wszystkich okropności czyhających za rogiem. To była zupełnie inna bajka…;)Wracając do Stefanki… masa z kaszy manny z dodatkiem kakao i przełożona herbatnikami. Prosto i smacznie. Bez pieczenia więc nie może się nie udać! Można zrobić je na mniejszej blaszce i wyłożyć herbatnikami tylko spód i wierzch i będzie wtedy więcej masy. Ja moją Stefankę zrobiłam na dużej(...)duże paczki)Polewa:1/2 kostki margaryny (125g)1 szklanka cukru2 łyżki kakao2 łyżki wody 1. Wszystkie składniki – margarynę, mleko, cukier, kaszę mannę i kakao – włożyć do rondelka. Zagotować na małym ogniu cały czas mieszając – może się przypalić – aż masa zrobi się gęsta. 2. Połowę gorącej masy wylać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i ułożonej
UgotujmyTo.plSkładniki: MUFFINY: 3 szklanki mąki pszennej; 3 łyżeczki proszku do pieczenia; 1 łyżeczka soli; 1/2 łyżeczki startej gałki muszkatołowej; 1 szklanka białego cukru; 2/3 szklanki miękkiej
Gospodyni Miejskapokaźną ilością prawdziwej wanilii. Taki sos na pewno nie jest żółty jak z paczki. Taki sos jest beżowy i z ziarenkami prawdziwej wanilii! Cobbler z jabłkami Składniki: okrągła forma o średnicy 26 cm 360 g pszennej mąki ½ łyżeczki soli 4 łyżeczki proszku do pieczenia 2 jajka 300 g masła, miękkiego 250 g cukru 1 łyżeczka cynamonu 2 łyżki soku
codojedzeniawierzch posiekane pistacje / pokrojone pierniki / pokruszona chałwa * do sernika wykorzystamy w sumie 2 paczki ulubionych pierników „Kopernik” Wykonanie Suche składniki na spód umieszczamy w blenderze i rozdrabniamy. Masło stapiamy i łączymy z masą ciasteczkową. Gotową masą wylepiamy dno tortownicy (26cm) wyłożonej papierem do pieczenia. Tortownicę umieszczamy w lodówce do schłodzenia. Czekoladę stapiamy w kąpieli wodnej. Pistacje siekamy
Raj dla PodniebieniaMasa makowa masa makowa HELIO 2 jabłka 3 jajka garść żurawiny Oraz paczka okrągłych biszkoptów 3 kostki gorzkiej czekolady łyżka soku z pomarańczy łyżka oleju Wiecie że jestem wygodnicka i lubię chadzać na skróty, a więc spód dużej blachy wykładamy papierem do pieczenie, a na nim ciasno rozkładamy okrągłe biszkopty. Taki spód ma jeszcze jedną zaletę poza czasem
Dieta moja pasjaW moim domu ciasto drożdżowe jest zawsze mile widziane, to nadzienie to wspomnienie z mojego dzieciństwa. Pamiętam jak mam piekła w keksówce drożdżowe z kakaowym nadzieniem
Blondynka Gotujemieszając łyżką. Foremkę o wymiarach 23x38 cm wyłożyć papierem . Tylko dno. Wlać ciasto i piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C około 25 minut do tzw suchego patyczka. Krem 1 puszka brzoskwiń cukier do smaku 2 budynie śmietankowe 250 g masła Dodatki 2 paczki delicji o smaku pomarańczowym 2 galaretki pomarańczowe Brzoskwinie odcedzić na sitku. Sok uzupełnić wodą
O kuchni z uczuciempatelni. Dodałam ją do żeberek i dusiłam około 40 minut. Dosypałam pół paczki zmielonego kminku,sól i pieprz. Cebulka zgotowała się i sos nabrał gęstej konsystencji. I już...uwierzcie na słowo pycha. Żeberka były mięciutkie i bardzo smaczne! Smacznego! Polecam również żeberka pieczone w sosie ostro słodkim
potrawyregionalnenogi. Bardzo dobrze się złożyło,bo do moich drzwi zapukał kurier z wielką paczką kaw Prima . Od razu zabrałam się za pieczenie.Zobaczcie sami co z tego wyszło: Składniki: 2 szklanki mąki 1 szklanka cukru 4 jaja 3/4 szklanki oleju 2 łyżeczki proszku do pieczenia 3/4 szklanki mleka 2 łyżki kakao pół szklanki mocnej,aromatycznej kawy ( u mnie Prima Excellent
Wielki apetytponad roczne zaległości. Składniki na tortownicę o średnicy 24 cm spód: 2 paczki herbatników 1/2 kostki masła masa: 1 kg mielonego twarogu puszka mleka kokosowego szklanka cukru pudru 1 budyń śmietankowy 5 jajek 150 g śliwek Wykonanie: Masło rozpuszczamy w garnku na piecu. Herbatniki rozkruszamy dokładnie na pył (można ręcznie albo za pomocą rozdrabniacza) Następnie wlewamy roztopione masło
ciastkarnia na kruchym spodzieprostu pycha! Najlepsze ciasto z kremem jakie dotychczas robiłam. Nie wymaga pieczenia i jest bardzo łatwe do wykonania. Polecam :-) Należy zacząć przygotowywać ciasto dzień przed podaniem. Przepis pochodzi z tej strony. Należy przygotować blachę o wymiarach 25 x 34. Składniki: 7 paczek ( 100ng) herbatników petit beurre 1,5 puszki ( 600g) kajmaku Składniki na masę budyniową: ¾ szklanki cukru 1 opakowanie
Na słodko lub wytrawniewymieszać mikserem . Dodać mąkę , sodę i jeszcze raz wymieszać . Przełożyć na stolnicę , dodać większą połowę paczki orzeszków i zagnieść. Krok 2Ciasto lekko rozwałkować , wykrawać dowolny kształt. Na każdym ciasteczku ułożyć po 3 orzeszki . Ciasteczka można także zrobić ręką nabierając po kawałeczku ciasta i rozpłaszczyć . Piec w temp. 180 stopni około 15 minut
CoolinarniePLsmakowite i zajeło mi to nie więcej niz 20 min. Składniki: na około 30 pączków 250 gram mąki tortowej lub bezglutenowej 2 jajko 80 gram cukru 2 krople aromatu waniliowego kostka twarogu u mnie pół tłusty 200 gram szczypta soli 3 łyzeczki proszku do pieczenia tłuszcz do smażenia 3 łyzki wody gazowanej Jajko ucieramy wraz z cukrem na puszysta masę
NaKońcuJęzykajaką lubisz ja użyłam swojej jabłkowo-śliwkowej - jest w moich przepisach posypać pudrem cukrem.......pączki są bardzo lekkie, puszyste i smaczne........SMACZNEGO!!! skórka cytrynowa posypka Royal Brand: produkt naturalny - zapach: charakteryzuje się intensywnym cytrynowym zapachem - zastosowanie: stosowana jako dodatek do ciast, herbat - przy intensywnym pieczeniu zużycie jest bardzo małe i wystarcza na 3-6 miesięcy - opakowanie: 30 gram
W Mojej Kuchni Lubię