Składniki: -polędwiczki z kurczaka (ilość zależy od tego ile chcemy zjeść) -1/3 szklanki mąki -1/2 szklanki bułki tartej -przyprawy (sól, pieprz, 1 łyżeczka słodkiej papryki, 1 łyżeczka ostrej papryki) -jajko -olej Sposób przygotowania: Polędwiczki myjemy, odkrawamy błonę i oprószamy solą i pieprzem. Na talerzu szykujemy panierkę z mąki, bułki tartej i papryki ostrej i słodkiej. Obtaczamy kurczaczki kolejno
Magia jedzenia.tradycyjny sposòb, czyli w naszej poczciwej, narodowej panierce. Sezon na cukinię trwa więc trzeba korzystać. Można jeść je nie tylko na ciepło do obiadu. Jeżeli mi zostają to robię dzieciom a'la hamburgery z ròznymi dodatkami- salatą, pomidorem, papryką. Polecam. Proporcje składników na ok. 15 placuszków: ok. 60dkg mięsa z piersi kurczaka 1 mała cukinia (ok. 35dkg) 3 jajka
Maślane ciasteczkolistonic_content='1 kg mięsa z piersi kurczaka 100 g salami 100 g sera żółtego w plastrach Ok. 40 g płatków kukurydzianych Oliwa z oliwek Sól i pieprz'; document.write(" "); Mięso myjemy i kroimy w cienkie płaty (ok. 0,5 cm). Płatki kukurydziane blendujemy lub kruszymy ręką na drobniejsze fragmenty, by skuteczniej tworzyły panierkę. Ser i mięso kroimy na niewielkie fragmenty
Proste-przepisy.plzdrowy i zupełnie nowy sposób! Lekka panierka z płatków owsianych nadaje orzechowy posmak i jest dużo bardziej wartościowa niż tradycyjna z bułki tartej. Obalam również stereotyp, przedstawiający kotlety smażone w duuuużej ilości tłuszczu! Otóż nie - możemy je usmażyć na naprawdę niewielkiej ilości tłuszczu - są równie pyszne, a nawet śmiem twierdzić, że pyszniejsze! ;) Kurczak w płatkach owsianych Porządny kawał mięcha
aa-kuku - czyli jak żyć zdrowo i pysznie!obtocznia Przygotowanie: Piersi z kurczaka zmielić przez maszynkę lub posiekać nożem. Przełożyć do miski. Cebulę, żółty ser, papryczkę posiekać bardzo drobno i dodać do mięsa. Dodać zmiażdżony i posiekany czosnek oraz pokrojone w słupki suszone pomidory Do całości dodać posiekane listki bazylii, sól, pieprz, łyżkę bułki tartej i 1 jajko (pozostałe dwa będą do panierki). Całość dobrze wymieszać. Obtoczyć
cooklifeCoś dla miłośników kurczaka. Pieczone piersi w orzechach, pyszne i soczyste a przede wszystkim bardzo szybki obiad. Składniki: 1 cała pierś pęczek pietruszki 100 g orzechów nerkowca 1 białko 1 łyżeczka słodkiej papryki 0,5 łyżeczki chilli 0,5 łyżeczki soli Przygotowanie: Pierś myjemy i przekrajmy na 4 kotlety. W oddzielnej misce przygotowujemy panierkę - orzechy kroimy
Niezły Młynekmusztarda Wykonanie:Kurczaka dzielimy na mniejsze części i rozbijamy delikatnie, żeby kotlety były cieńsze. Z majonezu, jogurtu i łyżeczki musztardy robimy sos. Doprawiamy przyprawami i wkładamy do niego mięso. Marynujemy około 2 godzin. Następnie obtaczamy w płatkach kukurydzianych i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni około 45 minut. Próbowałam smażyć, żeby było szybciej, ale niestety panierka odpada, smak zostaje
