przekąskę do pracy lub kolację. Z kolei warzywa sprawiają, że jest kolorowa i apetyczna, aż chce się ją "jeść oczami" :) Składniki: ok. 0,5 szklanki kaszy kuskus 1 mała papryka czerwona 3-4 duże ogórki konserwowe 0,5 puszki czerwonej fasoli 0,5 puszki kukurydzy pęczek szczypiorku 2 łyżki majonezu sól, pieprz, pieprz ziołowy Kuskus zalać ok. 3/4 szklanki(...)wrzątku, dodać łyżeczkę oliwy z oliwek i trochę soli, wymieszać i zostawić pod przykryciem, aż kasza wchłonie wodę. Paprykę i ogórki pokroić w niedużą kostkę. Fasolę i kukurydzę odsączyć z zalewy i przepłukać pod bieżącą wodą. Szczypiorek drobno posiekać. Wszystkie warzywa wrzucić do gotowej, przestudzonej kaszy, dodać majonez i przyprawy, wymieszać. Sałatka najlepiej smakuje, gdy się troszkę "przegryzie
Simply Foodu017ce pomidory \u015bwie\u017ce\r","1 \u015brednia cukinia\r","1\/2 bak\u0142a\u017cana\r","1\/2 p\u0119czka natki\r","2 z\u0105bki czosnku,\r","s\u00f3l, pieprz, papryka ostra do smaku\r","\r","Ciasto\r","700 g m\u0105ki\r","7g suchych dro\u017cd\u017cy\r","120 ml oleju\r","szczypta soli\r","350-400 ml wody(...)duża cebula 350 g mięsa wołowego mielonego 1 puszka pokrojonych pomidorów lub 4 duże pomidory świeże 1 średnia cukinia 1/2 bakłażana 1/2 pęczka natki 2 ząbki czosnku, sól, pieprz, papryka ostra do smaku Ciasto 700 g mąki 7g suchych drożdży 120 ml oleju szczypta soli 350-400 ml wody czarnuszka, sezam do posypania żółtko do smarowania Sposób przygotowania Nadzienie Cebulę
Mieszam w Garnkusoba z pak choi i fasolką szparagową / 2 porcje Składniki: 150 g makaronu soba 1 cebula 2 garście żółtej fasolki szparagowej 1 kapustka pak choi 2 szczypty ostrej papryki sól pieprz do smaku 3 łyżki oleju rzepakowego Przygotowanie: Fasolkę szparagową i kapustkę pak choi myjemy i osuszamy. Z fasolki odcinamy końcówki, gotujemy 3 minuty, w osolonym wrzątku. Cebulę obieramy(...)szparagową i pak choi. Podsmażamy, nie za długo, aby warzywa pozostały jędrne i chrupiące. W tym czasie gotujemy makaron zgodnie z opisem na opakowaniu. Doprawiamy do smaku, doajemy ostrą paprykę. Mieszamy. Ugotowany makaron mieszamy z warzywami na patelni. Podajemy zaraz po przygotowaniu. Mozna posypać czarnym lub biaym sezamem. Takie danie pokochają Wasze dzieci
Moja smaczna kuchniaokoło 200gr. 1 cebula 2 marchewki pokrojone w talarki parę pomidorki małe przecięte na pół 6 dużych, pomidorów obranych ze skóry jedna mała chili ,lub w proszku 1/2 łyżeczki papryki ostrej 2 łyżeczki wędzonej papryki kawałek selera pietruszka,szczypior,estragon do smaku po 1 czubatej łyżeczce sól,pieprz do smaku śmietanka do smaku woda,lub rosół 1 łyżka oleju kokosowego
w mojej kuchnipieczone bataty, które będą zdrowym i smacznym dodatkiem do każdego obiadu. Do przygotowania porcji dla 2 osób potrzebujemy: - 3 bataty - 4-5 łyżek oleju - 1 łyżeczkę mielonego czosnku, słodkiej papryki i suszonego tymianku - pół łyżeczki ostrej papryki - sól i pieprz 1. Bataty obieramy ze skórki, a następnie płuczemy, osuszamy i kroimy w półksiężyce. 2. W misce łączymy olej z przyprawami
