cebulę, paprykę, czosnek, oregano, sól i pieprz. Dodać mięso i wszystko dobrze wymieszać. Przykryć folią i wstawić do lodówki na co najmniej 2 godziny, najlepiej na całą noc. Przed pieczeniem doprowadzić do temperatury pokojowej i do tej samej miski dorzucić fetę pokrojoną w kostkę - wymieszać. Ziemniaki obrać i pokroić na ćwiartki lub połówki jeżeli są małe. Fasolkę umyć, obciąć(...)mięsa z dodatkami i z zalewą, posypać połową fasolki i przekrojonymi na pół pomidorkami. Narożniki zebrać do góry, tworząc paczuszkę, zawiązać sznurkiem. Ważne aby paczki były szczelne . Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 st.C , piec 1h30 min - 1h45 min. Smacznego
Stare GaryChodź do tłustego czwartku jeszcze chwila czasu, postanowiłam wcześniej wypróbować swój pomysł na pączki. Istotną rzeczą mojego pomysłu jest to, że są pieczone, a nie smażone w głębokim oleju, dzięki czemu są lżejsze w smaku. Kolejną była zamiana mąki ze zwykłej białej pszennej na orkiszową. I ostatnim punktem, który zaciekawi sportowców to, że są bez cukru. Zastąpiłam
zdrowo i aktywnieTradycyjnie oprószone tylko cukrem pudrem. Więcej nie trzeba Jak wiadomo, tłusty czwartek tuż tuż. Jest to okres w naszym domu w którym pojawiają się domowe pączki. To właśnie w tym okresie smakują one najlepiej. Pieczenie zaczynamy od prostego przepisu na oponki. Robi się je błyskawicznie i tak samo znikają. Polecam! Składniki: – 250g białego sera półtłustego – 250g mąki
CookYourselfTradycyjnie oprószone tylko cukrem pudrem. Więcej nie trzeba ;) Jak wiadomo, tłusty czwartek tuż tuż. Jest to okres w naszym domu w którym pojawiają się domowe pączki. To właśnie w tym okresie smakują one najlepiej. Pieczenie zaczynamy od prostego przepisu na oponki. Robi się je błyskawicznie i tak samo znikają. Polecam! Składniki: - 250g białego sera półtłustego - 250g mąki - 100g masła
CookYourselfChodź do tłustego czwartku jeszcze chwila czasu, postanowiłam wcześniej wypróbować swój pomysł na pączki. Istotną rzeczą mojego pomysłu jest to, że są pieczone, a nie smażone w głębokim oleju, dzięki czemu są lżejsze w smaku. Kolejną była zamiana mąki ze zwykłej białej pszennej na orkiszową. I ostatnim punktem, który zaciekawi sportowców to, że są bez cukru. Zastąpiłam
Zdrowie i pysznie na talerzuWiem, że dzisiaj Walentynki ale Tłusty Czwartek coraz bliżej, więc żeby nie wyjść z wprawy z pieczenia zrobiłam oponki, które są może mniej popularne niż pączki i chrusty ale w niczym im nie ustępują. Te delikatne pączki serowe z dziurką są pulchne, delikatne i o wiele szybsze w przygotowaniu od tradycyjnych pączków. Najpyszniejsze zaraz po usmażeniu koniecznie oprószone cukrem pudrem
Pieguskowa KuchniaWitajcie po długiej nieobecności dziś mam dla was przepis na przepyszne ciasto bez pieczenia z nadzieniem budyniowo-chałwowym. Składniki: 2 duże paczki herbatników 2 budynie śmietankowe na 0,5l mleka bez cukru 200g chałwy waniliowej/śmietankowej 200ml śmietany 30% 2 czekolady mleczne lub deserowe słoiczek powideł śliwkowych lub wiśniowych kostka masła 900ml mleka (musi być ok pół szklanki mniej niż
Tanio szybko zdrowojeszcze raz zagniatamy, następnie lekko je rozwałkowujemy tak na grubość 2cm i wycinamy szklanką koła.Na każdy placuszek nakładamy po łyżce borówek, zlepiamy jak pączka. Gotowe bułeczki układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i odstawiamy na około 6 minut aby troszkę podrosły, następnie smarujemy je mlekiem i posypujemy granulowanym musli, ale nie koniecznie, możecie posypać je migdałami, makiem
Sama słodycz i szczypta chililubi tego składnika może z niego zrezygnować, a i tak będzie pyszny. Składniki: Ciasto: 2 żółtka 1 całe jajko 3 szklanki mąki 1/2 paczki margaryny 3/4 szklanki cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1-2 łyżki śmietany ( opcjonalnie, gdy ciasto jest za suche) Wszystkie składniki posiekać nożem, a następnie zagnieść. Ciasto podzielić na dwie części: 2/3 i 1/3 ciasta, włożyć
talerz przyjemnościwody, włożyć pozostałe kasztany i piec 1,5 godziny, pod przykryciem. Po tym czasie, zdjąć pokrywkę, włączyć grzanie na 180 stopni, polać pozostałym miodem i piec, aż kaczka ładnie się zrumieni . Podałam z gotowanymi pączkami. zastawa
królestwo garówSkładniki: Ciasto - 2 szklanki mąki - 1 1/3 szklanki cukru - 1 1/3 szklanki oleju - 3 jajka - 1 paczka mrożonego szpinaku(450 g) - 3 łyżeczki proszku do pieczenia Śmietana - 500 ml śmietany 30% - 3 łyżeczki żelatyny - 4 łyżki cukru pudru - 1 owoc granatu (ja użyłam rodzynek ponieważ nie przepadamy za tym owocem) Wykonanie: Szpinak rozmrażamy
magiczna kuchnia KasiTradycyjnie oprószone tylko cukrem pudrem. Więcej nie trzeba ;) Jak wiadomo, tłusty czwartek tuż tuż. Jest to okres w naszym domu w którym pojawiają się domowe pączki. To właśnie w tym okresie smakują one najlepiej. Pieczenie zaczynamy od prostego przepisu na oponki. Robi się je błyskawicznie i tak samo znikają. Polecam! 'oponki z białym serem, na sodzie oczyszczonej' Składniki: - 250g białego
CookYourselfściska! Jeszcze w klimacie lekko walentynkowym, mam dla Was dzisiaj wyjątkowo pyszny deser. Maleńkie, zgrabne finansjerki. Idealne, gdy zostaną Wam białka (na przykład po pączkach), a bezy akurat nie są najbardziej pożądane. Babeczki pieczone w formie do mini muffinek wyglądają ślicznie, a smakują po prostu obłędnie! Intensywnie czekoladowe, lekkie i delikatne, z chrupiącą, cytrynowo-migdałową kruszonką
Pożeraczka, czyli raz adobrzetwarde i łatwo się zagniatało. Na koniec dać olej. Dłuższą chwile zagniatać. Odstawić na 1,5 do 2 godzin. Piekarnik nagrzać do 220 stopni i piec ok.50 minut. Smacznego :D Polecane na karnawał: Domowe pączki Ciasteczka w chrupiącej panierce
Moje pyszne gotowanieskładniki:2 paczki ciastek owsianychsłoik masła orzechowego1/4 kostka masła tabliczka czekolady najlepiej gorzkiejCiastka rozkruszamy na piasek w blenderze albo wałkiem do ciasta. Rozkruszone
Bon Appetit Małgorzaty