razem, właśnie z panierką ;) Takie roladki zasmakują nawet wybrednym smakoszom. Szparagi są niestety dość drogie, ale tutaj KLIK możecie kupić w przystępnej cenie. Roladki drobiowe ze szparagami Roladki podałam na talerzu z kolekcji ISTRIA od Porcelana Bogucice , prezentują się idealnie, a po zjedzeniu można talerze umyć w zmywarce :) Porcelana Bogucice Składniki : piersi z kurczaka szynka ( dobrej jakości(...)roladkę pieprz cytrynowy szparagi po dwa małe na roladkę + dowolna ilość jako dodatek bułka tarta, mąka i jajka + odrobina soli do panierki olej do smażenia Umyte piersi z kurczaka dzielę na pól wzdłuż, każdy płat delikatnie rozbijam tłuczkiem. Na mięso wykładam plaster szynki , posypuje pieprzem cytrynowym i układam wcześniej umyte szparagi ( u mnie surowe) Zwijam
Takie tam pichceniekażdego to co lubi, tak się wprawiłam, że w odpowiedniej kolejności przygotowuję je już błyskawicznie. Powstają z kurczaka bez dodatków, z kurczaka z cebulą, z łopatki z cebulą i z łopatki bez cebuli. Odkąd odkryłam w sklepach super panierkę - bułkę tartą ze złocistym lnem mielonym (po 50% bułki i 50% lnu) ich przygotowywanie stało się prawdziwą przyjemnością. Zawsze(...)ziarna sezamu, by było jeszcze troszkę zdrowiej i co najważniejsze smaczniej. Moja Rodzinka bowiem kotlety uwielbia... :-)W takiej wersji to nawet mnie one smakują, ta panierka ma super smak. Polecam :-)Składniki:- mięso z piersi kurczaka lub z łopatki wieprzowej (lub wedle uznania)- drobno pokrojona cebula (opcjonalnie)- sól i pieprz do smaku- olej kokosowy do smażeniaDo panierowania:- bułka tarta ze złocistym
Smaczne ZdroweMiało być wytrawnie i zgodnie z przepisem znalezionym na moim ulubionym blogu, w konsekwencji braku czasu- stało się MOIM, i do tego już ulubionym pomysłem na kurczaka. Delikatny w środku, z chrupiącą, sezamową panierką i słodkim posmakiem ananasa- to był strzał w dziesiątkę! Podany z aromatycznym ryżem z awokado podbił serca wszystkich gości. AROMATYCZNY KURCZAK PIECZONY Z ANANASEM
Gotowanie to kochanieopcję. Polecam! (2-3 porcje) 1 pierś z kurczaka (pojedyncza, większa) 100 ml jogurtu naturalnego/śmietany (może też być maślanka) papryka w proszku sól pieprz Panierka: 60g krakerów solonych Dodatkowo: olej Pierś z kurczaka należy umyć, osuszyć i pokroić na mniejsze kotleciki. Następnie mięso przełożyć do miski. Całość posypać przyprawami, zalać śmietaną/jogurtem i dokładnie wymieszać. Miskę przykryć i wstawić
Di gotujePrzepis powstał, gdy trzeba było wymyślić coś szybkiego i smacznego na obiad. :) Przepis, który zaoszczędza czas, ale nie oszczędza na smaku. Jeśli lubicie kurczaka, to w tej wersji przypadnie Wam do gustu chrupiąca panierka, która jest po prostu mniam! Szybki, prosty i smaczny obiad. :) Chrupiący kurczak: 2 piersi z kurczaka (ok. 600 g) 1-2 jajka (w zależności
Cooking MonsterZwykły kotlet, który smakuje (nie) zwykle. Wystarczy odrobina żurawiny i mamy odmienioną wersję schabowego lub innego kotleta w panierce. Możecie użyć dowolnego mięsa wieprzowego lub piersi z kurczaka - takiego, które lubicie najbardziej. Przyprawy to również rzecz gustu. Polecam. 5 plastrów mięsa wieprzowego/pierś z kurczaka (u mnie polędwica wieprzowa) papryka słodka czosnek granulowany sól, pieprz olej do smażenia Panierka
