panierka do ryby - 500 przepisów (strona:26/34)

KETO KARP WIGILIJNY W PANIERCE (keto, LCHF, optymalny, paleo, bez glutenu) 267

bułki tartej to zwróćmy też uwagę na rodzaj tłuszczu Kiedyś gdzieś widziałam lub czytałam, że aby ryba po usmażeniu nie miała ości należy na karpiu od wewnątrz przed krojeniem zrobić nacięcia w poprzek ości żebrowych, tak aby je złamać nie przecinając mięsa ryby na wylot. Ja wybieram zdecydowanie prostszy sposób i po prostu łamię ości w już pokrojonych dzwonkach(...)ryby z tłuszczu żeby było lepsze makro Smacznego! — BTW liczone dla 1,5 kg karpia, 60 g mąki kokosowej i 200 g tłuszczu: 1760 g, 3733 kcal, B 273 g, W 4,4 g, T 290 g. W 100 g: 212 kcal, B 15g, W 0,25 g, T 16,5 g. Artykuł KETO KARP WIGILIJNY W PANIERCE

Ola la LCHF
7 pomysłów na dania z tofu 162

wędzone tofu. Dzięki niemu osiągniemy smak wędzonego sera lub wędzonej ryby. Jeśli tęsknicie za takimi smakami, to ta pasta jest właśnie dla Was. Nie musimy pisać, że prostota i szybkość wykonania to dodatkowy zaleta, żeby zrobić ją samemu :) Przepis: Pasta z wędzonego tofu 3. Paluszki z tofu w panierce  // Hot-Tofu Paluszki z tofu w panierce z mąki

Bananowe Pole
ROLADKI Z TILAPII 135

rybę po grecku? Ja zaproponuję takie oto roladki. Alternatywa dla ryby po grecku. Smakuje tak samo, wygląda troszkę inaczej. Polecam Składniki:70 dag filetu z tilapii 4 marchewki 1 pietruszka 1/2 selera 1 por-biała część 1 słoiczek koncentratu pomidorowego z czosnkiem pół szklanki wody mąka do panierki olej do smażenia sół,pieprz do smaku Wykonanie:Filety dobrze

Z Majeczką w kuchni
Łosoś w kurkumowej panierce i ziemniaki ze szpinakiem 192

Idealny, szybki obiad dla zapracowanych. Najpierw składniki należy przygotować, np. szpinak dzień wcześniej a potem w 30 minut obiad na stole. Łosoś podany z panierką kurkumową

Moje Małe Czarowanie
Kotlety z pieczarką i jajkiem 104

piątek nie jadło się mięsa,zazwyczaj była to ryba. Taki wynalazek często  robiła  moja mama,by urozmaicić nam menu. Składniki: (na 8/9 kotletów) 10 ugotowanych na twardo jajek 1 jajko surowe 1 szczypior posiekany drobno 1 sucha bułka namoczona w wodzie i wyciśniętą 300 g pieczarek Bułka tarta do panierki Sól,pieprz Sposób: Ugotowane jajka obieramy i tarkujemy

Viola cooks with passion
Łosoś pod pietruszkową pierzynką 170

Łosoś jest rybą którą uwielbiam ponad wszystko, z racji tego że nie ma ości, zazwyczaj kupuje go w Lidlu. Chociaż szczerze polecam sklep rybny w Łodzi RYBEX na Piotrkowskiej 196 - mi tam jest bliżej - lub na Zachodniej 25. Łososia można przyrządzić na wiele sposobów: ze skórą, bez skóry, w sosie, w panierce, na patelni grillowej. Ja postanowiłam przygotować(...)skrobać albo odcinać skórę. Łosoś w zależności od grubości kawałka potrzebuje od 3-5 min z każdej strony, grillując go na patelni grillowej łatwo zauważyć zmianę koloru naszej ryby, gdy łosoś zmieni swój kolor do połowy przewracamy go na druga stronę. Razem z łososiem na patelnię grillową kładziemy bakłażana, po chwili dodajemy pieczarki, rumienimy je z każdej strony

Piekielna Kuchnia Pati
rybne krokiety z dorsza czyli Bolinho de Bacalhau Fresco 160