Czerwona Porzeczkakurczaka 5 łyżek płatków kukurydzianych 2 łyżki mąki kukurydzianej 1 łyżeczka słodkiej papryki 1/4 łyżeczki ostrej papryki 1/4 łyżeczki pieprzu sól olej do głębokiego smażenia Wykonanie: Skrzydełka przygotować dzieląc je na trzy części. Do miseczki wsypać pokruszone płatki,mąkę kukurydzianą i przyprawy. Wszystko wymieszać. W głębokiej patelni rozgrzać olej i smażyć skrzydełka obtoczone dokładnie w panierce. Wyłożyć usmażone
O kuchni z uczuciemkurczaka kroimy na długości, tworząc cztery płaskie płaty. Następnie delikatnie je rozbijamy (nie mogą się uszkodzić). Na każdy cienki kotlet (na całej długości, po środku) układamy kawałki wędliny i żółtego sera. Następnie zawijamy delikatnie piersi w roladki (rolujemy). Do głębokiego talerza wbijamy dwa jajka, rozbełtujemy je widelcem. Dodajemy przyprawy (ilość pieprzu i soli, jak przy standardowej panierce) i znów mieszamy
Słodkie okruszkikurczaka i został mi nadmiar ciasta. Postanowiłam wypróbować tego połączenia i wiecie co? Wyszło bosko! Składniki: 200g mąki 100ml mleka 8g proszku do pieczenia 1 łyżka cukru 2 jajka chili olej do smażenia hiszpańskie oliwki Mąkę miksujemy z mlekiem, proszkiem do pieczenia, chili (ilość wg uznania), jajkami i cukrem. Oliwki odsączamy, osuszamy ręcznikiem papierowym, wrzucamy do przygotowanej panierki
Gotowanie i blogowaniekurczaka, 1 jajko, 80g piramidek kukurydzianych POPCROP, 1/2 łyżeczki papryki słodkiej mielonej, sól, pieprz olej do smażenia. PRZYGOTOWANIE: 1. Piramidki kukurydziane bardzo drobno kruszę. Wątróbkę oczyszczam z błonek. Oprószam solą, pieprzem oraz papryką mieloną. Kawałki wątróbki zanurzam z rozkłóconym jajku i obtaczam w pokruszonych piramidkach. 2. Smażę na rumiano na rozgrzanym oleju. Podaję z ulubionym sosem. Do przygotowania panierki
Tradycyjna kuchnia Kasipodsmażać aż do zeszklenia. Wtedy przecisnąć przez praskę ząbki czosnku, dodać do cebulki i podsmażać jeszcze około 1 minuty. Całość, wraz z tłuszczem, dodać do ugotowanego ryżu. Dodać również kurczaka i przyprawy. Wszystko wymieszać i pozostawić na chwilę do przestygnięcia. Na patelni rozgrzać olej. Na talerz wysypać bułkę tartą, a na drugi talerz wbić jajko i delikatnie rozkłócić. Z masy(...)lekko spłaszczyć, obtoczyć w bułce tartej, następnie delikatnie w jajku i ponownie w bułce. Smażyć na rozgrzanej patelni z olejem z obu stron po kilka minut, aż do zrumienienia panierki. Podawać na ciepło, np. z sosem pomidorowym. marcelina
Czerwony Gupikkurczaka Do dzieła!!! Kurczaka dokładnie myjemy, wrzucamy do garnka z grubym dnem, zalewamy mlekiem, wrzucamy łyżkę soli i odstawiamy na noc. Następnie dodając czosnek, ziarenka smaku, cayenne, przyprawę do kurczaka gotujemy mięso do miękkości w mleku. Będą powstawać szumowiny ale nie należy się tym przejmować. Następnie odcedzić udka i dokładnie umyć. Udka obtaczamy w mące wymieszanej z połową łyżeczki ostrej(...)znów w mące i smażymy do zarumienienia w głębokim oleju. Aby troszeczkę dodać tej potrawie zdrowego wyglądu i smaku podałam ją z sałatka z sałaty lodowej, pomidora i ogórka. Panierka jest naprawdę świetna - chrupiąca i lekko pikantna. Smacznego
sierotka maRysia w kuchni