Di gotujedzięki którym jesteśmy w stanie przygotować szybki obiad. Dzisiaj podaję przepis na tortillę nafaszerowaną pomidorami, ogórkami kiszonymi, sałatą oraz piersiami kurczaka, które zostały usmażone w cieście naleśnikowym. Naprawdę połączenie mięsa i ciasta naleśnikowego jest naprawdę pyszne. W złudzeniu przypomina panierkę z KFC. Radzę każdy placek przeciąć na 2 części, ponieważ dzięki temu powstaną zgrabne tortille. Jeżeli chcecie spróbować innym przepisów(...)pomidory podłużne sałata lodowa ogórki kiszone ewentualnie sos duński sos czosnkowy sól, pieprz papryka ostra olej do smażenia panierka, czyli ciasto naleśnikowe: 1 szklanka z czubkiem mąki pszennej 1 szklanka wody 1 jajko 50 g sezamu Pierś z kurczaka umyć, osuszyć i pokroić w zgrabne paski. Przyprawić solą, pieprzem oraz ostrą papryką. Do miski wsypać mąkę, dodać szczyptę soli, sezam
Ugotowaćkuchnio nie ma. Nu, co tak patrzysz, jakby Ci hto ostatnio szklankie bimbru z ręki wyrwał? Już cię tu nie ma! Już, sio!” Składniki: 4 średniej wielkości piersi z kurczaka (ewentualnie z niebieskiego ptaka) 3 ząbki czosnku, drobno posiekane 120 g gęstego jogurtu naturalnego 60 g bułki tartej 3 łyżki startego parmezanu 2 łyżki posiekanej natki pietruszki 1 łyżeczka suszonego(...)drugą stronę). Gotowe piersi podajemy w całości, z dzikim ryżem, liśćmi zielonej sałaty i porcją podgrzanej konfitury z żurawiny. Delikatna słodycz żurawiny wspaniale podkreśli zdecydowany smak panierki. Kategoria: żarło powszednie Tagged: jogurt , kurczak , parmezan , ryż , żurawina
Dobra zagrycha u Krychy i ZdzichaDelikatne mięsko w kokosowej panierce (delicate chicken meat with coconut flavour) Składniki: / ingredients: 1 filet z kurczaka / 1 chicken breast 3 plasterki szynki wędzonej / 3 slices smoked … Czytaj dalej Roladki drobiowe w kokosie
czarrna od kuchnimoje towarzystwo i starsze i młodsze jest monotonne .Albo pomidorówka albo sznycle. Trzeba zatem coś kombinować by się to nie znudziło. Wypróbowałam nową panierkę z płatków kukurydzianych z orzechami. Czas :30 minut Składniki : 2 piersi z kurczaka 2 jajka 1,5 szklanki płatków kukurydzianych naturalnych ( bez cukru i innych dodatków) 4 łyżki zmielonych orzechów nerkowca 4 łyżki zmielonych orzechów włoskich(...)malakserze oba rodzaje orzechów. Dodać płatki kukurydziane i zmielić razem. Piersi podzielić na 4 części każdą i rozklepać tłuczkiem do mięsa . Posolić , popieprzyć. Panierować w jajku - panierce kukurydziano-orzechowej, jajku i znów panierce. Na patelni rozgrzać olej z masłem i smażyć sznycle na rumiano. Przełożyć do garnka. Podlać wodą, skropić maggi i dusić kilka minut
Buniabaje w kuchnipół łyżeczki chili lub pieprzu cayenne ,dla ostrości może być kilka kropli sosu tabasco, szczypta pieprzu cytrynowego i 2 łyżeczki przyprawy do kurczaka (dla tych co chcą naprawdę ostre hot wingsy dodajemy łyżeczkę chili) Panierka: Składniki: 1 jajko 1 szklanka mąki pszennej 1/3 szklanki mleka 1 łyżeczka przyprawy do kurczaka 2 łyżeczki papryki słodkiej dodatkowo mąka do obtoczenia
