papryka - 32566 przepisów (strona:1072/2172)

Pstrąg po meksykańsku 156

czerwoną fasolą sprawiają, że danie jest naprawdę idealne. Dobra marynata to podstawa wszystkiego. Kto ma dziś ochotę na taką rybkę? 500 g pstrąga łososiowego Marynata: 0,5 łyżeczki słodkiej papryki 0,5 łyżeczki suszonego czosnku 0,5 łyżeczki białego pieprzu 0,5 łyżeczki oregano 0,5 łyżeczki tymianku 0,5 łyżeczki ostrej papryki Otarta skórka oraz sok z 1/2 limonki

VioletoweKucharzenie
Kurczak z warzywami w zupie cebulowej i borowikowej 420

kruche filety z piersi kurczaka...Mięso w całości przenikło smakiem i zapachem zup.  2 podwójne filety z piersi kurczaka 2 marchewki Ok. 10 dużych pieczarek 1 czerwonej papryki Przyprawa do kurczaka 1 opakowanie zupy cebulowej 1 opakowanie zupy borowikowej 50 ml śmietany 12% 200 ml wody Filet z piersi kurczaka myjemy i osuszamy. Kroimy poziomo na cieńsze plastry. Przyprawiamy(...)przyprawą do kurczaka. Warzywa myjemy. Marchew ścieramy na tarce o średnich oczkach, paprykę kroimy w kostkę a pieczarki w plastry. Wszystko mieszamy. Filety obsmażamy na rozgrzanej patelni. W naczyniu żaroodpornym układamy 1 porcję warzyw, obsmażone filety z kurczaka i przykrywamy resztą warzyw. Zupy mieszamy z 50 ml śmietany i 200 ml wody.  Zalewamy kurczaka. Pieczemy pod przykryciem około

VioletoweKucharzenie
Chińczyk 370

chińskie danie. Wystarczy kurczak, mieszanka warzyw, trochę przypraw, ryż i gotowe. Obiad idealny dla zabieganych:-) 450 g filetu z kurczaka Przyprawa do kurczaka 500 g mieszanki chińskiej Ostra czerwona papryka Słodka czerwona papryka Sól Pieprz 1 łyżka sosu sojowego 100 ml wody 250 g ryżu Kurczaka myjemy i kroimy w kosteczkę. Przyprawiamy przyprawą do kurczaka i smażymy na rozgrzanej patelni

VioletoweKucharzenie
Zupa ziemniaczana z parówkami 566

boczku, 80 dag ziemniaków, 5 parówek, 4 marchewki, 1 pietruszka, ćwiartka selera, por, 2 duże cebule, 5 ząbków czosnku, 5 listków laurowych, 5 ziarenek ziela angielskiego, sól, pieprz, majeranek, papryka ostra, chilli Przygotowanie: 1. Warzywa myjemy, marchewki, pietruszkę, selera, por , a następnie obieramy. 2. Do 2 litrów wody dodajemy wyżej wymienioną włoszczyznę . Dodajemy kilka liści laurowych oraz kilka ziaren ziela(...)boczek się już wy smaży, całość dodajemy do zupy.  7. Parówki kroimy w p lasterki, dodajemy do wywaru. 7. Do prawiam y do smaku solą, pieprzem, majerankiem, ostrą papryką i chilli. 8. Gotujemy jeszcze na małym ogniu ok 15min

Kuchnia Pełna Pasji
EKSPRESOWY, DIETETYCZNY INDYK PIECZONY W PIKANTNYM SOSIE WŁASNYM - NA OBIAD I NA KANAPKĘ. 188

smacznego mięska. SKŁADNIKI: - Pierś z indyka, 1 kg - przyprawy (na bogato): * Pieprz Cayenne   * Pieprz Czarny * Pieprz Ziołowy * Kurkuma * Domowa przyprawa warzywna typu vegeta lub np. * Bazylia * Oregano * Słodka papryka * Ostra Papryka /Kombinować można dowolnie. U nas najlepiej sprawdza się kombinacja pieprzy z kurkumą i domową vegetą. + rękaw do pieczenia.  WYKONANIE:  Pierś myjemy, osuszamy i nacieramy dokładnie