Bez Cebulipachną prawdziwie pomidorami, smakują wybornie, kuszą smakiem, kolorem, zapachem. Surówki z pomidorów lubię, najczęściej robię w kilku wersjach, z różnymi dodatkami, najczęściej same lub z dodatkami ogórków lub papryką. To co jadamy, to co lubimy: pomidory z cebulką i szczypiorem, pomidory z dodatkiem pasty paprykowej - ajvar bądź jogurtem naturalnym, maślanką, kefirem, pomidory ze świeżym ogórkiem, śmietaną i chrzanem(...)pomidory ze świeżym ogórkiem (zamiennie małosolnym, korniszonym), solą, pieprzem, octem, koprem, pomidory z papryką i dymką. Składniki: 2 pomidory 1,5 łyżki śmietany 18% lub wedle uznania 1 - 2 młode cebule sól, pieprz opcjonalnie: ocet dla zaostrzenia smaku Przygotowanie: Cebulę obieram i kroję w cieniutkie plasterki, wkładam do miseczki. Dodaje do nich sól i ocet, lekko
Zasmakuj KuchniBardzo lubimy takie żarło <3 Już umówiliśmy się na kolejne ;) tym razem bardziej ogniskowe ;) oczywiście pyry z żaru będą ;) Składniki 2 cukinie 2 pętka białej kaszanki 1 czerwona papryka 100 g boczniaków maggi majeranek sól, pieprz Przygotowanie Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Cukinie przekrawamy wzdłuż na pół, usuwamy gniazda nasienne. Kaszankę wyjmujemy z osłonki(...)mieszamy z pokrojoną w kostkę papryką. Doprawiamy do smaku majerankiem, solą i pieprzem. No i zdeka maggi ;) Boczniaki kroimy w paski, kładziemy w miejsce usuniętych gniazd nasiennych, cukinii…dodajemy kaszankę. Grillujemy 20-25 min. /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent
R'n'G Kitchenznajdziecie dużo dobrej jakości produktów. W szczególności polecam oliwę z oliwek i oliwki wykorzystane w przepisie Składniki: 12 oliwek zielonych marynowanych bez pestek (łagodnych) od Grecie Przysmaki 1/2 czerwonej papryki 3 łyżki kukurydzy sól i pieprz do smaku 1 łyżeczka musztardy kempingowej oliwa z oliwek – polecam niefiltrowaną oliwę 0,3% „ZE WSI” od Greckie Przysmaki opcjonalnie odrobina(...)cały koszyk. Okres aktywności kodu rabatowego od 2017-06-20 do 2017-07-20 Przygotowanie: Oliwki kroimy na pół i wrzucamy do miski. Dodajemy pokrojoną w kostkę czerwoną paprykę i 3 łyżki kukurydzy. Całość doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Dodajemy łyżeczkę musztardy i dolewamy na niedużą ilość oliwy z oliwek, mieszamy składniki. Próbujemy, opcjonalnie doprawiamy lub/i dodajemy niedużą ilość
Słodkie okruszkifasolki szparagowej 2 czerwone cebule 1/2 cytryny 4-5 łyżeczek koncentratu pomidorowego 1 ząbek czosnku 3-4 łyżki oliwy 1 łyżka miodu 1 łyżeczka majeranku 1 łyżeczka słodkiej papryki szczypta ostrej papryki sól i pieprz Sposób przygotowania: Kurczaka płuczemy i wkładamy do dobrze osolonej wody na minimum 2 godziny (najlepiej na całą noc). Przed pieczeniem wyjmujemy z solanki
Kolorowy PrzepisownikSKŁADNIKI: • 1 op. tortellini, 250g • 1 papryka czerwona • 1 por, biała część • 3 ogórki kiszone lub korniszony • puszka kukurydzy • 100g sera żółtego • natka pietruszki • 2 łyżki majonezu • sól i pieprz PRZYGOTOWANIE: Tortellini ugotować wg instrukcji na opakowaniu, lekko przestudzone przełożyć do miski, dodać pokrojoną w kostkę paprykę, ogórki, ser i por, dodać kukurydzę i natkę pietruszki, dokładnie wymieszać, dodać majonez
