panierka do ryby - 500 przepisów (strona:23/34)

Smażony amur- wigilijna alternatywa karpia 412

pieprz Bułka tarta Mąka pszenna Wykonanie Amura dokładnie wyczyścić i pokroić w dzwonki. Do mleka dodać jaja, przyprawę do ryb, sól i pieprz. Następnie zalać dzwonki z amura i pozostawić na 1 godz. Z mąki i bułki tartej sporządzić panierkę. Dzwonki z amura obtoczyć w roztrzepanym jajku i panierce, następnie smażyć na rumiany kolor. Podczas smażenia posypać dzwonki dużą

Tradycyjna Kuchnia
Filety z karpia w delikatnie cebulowej panierce. Karp panierowany z cebulką. 839

Karp to bardzo smaczna i zdrowa ryba. Niektórzy za nią nie przepadają, bo jak mówią " ma za dużo ości " , więc jest alternatywa... kupujemy filety :) Czasem trafi

Kuchnia z widokiem na ogród
Smażona makrela z jarmużem i duszoną papryką 107

wielu innych rybach. Dzisiaj występuje w mojej kuchni w postaci smażonej. Ale zapewniam, ze jest dobra również z parowaru, jak i duszona czy pieczona w folii. Po prostu ryba uniwersalna ☺  (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments(...)send', 'pageview'); Składniki: -jedna cała makrela  -jajko, mąka i bułka tarta do panierki -opakowanie jarmużu -dwie cebule -ząbek czosnku -dwie łyżki jogurtu naturalnego  -po 1/3 papryki żółtej, czerwonej i zielonej -papryczka chili -dwa pomidory -sól, pieprz -ewentualnie ziołowa przyprawa do ryb -olej -łyżka masła -łyżeczka ziół prowansalskich Ja miałam makrelę mrożoną w całości

Kulinarne przemyslenia
Karp w panierce z płatków owsianych na puree ziemniaczano-chrzanowym. 206

Ostatnio rybki goszczą u mnie częściej. Do tego rybki, których za bardzo nie potrafię przygotować (tzn. zawsze można posolić, popieprzyć i usmażyć w oleju na patelni

Brzuszki Łakomczuszki
Flądra na ziemniaczanym puree 92

Macie już plany na dzisiejszy obiadek? Lubicie rybki? U nas są zjadane z wielkim apetytem. Polecam flądrę w tradycyjnej panierce podaną na ziemniaczanym puree. Może i Wam zasmakuje rybka w takim zestawieniu.  Flądra na ziemniaczanym puree SKŁADNIKI: 8 płatów flądry 2 jajka mąka pszenna sól ziołowa sól pieprz tłuszcz do smażenia 1 kg ziemniaków 2 łyżki masła(...)łyżki mleka natka pietruszki PRZYGOTOWANIE: Fladrę świeżą myjemy, a następnie oprószamy solą i pieprzem. W jednej miseczce roztrzepujemy jajka w drugiej przygotowujemy mąkę do obtoczenia. Rybę panierujemy w jajku i mące - smażymy na złoty kolor z dwóch stron na rozgrzanym tłuszczu.  Ziemniaki obieramy i gotujemy w osolonej wodzie. Jeszcze gorące przekładam do blendera, dodaję masło, mleko i natkę pietruszki

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Fotoreportaż z nadmorskich knajp cz.1 137

były takie same. Ja tradycyjnie, aby rozpocząć sezon ogórkowy - flądrę - tuszę, oczywiście z frytkami i surówką z białej kapusty. Moi towarzysze - Dorsza po cygańsku, czyli filet w panierce z plasterkiem sera zółtego i papryką słodką do tego półksiężyce i surówka.  Zachwyt na ich twarzach mowił wszystko. Nic tylko polecać dalej :) Zapomniałam dodać - ceny przyzwoite, porcje bardzo duże, płacimy przy(...)byliśmy bardzo głodni nam nie pomagał. Ceny w porządku - za dwa dania - 47 zł. Jeżeli chodzi o ryby, to wymiatają. 5/6MorszczukSola na szpinakuPosiłek V"Pod Papugami" Nie, nie nie... dostałam 4 cienkie, spalone w głębokim tłuszczu kawałki soli, po panierce ani śladu. Jakie to było niesmaczne! No dobra, o ile moje było takie złe, to eM. dostał wyśmienitego Halibuta

Słodkie Przyjemności
La Vita, Gdynia 113

pieca, zupa bardzo gorąca. Panierowaną mozzarellę ok. 10 minut po pierwszych przystawkach. Danie ciepłe, nie gorące. Po przebiciu panierki płyn strzelał poza talerz, brudząc stół i nas. Dania główne podano po 80 minutach od zamówienia. Pierwsze podano… ryż do ryby. Następnie spaghetti bolognese. Bez sera. Kolejne – spaghetti carbonara. Danie mogłoby być bardziej ciepłe. Następnie podano rybę, prosto

Kucharzyca
Paluszki rybne z pomidorowo- kolendrową salsą 194

rybne 150g filetów z dorsza 300g filetów z halibuta lub łososia (lub pół na pół, lub innej tłustej ryby) 2 kopiaste łyżeczki bułki tartej 2 łyżki posiekanej kolendry lub natki pietruszki 1/2 cebuli 1 jajko świeżozmielony pieprz sól morska panierka bułka tarta /sezam/ płatki owsiane/ pokruszone krakersy mąka orkiszowa/kukurydziana/pszenna 1 jajko salsa 10-15 pomidorków koktajlowych 1 ząbek czosnku

