soli 1 mała puszka przecieru pomidorowego 1 mały słoiczek keczupu Rybę rozmrażamy, wycieramy papierowym ręcznikiem, dzielimy na mniejsze kawałki (około 4-5 cm) posypujemy przyprawą do ryb i odstawiamy na jakieś 15-20 minut. W tym czasie kroimy ogórki w talarki, paprykę w paseczki, a cebulki w krążki. W garnku zagotowujemy około 1-1,5 litra(...)minut. Następnie odcedzamy sparzone cebule na sicie i przelewamy zimna wodą, zostawiamy do odsączenia. Przygotowujemy panierkę. Rozbijamy jajko i roztrzepujemy je porządnie. Na talerz wysypujemy bułkę tartą (lub mąkę) i każdy kawałek ryby moczymy w jajku, a następnie w bułce tartej (lub mące), otrzepujemy z nadmiaru mąki i smażymy na rozgrzanym oleju na złoto
Rozpustne gotowaniedania. Pieprz jest przyprawą świetnie komponującą się z tuńczykiem i uprzedzając Wasze pytania, nie jest go za dużo. Spróbujcie, a się przekonacie, że to świetne danie. TUŃCZYK w PANIERCE z PIEPRZU na PUREE z ZIELONEGO GROSZKU i MARCHEWKI Składniki na 4 porcje : 4 steki z tuńczyka (najlepiej świeżo ukrojone 1cm plastry z polędwicy, ok. 120g każdy) 100 ml oliwy(...)garść rukoli łyżeczka ziaren sezamu Wyciągnąć tuńczyka z lodówki i odwinąć. Oliwę wymieszać z musztardą, miodem i sosem sojowym, mieszaniną posmarować rybę. Rozsypać pieprz na papierze do pieczenia (ważne, żeby był tłuszczoszczelny) i przycisnąć do niego steki, żeby panierka pieprzowa się przykleiła. Na dużej patelni bardzo mocno rozgrzać łyżkę oliwy. Steki smażyć na dużym ogniu po 45 sekund na każdej
Dietologcebulą, czosnkiem, natką pietruszki i sokiem z cytryny. Panierka na kotlecikach to mieszanka pół-na-pół mąki kukurydzianej i bułki tartej. Dzięki temu kotleciki mają ładny kształt, a panierka jest gładka i smaczna. Składniki na około 15 sztuk (średnica 5 cm ): 500 g wyfiletowanego karpia ( 1,5 kg całej ryby, albo 1 kg wypatroszonej ryby bez głowy(...)chwilę na papierowy ręcznik, żeby pozbyć się nadmiaru oleju. Podajemy z ziemniakami i dowolnym sosem. Zapraszam również na karpia w innej postaci: Karp pieczony - najlepszy Karp w kukurydzianej panierce
Trzeci talerztłuste, posypane gotowymi mieszankami przypraw i dodatkowo podlane piwem mięso. Na mieście Jeśli jesteś nad morzem, zamawiaj ryby grillowane lub z pieca. Do tego ziemniaki z wody zamiast frytek i surówka dnia. Nigdy nie kupuj tych smażonych w panierce, we fryturze, ociekające litrami starego tłuszczu. Ogólnie potraw smażonych w barach unikaj jak ognia. Nie daj się też nabrać
Powiedz dietom niepanierka będzie delikatniejsza i zarazem chrupiąca. 400-500g filetów rybnych mąka do obtaczania sól, pieprz cytrynowy olej do głębokiego smażenia Ciasto: 1/2 szklanki piwa 1/2 szklanki mąki (nie co więcej) 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia papryka słodka i curry (wedle uznania, dodałam po około 1/2 łyżeczki) Składniki na ciasto dokładnie wymieszać, aby konsystencja była dosyć gęsta. Rybę oprószyć(...)solą i pieprzem cytrynowym a następnie obtoczyć w mące. Filety zanurzać w cieście i smażyć w głębokim oleju na złoty kolor (4-5 minut w zależności od wielkości ryby). (Olej powinien być rozgrzany
Di gotujeryba w occie. Pochodzę z Mazur ,a tam ryba jest na pierwszym miejscu. Składniki: około 1 kg Ryby - dowolna ale o białym mięsie Ja lubię szczupaka i pstrąga w takiej postaci. Mąka olej sól cytrynowa i jajko do panierki Zalewa: 2 średnie cebule 1 szklanka octu spirytusowego 4/6 szklanek wody 3 ziela angielskie 2 większe liście laurowe(...)rozpuścił. I próbujemy, jeśli jest wciąż za ostra nasza zalewa możemy dodać więcej cukru i wody. Po zagotowaniu odstawiamy do wystygnięcia. Następnie zalewamy zimną zalewą ,zimną rybę . Podkreślam tą informację,ponieważ gdy ryba będzie za ciepła ,czy zalewa. Nasze danie po prostu się rozwali. Odstawiamy do lodówki na minimum dwie doby najlepiej w szczelnym szklanym pojemniku. Ja zawsze używam
