panierka do ryby - 500 przepisów (strona:18/34)

Cukiniowe spaghetti z cielęcymi kotlecikami 322

bakłażan, pietruszka… Każde warzywo do jego przyrządzenia jest wspaniałe. Jednak dzisiaj postanowiłam zrobić spaghetti z cukinii. Do tego dodatku możecie przyrządzić dowolne mięso czy rybę. W tym przepisie, zrobiłam kotleciki z cielęciny w panierce z płatków jaglanych. Są idealnie chrupiące i miękkie w środku. Zamiast tego mięsa, można użyć np. kurczaka lub indyka. Smacznego!   Cukiniowe spaghetti z cielęcymi

Jaglusia
62. Pulpeciki rybne zapiekane w sosie koperkowym 172

opakowanie Sosu koperkowego Winiary 250 g rybnych filetów 1 mała bułka 1 jajko 1 cebula Przyprawa do ryb Sól, pieprz Olej do smażenia Bułka tarta do panierki 1.Rybę ugotować w osolonej wodzie przez 5 minut, następnie zmielić Bułkę namoczyć w wodzie, odsączyć Cebulę poszatkować Wszystkie składniki wymieszać razem i wyrobić na jednolitą masę, gdyby masa była zbyt luźna

Jadło i czytadło
23. Ryby po japońsku 203

. Chyba nie znam osoby, której by nie smakowała. 1 kg filetów mintaja pokroić w kostkę (ok. 3x3) posypać obficie vegetą Panierka, czyli ciasto naleśnikowe do obtaczania:1 szklanka mąki, 1 jajko, ½ szklanki wody, 1 łyżka vegety. Ryby obtoczyć w cieście i usmażyć na oleju 3 duże cebule,  5 dużych ogórków konserwowych, 1 średni słoik papryki konserwowej - wszystko

Jadło i czytadło
ŁOSOŚ W MIGDAŁACH NA BURACZANEJ OWSIANCE 161

zazwyczaj serwuję rybę. Jakoś tak się utarło w moim domu, że jest to dzień bezmięsny, na co nikt nie narzeka. Lubimy ryby pod każdą postacią, ale ta wersja smakuje nam wyjątkowo. Pyszny łosoś w chrupiącej, migdałowej panierce to ostatnio nasz obiadowy hit. Podany na buraczanej owsiance, podpatrzonej na Kuchni Lidla od Karola Okrasy jest wariacją na temat płatków owsianych(...)podawanych zazwyczaj na śniadanie. Zamiast płatków migdałowych możecie panierować rybę w płatkach owsianych, podsmażyć i krótko podpiec w piekarniku. Jeżeli nie boicie się wyzwań smakowych to jest to danie dla Was. Polecam:) ŁOSOŚ W MIGDAŁACH NA BURACZANEJ OWSIANCE 4 kawałki łososia bez skóry płatki migdałowe 2 łyżki mąki 2 jajka 200 g płatków owsianych 1 łyżeczka mielonego cynamonu 2 łyżeczki

Pieguskowa Kuchnia
Ryba w cytrynowej panierce z pieczarkami i serem 197

cytrynowy Rafex Panierka: mąka jajko bułka tarta (ok 3/4 szkl) 1 łyżka drobniutko startej skórki z cytryny Dodatkowo: 12-15 pieczarek kilka plastrów sera żółtego 1. Filety rybne umyć, osolić i oprószyć pieprzem cytrynowym. 2. Do głębokiego talerza wsypać mąkę, w drugim rozkłócić jajko, a w trzecim wymieszać bułkę tartą ze skórką z cytryny. Każdy kawałek ryby obtaczać kolejno

Kto ugości moich gości?
Paluszki rybne z dorsza 115

zapraszam na smażone paluszki rybne z dorsza w panierce z mąki. Do przygotowania będziemy potrzebować: - ok. 400 g filetu z dorsza - 2 - 3 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę - 2 łyżki oleju - sok z połowy cytryny - garść świeżej bazylii - 1 jajko - mąkę wrocławską - olej do smażenia - szczyptę soli i pieprzu 1. Rybę płuczemy, osuszamy i dzielimy na kilka mniejszych kawałków(...)każdej strony). Olej powinien przykrywać całe dno patelni. Dodatkowo przez kilka sekund obsmażamy również boki ryby. 5. Tak przygotowane paluszki przekładamy na papierowy ręcznik, aby odsączyć je z nadmiaru tłuszczu i gotowe. SMACZNEGO! :) Ps. Uwaga na ości, które kryją się pod panierką! Ps 2. Przepis na ogórki małosolne widocznie na zdjęciu znajdziecie tutaj

Bez Cebuli
Tołpyga w tymianku 165

Pyszna rybka doprawiona tymiankiem i solą prowansalską w chrupiącej panierce z bułki tartej. Do rybki polecam smażone ziemniaczki i surówkę z białej kapusty.składniki:600 g filetów tołpygitymianek Kamissól prowansalska Kamis1-2 jajkabułka tarta do panierowaniaolej do smażeniaFilety ryby pokroić na mniejsze kawałki. Następnie kawałki ryby oprószyć tymiankiem i solą. Jajko roztrzepać widelcem. Kawałki ryby panierować

