kaszy jęczmiennej 1/3 szklanki kaszy jaglanej 2 szklanki wody lub rosołu 2 łyżki tłuszczu 15 dag wędzonej ryby 5 łyżek startego żółtego sera 2 jajka 1 łyżka posiekanej natki pietruszki Sól do smaku papryka ostra mielona do smaku bułka tarta do panierki tłuszcz do smażenia Wykonanie: Kaszę wymieszać i ugotować w osolonej wodzie z dodatkiem tłuszczu (lub na rosole
Tradycyjna Kuchniakokosowej panierce z fantastyczna salatka na bazie sosu sweet chilli. Przepis ten podpatrzylam na stronie bbcgoodfood, a ze akurat mialam w domu biala rybe od razu postanowilam go wyprobowac. Ryba w wiorkach kokosowych smakuje fantastycznie, a salatka jest lekka orzezwiajaca i lekko slodka. Calosc to perfekcyjny, lekki, smaczny i szybki obiad. Polecam! Skladniki : 250g bialej ryby (u mnie lupacz
Codzienne GotowanieSkładniki : 4 dzwonka fileta z mintaja 3 ziemniaki białko sól, pieprz kawałek pora cukinia, tłuszcz do smażenia Przygotowanie : Ziemniaczki ścieramy na tarce o grubych oczkach
Proste PotrawyBardzo dawno nie jadłam ryby, w ogóle bardzo mało ich spożywam. Nie wiem jeszcze czy nie lubię czy nie lubię za nich płacić. Nie oszukujmy się,generalnie są drogie. Dziś jednak dopadłam świeżutką tilapię jedną z tańszych ale chyba nie najgorszą gatunkowo. Zrobiłam ją z migdałami. Wyszła naprawdę smaczna. Porcja dla 2 osób. Składniki: 2 filety z tilapii(...)mąki, w ten sposób panierka będzie bardziej aromatyczna, bo mąka sama w sobie nie jest aż tak pachnąca migdałem. Rybę skropić porządnie cytryną, z każdej strony oprószyć odrobiną soli i pieprzu, następnie obtoczyć w mące. Smażyć z każdej strony na oleju kokosowym. W trakcie smażenia, w ogóle nie czuć zapachu ryby, kokos jest niesamowity :-) Podawać
pieprzny smaczekspożywanie. Postanowiłam wykorzystać pomysł jaki niedawno podejrzałam u Di gotuje . Mianowicie jest to wykorzystanie andrutów pomiędzy które nakłada się farsz mięsny, obtacza w panierce i smaży. Dość ciekawy efekt można tym sposobem uzyskać. Coś typu smażona ryba ;) Potrzebujemy: 0,5 kg mięsa mielonego, u mnie wieprzowina, a dokładnie łopatka wieprzowa 1 mała cebula 1 ząbek czosnku 3 łyżki bułki tartej
MamaOskarkaciekawości zaleje go zalewą octową. Następnego dnia bardzo miło zadziwił mnie jego zupełnie inny smak. Moja siostra myślała, że to ryba;-) 1 kabaczek lub cukinia sól, pieprz mąka, bułka tarta i jajko do panierki olej do smażenia Zalewa octowa: 4 szklanki wody 1 szklanka octu 10% 1/3 szklanki cukru 4 łyżeczki soli 1 cebula ziele angielskie 6 liści laurowych
Jadło i czytadłokanapkę. Składniki 1 kg ryby 4 cebule 1 szklanka ryzu 1 litr przecieru pomidorowego ( mogą być pomidory krojone z puszki) bułka tarta do panierki 2 jajka oliwa do smażenia 1 łyżeczka papryki ostrej mielonej 2 łyżki papryki slodkiej mielonej 1/2 łyżeczki płatków chili
Eli GotowanieLubimy tradycyjną wersje tj. w panierce, ale ja też lubię eksperymentować i tworzyć nowe połączenia. Zaskakujące jest to, że jedna potrawa może mieć tak wiele smaków, smaków, które zaskakują nas pozytywnie. Ten przepis jest prosty. Ryba prezentuje się elegancko i schludnie na talerzu, ale smakuje wybornie. Alternatywny przepis dla tradycyjnej ryby. ~~PRZEPIS~~ dorsz duże filety
