panierka do ryby - 500 przepisów (strona:17/34)

Smażone śledzie 216

Przepis na smażone śledzie:- świeże śledzie- na panierkę: mąka pszenna i mąka ziemniaczana w stosunku 1: 1- sól poprzez dodatek mąki ziemniaczanej, ryba będzie bardzo chrupiąca ;-)Tak przygotowane śledzie smażymy w dość głębokim tłuszcz, możecie je podać do ziemniaków na obiad, bądź chłopakom do piwa. Polecam na męskie wieczory

SMYKWKUCHNI
FILETY BIAŁEJ RYBY W PANIERCE CURRY 202

Prosty przepis na szybki i zdrowy codzienny obiad. Filety białej ryby np. dorsza bałtyckiego, morszczuka, mintaja, miruny, w cieniutkiej panierce z curry w proszku i mąki pszennej. Usmażone na klarowanym maśle ( lub zwykłym maśle z którego po podgrzaniu zbieramy powstałą pianę),  na koniec udekorowane świeżą papryczką chili i szczypiorkiem. Podane z cząstkami cytryny do wyciśnięcia oraz opcjonalnie także

cool and minty
Filet z dorsza w migdałach z sosem pomarańczowym 269

Jeśli szukacie małej odmiany dla tradycyjnej smażonej ryby zachęcam do skorzystania z poniższego przepisu. Sos pomarańczowy jest doskonałym dodatkiem, który dodaje daniu nowego wymiaru smakowego. Filet z dorsza w migdałach z sosem pomarańczowym Składniki:3 filety z dorsza lub innej ulubionej ryby1/2 łyżeczki kurkumy1/2 łyżeczki ostrej papryki w proszkusól, pieprz½ szklanki bułki tartej1/3 szklanki płatków migdałowych1 jajko4(...)bułki tartek i mieszamy.Rybę panierujemy najpierw w jajku, potem w bułce z migdałami. Przekładamy na papier do pieczenia.Pieczemy filety około 20-25 minut, aż panierka będzie rumiana. Czas pieczenia zależy od grubości. Rybę podajemy z wcześniej przygotowanym sosem.Jako dodatek do dania podałam pieczone ziemniaczki przyprawione solą, pieprzem, skórką pomarańczową otartą z ½ pomarańczy i rozmarynem

Mania Gotowania
Mintaj w chrupiącej, czosnkowej panierce 157

razie zapraszam Was na rybkę :) Przepis znalazłam gdzieś w internecie i od tego czasu nie mogłam się doczekać aż go wypróbuje. Ta chrupiąca panierka jest obłędna! Składniki: 5 filetów mintaja lub innej ryby 1,5 szklanki pokruszonego na drobno białego pieczywa 3 ząbki czosnku 2 łyżki drobno posiekanego koperku 1/3 szklanki stopionego masła Sposób przygotowania: Rybę rozmrozić, osuszyć, pokroić

Na Ciasteczkowych Papierach
Dorsz smażony na cytrynową nutę. Soczyste wnętrze w chrupiącej skorupce 177

myśl zasad zdrowego odżywiania na moim blogu pora na kolejną odsłonę ryby morskiej. Tym razem będzie to dorsz bałtycki w niekoniecznie zdrowym, ale jakże smacznym wydaniu. Nie upieczony czy nie ugotowany - tylko smażony i to w chrupiącej panierce ;) Dla samych walorów smakowych polecam. Nie zawsze przecież musi być tak totalnie zdrowo. Składniki (na 3-4 osoby(...)tartej. Smażymy na rumiano na rozgrzanym oleju. Kilka minut z każdej strony wystarczy. Podajemy z opiekanymi ziemniaczkami na przykład i obowiązkowo ulubioną surówką. Panierka wychodzi chrupiąca i doskonale komponuje się ze smacznym, zwięzłym mięskiem ryby. Do takiego przygotowania ryby zainspirował mnie bardzo smacznie prezentujący się  przepis z bloga Cool&Minty

Kuchnia po mojemu
Miruna patagońska w chrupiącej panierce prawie jak z KFC 147

ryby mało wody. To była prawda, wody było mało. Ryba była dobra, pozbawiona ości. Będę ją częściej kupować. A co do panierki. Przepis na panierkę dostałam od mojej córki ( robiła w niej kurczaka ). Byłam zaskoczona prostotą wykonania i chrupkością po usmażeniu. Koniecznie spróbujcie. Składniki: Dowolna ilość mrożonej ryby Ziołowa przyprawa do ryb Woda Mąka pszenna Olej

Smaki Ewy
Kotlety rybne z miruny 279

zostało mi z obiadu, więc na kolację zrobię fishburgery :) Już nie mogę się ich doczekać :DSkładniki dla 4 osób:mięso z 3 całych ryb, miruny (można kupić gotowe filety)3 jajka ( do kotletów i do panierki)pęczek koperkułyżka soku z cytryny1 duża cebula szczypiorek1 czerstwa bułka namoczona w ciepłym mlekubułka tarta do panierkimąka do panierkisól, pieprz cytrynowyMięso

Bon Appetit Małgorzaty
Szybka mundialowa przekąska: Krewetki w panierce 530

Idealna przekąska do pochrupania podczas meczu zamiast chipsów. Specjalnie nie podaję ilości, ponieważ to od was zależy ilość przygotowanych krewetek :) Podam jedynie proporcje, które trzeba

