mięs.Chrupiące żeberka , schabowy , kaszanka , biała kiełbasa , skrzydełka , kurczak , bigos , żeberka na ostro , smażone ziemniaki , ogórki kiszone i 3 rodzaje sałatek – jedno wielkie WOW za ilość , ale to znów porcja nie dla 2 ale przynajmniej 4 osób!Spróbowaliśmy wszystkiego ( tak , wiedzieliśmy , że potem pękniemy :p )Na początek żeberka w chrupiące panierce , gdyż jak wiecie jestem ogromną fanką żeberek.Panierka(...)Biała kiełbasa – jak dla mnie świetna!Fajnie doprawiona , niesamowicie miękka , delikatna …T. nie zachwyciła – zdecydowanie woli te niemieckie.Pozostałe mięsa , takie jak schabowy , żeberka na ostro , kurczak – ok, ale bez rewelacji.Za to surówki przepyszne – domowe , świeże , fajnie doprawione!Nie mieliśmy już siły na deser , a wiedzieliśmy , że to nas nie ominie.Szalotka i sernik pojawiły się
Ostra na Słodkokefirze Koktajl warzywny z koperkiem Jem też pod różna postacią jajka, chude mięso z kurczaka i ryby. A morska ryba w diecie to podstawa. Morszczuk, którego dzisiaj kupiliśmy jest nie tylko tani, ale i smaczny. Ryba w diecie nie potrzebuje mąki, ani panierki, a do smaku wystarczy jej tylko pieprz i sól, oraz ewentualnie świeże zioła. Polecam też przepis
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięmarynowanego kurczaka. Zarówno filet rybny, jak i z kurczaka smakuje rewelacyjnie i bardzo zaskakująco. Danie idealne na różne imprezy rodzinne, bo przygotowuje się 1-2 dni wcześniej i dopiero wyciąga na stół, gdy goście pukają do drzwi. Polecam panierkę z majonezem, zapewniam, że innej już nie zrobicie. Składniki: • 5 filetów
To co kochamPolecam :) Roladki drobiowe ze szpinakiem i oscypkiem Piersi z kurczaka ( kurczaki najlepsze z wolnego wybiegu, kupisz KLIK ) Suszone pomidory z czosnkiem i bazylią- łyżeczka na roladkę Oscypek ( kupisz KLIK ) -2 plasterki na jedną roladkę Szpinak -10 listków na jedną roladkę Panierka –mąka, jajka + sól, bułka tarta Nie podaję ilości mięsa, bierzemy tyle
Takie tam pichcenieChipsy drobno rozkruszamy (można przemielić na przykład w blenderze, ale wystarczy dokładnie pognieść). Kawałki kurczaka moczymy dokładnie w przygotowanym sosie czosnkowym i obtaczamy w chipsach i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w piekarniku ok. 30 minut w temperaturze 180-200 stopni, aż panierka nabierze ładnego, rumianego koloru
Gotuj z Rumcajsempierś z kurczaka sól pieprz 2 łyżki mąki 1 łyżka bułki tartej majeranek bazylia Mąkę mieszamy z przyprawami i bułką tartą. Filety kroimy na małe porcje i niezbyt grube .. ok 1 cm Panierujemy fileciki w przygotowanej panierce i smażymy na wolnym ogniu na złoty kolor. Podajemy z ryżem z wody i sałatą
Gotowanie jest łatweznalazłam gdzieś w internecie pod nazwą "ayam goreng". Bardzo chrupiąca i pikantna panierka. Polecam! Ilość pałek lub skrzydełek można dostosować do ilości członków rodziny. Wg oryginału powinien być jeszcze kmin rzymski, ale nie udało mi się go nigdzie kupić więc nie dawałam. Składniki: 12 pałek lub skrzydełek kurczaka 1/2 szklanki mąki kukurydzianej 2 łyżeczki mielonego pieprzu 1/2 łyżeczki soli
