papryka - 32566 przepisów (strona:416/2172)

Cannelloni Z Mięsem Mielonym I Beszamelem 176

podzielę ; ) Składniki na 3-4 osoby : opakowanie makaronu cannelloni 500 gr mięsa mielonego np. z łopatki 1 garść startego żółtego sera (i/lub kulka mozzarelli) 1 cała cebula sól, pieprz, papryka ostra i słodka, bazylia, tymianek,  ewentualnie gotowa przyprawa do kuchni włoskiej, mogą być tez suszone pomidory 5-6 łyżeczek koncentratu pomidorowego olej/oliwa do smażenia Sos beszamelowy : około(...)masła 2 i 1/2 szkl mleka 3 łyżki mąki pszennej sól, pieprz, papryka słodka 1. Na oleju szklimy cebulkę, a następnie do niej dodajemy mięso mielone wraz z przyprawami, przesmażamy. Kiedy mięso straci surowość dodajemy koncentrat pomidorowy i mieszamy całość. Doprawiamy do smaku. Dusimy około 10 minut. 2. Ja makaron zawsze podgotowuje aby uniknąć surowego makaronu np. na dnie zapiekanki

Gotowanie...to proste !
Makaron szpinakowy z warzywami 210

miłością chcę zarazić każdego mojego czytelnika! Skusisz się na dzisiejszy przepis? Makaron szpinakowy z warzywami / 2 porcje Składniki: 2 porcje makaronu z dodatkiem szpinaku 1/2 cukinii 1/2 czerwonej papryki 1/2 bakłażana 1/2 szklanki różyczek brokuła 1 ząbek czosnku 5 łyżek konserwowego groszku 2 łyżki suszonego tymianku 1 łyżeczka słodkiej papryki w proszku sól, pieprz do smaku 4 łyżki oleju rzepakowego(...)gotujemy zgodnie z opisem na opakowaniu. Warzywa kroimy w kostkę, poza różyczkami brokuła. Na oleju rzepakowym smażymy wszystkie warzywa, aż będą miękkie. Dodajemy suszony tymianek, odsączony groszek i słodką paprykę w proszku, doprawiamy do smaku. Mieszamy z ugotowanym makaronem. Gasimy płomień. Podajemy zaraz po przygotowaniu. Makaron polecam posypać startym parmezanem lub grana padano. Można użyć innego, średniej wielkości makaronu. Duży

Moja smaczna kuchnia
POMIDORÓWKA Z DORSZEM I RYŻEM 137

cebula ok. 1 litra wody 600-700 ml passaty pomidorowej ok. 250 g fileta z dorsza 200 g ryżu (2 woreczki) sól, pieprz 1 łyżka pasty paprykowej 1 łyżeczka papryki słodkiej mielonej szczypta papryki chili liść laurowy, ziele angielskie natka pietruszki Wykonanie:  Warzywa obieramy, myjemy, umieszczamy w garnku i zalewamy wodą. Dodajemy liść laurowy oraz ziele angielskie i gotujemy(...)około 30 min. Następnie wlewamy passatę pomidorową i przyprawiamy pieprzem, solą, papryką słodką, chili oraz pastą paprykową. Filet z dorsza myjemy, osuszamy i kroimy w kostkę. Wrzucamy do zupy i gotujemy jeszcze około 10 min. Ryż gotujemy w osobnym garnku według instrukcji na opakowaniu. Na talerz wykładamy ugotowany ryż i zalewamy go pomidorówką z dorszem. Posypujemy posiekaną natką pietruszki

Kuchnia MagdaLeny
FRANCUSKIE " E "CIASTECZKO 177

zielone "e " ciasteczko.Zapraszam!.    1 op.mrożonego szpinaku 1op. ciasto francuskie 1 duży ząbek czosnku 0.5 op.sera feta 100 ml.bulionu Sól,biały pieprz,gałka muszkatołowa,rozmaryn, 0.5 sztuka.czerwonej papryki 1 żółtko do posmarowania ciasta 6 pl.szynki  pomidorki cherry Sezam Natka pietruszki 1 łyżka masła ************************************** Ciasto francuskie rozmrozić.Szpinak usmażyć na patelni na maśle z posiekanym czosnkiem.Podlać bulionem(...)dołożyć pokruszonego sra feta, wymieszać.Dodać pokrojoną paprykę w kostkę, przyprawić do smaku solą,pieprzem i gałką muszkatołową.Odparować sok, wystudzić. Ciasto pokroić na kwadraty, udekorować brzegi paseczkami z ciasta , ułożyć na każdym ciastkiem kawałek szynki , a na niej farsz że szpinaku z papryką.Posypać odrobiną rozmarynu każde ciasteczko,brzegi posmarować żółtkiem i posypać sezamem.Pieczemy w 200stopniach na złoty kolor.Podajemy

