składniki: 500 g białego sera 500 g mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody 240 g cukru szczypta soli 4 jajka 2 łyżki śmietany
Domowy Smak JedzeniaGdybym miała wybrać ulubioną, karnawałową słodkość to chyba miałabym ogromny problem. Uwielbiam faworki , róże karnawałowe , a o pączkach hiszpańskich już nawet nie wspominam Lubię także oponki serowe i nie tylko te tradycyjne, smażone na głębokim tłuszczu, ale także wersję bardziej fit, pieczoną w piekarniku Dziś mam dla Was przepis na oponki serowe, który zawsze się udaje Oponki dzięki skórce
365 dni dookoła kuchniSiedział bidok na podłodze wlepiajac w nas wielkie oczy, to co? Nie dam mu polizać?... Dobrymi chęciami piekło jest wybrukowane... :) Przepis z bloga Magazyn Kuchenny . Składniki: (na 12 sztuk) 1 opakowanie (7 g) drożdży instant 250ml mleka, ciepłego 250g mąki 1 paczka (40 g) budyniu śmietankowego 2 łyżki cukru szczypta soli 2 jajka 3 średnie jabłka olej do smażenia
Lejdi of the houseRolada wafolowa od zawsze w moim domu była nazywana słodką kaszanką. Składniki: 8 wafli 1 paczka herbatników 1 margaryna 2 łyżki kakao 1 szklanka cukru 1
Słodki Zakątekktoś potrzebuje czegoś słodkiego do kawy to taka mała kulka szczęścia na pewno go zachwyci. Składniki: 1 paczka orzechów laskowych (250g) kakao laska wanilii olej kokosowy miód mleko kokosowe gorzka czekolada sól cynamon Przygotowanie: Orzechy laskowe rozkładamy równo na blachę do pieczenia i wstawiamy do piekarnika na około 15-20 minut na 170 stopni. Uważajmy, aby nie przypalić orzechów
PaleoLifeTureckie bułeczki poaça dobrze pasują do herbaty. Porcja dla 6 osób. Smacznego! Składniki (ciasto) paczka margaryny (250 g) 1 szklanka jogurtu naturalnego 1 łyżka octu 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka cukru 3 łyżki oliwy 1 łyżeczka proszku do pieczenia mąka (ile potrzeba) Składniki (farsz) ser biały (typu feta) pietruszka pieprz czarny 1 żółtko do posmarowania czarnuszka do posypania Przygotowanie Farsz
Tureckie PrzepisyZ okazji zbliżającego się Tłustego Czwartku przepis na typowo hiszpańską słodką przekąskę - churros. Każdy kto chociaż raz był w Hiszpanii na pewno kojarzy te smażone w
Smaczne ZdrowePostanowiłam i tym razem wziąć udział w akcji Ciasto na niedziele, bardzo fajna akcja gdzie pieczemy razem to samo a jednak inaczej.Każda z nas robi
Różowa kuchniagorącą bulgoczącą marmoladę do słoików i szczelnie zamknąć. Przechowywać w ciemnym miejscu. Marmolada jest świetnym dodatkiem do pączków, rogalików i innych wypieków z nadzieniem w środku. Jeśli dobrze odparuje się wodę, to uzyskamy naprawdę twardą marmoladę, która nie będzie wypływać z pieczonych lub smażonych słodkości. ---------- Podobne: Dżem z dyni i pigwowców Sok z pigwowców Rogaliki orkiszowe z marmoladą
Weekendy w domu i ogrodzieprodukty nabyć :) Ceny są przystępne, wysyłka szybka i dobrze zabezpieczona. To, co było w mojej paczce było dla mnie pewnego rodzaju niespodzianką, ponieważ podałam tylko kategorie, z których produkty by mnie interesowały. Otrzymałam: - kawę orkiszową , - ryż preparowany , - słodzik do pieczenia , - popping z amarantusa , -paluszki orkiszowe z sezamem (nie mogę znaleźć ich na stronie więc nie podlinkuję :c), - płatki 5 zbóż
chili & sugarzakwasu 100 g mąki żytniej razowej typ 2000 500 g mąki żytniej typ 720 1 paczka ugotowanej kaszy gryczanej (około 300 g) 100 g orzechów włoskich 500 ml wody 1 łyżeczka miodu gryczanego 2 łyżeczki soli Przygotowanie: DZIEŃ PRZED PIECZENIEM Gotujemy 100 g kaszy gryczanej (zgodnie z instrukcją na opakowaniu). Ugotowaną kaszę studzimy i wstawiamy na noc do lodówki. Starter
Smakowity Blog Kulinarnytylko! ). Posypane cukrem pudrem ( + polane miodem! ) są świetnym pomysłem na szybką przekąskę … i świetnie zastąpią pączki ( choć tak naprawdę ciężko je zastąpić – mniam! ;) ) , kiedy nie mamy czasu na ich smażenie. Koniecznie wypróbujcie! SKŁADNIKI: * mąka pszenna – 1 szkl * proszek do pieczenia – 1 łyżeczka * sól – 1 szczypta * jajko – 1 szt * miękkie masło – 1 łyżeczka * woda
Ostra na Słodkooddzielać od razu zrobiłam z podwójnej porcji… przepis zamieszczam na jedną porcję) Włoskie Frittelle di Carnevale Składniki: na około dwa duże talerze pączków: 250 ml wody 50 g masła 50g cukru ¾ łyżeczki proszku do pieczenia 200 g mąki pszennej olejek cytrynowy ( u mnie ½ malutkiej fialeczki) 4-5 jajek 60 g rodzynek Ponadto: olej do smażenia cukier puder do oprószenia
Mia Cucina Sofietakokosowych 100 g rodzynek 3 łyżki mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia krem budyniowo-brzoskwiniowy: sok z 1 puszki brzoskwiń 5 łyżek cukru 2 budynie śmietankowe bez cukru (2x40 g) 1 łyżka mąki pszennej 1 ½ szkl wody 5 żółtek 300 g miękkiego masła Dodatkowo: 2 paczki Delicji o smaku pomarańczowym (24 szt.) ¼ szkl mocnego naparu kawy naturalnej ¼ szkl rumu(...)cukier, cały czas miksując. Następnie dodać żółtka, miksować. Wsypać pozostałe składniki i delikatnie wmieszać je do piany. Masę przelać do dwóch form o wymiarach 28x40 cm wyłożonych papierem do pieczenia. Piec w 160 st.C przez około 35 minut. Wyjąć z piekarnika i ostudzić. Placki można upiec również na jednej blaszce, a po upieczeniu przekroić na dwa blaty. Robimy krem
Swojskie jedzonkomoże być zbyt gorący a optymalna temperatura to ok 170 stopni, żeby by pączki/oponki nie paliły się i nie rozpadały. Składniki: 100 g śmietanki kokosowej lub stałej części schłodzonego mleka kokosowego 40-45 g mąki kokosowej 1 jajko 2/3 łyżeczki proszku do pieczenia bez glutenu szczypta wanilii opcjonalnie słodzik np. erytrol , ksylitol (keto, LCHF) lub cukier (DO i osoby(...)trakcie smażenia należy odwracać je na drugą stronę. Gdy są złociste wyjmować i smażyć kolejne. Po usmażeniu można opcjonalnie posypać słodzikiem w postaci słodzika w pudrze jak tradycyjne pączki bądź zrobić lukier np z ksylitolu bądź mleczka kokosowego i solu z limonki albo polewę czekoladową.(olej kokosowy i kakao). Smacznego! — BTW całości bez słodzików: Artykuł PĄCZKI KOKOSOWE BEZ GLUTENU
Ola la LCHF