Dwa tygodnie temu byłem na Bezglutenowych Warsztatach Kulinarnych. W końcu mam trochę czasu, by je opisać :)Odbyły się w Zespole Szkół Ponadgimnazjalnych w Serocku. Organizowane były przez : Prowadzącą warsztaty była mgr inż. Nauk o Żywności Wioleta Zysk. Przekazała nam podstawy na temat diety bezglutenowej, a później przygotowywaliśmy bezglutenowe potrawy wigilijne.Bezglutenowe dania, które były przygotowywane przez uczestników to: Chleb owsiany Masło Barszcz czerwony Uszka do barszczu Ryba ... czytaj dalej...
Od ponad 1,5 roku paruję wszystko co złapię w ręce. ( o ile już się nie rusza i jest zjadliwe )
Jak to śpiewał kiedyś zespół Boys:
Paruję co się da i na drzewo nie ucieka
Pierś z kurczaka ta czy ta
Tu smażenia w ogóle nie ma
Czy jakoś tak to leciało ;)