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
BEZGLUTENOWE WEGAŃSKIE NALEŚNIKI Z FARSZEM FASOLOWO - WARZYWNYM 127

szklanki kaszy jaglanej, 0,5 szklanki quinoa, woda, 3/4 łyżeczki soli, 1/4 łyżeczki pieprzu. farsz: 1 szklanka białej lub czerwonej fasoli, 1,5 dużej marchewki, 1 czerwona papryka, 1 czerwona cebula, 1/2 szklanki passaty pomidorowej, 1 łyżeczka kminku mielonego, 1 łyżeczka papryki wędzonej, 1 łyżeczka natki pietruszki, 1 łyżeczka soli, 1/2 łyżeczki pieprzu cayenne, olej kokosowy do smażenia. Wykonanie: Kaszę(...)stron (przewracamy na drugą stronę, gdy brzegi ciasta zaczną odchodzić od patelni). Fasolę moczymy przez noc. Gotujemy do miękkości w świeżej wodzie. Marchewkę kroimy na słupki, cebulę i paprykę na kosteczkę. Warzywa podsmażamy na patelni, dolewamy odrobinkę wody i dusimy do miękkości. Dodajemy passatę pomidorową i przyprawy i gotujemy przez 5 minut.  Na naleśniki wykładamy farsz i zawijamy. Podajemy

Jeść, by żyć w zdrowiu
Kotlety z kaszy gryczanej i pieczarek 216

średniej wielkości kotletów. 100 g kaszy gryczanej prażonej 250 g pieczarek 1 mała cebula 100 g łagodnego sera żółtego 1 jajko 2 łyżki bułki tartej sól pieprz suszona, ostra papryka 1/2 pęczka szczypiorku Dodatkowo: olej do smażenia, bułka tarta do obtoczenia Kaszę wrzucić do osolonej, gotującej się wody. Gotować pod przykryciem, aż zmięknie. Kaszę odlać i zostawić do przestygnięcia. Pieczarki(...)cebulę pokroić w drobną kostkę. Cebulę zeszklić na rozgrzanym na patelni oleju. Następnie dodać pieczarki. Smażyć, aż pieczarki wyraźnie zmniejszą swoją objętość. Doprawić szczyptą soli, pieprzu i papryki. Smażyć jeszcze przez kilka minut, co jakiś czas mieszając. Ser zetrzeć na tarce o małych oczkach. Szczypiorek drobno posiekać. W misce wymieszać kaszę, ser, usmażone pieczarki z cebulą oraz szczypiorek. Spróbować

Bullio
Tajskie czerwone curry z warzywami/ Thai red curry with vegetables 201

mała, biała cebula, pokrojona w kostkę - 1 s zczypta soli, bardziej do smaku - 1 łyżka drobno startego świeżego imbiru  - 2 ząbki czosnku, prasowane lub mielone - 1 czerwona papryka, pokrojona w cienkie długie paski lub w większą kostkę - 1 żółta lub zielona papryka, pokrojona w cienkie długie paski lub w większą kostkę       - 3 marchewki, obrane(...)dostępny też w Biedronce) Ryż wkładamy do garnka i gotujemy do miękkości. Na oleju/oliwie podsmażamy cebulę, do zeszkleniu dodajemy imbir oraz czosnek, podsmażamy wszystko 3 minuty. Dokładamy warzywa: marchew, papryki, delikatnie solimy i podsmażamy ok 5 minut. Dodajemy ćwierć szklanki wody i podduszamy 5 minut. Po tym czasie dorzucamy pastę curry oraz mleczko kokosowe i doprawiamy brązowym cukrem + sosem sojowym