Monia miesza i gotuje
Karp smażony marynowany 181

wigilijnym stole nie może zabraknąć smażonego karpia , który smażony jest w panierce z bułki tartej. A, że Piotrek przygotowuje tych kawałków naprawdę sporo, potem to co zostanie zostaje włożone do marynaty , którą w lecie marynuję paprykę. Możecie też przygotować marynatę z tego przepisu: ryba w zalewie octowej . Karp smażony marynowany jest bardzo smaczny. Gdy zostanie Wam jakaś smażona ryba(...)wiecie co z nią zrobić to polecam rybę przygotować właśnie w marynacie. Polecam! 6 kawałków filetów z karpia bułka tarta, sól i pieprz czarny mielony, olej do smażenia Przygotowanie: Oczyszczonego karpia bez łusek filetujemy, myjemy, osuszamy i obtaczamy karpia w bułce tartej i smażymy w tak przygotowanej panierce w głębokim tłuszczu. Karpia odsączamy z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym. Studzimy

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Sandacz z patelni z kaszą gryczaną i buraczkami 226

białym, dosyć zwartym i niezbyt tłustym mięsie. Dziś zapraszam Was właśnie na sandacza z chrupiącą skórką, ale bez panierki z idealnie dobranymi dodatkami – paloną kaszą gryczaną z pieczarkami i pietruszką oraz zwyczajną surówką z tartego buraka. Rzadko smażę rybę na patelni, ale świeżutki sandacz aż się o to prosi. Tym bardziej, że jego skórka praktycznie nie ma łusek (łatwo(...)oczyścić i przygotować) i świetnie nadaje się do smażenia, tworząc chrupiącą skorupkę przy delikatnym i soczystym białym mięsku. Rybę przygotowaną w banalnie prosty sposób podaję z dość pospolitymi dodatkami – kaszą gryczaną i burakiem, jednak całość tworzy bardzo apetyczne i smaczne danie. Może skusicie się dziś na rybkę? Składniki na 2 porcje : 300g filetu z sandacza ze skórą 80g kaszy

Dietolog
Amur z czosnkiem w panierce 127

razem na moim wigilijnym stole zagościł amur, pyszna, delikatna, biała ryba. Zrobiłam go najprościej jak było można a efekt był zaskakujący. Ryba wyszła delikatna, soczysta i aromatyczna. Amur z czosnkiem w panierce. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Salsa z mango i chili 209

drobną kostkę i wszystko wymieszać. Dodać sok z cytryny, imbir, cukier puder i natke pietruszki. Podawać jako dodatek do smażonych piersi kurczaka w panierce z bułki tartej wymieszanej z sezamem lub grillowanych mięs, ryb i owoców morza

Atlas Smaków
Dorsz w chrupiącej panierce 156

   Proponujemy dorsza w naszym wydaniu, czyli usmażonego w chrupiącym cieście na głębokim oleju podanego z dodatkiem ćwikły z chrzanem. Tak zestawione smaki są niepowtarzalne

Maminek kulinarny
Paluszki rybne 168

Proste w przygotowaniu paluszki z łososia.Składniki : 400 g łososia bułka płatki kukurydziane jako panierka dymka ze szczypiorkiem koperek sok z cytryny sól, pieprz, imbir olej do smażenia Z łososia odcinamy skórkę.  Rybę mielimy z bułką i przyprawami. Z masy formujemy wałeczki i obtaczamy w zgniecionych płatkach kukurydzianych. Smażymy na rozgrzanym oleju do zrumienienia z obu stron

prawdziwe jedzenie
Łosoś z pistacjami 184

Łosoś to moja ulubiona ryba. Uważam, że wymaga prostych dodatków, tylko wtedy jest naprawdę smaczny. Panierka i rozgrzany tłuszcz zdecydowanie mi do niego nie pasują, dlatego wybieram dwie opcje: pieczenie lub grillowanie. Z prażonymi pistacjami, mocno cytrynowy okazał się przepyszny, na pewno jeszcze nie raz powtórzę ten przepis.  2 filety z łososia 100g prażonych pistacji 1 cytryna sól, pieprz(...)obieramy i miksujemy w blenderze na niezbyt drobne kawałki (można również włożyć je do woreczka foliowego i rozbić tłuczkiem).  5. Piekarnik rozgrzewamy do 200 stopni. Tuż przed włożeniem ryby do piekarnika, obsypujemy ją obficie pokruszonymi pistacjami. Pieczemy przez około 20 minut

Szefowa kuchni
Kalmary smażone w pysznej panierce 226

Kalmary smażone w pysznej panierce Kalmary smażone, to pyszne danie na przystawkę.    Kalmary smażone to danie a wręcz przystawka, którą zrobiłam niedawno i bardzo

Kuchnia na wzgórzu