Składniki: 2 kubki płatków owsianych jagody Goji pestki dyni rodzynki żurawina sezam słonecznik siemię lniane suszone morele mieszanka studencka miód Wszystkie składniki dodałam na oko, jednego więcej, drugiego mniej :-) Batoników energetycznych nie da się z tej mieszanki zrobić bo się kruszą, nawet po schłodzeniu w lodówce, a z pieca mi nie smakowało.. Więc moim skromnym zdaniem taka wersja jest
Gaździnka warzyprzypadku waniliowego smaku :) Tym razem spróbowałam dodać ją do owsianki :) Odżywka od Kulturystyka.sklep sprawdziła się idealnie. Nadała puszystości i lekkości :) Pycha! Składniki (1 porcja): 4 łyżki płatków owsianych 200 ml wody 1 miarka odżywki białkowej Dodatki: jagody goji domowe masło orzechowe Przygotowanie: Płatki zalej wrzątkiem i odstaw do momentu wchłonięcia się wody. Następnie zagotuj 200 ml wody dodaj płatki
Zdrowie na języku :Pnajbezpieczniejsza temperatura 170 stopni. Piekłam do momentu aż brzegi lekko się zrumieniły - ok. 20 minut. Po upieczeniu ciasto jest krucho-ciągnące - ma bardzo ciekawą strukturę przypominającą lekko ciągnące batoniki owsiane. Myślę, że dłuższe pieczenie nie jest absolutnie wskazane, ponieważ ciasto byłoby zbyt twarde. Upiekłam dwa malutkie mazurki - prostokątny z pigwą i czekoladą, i okrągły różano-czekoladowy. Na mazurek
KUCHARNIAsupełkami pietruszkowo-cytrynowymi Chłodnik tarator Pizza z miodowym kozim serem, borówkami, miodem i miętą, sałata Gruszki zapiekane w cieście z miodową gorgonzolą, orzechami i lodami z kolorowym pieprzem NIEDZIELA Owsiane smoothie z jeżynami Crumble pomidorowe pod chlebowo-parmezanową kołderką, sałata Danisze z morelami i borówkami oraz pistacjowo-cytrynowym twarożkiem Lemoniada miętowo-jeżynowa Więcej o warsztatach możecie poczytać na stronach Siedliska
KUCHARNIAsię w dwóch odsłonach: SŁODKO – 21.09. o godz. 10.00 WYTRAWNIE – 20.09 o godz. 15.00 Podczas warsztatów uczestnicy przygotują m.in. : SŁODKO * ciasto gryczane z owocami jaglaną tartę owocowo-ziołową budyń owsiany koktajl amarantusowy batony pełne ziaren trufle z białej kaszy * w zależności od dostępności składników menu może ulec zmianie WYTRAWNIE * polentę w w dwóch odsłonach sałatka z kaszy z pomarańczami
KUCHARNIAtrzcinowego -40 gram świeżych drożdży -łyżeczka cukru -4 łyżki kakao -frużelina owocowa -borówki -płatki migdałów -łyżka oleju rzepakowego -semolina do posypania Do posypki -dwie duże łyżki otrębów owsianych -garść mąki TYP450 -50 gram masła -garść cukru Wszystkie składniki na posypkę zagniatamy i wyrabiamy, aż będą miały grudkowatą, sypką konsystencję. Mąkę przesiewamy ze szczyptą soli. Drożdże rozkruszamy
BaRepasChleb wieloziarnisty przepis od Doroty ,dziękuje ,chlebek jest pysznyyyyyyyyyy!!! Chleb wieloziarnisty Składniki: Namaczanka: 28 g płatków owsianych 28 g ziaren słonecznika 28 g nasion dyni 28 g siemienia lnianego 28 g sezamu 175 g wody Wszystkie składniki wymieszać, przykryć folią i zostawić na 12-16 godzin. Ciasto właściwe: 100 g dojrzałego zakwasu żytniego, 100% hydracji 350 g wody
w mojej kuchnimnie dużo cukinii 2-3 duże cebule, drobno posiekane---zeszklone na oleju 1,5 szkl bułki tartej--u mnie po pół szklanki bułki tartej ,kaszy kukurydzianej i otręb owsianych 4 jajka całe 20 dkg sera żółtego, również startego na grubych oczkach--u mnie bez sera i trzymało się dobrze 3/4 szkl oleju---u mnie 3 łyżki oleju spora garść pestek
w mojej kuchniszklanki płatków owsianych górskich ok.1litra ciepła przegotowana woda 5 ząbków czosnku 4 liście laurowe 5 ziaren ziela angielskiego 5 ziaren pieprzu
w mojej kuchnikuchniapepin.blogspot.com/2014/04/chleb-drozdzowy.html SKŁADNIKI: -100g mąki graham . -800g mąki białej - 100g płatków owsianych - 14g suchych drożdżylub 50g świeżych - 600ml letniej wody - 1/2 łyżki soli - 4 łyżki oleju słonecznikowego - i co kto lubi : suszone pomidory ,suszone pomidory z czosnkiem ,sezam czarny i biały WYKONANIE: Do miski miksera wsypać drożdże ,dodac letnia wode i wymieszać .Następnie
w mojej kuchniRozgrzać piekarnik do 160 stopni C Składniki na spód: • 220 g herbatników czekoladowych lub owsianych •65 g masla • 1łyżeczka kawy cappuccino w proszku WYKONANIE
w mojej kuchniłyżki otrębów owsianych 2 jajka 180 g gęstego jogurtu naturalnego 150 g serka homogenizowanego 2 łyżki mąki kukurydzianej słodzik do smaku łyżeczka proszku do pieczenia Wszystko wsypać do miski i wymieszać. Smażyć na rozgrzanej patelni, formując niewielkie placki. P lacki podawać z serkiem homogenizowanym lub sosem czekoladowym. Z porcji wychodzi około 4-5 placuszków
Humanistka w kuchniczekoladowa tarta to wariant dietetyczny. ciasto: 3 żółtka i 1 jajko pół szklanki mąki kukurydzianej 9 łyżek otrąb owsianych 3 łyżki słodzika 3 łyżki kakao 1,5 łyżeczki proszku ½ olejku waniliowego 7 łyżek mleka nadzienie: 3 łyżki mąki kukurydzianej ¼ szklanki wody 1.5 szklanki truskawek słodzik w proszku – kilka łyżek
Humanistka w kuchniDziś na śniadanie proponuje niezwykłe tosty – bez sera i bez pieczywa!! 6 łyżek otrąb owsianych 3 łyżki otrąb pszennych 3 łyżki twarożku wiejskiego 2 jajka 6 pomidorków koktajlowych ¼ małej czerwonej papryki 5 plasterków krakowskiej drobiowej sól, pieprz, oregano lub inne przyprawy do smaku ewentualnie pół małej cebuli, ogórek koszony lub korniszony, pieczarki
Humanistka w kuchni