panierka do ryby - 500 przepisów (strona:20/34)

Kotlety z kaszy i wędzonej ryby 155

kaszy jęczmiennej 1/3 szklanki kaszy jaglanej 2 szklanki wody lub rosołu 2 łyżki tłuszczu 15 dag wędzonej ryby 5 łyżek startego żółtego sera 2 jajka 1 łyżka posiekanej natki pietruszki Sól do smaku papryka ostra mielona do smaku bułka tarta do panierki tłuszcz do smażenia Wykonanie: Kaszę wymieszać i ugotować w osolonej wodzie z dodatkiem tłuszczu (lub na rosole

Tradycyjna Kuchnia
Ryba w wiórkach kokosowych z sałatka sweet chilli 112

kokosowej panierce z fantastyczna salatka na bazie sosu sweet chilli. Przepis ten podpatrzylam na stronie bbcgoodfood, a ze akurat mialam w domu biala rybe od razu postanowilam go wyprobowac. Ryba w wiorkach kokosowych smakuje fantastycznie, a salatka jest lekka orzezwiajaca i lekko slodka. Calosc to perfekcyjny, lekki, smaczny i szybki obiad. Polecam! Skladniki : 250g bialej ryby (u mnie lupacz

Codzienne Gotowanie
Mintaj w panierce ziemniaczanej na cukini 162

Składniki : 4 dzwonka fileta z mintaja 3 ziemniaki białko  sól, pieprz kawałek pora cukinia, tłuszcz do smażenia Przygotowanie : Ziemniaczki ścieramy na tarce o grubych oczkach

Proste Potrawy
TILAPIA Z MIGDAŁOWĄ SKORUPKĄ 147

Bardzo dawno nie jadłam ryby, w ogóle bardzo mało ich spożywam. Nie wiem jeszcze czy nie lubię czy nie lubię za nich płacić. Nie oszukujmy się,generalnie są drogie. Dziś jednak dopadłam świeżutką tilapię jedną z tańszych ale chyba nie najgorszą gatunkowo. Zrobiłam ją z migdałami. Wyszła naprawdę smaczna.  Porcja dla 2 osób. Składniki: 2 filety z tilapii(...)mąki, w ten sposób panierka będzie bardziej aromatyczna, bo mąka sama w sobie nie jest aż tak pachnąca migdałem. Rybę skropić porządnie cytryną, z każdej strony oprószyć odrobiną soli i pieprzu, następnie obtoczyć w mące. Smażyć z każdej strony na oleju kokosowym.  W trakcie smażenia, w ogóle nie czuć zapachu ryby, kokos jest niesamowity :-)  Podawać

pieprzny smaczek
Kotlety mielone w andrutach. 152

spożywanie. Postanowiłam wykorzystać pomysł jaki niedawno podejrzałam u Di gotuje . Mianowicie jest to wykorzystanie andrutów pomiędzy które nakłada się farsz mięsny, obtacza w panierce i smaży. Dość ciekawy efekt można tym sposobem uzyskać. Coś typu smażona ryba ;) Potrzebujemy: 0,5 kg mięsa mielonego, u mnie wieprzowina, a dokładnie łopatka wieprzowa 1 mała cebula 1 ząbek czosnku 3 łyżki bułki tartej

MamaOskarka
158. Kabaczek w zalewie octowej 155

ciekawości zaleje go zalewą octową. Następnego dnia bardzo miło zadziwił mnie jego zupełnie inny smak. Moja siostra myślała, że to ryba;-) 1 kabaczek lub cukinia sól, pieprz mąka, bułka tarta i jajko do panierki olej do smażenia Zalewa octowa: 4 szklanki wody 1 szklanka octu 10% 1/3 szklanki cukru 4 łyżeczki soli 1 cebula ziele angielskie 6 liści laurowych

Jadło i czytadło
Paprykarz szczeciński 143

kanapkę.            Składniki   1 kg ryby 4 cebule 1 szklanka ryzu 1 litr przecieru pomidorowego ( mogą być pomidory krojone z puszki)  bułka tarta do panierki  2 jajka  oliwa do smażenia 1 łyżeczka papryki ostrej mielonej 2 łyżki papryki slodkiej mielonej 1/2 łyżeczki płatków  chili

Eli Gotowanie
DORSZ POD TAJEMNICZĄ PIERZYNKĄ Z BIAŁĄ KASZĄ GRYCZANĄ 215

Lubimy tradycyjną wersje tj. w panierce, ale ja też lubię eksperymentować i tworzyć nowe połączenia.  Zaskakujące jest to, że jedna potrawa może mieć tak wiele smaków, smaków, które zaskakują nas pozytywnie.  Ten przepis jest prosty. Ryba prezentuje się elegancko i schludnie na talerzu, ale smakuje wybornie.  Alternatywny przepis dla tradycyjnej ryby. ~~PRZEPIS~~ dorsz duże filety