My Culinary Art
Pstrąg łososiowy na warzywach 235

zbędnej panierki -ale to tylko moje zdanie ;) No i jako dodatek karmelizowana marchewka- mogłabym jeść ją samą :P Porcja dla dwóch osób. SMACZNEGO! :) Składniki: filet pstrąga łososiowego por cukinia 3 marchewki pieprz cytrynowy sok z połówki cytryny sól pieprz ziołowy odrobina tymianku masło do smażenia olej do smażenia masło czosnkowe- przepis mamy tutaj ;) zioła prowansalskie Rybę myjemy i nacieramy(...)aluminiowej układamy pora i cukinię, na to kładziemy plasterek masła i przykrywamy rybą. Obok układamy marchewki. Folię zawijamy końcami do góry, tak aby powstał nam kominek lub coś przypominającego sakiewkę z niedużym otworem na górze. Pieczemy 45 minut w temperaturze 180 stopni. Przed podaniem na wierzch ryby kładziemy plasterek masła czosnkowego. GOTOWE

Czerwona Porzeczka
Tradycyjny karp smażony 183

szybko. Ale przecież nikt nie lubi hi hi  :) Zawsze przygotowuję karpia tradycyjnie tak jak się robiło u mnie w domu. Smażony w panierce. Prosto i smacznie. Prócz karpia na moim stole goszczą inne ryby gdzie przepisy na nie znajdziecie tutaj   , a stopniowo będzie ich przybywać.  Składniki 1 karp o wadze około

O kuchni z uczuciem
Morszczuk smażony w cieście naleśnikowym z serem żółtym 291

Miałam ochotę zrobić rybę smażoną inaczej, więc wpadł mi do głowy pomysł, by wykorzystać ciasto naleśnikowe. Oto efekt! Ryba w cieście naleśnikowym jest bardziej soczysta niż smażona w panierce. Spróbuj! Ja podałam ją z ziemniaczkami, które ugotowałam z marchewką i razem z nią potłukłam. Mniam :) Składniki na 3 porcje: 3-4 łyżki startego żółtego sera (najlepiej na drobnych oczkach(...)świeże lub rozmrożone szklanka 200 ml ciasta naleśnikowego przyprawy: sól ziołowa, pieprz mielony i ziołowy, zioła prowansalskie kilka kropel soku z cytryny lub pieprz cytrynowy olej do smażenia Przygotowanie: Rybę umyj i osusz delikatnie ręcznikiem papierowym. Pęsetą postaraj się wyjąć ości. Przypraw z każdej strony solą i pieprzem w ilości wg uznania oraz skrop sokiem z cytryny. Odstaw na kilkanaście

Anioszek w kuchni
C - Dorsz w ziołowo - otrębowej panierce 177

się pomysłem na niestandardową panierkę do kotleta, dziś przy piątku postanowiłam ją nieco zmodyfikować i wykorzystać do obiadu z rybką w roli głównej.Szczegóły poniżej: Dorsz w ziołowo - otrębowej panierce Składniki: filety z dorsza - 5 szt jajko - 1szt mąka - 1 łyżka posiekana natka pietruszki - 1 łyżka posiekany tymianek - 1 łyżka otręby owsiane - 5-7 dużych łyżek sok z cytryny(...)smaku sól - do smaku woda - 1 łyżka oliwa z oliwek - 3-5 łyżek Filety z dorsza doprawić sokiem z cytryny, posolić i oprószyć mąką.Jajko rozbić, dodać łyżkę wody. Rybę posypać obficie ziołami z jednej strony, nakryć plastrem sera, panierować w jajku i otrębach i smażyć na rozgrzanej patelni na oliwie z oliwek.Zastosowałam dziś taki wariant, ale myślę

Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciała
Miruna w sosie teriyaki 184

Miruna w sosie teriyaki, to proste do przygotowania i smaczne danie z ryby. Miruna jest chudą i bardzo smaczną rybą, ale rzadko gości na naszych stołach. Zamarynowana w sosie teriyaki, z panierką z mąki pełnoziarnistej, po usmażeniu jest soczysta i bardzo delikatna w smaku. Użyta przeze mnie mrożona miruna miała stosunkowo mało glazury lodowej (tak podano na opakowaniu

Kuchcik gotuje
Cukiniowe spaghetti z cielęcymi kotlecikami 322

bakłażan, pietruszka… Każde warzywo do jego przyrządzenia jest wspaniałe. Jednak dzisiaj postanowiłam zrobić spaghetti z cukinii. Do tego dodatku możecie przyrządzić dowolne mięso czy rybę. W tym przepisie, zrobiłam kotleciki z cielęciny w panierce z płatków jaglanych. Są idealnie chrupiące i miękkie w środku. Zamiast tego mięsa, można użyć np. kurczaka lub indyka. Smacznego!   Cukiniowe spaghetti z cielęcymi

Jaglusia
62. Pulpeciki rybne zapiekane w sosie koperkowym 172

opakowanie Sosu koperkowego Winiary 250 g rybnych filetów 1 mała bułka 1 jajko 1 cebula Przyprawa do ryb Sól, pieprz Olej do smażenia Bułka tarta do panierki 1.Rybę ugotować w osolonej wodzie przez 5 minut, następnie zmielić Bułkę namoczyć w wodzie, odsączyć Cebulę poszatkować Wszystkie składniki wymieszać razem i wyrobić na jednolitą masę, gdyby masa była zbyt luźna

Jadło i czytadło