Filet z kurczaka faszerowałam na rożne sposoby. I zawsze wychodził zjadliwy. Dlatego pomyślałam ,dlaczego by nie spróbować z warzywami . Takimi od wieków u nas- w Polsce ,używanymi. Nawet całkiem niezle smakował. Składniki na 4 rolady 4 pojedyńcze filety drobiowe cebula 1/4 główki kapusty czerwonej 2 marchewki 10 cm pora 1/2 natki pietruszki 1/4 kapusty pekińskiej 1 łyżka musztardy ostrej(...)szklanka wody lub rosołu oliwa Panierka 1 jajko 5 łyżek płatków kukurydzianych sól ,pieprz Wykonanie Krok 1 . Warzywa umyć i osuszyć . Cebulę,marchewki i por pokroić w paski ok 3cm. Kapusty poszatkować.Natkę posiekać drobno . Krok 2 . Umyte i osuszone filety rozbić na cienkie płaty. Doprawić pieprzem i solą z każdej strony. Krok .3 Rozgrzać oliwę w rondelku
Eli GotowanieSekret KFC to przede wszystkim tajemnica kombinacji 11 ziół i przypraw. Nie będę twierdziła, że go zgłębiłam, bo nawet nie próbowałam. Ale panierkę umiem zrobić superchrupką! :D (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(...)s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m) })(window,document,'script','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga'); ga('create', 'UA-42916170-1', 'auto'); ga('send', 'pageview'); KURCZAK A'LA KFC Składniki: - dowolna ilość i dowolne kawałki kurczaka - kmin rzymski - papryka słodka - papryka ostra - tymianek - pieprz kolorowy - sól - mąka - woda - olej Przygotowanie: Kurczaka myjemy i osuszamy. Wkładamy do miski i zasypujemy przyprawami. Mieszamy
Życie zamknięte w smakupietruszkowe, doprawić solą, pieprzem, przyprawą do kurczaka i, po usmażeniu, delektować się smakiem :) Składniki: 1 podwójna pierś z kurczaka masło pietruszkowe domowego wykonania - przepis tutaj sól pieprz przyprawa do kurczaka jajko mąka bułka tarta Pierś oczyszczamy, myjemy, ubijamy jak na kotlety Środek smarujemy sporą ilością masła. Ja dałam trochę za mało, więc nawet jeśli ilość, którą nałożycie będzie się(...)spokojnie nakładajcie dalej :) Zwijamy w roladkę, jak na kotlety de volaille Panierujemy w kolejności: mąka, jajko, bułka tarta. Jeśli zostanie Wam jeszcze jajko, to możecie zrobić podwójną panierkę, czyli po obtoczeniu w bułce włożyć jeszcze raz do jajka i znowu do bułki - taka panierka lepiej sklei mięso Na rozgrzanym oleju układamy roladki i smażymy je na małym ogniu z trzech
www.szczesliwakuchnia.blogspot.comPaulinie Gruszeckiej, Ewie, Bożenie-1968 i Kasi. Oto przesłane przez Was przepisy: Kotlety z indyka w amarantusowej panierce z Mirabelkowego bloga Mirabelki Kotlety z kalafiora w amarantusowej panierce z Mirabelkowego bloga Mirabelki Amarantusowo-nerkowcowe ciasteczka z kremem twarogowo-truskawkowym z bloga Healthy Dreams Natalii Wegańskie amarantusowe ciastka kiwi z morwą białą i orzechami macadamia z bloga Healthy(...)amarantusowe z bloga Delicious Titbits Asi W. Kulki zdrowia z amarantusem i awokado z bloga Jazzowe Smaki Pauliny Gruszeckiej Schabowy w amarantusie z bloga "Moje domowe kucharzenie" Bożeny-1968 Kurczak jogurtowy otulony amarantusem z bloga knife&spoon Kasi i Beaty Koktajl truskawkowy z wanilią, miodem, cynamonem i amarantusem z bloga Ewa kuchennie Ewy Z mojego bloga w akcji brały
Weekendy w domu i ogrodzieVegeta, Maggi, kostki rosołowe, zupy instant, ketchup, gotowe dania, mieszanki przyprawowe (np. przyprawa do mięsa), konserwy mięsne, chipsy, słone przekąski, sosy instant, sosy sojowe, tzw. gorące kubki, gotowe panierki do mięs. Słowem - prawie we wszystkim, co przetworzone i słone. 4. Jest solą kwasu glutaminowego, który naturalnie występuje w wielu produktach. Im dojrzalszy produkt (dotyczy głównie serów, wędlin i warzyw(...)kwas glutaminowy jest również wytwarzany w naszym organizmie, a w małych ilościach jest niezbędny m.in. do prawidłowej pracy układu nerwowego. Produkt Zawartość wolnego kwasu L-glutaminowego [mg/100g] Parmezan 1200 Kurczak 44 Makrela 36 Świeże pomidory 246 Groszek 200 Kukurydza 130 Ziemniaki 10 5. Kojarzony jest z tzw. "syndromem chińskiej restauracji" , objawiającym się bólami głowy, kołataniem serca, poceniem się, dreszczami, uderzeniami
