powodzeniem można użyć filetów z kurczaka. Ta druga wersja jest szczególnie popularna w Stanach Zjednoczonych, wpasowując się w ogół american-italian food. 400 g cielęciny / 2 duże piersi kurczaka mąka sól, pieprz 70 g masła oliwa 1/3 szklanki soku z cytryny natka pietruszki Mąkę mieszamy z solą i pieprzem, następnie dokładnie nią obtaczamy filety. W rondlu podgrzewamy oliwę(...)pietruszki i dodajemy resztę masła. Trzymamy wszystko razem jeszcze przez 2 minuty. Podając filety możemy udekorować plasterkami cytryny. Znana jest także wersja piccaty bez panierki, w samym sosie, ale z dodatkiem kaparów. W wersji z kurczakiem dobrze smakuje dodane do sosu kilka łyżek bulionu. Najlepiej podawać z purée lub ryżem polewanym tłuszczem z rondla. Smacznego
Bon Ton Italiapośrednictwem Facebook . Zdjęcie umieszczę w galerii „Czytelnicy pieką/gotują” na blogu . Składniki: (na 8 roladek) 4 piersi z kurczaka (grubsze, pojedyncze) 4 parówki z szynki (u mnie z serii de luxe Henryk Kania ) olej do smażenia Na panierkę: 5 czubatych łyżek mąki pszennej 5 czubatych łyżek mąki kukurydzianej 1 jajko L mleko sól i pieprz do smaku(...)tradycyjnej panierki) 1 czubata łyżeczka słodkiej czerwonej papryki opcjonalnie 1/3 łyżeczki ostrej czerwonej papryki Do obtoczenia: 4 czubate łyżki mąki pszennej 4 czubate łyżki mąki kukurydzanej Podajemy z ulubionymi dodatkami np. zestawem surówek. Przygotowanie: Każdą pierś z kurczaka przekrawamy wzdłuż tworząc dwa cieńsze kotlety. Każdy kotlet rozbijamy tłuczkiem do mięsa (w miarę cienko, ale tak by się nie rozpadł
Słodkie okruszkiPACHNIAŁO jedzeniem, smakowało niezwykle świeżo i kosztowało znośne pieniądze. Za każdym razem było pysznie, a byliśmy tam niemal codziennie... Pizza Papaj - świeży szpinak, czosnek, kurczak i mozzarella.... Nie ma jak sałatka Świeżutkie kurczaczki w panierce... ...Synciowi tak smakowały, że bardzo prosił o ich uwiecznienie Dbałość o miłe szczegóły w Albatrosie mnie urzekła Dorsz dla Szwagra... podobno pyszny i świeży
Kuchnia po mojemutylko 3 osoby. Pierwsze miejsce zajmuje pani Wioleta Szczepańska z przepisem na roladki schabowe ze szpinakiem baby w pietruszkowej panierce. Drugie miejsce zajmuje pani Barbara Wiśniewska z przepisem na kurczaka w porach z ananasem. Trzecie miejsce zajmuje pani Anna Kurzyna z przepisem na meksykańskie naleśniki. Dziękuję za wszystkie przesłane
Marta GotujeZamiast zwykłego kotleta z piersi kurczaka, możemy wyczarować smaczną i kolorową roladkę na obiad, podaną z ziemniakami. Roladki wiosenne SKŁADNIKI: filet z kurczaka - 1 podwójny jajko -1 szt mąka bułka tarta do panierki sól i pieprz tłuszcz FARSZ: brokuł - 4 różyczki marchewka 4 słupki papryka czerwona - 4 słupki papryka żółta - 4 słupki jajko - 1 szt pietruszka natka Sposób przygotowania: PRZYGOTOWANIE
Kuchnia DanusiDODATKI ( w zależności od indywidualnych potrzeb, możliwości, smaku i upodobań ;) - mięso kurczaka z wywaru lub pieczona wieprzowina pokrojona w cienkie paski lub filet kurczaka, marynowany w curry, pokrojony w kostkę i podsmażony, albo pieczony w panierce i pokrojony w plastry lub cieniutkie plasterki marynowanej i gotowanej wołowiny, sos sojowy - 1-2 łyżki, mirin (słodka sake do gotowania), tofu wakame(...)ciemne pieczarki, połówki jajek, ugotowanych na półtwardo, spora ilość kolendry (koniecznie!) U mnie obsmażana kapusta pak choi, świeża ciemna pieczarka, blanszowane słupki marchewki i selera, obsmażany filet z kurczaka, marynowany bambus, kiełki, kolendra. SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA MISO RAMEN : 1. Mocno podgrzać wywar. 2. Bazę zupy przelać do dwóch ogrzanych miseczek, powinno jej być ok. 2 cm na dnie. 4. Ugotować makaron
Kuchnia Prezydentowejłatwy sposób można nadać mu nowego, wyjątkowego smaku. Jak dla mnie taka wersja jest nawet smaczniejsza- mięso ma wyrazistszy smak a panierka jest chrupiąca, lekko słonawa i ma piękny złoty kolor. Składniki: duży filet z kurczaka 1/2 paczki krakersów solonych 2 łyżki musztardy chrzanowej 1/2 szklanki mleka sól pieprz słodka papryka mąka tłuszcz do smażenia Mięso opłukać, pokroić
