pesto: 2-3 duże garście świeżego szpinaku/jarmużu/natki pietruszki/bazylii lub mix zielonych liści ok. 100-150 g twardego żółtego sera 2-3 ząbki czosnku ½ filiżanki prażonych pestek słonecznika sok z cytryny, sól, pieprz oliwa (kilka łyżek lub więcej) Ugotuj makaron al dente w osolonej wodzie z dodatkiem oleju/oliwy. Odcedź i przełóż do garnka, przykryj. Zmiksuj/zblenduj składniki pesto i dodaj(...)tablespoons or more) Cook spaghetti al dente in salty water with oil/olive oil. Drain, place in a saucepan and cover with a lid. Mix/blend pesto ingredients and to pasta. Thoroughly stir. Dice feta. Add some cherry tomatoes and feta onto plates with pasta before serving
Qlinarnie i Qlinarniejeszcze do nich zajrzę po kolejne inspiracje :) Chleb wyszedł niesamowicie aromatyczny. Feta wcale nie zdominowała smaku, pomidory suszone, zioła i czosnek nadały mu przepysznego charakteru. Doskonały np. do domowej pasty rybnej na treściwe śniadanie. Do ciasta chlebowego dodałam oleju z pestek dyni BIOLEVITA z saszetki i tymże olejem posmarowałam chleb przed pieczeniem - co dało w efekcie błyszczącą i chrupiącą skórkę(...)miejsce na ok. 45 min do wyrośnięcia - pod przykryciem ze ściereczki kuchennej. Tuż przed pieczeniem wierzch chleba posmarować olejem - można też dodatkowo posypać otrębami, płatkami owsianymi lub ziarnem słonecznika. Wstawić do nagrzanego do 200C piekarnika i piec 30-35 minut do ładnego zarumienienia skórki - piec na dolnym poziomie piekarnika w opcji góra-dół (bez termoobiegu) . Studzić wyjęty z blaszki
Grunt to przepis!Babeczki z tuńczykiem i kiełkami...Kruche, złociste babeczki.Wypełnione nadzieniem z tuńczyka.Udekorowane kiełkami brokułu.Pyszna ozdoba stołu!Polecam!Składniki:Ciasto:130 g mąki;60 g
Gospodyni MiejskaSałatka Cezar to chyba jednak z najbardziej popularnych sałatek. Obecna praktycznie w każdej restauracji, szybka i łatwa do zrobienia w domu i przede wszystkim smaczna. Istnieje
Jacob Tastesdzięki czemu został okrzyknięty jednym z najzdrowszych produktów naturalnych - zaraz obok dyni . Dzięki zawartości błonnika uczucie sytości jest dłużej odczuwalne.1 łyżka = 10 g = 30 kcal. Optymalna ilość spożywanego słonecznika to ok. 2-3 łyżki dziennie. Soczewica zielona 500 g BIOOAZA: koszt 6,29 za 500 g Soczewica jest źródłem dobrze przyswajalnego białka, a także obniżającego ciśnienie(...)prosto ze słoika . Najlepiej smakują z sałatką warzywną . Dodaje je też do pizzy czy koreczków jako przekąskę . Polecam zrobić z nich pastę na kanapki : -zielone oliwki -majonez -ser żółty -czosnek Miksujemy i powstaje pyszna pasta . Mamy 7 powodów, aby jeść 7 oliwek dziennie: Produkt niskokaloryczny
Różowa kuchniaMakaron to jeden z najpopularniejszych i najbardziej uniwersalnych produktów spożywczych. Idealnie sprawdza się jako dodatek do potraw, jak również może stanowić bazę do dania głównego. Pierwsze
Jacob TastesBłonnik: 0,7 g Białko 0,5 g Sól: 0,1 g Tesco Organic Napój ryżowy z migdałami Dostępność: Tesco Składniki: woda, ekologiczny ryż 14%, ekologiczny olej słonecznikowy, ekologiczna pasta z migdałów 1%, sól morska. Cena: 9,99 / 1l Wartość odżywcza w 100g: Wartość energetyczna: 56 kcal Tłuszcz: 1,5 g / w tym kwasy nasycone: 0,3 g Węglowodany(...)Sól: 0,07 g Alpro Napój migdałowy Dostępność: Tesco, Auchan Składniki: woda, cukier, migdały (2,3%), fosforan triwapniowy, sól morska, stabilizatory (guma gellan, mączna chleba świętojańskiego), emulgator (lecytyny ze słonecznika), witaminy: B2, B12, E, D2. Cena: 13,99zł / 1l Wartość odżywcza w 100g: Wartość energetyczna: 24 kcal Tłuszcz: 1,1 g / w tym kwasy tł. nasycone: 0,1 g Węglowodany
Zielona Kuchniaprzyjemniejszego niż świeże pieczywo rankiem, do tego odrobina masła, lub ulubionej pasty na kanapki i śniadanie gotowe. A każdy szczęśliwy i zadowolony. Chleb znika w oka mgnieniu. Każdy z Nas chciałby właśnie taki pyszny, chrupiący domowy chlebek móc robić w domu, ale niestety nie każdy ma na to po prostu czas. Ja uwielbiam chleby na zakwasie i zakochałam się(...)ziół włoskich - 4 łyżki pokrojonych dość drobno czarnych oliwek - 2 łyżki oliwy z oliwek kolor skórki: jasny waga: 1000 g CHLEB NR 2. PEŁNE ZIARNO GRAHAM Z ŻURAWINĄ I SŁONECZNIKIEM Chleb z mąki pełnoziarnistej, z dużą ilością ziaren i żurawiny. Mocno wypieczony, lekko wilgotny, o zwartej strukturze. PRZEPIS: - 250 g mąki pełne ziarno graham - 100 g mąki orkiszowej
SMYKWKUCHNI