KUCHNIA POLSKASKŁADNIKI: około 1 litr wody włoszczyzna (marchewka, pietruszka, seler, por, natka pietruszki, natka selera) 6 małych ziemniaków 1 żółta cukinia 2 listki laurowe sól morska świeżo mielony pieprz kolorowy papryka słodka, chilli cayenne, curry koperek 1 łyżka roztopionego masła (albo oleju) SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Włoszczyznę i ziemniaki gotujemy w 1 litrze wody z dodatkiem listków laurowych. Doprawiamy solą i pieprzem(...)bulion warzywny będzie gotowy, wyciągamy ugotowane warzywa. Następnie w samym bulionie gotujemy pokrojoną na kawałki żółtą cukinię. Doprawiamy do smaku curry, słodką papryką i chilli cayenne. Dodajemy trochę tłuszczu (roztopionego masła lub oleju), a także białe warzywa z ugotowanej wcześniej włoszczyzny - wszystkie albo tyle ile chcemy albo co lubimy [ ponoć nie każdy lubi seler ;) ]. Następnie wszystko blendujemy
wege i kropkailości jaka nam odpowiada) 1 duży ząbek czosnku garść natki pietruszki koperek ok. 20 g masła oliwa z oliwek sól morska świeżo mielony pieprz kolorowy curry, słodka papryka do smaku ulubiony makaron SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Na patelni podgrzewamy masło z dodatkiem oliwy z oliwek. Dorzucamy pokrojoną cukinię i chwilę smażymy aż nabierze szklistego wyglądu. Doprawiamy do smaku solą i świeżo(...)mielonym pieprzem kolorowym. Dodajemy starty czosnek, kapary, garść natki pietruszki, koperek, doprawiamy curry i słodką papryką. Wszystko mieszamy z ugotowanym wcześniej makaronem. I gotowe! ;) Smacznego
wege i kropkaSKŁADNIKI: 20 g masła 1 cebula 1 duża marchewka 2 duże ziemniaki 1 łyżeczka kminu rzymskiego 1 łyżka oregano 1 łyżeczka słodkiej papryki sól i świeżo mielony pieprz kolorowy 1 łyżka miodu 1 łyżka sosu sojowego 1,5 litra bulionu warzywnego oliwa z oliwek 300 g kapusty kiszonej z marchewką (przepłukana wodą) 0,2 litra białego wina SPOSÓB PRZYGOTOWANIA(...)dużym garnku rozgrzewamy masło i smażymy kolejno cebulkę, marchewkę i ziemniaki. Doprawiamy kminem rzymskim, oregano, słodką papryką, solą i świeżo mielonym pieprzem. Chwilę smażymy, a następnie zalewamy połową bulionu. Dodajemy miód i sos sojowy. Dusimy wszystko pod przykryciem. W osobnym garnku rozgrzewamy oliwę, na której smażymy kapustę. Po chwili smażenia dolewamy wino i dusimy pod przykryciem. Następnie dolewamy pozostałą część
wege i kropkablachę do pieczenia, nóż i deskę do krojenia, miskę, łyżeczkę, łyżkę, papierowe ręczniki, folię spożywczą. Przygotuj składniki: 1 tuszkę sprawionego kurczaka, 2 łyżeczki soli, 1-2 łyżki mielonej czerwonej papryki, 1 łyżeczkę mielonej kurkumy, 1 łyżeczkę pieprzu czarnego mielonego, 2-3 łyżki oleju. Kurczaka podziel na porcje, umyj i osusz. Do miski wlej olej i wsyp sól, paprykę, kurkumę
blog.moje-pasje.infopuszki kukurydzy 1 marchewka 1 pietruszka 1 ziemniak 2 cebule 1 por 2 ząbki czosnku 200 ml śmietanki 18-30% 4 łyżki oleju przyprawy do smaku: sól, pieprz papryka ostra, papryka słodka, kumin, oregano, tymianek, chilli ser do posypania, u mnie cheddar 1. Warzywa obieramy i drobno kroimy. Podsmażamy na rozgrzanym oleju przez 5-7 minut, do delikatnego zarumienienia. Zalewamy
Szefowa kuchni