Powiedz dietom nieSkładniki: 1 podwójna pierś z kurczaka, 1/2 łyżeczki pieprz czarny świeżo mielony, 1/2 łyżeczki sól morska, 1 łyżeczka czosnek granulowany, 2 sztuki jajka, - ile potrzeba olej rzepakowy, 1/2 kg ziemniaki, - jaką lubisz surówka, - ile potrzeba mąka pszenna, 1 łyżka koperek siekany pierś podzielić na porcje kotletowe opłukać mięso i na ręczniku papierowym osuszyć każdy kotlet posypać pieprzem solą, czosnkiem(...)przez woreczek bardzo delikatnie rozbić tłuczkiem kotlety jajka roztrzepać w naczyniu z ciut olejem - panierka lepiej się trzyma, każdy kotlet maczać dobrze w jajku i obtaczać w mące smażyć na gorącym oleju na złocisto z obu stron podać z gotowanymi ziemniakami i np. buraczkami na ciepło i marchewką z masłem, posypać koperkiem.........SMACZNEGO
W Mojej Kuchni LubięSkładniki : około 10 dużych pieczarek pojedynczy filet z kurczaka około 2-3 łyżki kaszy manny 1 cebula sól, pieprz 2 małe lub 1 duże jajko Przygotowanie ; Pieczarki i cebule pokroić drobno, przesmażyć razem, aż do odparowania soku,wystudzić Do przestudzonej masy dodać zmielone lub drobno pokrojone mięso, jajka, kasze mannę, sól i pieprz do smaku, dokładnie wyrobić, tak by całość(...)przypominała masę jak na kotlety mielone Smażyć w formie placuszków na gorącym tłuszczu z obu stron na rumiano ( u mnie bez panierki ). Do tego wystarczy surówka i obiad gotowy
Proste Potrawytylko jako dodatek do dań, ale również jako ich składnik: sałatka z ogórkami kiszonymi i rzodkiewką w delikatnej majonezowo-czosnkowej odsłonie , pieczarki zatapiane w chrupiącej i delikatnie czosnkowej panierce oraz pieczarkowe poduszeczki idealne z kubkiem czerwonego barszczu . A jeśli, tak jak mój największy domownik, nie wyobrażacie sobie śniadania, kolacji lub kanapki do pracy bez ketchupu, polecam "Ketchup premium" Folwark . Butelka(...)dodatkami i ulubionymi wędlinami. Nie mogę oczywiście nie wspomnieć o wspaniałym sosie do pizzy . Jest to doskonała baza do każdego domowego fast-food'a. Margarita, pizza z szynką czy kurczakiem... każda smakuje wybornie w towarzystwie takiego sosu. A świąteczny czas... no cóż... na wykorzystanie kremowego majonezu Folwark każdy z Was zapewne znajdzie nie jedną okazję. Zapraszam serdecznie na stronę firmy
Słodkie okruszkiŻeberka w sosie z kurkami autorka: Mami | blog: Prawdziwy biszkopt Żeberka pieczone po amerykańsku autorka: miracle | blog: Mój punkt smaku Roladki wieprzowe z boczkiem autorka: epithimija | blog: z charakterem Kurczak z ziemniakami, cukinią, papryką i marchewką autorka: epithimija | blog: z charakterem Grillowana karkówka w miodowo-musztardowej marynacie autorka: cynamon i chilli | blog: cynamonichilli.blogspot.com Weekendowe grillowanie autorka: leonard300 | blog: Pychotka blog(...)Teksański? Czemu nie! A może frytki do tego? autorka: bastalena | blog: bastalena grillowane kotleciki cielęce z szałwią i chilli autorka: slodziutkamama | blog: Słodziutka mama kotlet schabowy bez smażenia w panierce z mąki z amarantusa autorka: slodziutkamama | blog: Słodziutka mama Jeżynowo-pomarańczowa kaczka autorka: Tycjanowa | blog: Smakowite Jadło Lula kebab. autor: Lukash | blog: Kuchnia Łukasza
Kuchenna KontrrewolucyaSałatki z panierowanym mięsem (schabem, kurczakiem ) należą do moich ulubionych, a na imprezach wzbudzają zachwyt gości za sprawą swojego apetycznego wyglądu i smaku. Do tego pokrojonymi 3 plastrami schabu w sałatce wykarmi się więcej gości niż gdyby były podane tradycyjne kotlety schabowe . Sałatka jest prosta i szybka w przygotowaniu. Panierowane usmażone kotlety schabowe kroi się w cienkie paski i łączy(...)kruchą sałatą lodową, pomidorkami, czerwoną cebulą, niekiedy z papryką, czasem posypuje się sałatkę mixem prażonych ziaren, a tuż przed podaniem skrapia sosem winegret (vinaigrette). Tym razem panierka została przygotowana z bułki tartej wymieszanej z ostrą czerwoną papryką Ta sałatka to odczarowanie nudnego kotleta schabowego Najlepsza sałatka z panierowanym schabem: SKŁADNIKI: 1 sałata lodowa 3 plastry schabu 3 pomidory sól