Kuchnia Paulettes
Ryba w zalewie pomidorowej. 266

soli 1 mała puszka przecieru pomidorowego 1 mały słoiczek keczupu      Rybę rozmrażamy, wycieramy papierowym ręcznikiem, dzielimy na mniejsze kawałki (około 4-5 cm) posypujemy przyprawą do ryb i odstawiamy na jakieś 15-20 minut. W tym czasie kroimy ogórki w talarki, paprykę w paseczki, a cebulki w krążki. W garnku zagotowujemy około 1-1,5 litra(...)minut. Następnie odcedzamy sparzone cebule na sicie i przelewamy zimna wodą, zostawiamy do odsączenia.      Przygotowujemy panierkę. Rozbijamy jajko i roztrzepujemy je porządnie. Na talerz wysypujemy bułkę tartą (lub mąkę) i każdy kawałek ryby moczymy w jajku, a następnie w bułce tartej (lub mące), otrzepujemy z nadmiaru mąki i smażymy na rozgrzanym oleju na złoto

Rozpustne gotowanie
TUŃCZYK w PANIERCE z PIEPRZU na PUREE z ZIELONEGO GROSZKU i MARCHEWKI 141

dania. Pieprz jest przyprawą świetnie komponującą się z tuńczykiem i uprzedzając Wasze pytania, nie jest go za dużo. Spróbujcie, a się przekonacie, że to świetne danie.   TUŃCZYK w PANIERCE z PIEPRZU na PUREE z ZIELONEGO GROSZKU i MARCHEWKI Składniki na 4 porcje : 4 steki z tuńczyka (najlepiej świeżo ukrojone 1cm plastry z polędwicy, ok. 120g każdy) 100 ml oliwy(...)garść rukoli łyżeczka ziaren sezamu Wyciągnąć tuńczyka z lodówki i odwinąć. Oliwę wymieszać z musztardą, miodem i sosem sojowym, mieszaniną posmarować rybę. Rozsypać pieprz na papierze do pieczenia (ważne, żeby był tłuszczoszczelny) i przycisnąć do niego steki, żeby panierka pieprzowa się przykleiła. Na dużej patelni bardzo mocno rozgrzać łyżkę oliwy. Steki smażyć na dużym ogniu po 45 sekund na każdej

Dietolog
Łosoś pieczony z migdałami. 170

                                                   

Bazylia kontra Rozmaryn
Kotleciki z karpia 134

cebulą, czosnkiem, natką pietruszki i sokiem z cytryny. Panierka na kotlecikach to mieszanka pół-na-pół mąki kukurydzianej i bułki tartej. Dzięki temu kotleciki mają ładny kształt, a panierka jest gładka i smaczna. Składniki na około 15 sztuk (średnica 5 cm ): 500 g wyfiletowanego karpia ( 1,5 kg całej ryby, albo 1 kg wypatroszonej ryby bez głowy(...)chwilę na papierowy ręcznik, żeby pozbyć się nadmiaru oleju. Podajemy z ziemniakami i dowolnym sosem. Zapraszam również na karpia w innej postaci: Karp pieczony - najlepszy Karp w kukurydzianej panierce

Trzeci talerz
Jak jeść zdrowo na wakacjach? 155

tłuste, posypane gotowymi mieszankami przypraw i dodatkowo podlane piwem mięso.   Na mieście Jeśli jesteś nad morzem, zamawiaj ryby grillowane lub z pieca. Do tego ziemniaki z wody zamiast frytek i surówka dnia. Nigdy nie kupuj tych smażonych w panierce, we fryturze, ociekające litrami starego tłuszczu. Ogólnie potraw smażonych w barach unikaj jak ognia. Nie daj się też nabrać

Powiedz dietom nie
Ryba w chrupiącym cieście piwnym 251

panierka będzie delikatniejsza i zarazem chrupiąca. 400-500g filetów rybnych mąka do obtaczania sól, pieprz cytrynowy olej do głębokiego smażenia Ciasto: 1/2 szklanki piwa 1/2 szklanki mąki (nie co więcej) 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia papryka słodka i curry (wedle uznania, dodałam po około 1/2 łyżeczki)   Składniki na ciasto dokładnie wymieszać, aby konsystencja była dosyć gęsta. Rybę oprószyć(...)solą i pieprzem cytrynowym a następnie obtoczyć w mące. Filety zanurzać w cieście i smażyć w głębokim oleju na złoty kolor (4-5 minut w zależności od wielkości ryby). (Olej powinien być rozgrzany

Di gotuje
Ryba w zalewie octowej 164

ryba w occie. Pochodzę z Mazur ,a tam ryba jest na pierwszym miejscu. Składniki: około 1 kg Ryby - dowolna ale o białym mięsie Ja lubię szczupaka i pstrąga w takiej postaci. Mąka olej sól cytrynowa  i jajko do panierki Zalewa: 2 średnie cebule 1 szklanka octu spirytusowego 4/6 szklanek wody 3 ziela angielskie 2 większe liście laurowe(...)rozpuścił. I próbujemy, jeśli jest wciąż za ostra nasza zalewa możemy dodać więcej cukru i wody. Po zagotowaniu odstawiamy do wystygnięcia. Następnie zalewamy zimną zalewą ,zimną rybę . Podkreślam tą informację,ponieważ gdy ryba będzie za ciepła ,czy zalewa. Nasze danie po prostu się rozwali. Odstawiamy do lodówki  na minimum dwie doby najlepiej w szczelnym szklanym pojemniku. Ja zawsze używam

Viola cooks with passion

Proponowane wyszukiwania