Domowa Cukierenka-Domowa KuchniaPiersi kurczaka nadziewane serem korycińskim i papryką marynowaną podane z kaszą kuskus Składniki: kotlet: - piersi z kurczaka - papryka marynowana - ser koryciński (u mnie "Swojski" Czesławy Zarzeckiej z czosnkiem i pieprzem kolorowym) panierka: - jajko - sól, pieprz, suszona bazylia - bułka tarta dodatki: - kasza kuskus - sos pomidorowy lub paprykowy (u mnie słodko-pikantny sos chilli Tao-Tao) - ogórki konserwowe - olej rzepakowy do smażenia
Kuchnia co dniapieczarki - 35 dag tłuszcz mąka - 3 łyżki jajko - 2 szt bułka tarta do panierki PRZYGOTOWANIE Mięso umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym, przekroić wzdłuż na 4 porcje. Każdy filet posypać przyprawą do kurczaka. Panierować filety w mące, zanurzać w roztrzepanym jajku z solą i pieprzem, obtaczać w tartej bułce. Pieczarki umyć, osączyć, pokroić
Kuchnia Danusijajka -> 1.5 szklanki mąki pełnoziarnistej -> 1 łyżka oliwy -> Niewielka ilość soli Farsz: -> 2 piersi z kurczaka -> 1 ser feta -> 1 czerwona papryka -> Sól, kurkuma, chilli, zioła prowansalskie Panierka -> 1 jajko -> 100 g mielonych migdałów/orzechów Wykonanie: Ciasto: Szpinak rozmrażamy na patelni i grzejemy do tego czasu, aż większość(...)miksujemy. Gdy uzyskamy ciasto o odpowiedniej konsystencji odstawiamy na 15 minut. Po tym czasie smażymy na gorącej patelni. Jeśli mamy dobry teflon nie potrzeba już dodawać oliwy. Farsz: Kurczaka kroimy w kostkę podlewamy nieznaczną ilością oliwy z oliwek i dokładnie przyprawiamy. Mieszamy i odstawiamy na jakieś 30 minut do lodówki. Następnie smażymy na gorącej patelni. Odstawiamy i czekamy aż ostygnie
Jedz zdrowo żyj zdrowo!pory zawsze jadłam je w wersji smażonej w panierce, ale chciałam czegoś delikatniejszego i mniej kalorycznego. Wyszły bardzo dobre i soczyste. Świetnie pasują do nich ziemniaki także gotowane na parze. Składniki: podwójna pierś z kurczaka 15 dużych pieczarek sól, pieprz przyprawa do kurczaka olej wykałaczki Wykonanie: 1. Pierś z kurczaka podzielić na kotlety, lekko rozbić i posypać przyprawą do kurczaka
Pasja Smakuporcję zużywam;) Składniki 1 główka sałaty lodowej 6 pomidorów 3 ogórki szklarniowe/ 6-7 ogórków gruntowych 1 podwójna pierś z kurczaka przyprawa kebeb/gyros kilka kromek chleba (ja użyłam pieczywa razowego) jajko i bułka tarta do panierki tłuszcz do smażenia mięsa Dodatkowo: 3 łyżki sosu czosnkowy przygotowanego na bazie jogurtu naturalnego. Sposób Sałatę lodową myjemy, następnie kroimy w paski
Kuchenne aromatytarta - pieprz i sól Puree Ziemniaczane:- 4-5 ziemniaków-1 duża cebula - 2-3 łyżki śmietany - 2 łyżki masła Sposób przygotowania:1.Pierś z kurczaka delikatnie rozbijamy na duży płaski placek ( uważaj , żeby nie zrobić dziur w mięsie)Solimy i pieprzymy mięso. Następnie kładziemy po jednym pasku masła i sera żółtego (gdzieś na początku placka(...)czynność powtórzyć po dwa razy na każdego Devolaya. Rób to bardzo ostrożnie , tak aby kawałki po prostu się nie rozleciały.Gotowe mięso w panierce smaż na rozgrzanym tłuszczu ze wszystkich stron. Jest to pierś z kurczaka i nie powinna się długo smażyć ok 10 minut.(na obrazku widać 4 devolaye , ponieważ mam 5 osobową rodzinę , a jeden się nie zmieścił
Gotuj Z Muzykąschabowe). Bułkę tartą mieszamy z curry i ostrą czerwoną papryką. Domową bułkę tartą przygotowuję z wysuszonego chleba, który dokładnie mielę. Filety z kurczaka przyprawiamy solą i pieprzem. Dokładnie panierujemy w rozmąconym jajku i panierce. Smażymy na rumiano na rozgrzanej patelni z olejem. Sos: Jogurt, majonez, keczup, słodką paprykę, oregano oraz przeciśnięty przez praskę czosnek mieszamy ze sobą. Przepis bierze
VioletoweKucharzeniezwykłego kotleta - może i wygląda tak samo, ale w smaku na prawdę czuć różnicę! SKŁADNIKI: 1 podwójna pierś kurczaka 2-3 łyżki chrzanu (ze słoiczka) 1 łyżka masła orzechowego (lub zmielonych orzechów ziemnych) 1 łyżka śmietany 12% lub 18% Panierka: mąka jajka/mleko (ja czasem zamiast jajka używam do panierowania samego mleka - sprawdza się:) bułka tarta zmielone/drobno posiekane orzechy
Kto ugości moich gości?