Na Ciasteczkowych Papierachmielona 1 łyżeczka 1 jajko Krok 1 Pierś z kurczaka myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym. Kroimy w poprzek na cienkie plasterki i takie mniejsze. Krok 2 Płatki owsiane wkładamy do woreczka i tłuczkiem rozbijamy, przekładamy do miseczki i dodajemy do nich sól,pieprz i paprykę czerwoną mieloną. Mamy panierkę. Krok 3 Kawałki piersi maczamy w jajku i obtaczamy
Różowa kuchniaDrób jest delikatnym mięsem i można go przyrządzać na różne sposoby- wcale nie musi być nudnie! Sznycelki, które chcę Wam zaproponować są pyszne i można je
Kuchnia Beatykażdym razem zawodziłam się... Próbowałam smażyć surowe - ale nie dosmażały się. Próbowałam gotować - ale gotowane w rosole smakowały rosołem, a panierka była pikantna - źle to smakowało. Z panierką i ciastem też przebojów miałam co nie miara! Aż do czasu... I trafiłam! Teraz są idealne! Przepyszne! Hit na imprezy oraz superobiad! Nawet jeden z naszych przyjaciół mawia, że przyjdzie(...)moją słodką tajemnicę. Ale stwierdziłam, że warto podzielić się! Niech i Wam też tak smakuje! I uwaga! Oto sekret! Tajemnicą idealnego przyrządzenia skrzydełek to przede wszystkim przyprawy. Gotuję kawałki kurczaka w przyprawach orientalnych i takie same przyprawy dodaję do ciasta naleśnikowego. Ot! i cały sekret :) Ale po kolei: Składniki: skrzydełka - zależy ile, dla jednej osoby około 6 kawałków, czyli
dobra gospodyni dom wesołym czyniZdarzają się takie niedziele, że dojadamy resztki z soboty. Czasami bywa pizza gdzieś w przelocie. Na szczęście najwięcej jest takich, które satysfakcjonują całą rodzinę, bo jest
bistro mamaPrawda, że wyglądają pysznie? Składniki: 2 piersi z kurczaka (około 0,5 kg) 2 jajka ugotowane na twardo 1 cebula 3/4 łyżki masła klarowanego 1 łyżka koperku pokrojonego 1 jajko surowe 2 łyżki bułki tartej 2 łyżki majonez kremowy Folwark 4 łyżki zimnej wody Do smaku sól morska pieprz biały Panierka 4 łyżki bułki tartej 3 łyżki sezamu
Ala piecze i gotujeniedzielny. Składniki: 1 podwójny filet z kurczaka kilka różyczek kalafiora 4 duże liście sałaty 1 kulka sera mozzarella 1/2 pęczka szczypioru z dymki sól do smaku 1 płaska łyżka ziołowej przyprawy do drobiu Rafex w swoim składzie zawiera: (szałwia, tymianek, majeranek, gałka muszkatołowa, pieprz biały, mięta pieprzowa, melisa) Panierka 2 jaja mąka kukurydziana płatki kukurydziane olej
Wanilia i Kardamonprzygotowania piersi z kurczaka potrzebujemy: pojedyncza pierś z kurczaka przyprawa staropolska do mięs 1 jajko 5 łyżek bułki tartej 1 łyżka czarnego sezamu 2 łyżki otrąb żytnich Pierś kroimy na plastry w poprzek włókien, oprószamy je staropolską przyprawą do mięs i odstawiamy na godzinę do lodówki. Następnie rozkłócamy jajko i przygotowujemy panierkę z bułki tartej, czarnego sezamu i otrąb
MamaOskarkavolaille) 1 podwójna pierś z kurczaka 4 suszone pomidory 4 plastry żółtego sera marynata + przyprawy, którymi jeszcze dodatkowo możecie przed smażeniem posypać mięso: sól, pieprz, majeranek, ostra papryka, vegeta natur, świeżo mielona kolendra 2 mniejsze ząbki czosnku, sok z połowy cytryny 1 - 2 jajka bułka tarta - "na oko" jako panierka masło klarowane do smażenia olej kilka kiełków
Zasmakuj Kuchni