Awanturka z makreli to świetny pomysł na urozmaicenie śniadania. Awanturka to tradycyjna pasta, której bazą jest twarożek. Wędzona makrela świetnie pasuje do białego sera, a taka pasta to ciekawa alternatywa dla tuńczyka czy łososia. Składniki na awanturkę z makrelą 1 wędzona makrela ok. 10 dag twarogu lub jeden serek śmietankowy 1/2 małej cebuli natka pietruszki sól i pieprz(...)Wędzona makrela musi być świeża i soczysta. Rybę obrać ze skóry i dokładnie oddzielić mięso od ości. Oczyszczone umieścić w misce i dokładnie rozdrobnić je widelcem, aby zaczęło przypominać pastę. Twaróg zetrzeć na tarce lub dokładnie rozdrobnić widelcem i dodać do ryby. Drobno posiekać cebulę. Do ryby dodać ser, cebulę i natkę pietruszki. Wszystko dokładnie wymieszać i doprawić solą
Gotujemy i jemyAwanturka z makreli to świetny pomysł na urozmaicenie śniadania. Awanturka to tradycyjna pasta, której bazą jest twarożek. Wędzona makrela świetnie pasuje do białego sera, a taka pasta to ciekawa alternatywa dla tuńczyka czy łososia. Składniki na awanturkę z makrelą 1 wędzona makrela ok. 10 dag twarogu lub jeden serek śmietankowy 1/2 małej cebuli natka pietruszki sól i pieprz(...)Wędzona makrela musi być świeża i soczysta. Rybę obrać ze skóry i dokładnie oddzielić mięso od ości. Oczyszczone umieścić w misce i dokładnie rozdrobnić je widelcem, aby zaczęło przypominać pastę. Twaróg zetrzeć na tarce lub dokładnie rozdrobnić widelcem i dodać do ryby. Drobno posiekać cebulę. Do ryby dodać ser, cebulę i natkę pietruszki. Wszystko dokładnie wymieszać i doprawić solą
Korniszonkiznajdziecie na stronie 56 książki Tina Przepisy: Domowe Przetwory nr 4(2)/2014 . Rybna pasta z kukurydzą Przygotuj miskę, nóż i deskę do krojenia, łyżkę, wagę kuchenną, garnek, sitka, słoik lub inny zamykany pojemnik, ewentualnie otwieracz do konserw. Przygotuj składniki: 2 jajka, 3 puszki tuńczyka w sosie własnym (po 18 dag), 15 dag kukurydzy z puszki, 2 dymki, 1 czerwoną(...)Dymki opłucz pod bieżącą wodą i posiekaj. Paprykę umyj, usuń gniazdo nasienne i pokrój w drobną kostkę. Do miski przełóż tuńczyka, jajka, dymki, kukurydzę i paprykę. Całość dopraw do smaku solą, pieprzem i ketchupem i dokładnie wymieszaj. Gotową pastę przełóż do słoika, zamknij i wstaw do lodówki. Tak przygotowaną pastę przechowuj w lodówce i podawaj ze świeżym pieczywem
blog.moje-pasje.infoJajka z pastą rybną Składniki 6 jajek 1 puszka tuńczyka rozdrobnionego 4-5 ogórków kiszonych majonez sól, pieprz szczypiorek Sposób przygotowania Jajka ugotować na twardo, obrać, przekroić na pół, wyjąć żółtka. … Czytaj dalej Jajka z tuńczykiem
czarrna od kuchnimnie – najsmaczniejsze. Zawsze bazą będzie żółtko i nieco majonezu, następnie możemy dodać ryby (łososia, makrelę, tuńczyka i krewetki), domowe wędliny, żółty ser, serek śmietankowy, biały ser, koncentrat pomidorowy, świeży lub mrożony szpinak, pieczarki, chrzan, musztardę. Tak naprawdę ogranicza nas tylko nasza wyobraźnia. Wszystkie składniki pasty trzeba tylko zblendować lub utrzeć, przyprawić i można już faszerować ugotowane wcześniej jajka. Na blogu(...)jajka faszerowane Jajka faszerowane z łososiem Jajka faszerowane z szynką Jajka z anchois i kaparkami Marynowane jajka Faszerowane jajka z serkiem i pomidorami Jajka faszerowane z tuńczykiem Jajka faszerowane z ciecierzycą Jajka faszerowane pastą krabową Jajka faszerowane żółtym serem i pomidorami Jajka faszerowane pastą łososiową Jajka w żółtym sosie chrzanowym Jajka faszerowane fetą i koncentratem pomidorowym Czas przygotowania: 15 minut
Kulinarne przygody Gatitymoimi modyfikacjami. Naleśniki serwowałam z pomidorową pastą tuńczykową, która (odpowiednio zagęszczona) z powodzeniem może posłużyć także jako sos do spaghetti. Na zimno natomiast doskonale nadaje się jako pasta do kanapek. 2 puszki tuńczyka w sosie własnym 1 puszka krojonych pomidorów 1 puszka białej fasoli w sosie pomidorowym 1 mała cebula ząbek czosnku sól, pieprz szczypta ostrej i słodkiej papryki, ziół
