jeden to tylko ok 76 kcal. Podałam je z sosem czosnkowym. Składniki (na 9 sporych placuszków): 7 średnich ziemniaków (po 150 g) duża marchew cebula jajko 2 łyżki otrębów owsianych sól, pieprz łyżka oleju Sos czosnkowy – jogurt grecki light, 2 ząbki czosnku, łyżeczka octu, czosnek niedźwiedzi, sól, pieprz, cebula suszona Przygotowanie Cebulę ścieramy na tarce o drobnych oczkach. Ziemniaki
e-PrzepisyKulinarnekupować i testować nowe produkty. Ostatnio na zakupach, przeglądając przyprawy natknęłam się na FIT UP do twarożków. W składzie znajduje się: cebula, czosnek, gorczyca, nasiona wiesiołka (8%), błonnik owsiany, cząber, bazylia, koper, pieprz czarny, mięta. Przyprawę próbowałam już z twarogiem i kiełkami, serkiem wiejskim oraz dipem na bazie jogurtu. Zasmakowała mi taka kompozycja przypraw, ponieważ ma przyjemny, ziołowy smak
Życie na widelcuindyka 2 ząbki czosnku 2 łyżki jogurtu greckiego mozzarella (125 g) sól, pieprz Dodatkowo: olej do smażenia 2 białka jaj 2 garście orzeszków ziemnych niesolonych, obranych 3 łyżki otrębów owsianych Wykonanie: Naleśniki: Wszystkie składniki wraz z 1/3 mleka zmiksować. Na patelni rozgrzać odrobinę oleju (najlepiej użyć tego w sprayu pozwoli to zaoszczędzić ilość zużytego tłuszczu). Smażyć do zarumieniania z dwóch
Powiedz dietom niedrożdżowca, to naprawdę dobry, dość długo świeży i wilgotny. Polecam. Składniki: 680 g mąki pszennej chlebowej 230 g mąki pszennej pełnoziarnistej 150 g płatków owsianych zwykłych lub górskich 570 g wody 100 g mleka 75 g miodu 75 g oleju 20 g soli 5 g drożdży instant Wykonanie: Płatki wsypać do misy robota
Sto kolorów kuchniDobrawa . Przepis oryginalny na amerykańskie pancakes pochodzi od Doroty z Moje Wypieki [ klik ] ale ja zrobiłam trochę po swojemu, niemniej jednak oryginalny przepis też Wam napiszę. Ja dodałam mąkę owsianą, mleko kokosowe, ksylitol oraz dużo mniej proszku do pieczenia. Przez te zmiany przy smażeniu brzegi robiły mi się takie jak ma sękacz. Polecam serdecznie obie wersje. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniekażdej wersji bedą pyszne :) Składniki na ok 15 placuszków: 1 spora cukinia 1 cebula 2 ząbki czosnku 2 jajka 4-5 łyżek mąki pełnoziarnistej lub zmielonych na mąkę płatków owsianych 1-2 łyżki oleju rzepakowego sól, pieprz, zioła prowansalskie Cukinię myjemy i trzemy (razem ze skórką, nie obieramy) na tarce, na dużych oczkach. Posypujemy solą i odstawiamy
Zawsze głodna!również kakao narutalnego. Otzrymamy wtedy lody bananowo-kakaowe. Eksperymentujcie ze swoimi ulubionymi dodatkami. Ja użyłam orzechów i czekolady, ale fajnie sprawdzą się tu też np. wiórki kokosowe, kruszone ciasteczka owsiane, owoce czy roztopiona czekolada jako polewa
Zawsze głodna!przygotowanie zajmuje trochę czasu, dlatego są idealne na weekend, kiedy nigdzie nam się nie spieszy i możemy się trochę porozpieszczać. Jakiś czas temu pisałam Wam o omlecie owsianym , dziś chciałabym Wam pokazać podobne w przygotowaniu placuszki wielozbożowe. Są naprawdę pyszne, pulchniutkie i sycące, a co najważniejsze-zdrowe. Moim ulubionym dodatkiem do nich jest ekologiczny dżem malinowy Symbio