upichcona
Gulasz z żeberek wieprzowych w sosie śmietanowo-koperkowym 103

przede wszystkim... smaaacznie! Polecam.   1 kg mięsnych żeberek wieprzowych 1 duża cebula (duża)   3 listki laurowe   4 ziarenka ziela angielskiego przyprawa rosołowa (bez glutaminianu sodu) papryka słodka sól, pieprz Dodatkowo:  1 pęczek koperku 200 ml śmietanki (u mnie 30%) Ponadto: mąka pszenna   olej do smażenia   Mięso z żeberek pokroić w kostkę i przyprawić solą(...)pieprzem oraz słodką papryką. Następnie dokładnie obtoczyć je w mące i obsmażyć na patelni z niewielką ilością rozgrzanego oleju. Żeberka przełożyć do garnka (bez tłuszczu) i na tej samej patelni zarumienić pokrojoną w piórka/kostkę cebulę. Cebulę połączyć z mięsem, zalać wodą i dodać listki laurowe, ziele angielskie oraz dobrej jakości przyprawę rosołową. Całość gotować (pod przykryciem) do miękkości

Di gotuje
Łazanki z mięsem i papryką 246

Propozycja na obiad - łazanki lub inny gruby makaron z mięsem, pieczarkami i papryką. 1 opakowanie łazanek (np. Lubella) 80 dag szynki wieprzowe bez kości 50 dag pieczarek 1 duża papryka czerwona 1 duża cebula olej pieprz, sól,Vegeta lub Kucharek, czosnek granulowany         Łazanki ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu. Mięso pokroić w kostkę, zrumienić na oleju(...)Przyprawić solą, pieprzem i Vegetą. Dodać posiekaną cebulę. Dusić pod przykryciem do miękkości, podlewając co jakiś czas lekko wodą. Pod koniec duszenia dodać obrane i pokrojone pieczarki oraz paprykę pokrojoną w cienkie paski. Posypać odrobiną czosnku granulowanego. Dusić wszystko razem jeszcze kilkanaście minut, następnie połączyć z łazankami. W razie potrzeby doprawić do smaku pieprzem i Vegetą

Praktyczna pl
Wiosenne leczo z boczniakami i kalarepą 122

lekkiego, co przygotuje nas do wiosennego oczyszczania. Robi się bardzo szybko, bo boczniaki, kalarepa i cukinia szybko się duszą. Składniki: 2 cebule, obrane i pokrojone masło klarowane do podsmażenia papryka, oczyszczona i pokrojona na kawałki pół kilo boczniaków, umytych i pokrojonych na kawałki kalarepa, obrana i pokrojona cukinia, obrana i pokrojona po pół łyżeczki zmielonego pieprzu, papryki i tymianku łyżeczka(...)pasty chili małe opakowanie passaty pomidorowej koperek do dekoracji   Jak przygotować wiosenne leczo z boczniakami i kalarepą? Cebulę podsmażyć, kiedy się zeszklą dodać paprykę i boczniaki. Po kilk minutach dodać kalarepę i cukinię, oraz przyprawu. Dusić do miękkości, a potem dodać opakowanie passaty, wymieszać i odstawić na kilka minut. Podawać posypane koperkiem.   Lubisz moje wpisy? Bądź na bieżąco

Ugotowane pozamiatane
Sałatka z kaszy owsianej i topinamburu, z dodatkiem pomidorków koktajlowych, czerwonej cebuli i papryki 135

Składniki: 500 g topinamburu 3 łyżeczki suszonego tymianku 3-4 łyżki oliwy  3/4 szklanki kaszy owsianej 1 średnia czerwona cebula spora garść małych pomidorków 1/2 niewielkiej świeżej papryki sól i pieprz do smaku listki świeżej bazylii Topinambur umyć, obrać ze skórki i pokroić na ćwiartki. Przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, skropić dokładnie oliwą i posypać tymiankiem(...)przepłukać na sicie pod bieżącą wodą. Ugotować w lekko osolonej wodzie z dodatkiem łyżki oliwy. Wystudzić. Cebulę obrać i pokroić w cienkie piórka. Pomidorki pokroić na połówki lub ćwiartki. Paprykę pokroić w niewielkie paseczki. Kaszę wymieszać z upieczonym topinamburem, papryką i cebulą. Przyprawić grubym świeżo zmielonym pieprzem i ewentualnie solą. Udekorować pomidorkami i bazylią. Przepis dodaję do wspólnej cotygodniowej akcji