świeżego dorsza2 łyżki oliwy z oliwek extra virginSól i świeżo zmielony czarny pieprz3 duże ziemniaki, obrane i ugotowane (ok 300g)½ cebuli , drobno posiekanej½ szklanki wina Porto 1 ½ szklanki panierki Panko (zastąpiłam zwykłą tartą bułka , dałam 1 szklankę )1 szklanka kolendry, drobno posiekanej1 łyżeczka gałki muszkatołowej, świeżo zmielonej1 jajkoOlej roślinny do smażeniaprzygotowaniepiekarnik rozgrzać do 200 stopni C. Ułożyć  filety(...)polać  z oliwą z oliwek z obu stron ,dobrze posolić i popieprzyć. Piec przez około 10 do 15 minut . Wyjąć z piekarnika i ostudzić. Pomagając sobie widelcem,podzielić rybę na bardzo drobne kawałki, skórę wyrzucić  (nie używać robota kuchennego.)Ziemniaki przecisnąć przez praskę do ziemniaków,  umieścić  w dużej misce. Dodać rozdrobnioną rybę, cebulę, wino, bułkę tartą

Stare Gary
Makrela w panierce 159

jeść ryby ☺ Szkoda, że ceny ryb nadal są zbyt wysokie 😔 No, ale cóż, przynajmniej dwa razy w tygodniu, powinniśmy je spożywać. Dzisiaj przestawiam popularną makrelę. Bardzo prosto przyrządzona, ale za to jaka smaczna! Wystarczy podać do niej bukiet surówek i obiad gotowy ☺ Składniki: -dowolna ilość filetów z makreli -składniki do panierki: mąka, jajko zmiksowane z dwiema łyżkami

Kulinarne przemyslenia
25 przekąsek i 4 sosy na zimno, na andrzejki 245

panierce z sezamem -  Kliknij po przepis.  20. Kulki mięsne -  Kliknij po przepis.  21. Zapiekane śliwki suszone w bekonie -  Kliknij po przepis.  22. Roladki z tortilli z wędzonym łososiem -  Kliknij po przepis.  23. Frykasy -  Kliknij po przepis.  24. Rolada szpinakowa z wędzonym łososiem -  Kliknij po przepis. 25. Ryba w zalewie

W kuchni u Moniki
Cudowne curry rybne. 170

zaczęłam kombinować co z nią dalej. Prawdziwy smakoszy, o wyszukanym guście kulinarnym - M. krzyczy w panierkę i głęboki tłuszcz. Z cierpliwością ogromną, wytłumaczyłam po raz trylionowy, że w panierce, to nie bo chłonie tłuszcz, że na głęboki tłuszcz to nie, bo tłuszcz, itd. Skoro nie z patelni, to zapiekanka ale koniecznie w śmietance co najmniej 30%, no to dalej, śmietanka(...)swojemu. No i tutaj wygrałam no bo jak to samemu zrobić? Samemu, sobie, tę rybę tak własnymi ręcyma, na patelnię?! No to już zjem to co Ty. I był to dobry wybór, bo ja postanowiłam zjeść curry rybne. Składniki: 4-5 płatów białej ryby pomidory w puszce 2 cebule 4 ząbki czosnku 1 papryczka chili 1 łyżka czerwonej pasty

Brzuszki Łakomczuszki
Krewetki smażone w cieście z białym winem 93

Dzisiaj propozycja na obiad z dużą ilością białka i średnią ilością kalorii (chyba średnią - nie liczę:) Krewetki w tej wersji są delikatne a dzięki panierce chrupiące

Pełny talerz
Mini sałatka z tuńczykiem i jajkiem przepiórczym w serowej skorupce 152

Kolejna przekąska, która sprawdzi się na Święta lub Sylwestra. Tym razem bardziej elegancka. Warstwowe mini sałatki z tuńczykiem, kukurydzą, natką pietruszki i serem, udekorowane przepiórczymi jajeczkami

Oryginalny smak
Smażony mintaj z pomidorami 169

Mało jest rybek u mnie na blogu 🙁 Może dlatego, że jakoś specjalnie nie szalejemy w kwestii ich przygotowania. Najczęściej zajadamy się pstrągiem i łososiem prosto z

gotować!
Burgery z bakłażanem w orzechowej panierce i tzatziki 183

orzechowej panierce. Udekoruj listkami mięty. Podaj z większą ilością sosu tzatziki w małej miseczce. Smacznego! *** Podoba Ci się ten wpis? Śledź moją stronę na  Facebooku  lub  Google + , aby być na bieżąco z kolejnymi wpisami. Polecam domowy fast food: Ekspresowe calzone Falafele z marchewką Pissaladiere Pity z klopsikami i botwinką Marokańskie kefty Pity z rybą i surówką

Chilli Czosnek i Oliwa