sałatek preferuję kanapkę z białym serem, pomidorem i szczypiorkiem lub pasty warzywne. Pyszna porcja białka roślinnego zamiast wędliny, doprawiona papryką, czosnkiem i ziołami. Składniki: 2 szklanki ugotowanego i obranego bobu 1-2 ząbki czosnku 2 łyżki soku z cytryny 2 łyżki posiekanej natki pietruszki 2 łyżki pestek dyni lub słonecznika 3 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżeczka ziół do pizzy
Czerwień i błękitWiększość przepisów na makarony pochodzi z Włoch, jednak wiele przepisów przeszło spore modyfikacje. Tym razem postanowiliśmy przygotować zdrowy makaron z pomidorkami i pesto bazyliowym. Ten makaron
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!gadżety sylwestrowe. Więc będzie zabawa!!! Przygotowałam dla Was pastę jajeczna z krewetkami 4 jaja 100 g mrożonych krewetek koktajlowych łyżka masła sok z cytryny 1 łyżka serek Philadelfia 1 łyżeczka musztardy (żółtej amerykańskiej lub Dijon) sól i pieprz, do smaku natka pietruszki, szczypiorek lub koperek chleb żytni ze słonecznikiem z Lidl Rozmroź krewetki. W garnku zagotuj
AZgotuj!sushi z tradycyjnym i surowym „ryżem” (z kalafiora i słonecznika), „łososiem” z marchewki i „tuńczykiem” z buraka (warzywa marynowane w glonach nori, sosie sojowym, wędzonej papryce i oleju lnianym). Przepis na surowy ryż tutaj , a na sushi już niebawem na blogu. Deser: tosty francuskie z kremem z orzechów nerkowca z pastą miso i karmelizowanym rabarbarem. Przepis na tosty można znaleźć
Food Squarewszelkie wariacje na temat past i pasztetów z warzyw. Jeśli znudziła się Wam szyneczka i serek, to zróbcie sobie taki pasztet, jest pyszny…. Składniki: 2 szklanki fasoli, 20dag pieczarek, 2 cebule, ziemniak, marchew, pietruszka, kawałek selera, 2 jajka, czerstwa bułka, szklanka mleka, majeranek, sól, pieprz, słonecznik Wykonanie: Fasolę namoczyć
Anioły w kuchniprzygotować go zgodnie z instrukcją podaną na opakowaniu. Ziarna słonecznika i dyni miksujemy blenderem (nie za drobno) i prażymy na suchej patelni z szczyptą soli. Ugotowany kuskus łączymy z uprażonymi ziarnami. Oliwki, nać pietruszki (umyta i osuszoną), 3 łyżki oliwy, sok z cytryny, miksujemy przy pomocy misy blendera na gładką pastę. Na talerz przekładamy pesto pietruszkowe, na którym układamy
Moniki SmakołykiJajka faszerowane pastą z awokado i szynką – Pasta z avocado i sałaty Składniki na 2 porcje sałatki: 1 ćwiartka kurczaka (wyluzowana z kości i skóry) świeżo zmielony pieprz swańska sól 1 pomarańcza 50 g mieszanki sałat 1/2 awokado 2 łyżki cytryny do skropienia awokado, aby nie ciemniało pestki dyni i słonecznika Sos winegret: 1 łyżka syropu klonowego lub miodu
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięwygląda masło w USA : ) Składniki: 200 g nasion słonecznika 1 łyżeczka syropu z agawy lub miodu 2 duże szczypty soli 1-2 łyżki dowolnego oleju Rozgrzać patelnię. Nasiona uprażyć na złoty kolor, uważając, aby się nie spaliły. Lekko ostudzić. Nasiona, sól i słodzidło umieścić w blenderze. Zmielić/zmiksować na gładką pastę. Dodać olej, dobierając pożądaną konsystencję. Przechowywać w słoiku
Chocolate Muffin Blogsłonecznika, ogórkiem i dyniowym ketchupem jest rewelacyjne. Sam dyniowy ketchup jest pikantny i lekko korzenny - genialny! Przepis na ketchup znalazłam kilka miesięcy temu i robiłam go od tego czasu kilka razy - jest fenomenalny, zrobiłam z małymi zmianami. Polecam z całego serca! Ketchup dyniowy (ilość na słoiczek 500 ml) 500 g dyni, 1/4 łyżeczki cynamonu, 1 łyżeczka pasty(...)zmiksować. Dodać roztrzepane jajko i bułkę tartą. Całość dobrze wymieszać. Uformować kotleciki i obtoczyć je w bułce tartej. Smażyć na mniejszym - średnim ogniu do zrumienienia. Burgery podałam z kiełkami słonecznika, ogórkiem i ketchupem dyniowym. Smacznego
Plate of JoySkładniki: 40 dag makarony (wstążki) 2 awokado około pomidorów suszonych 4 ząbki czosnku 2 łyżki oleju kokosowego sól, pieprz, gałka muszkatołowa garść pestek słonecznika garść
Qchnia po prostuSkładniki: 20 dag makaronu pełnoziarnistego około 8 liści jarmuży około 10 sztuk pomidorów suszonych oliwa (użyłam oliwy z pomidorów suszonych) 3 ząbki czosnku garść pestek słonecznika
Qchnia po prostuMęża na śniadanie :) Kwaskowaty i paprykowy posmak pasty idealnie mi się tu komponował z trochę nijakim smakiem jajka. Do tego garstka kiełków , kromka chleba własnoręcznie wypiekanego i zdrowe śniadanie dla dwojga gotowe! Składniki na porcje dla 2 osób: 2 jaja 2-3 łyżeczki hummusu paprykowego PRIMAVIKA 2 łyżeczki jogurtu naturalnego kiełki słonecznika sól, pieprz - do smaku Jaja ugotować na twardo
Grunt to przepis!cukinią - smaż 5min. 4. Dodaj bazylię, słonecznik, 3/4 parmezanu i wlej szklankę wody po makaronie - gotuj całość przez ok. 10min. 5. Dopraw całość solą i cukrem, jeśli potrzeba. 6. Do sosu włóż ugotowany makaron i podgrzewaj jeszcze całość przez ok. 3min. 7. Serwuj na gorąco, posypując pozostałym parmezanem. Smacznego! Green pici pasta with courgettes and tomatoes Ingredients: Pasta: 200g leaves
Kuchnia w Słońcu Skąpanaznaczy że nie robię różnego rodzaju past czy kremów. Nadeszła wiosna i mam kręćka (pewnie jak większość ludzi o tej porze) na zielone. Wykombinowałam sobie krem, który teoretycznie jest do pieczywa, ale ja jadłam go jako dodatek do kaszy czy też wymieszany ze świeżo ugotowanym makaronem. Użyłam pestek dyni, ale pestki słonecznika też tu się sprawdzą, a nawet płatki migdałowe
greenscarfmoim domu śródziemnomorskie klimaty:) Smaczna i aromatyczna pasta. Rewelacyjna do kanapek, zwłaszcza z dodatkiem różnych serów. Jako dodatek do krakersów, podanych z kieliszkiem wina jest po prostu świetna! Przepis zmodyfikowany ze starego numeru gazetki "Przyślij Przepis" składniki: 1/3 szkl suszonych pomidorów w oliwie 1/3 szkl czarnych oliwek bez pestek 100 g ziaren słonecznika 2 ząbki czosnku 2 łyżki soku
6niebo