Wypisz Wymaluj
Paprykarz szczeciński 310

makrele znajdziecie TUTAJ) Woreczek ugotowanego brązowego ryżu Puszka krojonych pomidorów Marchewka Cebula 5 pieczarek 3 łyżeczki koncentratu pomidorowego 2 ząbki czosnku Oliwa rzepakowa do smażenia Przyprawy: 1 łyżeczka ostrej papryki, 1 łyżeczka sosu sojowego, ½ łyżeczki cukru, świeżo mielony pieprz, świeżo mielona sól, 3 liście laurowe Dużą patelnie z oliwą stawiamy na gaz, aby się rozgrzała. W między czasie siekamy drobno(...)cebulkę i wrzucamy na patelnie. Dokładamy liście laurowe oraz ostrą paprykę. Kiedy cebula się smaży obieramy marchewkę i trzemy na dużych oczkach. Do zarumienionej cebuli dodajemy dwa ząbki czosnku, chwilkę obsmażamy i wrzucamy marchewkę. Pieczarki myjemy i trzemy na tarce, również na dużych oczkach. Po 5 minutach dorzucamy do marchewki i mieszamy. Chwilę czekamy i dodajemy pomidory z puszki

Kolizje Smaków
Wyśmienita surówka na 4 talerze 2596

surówka będzie jeszcze bardziej kolorowa, a na smaku na pewno nie straci... Składniki: 1 opakowanie rukoli 1 mix trzech sałat 1 jabłko 1 gruszka 1 cebula czerwona po pół papryki czerwonej i żółtej 1 łyżka pestek dyni 2 łyżki orzechów włoskich pęczek kopru szczypta kardamonu 4 łyżeczki konfitur z borówek łyżka masła Sos 3 łyżki oleju rzepakowego 2 łyżki octu(...)kroimy w plasterki podsmażamy na rozgrzanym maśle z obu stron, posypujemy kardamonem i odstawiamy do wystudzenia. Rozkładamy sałatę na talerzach, skrapiając sosem, posypać pokrojoną w kostkę cebulę oraz papryki. Polewamy delikatnie sosem posypujemy pestkami dyni i rozkruszonymi orzechami. Układamy wystudzone plastry jabłka i gruszki, polewamy pozostałym sosem dekorujemy konfiturą z borówek. Smacznego

kgwjanczewo
Karkówka w sosie słodko-kwaśnym 214

znany, mi przypomina sos słodko-kwaśny ze sklepu, tylko z tą różnicą, że jest z dużą ilością mięsa, bez tych różnych utrwalaczy i wzmacniaczy smaku. 50 dag karkówki 1 papryka 1 por (biała część) 1 cebula 1 jajko 1 1/2 łyżki mąki ziemniaczanej 8 łyżek oleju 4 łyżki cukru 3 łyżki octu winnego (może być jabłkowy) 1 łyżka przecieru pomidorowego(...)umyć, osuszyć i pokroić w cienkie paski. Dodać wódkę, sól, wymieszać, przykryć i odstawić na 15 minut. Po tym czasie dodać roztrzepane jajko z łyżką mąki ziemniaczanej i wymieszać. Paprykę pokroić w paski, pora w krążki, a cebulę drobno posiekać. Włożyć do rondla, dodać ocet, sos sojowy, cukier, przecier pomidorowy i podgrzewać, aż cukier się rozpuści. Zdjąć z ognia, dodać

Kuchcik gotuje
Pulpety w sosie pomidorowym 129

wołowina lub chuda wieprzowina 1 jajko 1 łyżka posiekanej zielonej  pietruszki 2-3 łyżki otrębów pszennych /lub owsianych/   1/4 łyżeczki skórki startej z cytryny 1/2 łyżeczki słodkiej papryki w proszku szczypta ostrej papryki sól i pieprz /do smaku sos: 400 ml passaty pomidorowej/butelka/ 2 łyżki oliwy z oliwek 2  ząbki  czosnku 1 łyżka domowej „jarzynki” szczypta

Zakamarki mojej kuchni
Śniadaniowa sałatka z ogóka i orzechów laskowych na ciepłej bułce podana. 194

dziś zrobiłem takie bułki, przepis tutaj . Skusiłem się jednak na dodatek do bułki i zrobiłem sałatkę: -ogórek zielony -kukurydza -kilka orzechów laskowych zgniecionych w moździerzu -ser żółty -pieprz ziołowy -papryka konserwowa -liść sałaty -pomidorek koktajlowy -majonez Ogórek, ser i paprykę bez skórki kroimy w małe kostki, dodajemy orzechy, i kukurydzę, pieprzymy i dodajemy łyżeczkę majonezu. Mieszamy. Na bułce układamy sałatę

