wracałam zmęczona po zabawie na podwórku a za oknem upał dawał w kość mama w lodówce już trzymała sernik na zimno. Raz był to klasyczny sernik a innym razem owocowy lub czekoladowy. Jako, że mamy wiosnę przygotowałam sernik na zimno, którego wnętrze przypomina namaszczenie zebry. Różowy kolor ciasta jest truskawkowy, a biały to klasyczny sernik na zimno. Składniki: SPÓD CIASTA
Kuchnia w oparachLubię piec proste serniki bez spodu, dlatego mam na swoim blogu kulinarnym kilka przepisów na takie szybkie serniczki. Mój ulubiony to sernik bez spodu , zaś wersja owocowa, ale ze spodem to z pewnością sernik z brzoskwiniami
AniaGotuje.pltylko polecam, do wyboru, więcej przepisów na serniki: Truskawkowo waniliowa zebra Ciasto śnieżny puch Sernik gotowany Chatka z ptasim mleczkiem Sernik jagodowy Sernik w kropki z polewą czekoladowo owocową Sernik krakowski Sernik ananasowo kokosowy Seromakowiec Sernik wiedeński bezglutenowy Sernik czekoladowy z wiśniami Sernik na zimno z owocami Tartaletki sernikowe ze śliwkami Mini serniczki cytrynowo czekoladowe Sernik z marakują Sernik tęczowy
mojewypiekiinietylkocukier kokosowy, a margarynę na olej kokosowy. Drożdże pracowały jak należy, co w konsekwencji dało puszyste, wyrośnięte wnętrze ciasta . Aktualnie trwa sezon na rabarbar , dlatego też użyłam jego jako owocowego (choć tak na prawdę jest warzywem 😂) dodatku, jednak z powodzeniem możesz użyć innych owoców - truskawek, malin czyli śliwek. Jeżeli wykorzystasz płatki owsiane certyfikowane jako bezglutenowe jednocześnie Twoja drożdżówka będzie pozbawiona
Zdrowie na języku :POtrzymany płyn – solanka bardzo łagodna w smaku, jest lekko kwaśna i bardzo orzeźwiająca do tygodnia zachowuje żywe bakterie, można ją pić samą lub z dodatkiem niewielkiej ilości soku owocowego. Pozostałego owsa można użyć do zrobienia owsianki z kefirem, miodem lub owocami lub użyć do wypieków – ciastek lub chleba. Owies zachowuje żywe kultury bakterii przez 3-4 tygodnie. Teraz moje uwagi
Leśny Zakątekdawkę białka i węglowodanów, tak aby dostarczyć organizmowi odpowiednią ilość kalorii. Tylko wtedy będzie pożywne i odżywcze, dając tym samym siły na cały długi dzień. Nasza propozycja? Batony owocowe z musem jabłkowym z polewą czekoladową. Spróbujcie sami! Batony owsiane z musem jabłkowym i polewą czekoladową Składniki: 3 szklanki płatków owsianych 1/2 szklanki posiekanych migdałów 1/2 szklanki
Moja Mama Gotujewyciskarki wolnoobrotowej . Jest bardzo ładny i bardzo pyszny , a kolor swój zawdzięcza świeżym liściom szpinaku , które też można z powodzeniem przepuszczać przez wyciskarkę. To jest sok owocowy , ale dodałam do niego też sporo łodyg selera naciowego , bo go po prostu uwielbiam, a ze względu na łykowatość tego warzywa, w wyciskarce sprawdza się najlepiej, bo powstaje pyszny sok z jego
Kawa z mlekiemmiesza lody, które się równomiernie się mrożą. Wtedy już dobrze schłodzone przekładam do naczynia i wkładam do zamrażalki na 3 godziny. Jakie lubicie lody? Ja lubię wszystkie ale najbardziej owocowe. Dlatego do tych dodałam wiśnie w syropie. Czekoladowe lody Składniki: 4 żółtka 70 g cukru szczypta soli 380 ml mleka 380 ml śmietanki kremówki 225 g mlecznej czekolady, minimum
codojedzeniamango 1 mały jogurt naturalny 1 łyżka żelatyny + 1/2 szklanki mleka 1 galaretka 1 śnieżka + 3/4 szklanki mleka Przygotowanie: Żelatynę zalać mlekiem, a kiedy … Czytaj dalej Deserek owocowy
czarrna od kuchniciasto jest idealnym połączeniem ciasta owocowego z sernikiem. Lekkie a jednocześnie wilgotne, słodko kwaskowate, a do tego pięknie wygląda. Składniki na formę 25×25 cm/tortownicę 26 cm: 2 kostki naturalnego tofu sok z połowy cytryny 50 ml mleka roślinnego 300-400 g rabarbaru 100 ml oleju roślinnego 400 g mąki 2 banany 200 ml wegańskiego jogurtu naturalnego
greenscarfaromat limonki oraz mięty jest średnio wyczuwalny. Najlepiej dopełniać go kruszonym lodem oraz podawać z dwiema słomkami, w razie gdyby jedna z nich się zapchała liśćmi mięty. Zobacz też: Owocowe koktajle na bazie różowego wina Lemoniada chia fresca – naturalny izotonik 10 pysznych przepisów na zdrowe koktajle Przepis na Mojito Drukuj przepis Porcji: 1 Czas gotowania: 10 minut Składniki
Kuchnia Bazyliidoskonale jako sposób na wykorzystanie resztek warzyw. U mnie znalazły miejsce w jajeczno-warzywnych mini quiche 2. Resztka szpinaku, jarmużu, inne zieleniny U mnie zwykle lądują w koktajlu owocowo-warzywnym Sprawdzą się doskonale w omletach/frittatach warzywnych 3. Kasza, ryż Placki słodkie/wytrawne – wystarczy zmiksować kaszę/ryż z jajkiem, opcjonalnie odrobiną jogurtu i nadać smak dodatkami i przyprawami – banan
HealthyCreationsdokładamy obranego i pokrojonego banana, miód oraz sok z cytryny. Blendujemy razem na gładki krem. Kiwi obieramy ze skórki i kroimy je w kosteczkę.Do dwóch pucharów nakładamy krem owocowy. Na górze układamy kawałki kiwi. Podajemy od razu. Przepis na 2 porcje
słodkie i nie tylko historie kulinarnePatelnię nagrzać. Chochlą wylewać porcje ciasta na całą powierzchnię patelni. Smażyć naleśniki na złoty kolor z obu stron (naleśniki smażę na suchej patelni). Naleśniki podałam z konfiturą Naturalnie owocowe wiśnie firmy Stovit . Polecam Wam produkty tej właśnie firmy. W każdym słoiku zamknięte zostały owoce, a dokładniej kawałki owoców. Dżemy, konfitury, jabłka, marmolady... wszystko przepyszne
Zrób to smaczniekuchni. W tym celu wybieram te o silnym zapachu, aby aromat przeniósł się do ciasta. Teraz widzę, że moje ciasto wygląda jak chleb ;) Myślę, że jakaś czekoladowa polewa i owocowe ozdoby nadadzą mu stylu słodkiego wypieku, ale w takiej czystej formie smakowo sprawdza się bardzo dobrze, a to najważniejsze! Czytaj więcej
Kasia Sarna