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięsól olej do smażenia Devolay z Oscypkiem, Ogórkiem i Papryką (Kurczak z Oscypkiem) - Sposób przygotowania: Oscypek kroimy na nieduże paski, podobnie postępujemy z ogórkiem konserwowym i papryką. Piersi z kurczaka delikatnie rozbijamy tłuczkiem (jeżeli są dość duże możemy filet podzielić na 2 części). Każdy kawałek mięsa delikatnie oprószamy solą. Następnie na środek każdego kotleta wykładamy ok. 2-3 paski oscypka(...)solimy i maczamy w nich przygotowane devolay'e, a następnie otaczamy w bułce tartej. Czynność możemy powtórzyć, czyli znów namoczyć w jajku i ponownie w bułce tartej - dzięki temu panierka będzie grubsza i jeszcze bardziej chrupiąca. Devolay'e smażymy na rozgrzanym, głębokim tłuszczu po ok. 5 minut z każdej strony. Podajemy z ziemniakami w dowolnej postaci oraz ulubionymi surówkami
Słodka StronaDużo osób nie lubi wątróbki. Dzisiaj spróbuję Was do niej przekonać. Przygotowałam pyszne kotleciki z wątróbki. Doskonałe na obiad dla całej rodziny. SKŁADNIKI: 1/2 kg wątróbki z kurczaka, 1 cebula, 1 jajko, 4 łyżki bułki tartej, 100g mielonych orzechów laskowych SKWORCU , sól, pieprz, olej do smażenia. PRZYGOTOWANIE: 1. Wątróbkę oczyszczam z błonek i bardzo drobno siekam nożem. Cebulę obieram(...)kotleciki. Kotlety dokładnie obtaczam w mielonych orzechach laskowych. 3. Na patelni rozgrzewam olej, układam kotlety i smażę na rumiano z dwóch stron. Podaję z ziemniakami i surówką. Do przygotowania panierki do kotlecików wykorzystałam mielone orzechy laskowe, które otrzymałam do testowania od sklepu SKWORCU . Orzechy te to doskonały dodatek do ciast, deserów oraz potraw mięsnych. Serdecznie zapraszam do sklepu SKWORCU , gdzie
Tradycyjna kuchnia Kasiludzi uważany za niezbyt zdrowe mięso! Jest przeciwnie! Mimo, że jest ono mięsem wieprzowym charakteryzuje się niską zawartością tłuszczu, kcal a sporo białka! Więc jako alternatywę dla filetów z kurczaka proponuję: Składniki: -> 1 kotlet schabowy ( około 200g) -> 5-6 Śliwek [ użyłem takich z nalewki co mi zostało] -> 5-6 plasterków szynki -> niewielka ilość śliwowicy(...)postać roladki i stabilizujemy wykałaczkami. Smażymy na dużym ogniu z każdej strony po 2-3 minuty. Dolewamy wody i dusimy pod przykryciem aż do miękkości. Oczywiście kotlety smażymy bez panierki :) ** dla niektórych "moc" śliwek może być zbyt mocna i tłamsić smak mięsa polecam użycie świeżych bądź wcześniejsze podduszenie śliwek [ otrzymamy dobrą bazę na sos] a śliwki stracą kilkanaście
Jedz zdrowo żyj zdrowo!Danie proste i szybkie do wykonania. Mało pracy, a efekt wspaniały.Składniki:80 dag piersi z kurczaka25 dag grzybów1 cebula1 jajkopół łyżeczki mielonej papryki4 łyżki tartej bułki1 łyżka mlekaolejsółpieprzFilety kurczaka rozbijamy delikatnie tłuczkiem, najlepiej przez folię, oprószamy solą i pieprzem. Grzyby czyścimy i kroimy w plasterki, cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Na łyżce oleju smażymy cebulę, grzyby, doprawiamy solą(...)panierujemy najpierw w jajku roztrzepanym z łyżką mleka, a następnie w bułce tartej. Kładziemy na patelnię z rozgrzanym tłuszczem i smażymy z wszystkich stron, aż roladki się zrumienią. Do panierki możemy dodać trochę ziaren sezamu lub użyć utłuczonych płatków kukurydzianych. Smacznego
Salonik smakówPewnie nie jeden raz przyszło Wam zorganizować imprezę czy przyjęcie w domu. Pewnie nie raz dostaliście zaproszenie do bliskich czy znajomych, gdzie biletem wstępu okazywało się
Mój Smak na Życie