Codzienna kuchnia niecodzienna
Kotlety z pęczakiem i pieczarkami 205

zapakujemy pęczak, pieczarki, mozzarellę i kilka dodatków.    Składniki: -0,7 kg mięsa mielonego -czerstwa bułka -2 jajka -ząbek czosnku -5 dkg pęczaku -4 pieczarki -1/2 małej papryki -1/2 cebuli -1/2 sera mozzarella -natka pietruszki -sól, pieprz ziołowy i naturalny -bułka tarta -olej do smażenia Pęczak gotujemy do miękkości w bulionie warzywnym. Odsączamy i studzimy. Cebulę(...)pieczarki i paprykę kroimy w drobną kosteczkę. Paprykę dodajemy do pęczaku. Dodajemy też pokrojoną natkę pietruszki. Ser mozzarella kroimy w kosteczkę i dodajemy do pęczaku. Na niewielkiej ilości oleju podsmażamy cebulkę, dodajemy pieczarki i podsmażamy. Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem ziołowym.  Studzimy. Dodajemy do pęczaku. Wszystko dokładnie mieszamy. Do mięsa dodajemy moczoną i odciśniętą bułkę, pokrojony na drobno

Maminek kulinarny
Mini muffiny z jarmużem 157

SKŁADNIKI: 2 jajka oliwa z oliwek 20 g jarmużu 50 g papryki czerwonej WYKONANIE: 1. Formę na muffiny natłuścić oliwą z oliwek. 2. Do każdego zagłębienia dodać troche jarmużu i pokrojonej papryki. 3. Jajka rozkłócić z dodatkiem soli i pieprzu. Wlać do foremek. 4. Piekarnik rozgrzać do temperatury 180 ºC w funkcji góra-dół i piec ok 10 min. INSTRUKCJA(...)KROK PO KROKU:  KalkulatorKalorii.net Kalorie Masa Białka Tłuszcze Węglowodany Jajko 174 120 16.8 12 0 Jarmuż 8 20 0.66 0.12 1.66 Papryka czerwona 14 50 0.65 0.25 3.3 Oliwa z oliwek 44 5 0 5 0 Podsumowanie

Atlas Smaków
Sałatka brokułowa z jajkiem 10918

Sałatka brokułowa z jajkiem Składniki: Brokuły – 1 sztuka Papryka czerwona – 1 sztuka Jajka – 4 sztuki Jogurt naturalny gęsty – 4-5 łyżek Czosnek – 2 ząbki Płatki migdałów – 4 łyżki Sól, pieprz Oliwa Wykonanie: Brokuły podzielić na różyczki i zblanszować w osolonej wodzie. Paprykę umyć, pokroić w kostkę i skropić delikatnie oliwą a następnie piec przez 40 minut w 180 stopniach(...)między czasie ugotować jajka na twardo.W naczyniu ułożyć zblanszowane (ale miękkie) różyczki brokuła, upieczoną paprykę i jajka pokrojone w ćwiartki. Całość posypać solą i pieprzem. Jogurt wymieszać z drobno posiekanym czosnkiem, solą i pieprzem. Polać nim sałatkę i posypać wszystko prażonymi płatkami migdałów. Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name

Kuchnia Bon Appetit
Drożdżowe pierożki z kiełbasą 215

jest głodny, a rano gdy wstałam nie było ani jednego pasztecika, ha! Taki on Ci nie głodny!  Składniki na około 10 pierożków 3 kiełbasy pół czerwonej papryki cebula szalotka mozzarella 150 - 200 g tartej goudy 15 g drożdży jajko 250 g mąki pół szklanki letniego mleka duża łyżka roztopionego masła 2 łyżki suszonej bazylii (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Z drożdży(...)międzyczasie kroimy kiełbasę w kostkę, podsmażamy na patelni. Następnie dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę, dodajemy do kiełbasy i smażymy przez 5 - 7 minut. Zostawiamy do ostygnięcia. Kroimy drobno paprykę, przekładamy do miski, dodajemy rozdrobnioną mozzarellę, tarty ser, ostudzoną kiełbasę z cebulą (starajmy się nie dodać tłuszczu który się wytopił z kiełbasy). Doprawiamy łyżeczką majeranku, imbirem, słodką i ostrą papryką, pieprzem

Delusional Trine

Proponowane wyszukiwania