Niezły Młynekniezwykle popularne we wszystkich tamtejszych chińskich knajpach. Ta wersja odbiega od kurczaka którego kosztowałam, ponieważ jest wzbogacona o warzywa i mięso nie jest pokryte panierką smażoną na głębokim tłuszczu. Drugą wersję również przygotuję niebawem. Kurczak w sosie pomarańczowym Składniki: 2 piersi z kurczaka (pojedyncze) 2 łyżki sosu sojowego jasnego 1 łyżka sosu ostrygowego 1 łyżeczka czosnku granulowanego
Mania GotowaniaWątróbka w panierce Składniki: - ziemniaczki - sałatka obiadowa - 1,2 kg wątróbki indyczej Do panierki: - 1 jajko - 5 łyżek mąki - mleko - 3 ząbki świeżego czosnku - bułka tarta - sól, pieprz Bardzo w naszym domu polubiliśmy wątróbkę, powiem nawet, że zostaliśmy trochę zmuszeni do jej polubienia gdyż organizm mojego starszego syna nie produkuje żelaza więc podaję(...)jakoś ją urozmaicę. Nawet się nie spodziewałam, że wyjdzie taka pyszna :)))) Zakupy: 0,5 kg wątróbki indyczej - użyłam jej bo jest większa od tej z kurczaka i lepiej ja usmażyć w panierce koszt to ok.4,2 zł, 2,5 kg ziemniaków koszt ok. 4,50 zł one są pakowane w siatkę właśnie po 2,5 kg. Sałatka opisana została
Tanio smacznie i prostokanapki będzie jak znalazł. W smaku jest bardzo podobny do Zingera. Dodatkowo- kalorie których nie zaoszczędzimy na chipsowej panierce, zaoszczędzimy pieczeniem bez tłuszczu. Nastawcie piekarnik na 180⁰C i naszykujcie sobie blaszkę z rusztem lub papier do pieczenia. Kurczaka umyjcie, osuszcie i pozbawcie błonek, żyłek, tłuszczyków. Lekko rozbijcie piersi tłuczkiem do mięsa (wygodnie to zrobić przez folię spożywczą- ściana(...)wielkości piersi) rozgniatamy jak najdrobniej. Ja zrobiłam to spodnią częścią łyżki, można potłuc w moździerzu, albo wrzucić do foliowej torebki i zbić tłuczkiem. Panierka gotowa. Jajko rozmącamy w głębokim talerzu z łyżką zimnej wody. Maczamy kurczaka w jajku, osączamy i obtaczamy go w płatkach, mocno dociskając je ręką. Nie martwcie się że część i tak na pewno odpadnie- są grube
Karo in the Kitchennuta współgra z czosnkową (obie nieco sobą zdziwione). Salsa łączy słodycz owoców z delikatną pikantnością szalotki i sosu chili. Niby danie półgodzinne a kilku smakowych doznań dostarczyć potrafi ;) Składniki: Kurczak: 8 polędwiczek 4 łyżki skrobi ziemniaczanej 1 łyżeczka czosnku granulowanego 1 duże jajko 1/2 szklanki wiórków kokosowych 1/2 szklanki bułki tartej 1 łyżeczka papryki mielonej olej sól i pieprz(...)następnie w jajku i wiórkach. Przełożyć na natłuszczoną kratkę i skropić obficie olejem. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do temperatury 210 - 220 stopni na 10 - 20 minut. Panierka musi stać się złota, a kurczak upieczony w środku. Podawać w towarzystwie salsy przygotowanej w trakcie pieczenia kurczaka i ćwiartek limonki. Można dodatkowo podać łyżkę słodko-pikantnego chutneya np. z mango, papai
zadanie-gotowanie