BaRepas
Pieczone żeberka z cebulą 267

dodatków nieograniczona. Jako, że ja uwielbiam kaszę, to zdecydowałam się właśnie na nią. Składniki: 1 kg żeberek 1 ketchup pikantny 150 ml bulionu  6 cebul sól, pieprz słodka papryka olej Wykonanie: Żeberka natrzeć solą i pieprzem. Obsmażyć na patelni. Następnie doprawić słodką papryką. Cebule obrać, pokroić w plastry. Połowę rozłożyć dnie naczynia żaroodpornego. Na nią wyłożyć żeberka i przykryć

Pasja Smaku
Kurczak sułtański 133

wzmaga pocenie. Składniki: 1 kurczak 3 łyżki masła klarowanego 1/2 szklanki rodzynek 1/2 szklanki płatków migdałowych 1 puszka groszku konserwowego 3 ząbki czosnku 2 cebule 1 łyżeczka ostrej papryki 1 łyżeczka imbiru sok z 1/2 cytryny sól 1/2 szklanki wody Wykonanie: Z kurczaka zdjąć skórę i podzielić go na cztery części. Oprószyć go solą. Masło rozgrzać w rondlu i zrumienić(...)porcje kurczaka z każdej strony, a następnie wyłożyć go na talerz. Na tym samym maśle podsmażyć na złoty kolor cebulę pokrojoną w półplasterki. Dodać drobno posiekany czosnek, paprykę ostrą, imbir i sok z cytryny. Smażyć 1 minutę, a następnie dodać kurczaka. Na osobnej patelni rozgrzać łyżkę masła, wsypać rodzynki i migdały i podsmażać około 2 minuty ciągle mieszając. Dodać

O kuchni z uczuciem
Dietetyczny hamburger 532

sztuki  - sałata - 2 liście  - ogórek świeży - 5 plastrów  - pomidor - 2 plastry  - czerwona cebula - 2 plastry  - ser Mozzarella - 2 plastry  - szczypiorek  - ostra papryka, zioła  Sos czosnkowy:   - jogurt naturalny - 3 łyżki  - czosnek - 1 ząbek  - świeża bazylia  - pieprz  Pierś z kurczaka przyprawić ostrą papryką oraz ziołami, usmażyć na grillowej patelni

Fit-amina
Roladki drobiowe z pieczarkami i serem w sezamie z pomidorowym kuskusem. 201

zjedzenie, względnie zamrożenie. Chciały to mają. Czego użyłem? -połówki filetów z kurczaka -kilka pieczarek -por część biała i zielona -sos sojowy -ser żółty -białe wino półwytrawne -pieprz, sól, papryka słodka -puszka pomidorów -świeże oregano -oliwa -masło klarowane -groszek zielony -łyżka ziaren sezamu -bułka tarta -jajko Pory szklimy na maśle, solimy i pieprzymy, podlewamy winem. Gdy wino odparuje dorzucamy posiekane pieczarki(...)dodajemy łyżeczkę sosu sojowego, smażymy kilka minut, odstawiamy do wystudzenia. Filety rozbijamy, kładziemy na foli spożywczej, solimy, pieprzymy i doprawiamy papryką słodką. Układamy na nich ser, pieczarki z porami i zawijamy w folii, wkładamy na pół godziny do lodówki. Rozwijamy z foli. Jajko roztrzepujemy, dodajemy do niego sezamu, tak by zrobiła się z tego papka. Roladki obtaczamy w bułce, następnie

BaRepas
Mielone kotleciki z kurczaka 315

Bardzo łatwe, pyszne kotleciki. Uwielbiam tradycyjne kotlety mielone , chociaż w takiej wersji są również bardzo smaczne. Można z nimi eksperymentować dodać pieczarki, paprykę czy groszek, kukurydzę.  Podajemy z ziemniaczkami lub ryżem i ulubioną surówką, a ja polecam buraczki . Składniki: 2 podwójne piersi z kurczaka  bułka namoczona w mleku przyprawa do kurczaka cebula ząbek czosnku domowa vegeta sól, pieprz(...)papryka czerwona bułka tarta Piersi z kurczaka myjemy i osuszamy. Bułkę odsączamy z mleka, cebulę kroimy na kawałki, obieramy ząbek czosnku. Wszystkie składniki wrzucamy do malaksera i mielimy kilka minut. Masę mięsną przyprawiamy i dokładnie mieszamy. Na talerzyk wysypujemy trochę bułki tartej, formujemy kotlety i obtaczamy z dwóch stron. Smażymy na oleju do zrumienienia.  Mmm Pycha! Polubisz mnie

NA MOIM TALERZU

Proponowane wyszukiwania