Zawsze głodna!minutach. 4. Maseczka do cery tłustej z trądzikiem Duże kwaśne jabłko umyj i zetrzyj na tarce, dodaj dwie łyżki stołowe miodu pszczelego i dokładnie wymieszaj, dodaj drobnych płatków owsianych (łyżkę lub dwie jako zagęstnik ułatwiający utrzymanie maseczki na twarzy) i wymieszaj. Nałóż maseczkę na twarz i pozostaw na 10 – 15 minut. Zmyj twarz chłodną wodą. O wartościach jakie mają
dom-agi.plnależę, ale dla takich i nie tylko dla tych na diecie jest to idealny, bardzo sycący posiłek. Składniki: Tortilla: - jajko; - czubata łyżka jogurtu naturalnego; - 3 czubate łyżki otrębów owsianych; - sól, pieprz, ewentualnie dodatkowe zioła Wykonanie: Wszystkie składniki wymieszać. Patelnie rozgrzać. Wylać masę na patelnię i smażyć bez tłuszczu z obu stron na średnim ogniu. Farsz: - liść sałaty; - kawałek papryki czerwonej
dom-agi.pldodałam do nich posiekaną drobno czekoladę, ale można dodać ulubione inne dodatki, takie jak rodzynki, czy orzechy. Pysznie i dietetycznie! Składniki: - puszka czerwonej fasoli; - 3 jajka; - 3 łyżki otrębów owsianych; - 1 łyżeczka proszku do pieczenia; - 1 łyżka kakao odtłuszczonego bez cukru; - ksylitol (cukier z brzozy) do smaku; - 1/3 gorzkiej czekolady i 1/3 mlecznej czekolady Wykonanie: Fasolę odsączyć i wypłukać dokładnie
dom-agi.plzostawiamy na 20-30 minut w cieple. Rozgrzewamy piekarnik do 220 stopni. Wierzch chleba nacinamy w kratkę ostrym nożem i smarujemy rozbełtanym żółtkiem. Posypujemy makiem (albo sezamem, otrębami, płatkami owsianymi). Chleb wkładamy do piekarnika i pieczemy przez 30 minut. Zmniejszamy temperaturę do 200 stopni i dopiekamy jeszcze 5-10 minut, aż skórka będzie rumiana. Upieczony wyciągamy z piekarnika i chwilę
dom-agi.plmielony pieprz, słodka i ostra papryka, zioła prowansalskie lub włoskie, suszony czosnek 500 ml maślanki ok. 1/2 szklanki mąki pszennej 1/4 szklanki mąki ziemniaczanej 1 i 1/2 otrębów owsianych Mięso umyć i osuszyć. Do maślanki dodać sól, pieprz, czosnek, zioła i papryki. Dodać mięso z kurczaka i dokładnie przykryć mięso płynem. Przykryć i marynować całą noc. W misce wymieszać
Czerwień i błękitponadto cieszą zarówno oczy, jak i podniebienie. Dzisiaj przygotowałam 4 koktajle owocowe. Mango, jabłko, banan - dawka błonnika i przeciwutleniaczy 100 g mango 1 szkl mleka (sojowego, krowiego, owsianego – dowolnie) 1 jabłko ½ banana Banan, jagoda, pomarańcza - dostarcza energii, zawiera magnez i potas niezbędny dla prawidłowego funkcjonowania układu nerwowego 2 mrożone banany ½ szkl jagód 1 szkl soku z pomarańczy
Powiedz dietom nieherbaty). Błonnik jest substancją zawartą wyłącznie w produktach roślinnych – warzywach, owocach, nasionach roślin strączkowych oraz produktach zbożowych (szczególnie w otrębach, brązowym ryżu, pieczywie żytnim i razowym, płatkach owsianych). Jego spożycie powinno wynosić od 20-40 g dziennie, w przypadku przedawkowania możemy doprowadzić do niedoborów składników mineralnych (wapń, żelazo, cynk), witamin rozpuszczalnych w tłuszczach oraz do objawów
Powiedz dietom nie