyprawy i pieczemy ok. 25-30 min (aż tarta będzie pięknie zarumieniona). Podajemy ze świeżą rukolą. Sprawdź również przepis na; Sałatkę z tuńczykiem i kukurydzą Makaron z tuńczykiem i pomidorami Torcik placuszkowy z łososiem Pastę z makreli i twarogu
Czarnawisienkapikantnym ketchupem lub sosem jogurtowym. Jeśli lubisz dania z awokado, to spróbuj także i tego: Twarożek z awokado, pomidorem i papryką Sałatka z awokado i tuńczyka - idealna na kanapki Tosty z czosnkową pastą z awokado, z gruszką i suszonymi pomidorami w oliwie Awokado zapiekane z jajkiem i boczkiem
Codzienna kuchnia niecodziennaZestaw Antipasti: crostini ze szparagami i kozim serem; crostini kozim serem i grillowaną cukinią z malinami; crostini z awokado, concasse z pomidorów i tatarem z tuńczyka; oliwki marynowane z ziołami i dodatkami; pasta z suszonych pomidorów, prażonych pestek słonecznika i pecorino; grillowane warzywa w oliwie oraz foccacia. Do nich do wyboru Pinot Grigio od Ornella Molon , Ribolla
królestwo garówBułeczki gąsieniczki z parówkami czyli hot dogi inaczej - przepis nadesłany przez Stokrotkę (blog To i owo Stokrotki) A oto linki do nadesłanych przepisów: Rolada jarmużowa z tuńczykiem Hot dog domowym sposobem Ptysie z pastą z groszku Minikanapki - ponadczasowe przękąski Zakrętasy z indykiem, serem i papryką Kanapki Na Imprezę z Łososiem Papad Paluszki Grissini z Szynką Szwarcwaldzką i Rukolą Bułeczki gąsieniczki
Weekendy w domu i ogrodzie