Viola cooks with passionBardzo często zdarza się nam kupować mrożone filety z ryby, które stanowią ważny element naszej diety. Zwykle są spożywane jako danie smażone w panierce itd. Nie wiem jak Wy, ale ja nie mogę jeść zbyt często smażonych potraw, dlatego też dzielę się z Wami przepisem, który też jest bardzo smaczny a co najważniejsze nadaje się dla wszystkich
zielonacukinkatakim stanie, jajka zostaną wchłonięte całkowicie. Obtaczamy w bułce tartej, najlepiej własnej roboty i dobrze aby obie poleżały w pełnej panierce z trzydzieści minut. Panierka podeschnie i nie będzie odstawać od podłoża czyli mięsa. I tak jak pisałam przy filecie z kurczaka ( TU ), aby mięso było soczyste, nie dziurawimy widelcem. Schab powinno się smażyć na smalcu, mnie(...)mące? Już odpowiadam, moje kubki smakowe źle znoszą mączny posmak. Dlatego nie używam jej do panierowania mięsa czy ryb, chyba że jest to długa obróbka termiczna. Jak wiać na załączonym obrazie, soczysty, chrupiąca i przylegająca panierka. Oto przepis na udany kotlet według mnie. 😋 Kiedyś jedna Pani podejrzewała mnie o używanie specjalnej panierki, bo jej zdaniem
Dieta moja pasjaprzepis inspirowany moją ukochaną kuchnią orientalną! Będzie Ostro i będzie Słodko – czyli tak jak lubię najbardziej! Filet z białej ryby ( jak najczęściej wybieram dorsza, ze względu na jego „mięsistość” i smak ), smażony w bardzo chrupiącej panierce, podany ze słodko-ostrym sosem jest fantastycznym pomysłem zarówno na piątkowy obiad, jak i np. danie na imprezę. Gwarantuję(...)łyżki * ocet winny – 1 łyżeczka * sos sojowy ciemny – 2 łyżki * papryka ostra – 1 szczypta * woda – 2 łyżki * cukier puder – 1 łyżeczka SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: RYBA: Mąkę przesiewamy do miski z proszkiem do pieczenia, robimy dołek, wbijamy żółtko i wlewamy łyżkę oleju oraz mleko. Wszystko razem mieszamy i odstawiamy na 15 minut, a następnie dodajemy ubite
Ostra na Słodkochłodne miejsce. Wysypujemy mąkę na duży płaski talerz, dodajemy do niej szczyptę soli i pieprzu, całość mieszamy dłońmi. Rybę wyjmujemy z lodówki, osuszamy ją dokładnie papierowym ręcznikiem, a następnie układamy na talerzu z mąką, wciskając ją lekko w panierkę tak aby w całości dokładnie pokryła ją warstwa mąki. Na patelnię wlewamy olej, najlepiej rzepakowy (na patelni powinna znajdować się
Miód i pieprzpostanowiłam sama je odtworzyć i powiem Wam, że wyszły rewelacyjne. Córka, która nie je ryb, fishcake zjada ze smakiem :) Składniki: * 500 g filetów rybnych (u mnie był to dorsz) * 3 większe ziemniaki * 1 jajko * 4 łyżki bułki tartej+ do panierki * mała cebulka * pół łyżeczki ostrej papryki * odrobina świeżego, drobno posiekanego koperku * sól * olej
Zrób to smaczniepłatków, które poprzez swoją fakturę sprawiają, że jest ona delikatniejsza i znacznie dłużej pozostaje chrupiąca, niż typowa panierka z bułki tartej. Jest doskonała do smażenia w głębokim oleju. Tym razem wykorzystałam ją do przygotowania filetów z dorsza. I tak jak myślałam ryba wyszła delikatna w środku a chrupiąca na zewnątrz. Pycha. Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietnikięso ( np. kotlety schabowe, sznycle ) i ryby panierowane bułką tartą należy smażyć wolno, na niezbyt silnie rozgrzanym tłuszczu. W przeciwnym razie panierka ( bułka tarta ) przypali się , a mięso w środku będzie surowe. Pozdrawiam
Przepisy i porady kulinarneŁosoś "lubi" chrupiącą panierkę a ja lubię łososia w takiej formie. ;-) Tym razem upiekłam go w panierce z płatków migdałowych. Efekt był adekwatny do oczekiwanego, łosoś
Szefowa kuchni