DefinicjaSmaku
Stek z tuńczyka w sezamie z sałatką z rukoli i pomarańczy 222

Stek z tuńczyka w sezamowej panierce podany z pyszną sałatką z rukoli, pomarańczy, kiełków brokuła i uprażonych ziaren sezamu. Danie najlepiej smakuje z ryżem ugotowanym na

Oryginalny smak
Karp w galarecie i jak sklarować galaretę 1006

Karp - wigilijna ryba dla większości rodaków. Ma swoich miłośników i przeciwników bo nieodpowiednio przygotowana ma mulisty posmak. Ja bardzo lubię karpia smażonego w panierce, takiego zwyczajnego, ale w galarecie też bardzo chętnie zjem.Jak sprawić świeżego karpia ? - KLIKNIJ I PRZECZYTAJPamiętacie jak pisałam niedawno o łososiu z galarecie i o tym jak Żarłoczek zjadł mi go prawie całego ? Z karpiem, którego widzicie

Smaczna Pyza
Smażony łosoś z sosem żurawinowo - porowym 135

dzwonka z łososia - 3 łyżki mąki pszennej do panierki, sól morska - ryż jaśminowy NA SOS: - 1/2 pora  - 2 ząbki czosnku - 1/3 szklanki świeżej żurawiny - 1 chlust białego wina - 2 łyżki masła - łyżka oliwy z oliwek - sól morska - świeży rozmaryn - sól, różowy pieprz - 100 ml wody WYKONANIE: - rybę umyj i osusz, obtocz w mące i smaż na złoty kolor

SMYKWKUCHNI
Karp z piekarnika z cytryną i cebulą 157

smażony. Karp został upieczony w piekarniku w towarzystwie cebuli i cytryny i podany na piątkowy obiad. Było pysznie i nikomu nie kojarzyło się z Wigilią, więc na smażonego w panierce karpia czekamy do grudnia. Karp  z piekarnika z cytryną i cebulą Składniki: 1 płat karpia (dwa kawałki)  1 cebula  1 cytryna  1 szklanka mleka  sól(...)naczynia żaroodpornego. Obsypuję w obu stron solą, pieprzem i pietruszką. Skrapiać sokiem z połowy cytryny. Drugą połówkę cytryny kroję na plasterki. Cebulę również kroję na plasterki. Na wierzchu ryby układam plastry cebuli i cytryny. Przykrywam z wierzchu folią aluminiową i wkładam do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na 30 minut. Następnie ściągam folię i piekę jeszcze 5 minut

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Filet z mintaja po węgiersku 189

Smażony filet rybny pod smaczną warzywną kołderką w lekko pikantnym sosie. Przepis zapisany wiele lat temu w starym zeszycie,trochę zapomniany. Ryby można użyć dowolnej,kto jaką lubi najbardziej. Ja akurat miałam mintaja,postanowiłam go użyć i reaktywować ten stary przepis. Potrawa bardzo smaczna,warta kontynuacji i godna polecenia na zbliżające się Święta.  400 g mrożonego filetu(...)sól świeżo mielony pieprz 1/4 łyżeczki ostrej mielonej papryki olej do smażenia panierka: 150 g mąki pszennej 150 g bułki tartej 2 jajka       Filet rozmrozić,pokroić na mniejsze kawałki,przyprawić solą i pieprzem. Mąkę zmieszać z bułką tartą,jajka roztrzepać w miseczce. Kawałki ryby obtaczać w mieszance mąki i bułki,maczać w jajku i ponownie obtoczyć

Kolorowa kuchnia Elki
Piersi z kurczaka w warzywach a’la ryba po grecku 2248

ryba po grecku – to pyszna alternatywa dla Ryby po grecku (zobacz przepis na: Ryba po grecku wg przepisu mojej Babci ). Jako, że uwielbiamy ten warzywny farsz, a zarazem mieliśmy ochotę na jakieś pyszne fileciki z kurczaka, to postanowiliśmy wraz z Mężem zaeksperymentować i stworzyć właśnie kurczaka ala ryba po grecku – i mimo obaw, wyszło przepysznie! Danie(...)width:380px;} } (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Piersi z kurczaka w warzywach a’la ryba po grecku – Składniki: ok. 1 kg filetów z piersi kurczaka mąka do panierowania filetów + odrobina mąki do oprószenia farszu na sam koniec bułka tarta do panierowania ok. 6 jajek do panierki olej do smażenia i 2 łyżki do farszu 7 dużych marchewek

Kulinarne Przeboje
PIECZONE SZPARAGI W PANIERCE PARMEZANOWEJ Z DIPEM CZOSNKOWO - CYTRYNOWYM 198

Dziś mam dla Was prosty przepis na fajną przekąskę (lub nawet samodzielne danie) - pieczone szparagi w panierce z parmezanu, otrębów i płatków migdałowych. Podane wraz z pysznym dipem czosnkowo - cytrynowym są świetną przekąską na imprezy, pasują idealnie do dań mięsnych czy ryb, a także mogą stanowić wartościową kolację lub lunch. Idealnie sprawdzą się również jako dodatek(...)pieczenia. Szparagi umyj, oderwij zdrewniałe końcówki, obierz.  Zmiksuj na sypko otręby, płatki migdałowe, ser, czosnek, sól i pieprz. Szparagi obtaczaj w roztrzepanym jajku, a następnie panieruj w zmiksowanej panierce. Ułóż je na blasze i piecz 20 - 22 minuty do zrumienienia.  DIP CZOSNKOWO - CYTRYNOWY: Do jogurtu dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek i pozostałe składniki, wymieszaj. Szparagi podawaj cieple

Słodko-Słony Świat Ilony

Proponowane wyszukiwania