bastalenaminut Składniki: 6 dojrzałych pomidorów średniej wielkości 1/2 szklanki kaszy jaglanej 1 szklanka bulionu (u mnie zrobiona na bazie domowej warzywnej pasty bulionowej ) szczypta soli 1 puszka tuńczyka w kawałkach w oleju 3 łyżki serka śmietankowego Almette sok z połowy cytryny sól morska świeżo zmielony pieprz Wykonanie: Pomidory myjemy i odcinamy górną część, odkładając
Kulinarne przygody GatitySałatkowe ciasto czyli sałatka warstwowa z tuńczykiem i krakersami to pyszna propozycja na przyjęcie lub imprezę jako przystawka. Wygląda bardzo efektownie i smakuje wyśmienicie. Z pewnością zachwyci nawet najbardziej wybrednych gości. W sałatce oprócz krakersów i tuńczyka, znajdziemy również ser żółty, jajka, ogórki konserwowe i szczypiorek. Całość smaku uzupełnia sos majonezowy. Jeśli poszukujecie efektownej sałatki, która ozdobi stół i oczaruje(...)pieprz Przygotowanie 1. Ogórki i ser żółty ścieramy na tarce. Dodajemy 2 łyżki majonezu i całość mieszamy tworząc pastę. 2. Na blaszce układamy warstwę krakersów (3×3), a na nie wykładamy przygotowaną wcześniej pastę. Przykrywamy drugą warstwą herbatników. 3. Tuńczyka rozdrabniamy widelcem, dodajemy łyżkę majonezu oraz pieprz. Wykładamy na krakersy i przykrywamy kolejną warstwą krakersów. 4. Ugotowane jajka obieramy
Alle Dobre!krewetkami, mango, awokado i tajskim sosem chilli przepis na: In My Kitchen 6. Sałatka z łososiem i żółtymi pomidorami przepis na: Spiekła Rodem 7. Sałatka z tuńczykiem przepis na: Nie Tylko Pasta 8. Pyszna sałatka makaronowa w 15 minut przepis na: Kuchnia na Wypasie 9. Sałatka jajeczna z czerwona fasolą i porem przepis na: Kulinarne Przeboje 10. Sałatka z tortellini
BabskiePorady.pl - Przepisyprzyprawy i dokładnie mieszamy. 3. Tak przygotowany hummus dodatkowo z wierzchu polewamy oliwą, dzięki czemu można przechowywać go w lodówce przez kilka dni. Spróbujcie również kanapkowej pasty na bazie ciecierzycy i tuńczyka . SMACZNEGO
Bez CebuliWydaje mi się, że ta pasta przypomina w smaku nieco tuńczyka, ale być może to tylko jakieś moje mylne skojarzenia ;) Czytaj więcej
Kasia Sarna100 g ryżu pełnoziarnistego kupiec 1 puszka tuńczyka w sosie własnym ( 135g) 2 marchewki 1 pietruszka kawałek selera kawałek pora 1 cebula
Kolorowa kuchnia Elkimałym ogniu, bez przykrycia, co jakiś czas mieszając, aż odparuje 1/3 płynu. Całość blendujemy. Dopiero po zblendowaniu pomidorów z cebulą i czosnkiem wkładamy do sosu mięso tuńczyka i posiekane drobno, prawie na pastę, fileciki anchois. Mieszamy, dalej już nie gotujemy. Próbujemy czy wystarczająco słone, lekko pieprzymy i zostawiamy pod przykryciem żeby nie ostygło. Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu(...)tego makaronu – wspaniale podkreślają rybny smak całości, są też jedynym elementem chrupkim tego dania i wzbogacają jego teksturę. SKŁADNIKI 1 puszka pomidorów, całe lub krojone, z zalewą 1 puszka tuńczyka w oliwie/oleju (130 mięsa ryby, w kawałkach) 4 fileciki anchois trzy kromki pszennej bułki 2 ząbki czosnku 1 średnia cebula – biała lub czerwona 3 łyżki oliwy z oliwek ser Grana
Karo in the Kitchenmintaja czy doradę. Jeśli grilluję czy zapiekam ryby to sięgam po tuńczyka, łososia lub halibuta. Do sosów z makaronem wybieram krewetki i małże. A do pasty wykorzystuję makrelę lub wędzonego łososia. Do sałatek używam tuńczyka w puszce i oczywiście śledzi w oleju. Nie lubię śledzi w occie czy soli a te w oleju sprawdzają mi się zawsze. Śledzie w oleju(...)wyraźnego smaku. Użyjcie najpierw odrobinę soli a jeśli stwierdzicie, że jednak jest jej za mało wtedy dopiero dodajcie trochę więcej. Lubisz ryby? Jeśli tak to wypróbuj nasz przepis na Pastę z wędzonej makreli. The post Sałatka śledziowa z papryką appeared first on MeCooks
mecooksDziś coś dla miłośników ekspresowych obiadów, którzy są zmęczeni całym tygodniem pracy i nie w głowie im gotowanie w piątkowe popołudnie. Spaghetti z tuńczykiem w sosie
W kuchni Katie