Puszyste, słodkie i owocowe! Składniki: na ok 8 placków mały jogurt naturalny, pół szklanki mleka, 1 1/3 szklanki mąki, 4 łyżki cukru, czubata łyżeczka proszku do pieczenia, jajko, szczypta soli, 4 garście borówek amerykańskich Przygotowanie: Wszystkie składniki mieszamy razem - borówki dodajemy na samym końcu jak składniki będą już wymieszane. Smażymy na rozgrzanej patelni na niewielkiej ilości oleju małe placuszki (duże
Lena Gotujebabci zawsze sprawiały nam wiele radości gdy w środku zimy otwieraliśmy słoiczek pysznej konfitury czy pojemniczek zamrożonych truskawek na pierogi. Dzisiaj zapraszam na zupę z czereśni, słodka, pyszna, owocowa z dodatkiem makaronu. Smakosze mogą również pozwolić sobie na kleksa śmietanki czy jogurtu. Składniki: 0,5 kg czereśni 1 cytryna cukier biały lub trzcinowy, ksylitol, miód 250 g makaronu świdry
Życie zaczyna się w kuchnibardziej, że jedną porcją z powodzeniem najedzą się dwie osoby. Będąc w restauracji Blue Cactus, koniecznie zamówcie Mojito smakowe (25 zł) – szczególnie w upalny letni dzień. Niesamowita świeżość, owocowy smak, orzeźwienie! Zobacz też: Restauracja Sketch w Teatrze Wielkim Restauracja Róże i Zen Toruń Artykuł 🍹 Restauracja Blue Cactus – Warszawa pochodzi z serwisu kuchniabazylii.pl - blog kulinarny
Kuchnia Bazyliidzisiejsze danie :). Mamy tutaj wspaniałe połączenie galaretki i lodów z dodatkiem owoców. Jest to świetna opcja jako deser po obiedzie, jak również propozycja na podwieczorek. Lekki mus lodowo - owocowy doskonale komponuje się z bitą śmietaną oraz galaretka. Ale przede wszystkim spełnia swoje dwa główne zadania - smakuje świetnie i przyjemnie orzeźwia gdy na dworze grzeje słoneczko. Składniki - opakowanie galaretki truskawkowej
Świat Smakuspiżarce znalazłam gotową masę kajmakową, i w 15 minut upiekłam ten sernik. Można go podawać z bitą śmietaną zimową porą, a latem z sosami owocowymi. Pieczony w szerszej blaszce staje się dość cienki, ale wygląda jak serowy batonik. Składniki: – 1 kg sera białego mielonego, u mnie Piątnica – 3 łyżki mąki
To co kochamjajek Kinder. Gotowy tort przechowywać w lodówce. * Dobrze jest przed położeniem kremu każdy krążek ciasta nasączyć. Najprościej można w 3/4 szklanki gorącej wody rozpuścić około pół małej paczki landrynek owocowych, dodać trochę soku z cytryny żeby nie było za mdłe i tym nasączyć lekko biszkopt
kuchnia doskinależy je połamać, żeby pasowały do kształtu formy) - jagody umyć, osuszyć, rozdrobnić blenderem na mus - do musu dodać sok z cytryny, wymieszać - do miski przełożyć jogurt grecki, dodać mus owocowy oraz domowy cukier waniliowy, dokładnie wymieszać - żelatynę zalać zimną wodą, a gdy napęcznieje, umieścić w kąpieli wodnej (w miseczce ułożonej nad rondelkiem z gotującą się wodą) i rozpuścić (nie może
Smakołyki BerenikiPogoda za oknem bardzo gorąca, więc dziś kolejny pomysł na koktajl. Tym razem owocowe trio czyli banan, kiwi i winogron. Jeśli nie lubicie pestek winogron możecie je usunąć. Ale ja tego nie robiłam, miksowałam wszystko razem. Rozwiń i czytaj przepis
Ewa w kuchnirozgrzać odrobinę oleju kokosowego. Łyżką wylewać porcje ciasta. Placki smażyć na mniejszym palniku grzewczym na złoty kolor z obu stron. Można podawać posypane cukrem pudrem, z ulubionym sosem, musem owocowym lub z konfiturą
Zrób to smacznieMój sposób na niejadka i nie tylko bo takie „niejadki „jak ja również 🙂 W upały nie chce się jeść tradycyjnych obiadów. Warto więc zaproponować owocową zupę z dodatkiem makaronu. Smaczna nie wymagająca stania przy kuchni na pewno się naje. składniki: 2 szklanki borówek amerykańskich sok z 1 cytryny 1/2 szklanki kremówki
Ugotujmy Cośdodając 50 g cukru pudru. Kremówkę ubić na pół sztywno. Żółtka utrzeć z pozostałym cukrem na puszystą, jasną masę. Dodać mascarpone, zmiksować tak, żeby nie było grudek. Dodać mus owocowy, zmiksować. Partiami dodawać kremówkę, delikatnie mieszając łyżką. Na końcu dodać bezę, delikatnie połączyć. Masę przelać do formy, wyrównać wierzch. Zamrozić minimum przez 3-4 godziny. Wyjąć z zamrażarki
Pożeraczka, czyli raz adobrzerazu zestawiłam z ognia, odstawiłam, by nieco wystygły. Mirabelki wyłożyłam na sitko - sok, który z nich wyciekł zostawiłam do picia, a owoce przetarłam przez sitko do oddzielnego garnka. Pulpę owocową wymieszałam ze środkiem żelującym, zagotowałam. Do gotujących się owoców wsypałam cukier i gotowałam jeszcze dwie minuty. Zestawiłam z ognia i mieszałam do zniknięcia piany. Gorącą galaretkę przełożyłam do wyparzonych słoików
babka w formienormalności i rutyny. Lubię je. Bardzo. Po powrocie do domu powoli wchodzę w swoje życie. Zanim na dobre w nie się wtopię, przygotowałam dzisiaj wakacyjny deser. Prościutki, mocno owocowy, zimny, a więc idealny na gorącą niedzielę. Spróbujcie. Składniki ( na 4 porcje): • 1 bardzo dojrzałe duże mango • 500 g słodkich malin • 2 pełne łyżki nasion chia • cukier (opcjonalnie) • 250 ml śmietany
W mojej kuchniCotta, to moja propozycja na dzisiejszą rozpustę! Do tego garstka świeżości w postaci listków melisy lub mięty, słodkiej brzoskwini w kolorze słońca i kilku cierpkich i soczystych koralików jagód. Owocowa, letnia eksplozja w kremowej oprawie panna cotty :) Dajcie się skusić i poczujcie, jak cudownie jest delektować się włoską pysznością w polskich smakach lata! Jagodowa panna cotta Potrzebujesz: 200g jagód
Kuchnia w Słońcu Skąpanawszyscy zapomnieli, trochę jogurtu, nieco mleka i oczywiście zagęszczacze w postaci nasionek chia i płatków owsianych. Wyszło pysznie! Niezbyt słodko, ale całość zawsze można polać sobie miodem. Mocno owocowe, sycące śniadanko. W sam raz na rozpoczęcie kolejnego aktywnego dnia. Bananowo-nektarynkowa nocna owsianka z chia Składniki: (na 3-4 porcje) 1 banan 2 nektarynki 400 g jogurtu greckiego
Pożeraczka, czyli raz adobrze