Kuchnia Paulettessoli 1 mała puszka przecieru pomidorowego 1 mały słoiczek keczupu Rybę rozmrażamy, wycieramy papierowym ręcznikiem, dzielimy na mniejsze kawałki (około 4-5 cm) posypujemy przyprawą do ryb i odstawiamy na jakieś 15-20 minut. W tym czasie kroimy ogórki w talarki, paprykę w paseczki, a cebulki w krążki. W garnku zagotowujemy około 1-1,5 litra(...)minut. Następnie odcedzamy sparzone cebule na sicie i przelewamy zimna wodą, zostawiamy do odsączenia. Przygotowujemy panierkę. Rozbijamy jajko i roztrzepujemy je porządnie. Na talerz wysypujemy bułkę tartą (lub mąkę) i każdy kawałek ryby moczymy w jajku, a następnie w bułce tartej (lub mące), otrzepujemy z nadmiaru mąki i smażymy na rozgrzanym oleju na złoto
Rozpustne gotowaniedania. Pieprz jest przyprawą świetnie komponującą się z tuńczykiem i uprzedzając Wasze pytania, nie jest go za dużo. Spróbujcie, a się przekonacie, że to świetne danie. TUŃCZYK w PANIERCE z PIEPRZU na PUREE z ZIELONEGO GROSZKU i MARCHEWKI Składniki na 4 porcje : 4 steki z tuńczyka (najlepiej świeżo ukrojone 1cm plastry z polędwicy, ok. 120g każdy) 100 ml oliwy(...)garść rukoli łyżeczka ziaren sezamu Wyciągnąć tuńczyka z lodówki i odwinąć. Oliwę wymieszać z musztardą, miodem i sosem sojowym, mieszaniną posmarować rybę. Rozsypać pieprz na papierze do pieczenia (ważne, żeby był tłuszczoszczelny) i przycisnąć do niego steki, żeby panierka pieprzowa się przykleiła. Na dużej patelni bardzo mocno rozgrzać łyżkę oliwy. Steki smażyć na dużym ogniu po 45 sekund na każdej
Dietologcebulą, czosnkiem, natką pietruszki i sokiem z cytryny. Panierka na kotlecikach to mieszanka pół-na-pół mąki kukurydzianej i bułki tartej. Dzięki temu kotleciki mają ładny kształt, a panierka jest gładka i smaczna. Składniki na około 15 sztuk (średnica 5 cm ): 500 g wyfiletowanego karpia ( 1,5 kg całej ryby, albo 1 kg wypatroszonej ryby bez głowy(...)chwilę na papierowy ręcznik, żeby pozbyć się nadmiaru oleju. Podajemy z ziemniakami i dowolnym sosem. Zapraszam również na karpia w innej postaci: Karp pieczony - najlepszy Karp w kukurydzianej panierce
Trzeci talerztłuste, posypane gotowymi mieszankami przypraw i dodatkowo podlane piwem mięso. Na mieście Jeśli jesteś nad morzem, zamawiaj ryby grillowane lub z pieca. Do tego ziemniaki z wody zamiast frytek i surówka dnia. Nigdy nie kupuj tych smażonych w panierce, we fryturze, ociekające litrami starego tłuszczu. Ogólnie potraw smażonych w barach unikaj jak ognia. Nie daj się też nabrać
Powiedz dietom niepanierka będzie delikatniejsza i zarazem chrupiąca. 400-500g filetów rybnych mąka do obtaczania sól, pieprz cytrynowy olej do głębokiego smażenia Ciasto: 1/2 szklanki piwa 1/2 szklanki mąki (nie co więcej) 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia papryka słodka i curry (wedle uznania, dodałam po około 1/2 łyżeczki) Składniki na ciasto dokładnie wymieszać, aby konsystencja była dosyć gęsta. Rybę oprószyć(...)solą i pieprzem cytrynowym a następnie obtoczyć w mące. Filety zanurzać w cieście i smażyć w głębokim oleju na złoty kolor (4-5 minut w zależności od wielkości ryby). (Olej powinien być rozgrzany
Di gotujeryba w occie. Pochodzę z Mazur ,a tam ryba jest na pierwszym miejscu. Składniki: około 1 kg Ryby - dowolna ale o białym mięsie Ja lubię szczupaka i pstrąga w takiej postaci. Mąka olej sól cytrynowa i jajko do panierki Zalewa: 2 średnie cebule 1 szklanka octu spirytusowego 4/6 szklanek wody 3 ziela angielskie 2 większe liście laurowe(...)rozpuścił. I próbujemy, jeśli jest wciąż za ostra nasza zalewa możemy dodać więcej cukru i wody. Po zagotowaniu odstawiamy do wystygnięcia. Następnie zalewamy zimną zalewą ,zimną rybę . Podkreślam tą informację,ponieważ gdy ryba będzie za ciepła ,czy zalewa. Nasze danie po prostu się rozwali. Odstawiamy do lodówki na minimum dwie doby najlepiej w szczelnym szklanym pojemniku. Ja zawsze używam
Viola cooks with passion