domu jakiś składnik, z kórego można je przygotować albo jaki można do nich dodać celem poprawienia ich smaku. Jeśli mam czekoladę piekę je czekoladowe, jeśli mam owoce wtedy są owocowe a jeśli mam dynię…dyniowe Dynia użyta jako składnik do słodkiego chlebka, ciast czy ciasteczek sprawdza się rewelacyjnie. Jako warzywo jest dość słodka, więc naturalnie wpasowywuje się w naturę
mecooksosobiście dla mnie nieco mdła. Ponieważ śnieg za oknem dość mocno dawał się we znaki, postanowiłam, że i moja surówka będzie biała, co nieco zawężało możliwość dodatków warzywnych czy owocowych. Nic to, padło na biały seler, który podkręcił smak surówki, a który uwielbiam i na jabłko, które w zasadzie pasuje do wszystkiego i do każdej surówki. Jeśli więc waham się
Mieszam w Garnkupodwieczorek, jak i romantyczną kolację na ciepło lub imprezowe danie. Gwarantuję, że goście będą zachwyceni! Do dania zostało dobrane czerwone, chilijskie wino Ventisquero Grey GCM . Okazało się niezwykle owocowe i ciepłe, rewelacyjnie kwasowe. Dominuje smak i zapach owoców jagodowych. Połączenie okazało się idealne do przygotowanego przeze mnie dania! SKŁADNIKI: MIĘSO: * rostbef sezonowany – 300-400 g * czosnek
Ostra na Słodkochyba nie jadłam. Nie mam też porównania czy jest lepsza od innych, toteż może i nie powinnam jej zbytnio zachwalać ;), ale przyznaję, że ogromnie mi smakowała. Lekka, owocowa z delikatną nutą kokosu. Sama sobie się dziwię, że dopiero odważyłam się na jej przygotowanie, ale tych słodyczy wszelkich teraz tyle, że nie sposób wszystkiego od razu wypróbować. I zjeść
Kuchnia w czekoladziegodziny (mieszamy pudding co pół godziny).Owoc kaki myjemy i obieramy ze skórki. Następnie blendujemy kaki z sokiem z cytryny. Pudding chia przekładamy do pucharków. Polewamy sosem owocowym pudding.Przechowujemy w lodówce. Przepis na 2 porcje
słodkie i nie tylko historie kulinarneprzez chwile prażyć na wolnym ogniu. Jabłka odstawić i czekać aż ostygną po czym wyłożyć na biszkopt, na jabłka układamy okrągłe biszkopty. =>MASA JOGURTOWA SKŁADNIKI: - 1 litr jogurtu owocowego (u mnie brzoskwinia- marakuja) - 1 galaretka brzoskwiniowa - 1 łyżeczka żelatyny WYKONANIE: Galaretkę i żelatynę rozpuścić w 1/3szkl wody, gdy zacznie tężeć dodać do jogurtu. Całość dokładnie wymieszać, wylać
Dziś Ja gotujeChyba jestem uzależniona od wszelkich owocowych smaków! Tym razem soczyste połączenie poziomek, malin i kiwi. Brzmi ciekawie? Jest mega smaczne i zdrowe. Składniki: 1 szklanka malin 1 szklanka poziomek 2 kiwi 400ml jogurtu naturalnego typu greckiego Wszystkie składniki dobrze umyć. Owoce oraz jogurt wrzucamy do malaksera. Wszystko dokładnie zmiksować. Jeżeli konsystencja jest dla nas zbyt gęsta można dodać wodę mineralną
Słodki Zakątekpowiedział, że pizza nie może być słodka. Sosem jest niskosłodzony dżem truskawkowy udekorowany ulubionymi owocami. Pizzę tą robi się bardzo szybko. Uwielbiają ją zarówno dorośli jak i dzieci. Słodka, owocowa przekąska na każdą porę dnia! Składniki na ciasto do pizzy: 1 ½ szklanki mąki pszennej ½ szklanki ciepłej wody 25g drożdży ½ łyżeczki cukru 2 łyżki oleju ½ łyżeczki soli Dodatki do pizzy: Niskosłodzony
Słodki Zakątekkefir bananowy, a tak żeby urozmaicić jego smak. Czasem do takiej wersji dodaję tarte drobno orzechy włoskie lub łyżkę ulubionego dżemu, łączę z sokiem malinowym. Kefir bananowy, pyszny zdrowy owocowo-mleczny napój. Dzień dobry Słodki, bananowy smak. I słodko i pożywnie. Wyszło po dużej szklance, było zdrowo – dodał nam energii na resztę dnia, do obiadu Składniki: 400 g kefiru
Zasmakuj KuchniSylwestra na pewno sprawdzą się rożnego rodzaju przekąski. Na moim blogu kilka takich propozycji. ROLADKI PIZZOWE SAŁATKA DIETETYCZNA Z SZYNKĄ SAŁATKA OWOCOWA SPIRALKI Z CIASTA FRANCUSKIEGO CIASTO FRANCUSKIE Z SALAMI ŚLIMACZKI Z PESTO ŚLIMACZKI Z CIASTA FRANCUSKIEGO RÓŻE Z CYNAMONEM SMACZNEGO Czekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej mi będzie trafić
W kuchennym oknie Ewylistę dań, smacznych rozmaitości na tę magiczną noc. Mam nadzieję, że wybierzcie coś dla siebie... Na początek... Mini kanapki na przekąskę Sałatka z szynką, brokułem i mandarynkami Kolorowa sałatka owocowo-warzywna Sałatka na każdą okazję Sałatka z makaronem, szynką i papryką Szaszłyki z melonem i szynką Wyborna sałatka z melonem Pomidorki koktajlowe z mini mozzarellą A potem... Paszteciki drożdżowo-kruche
Kuchnia u KrysiSoczysta, krucha i aromatyczna pieczeń ze schabu to idealna świąteczna potrawa. Mięso pieczone z jabłkami i żurawiną cudownie przechodzi owocowymi smakami. Zamiast schabu możemy wykorzystać szynkę. Pieczeń pięknie prezentuje się na stole i jest znakomita w smaku. Polecam! Schab pieczony z jabłkami i żurawiną Składniki: 1 kg schabu lub szynki 2 cebule 3 jabłka, najlepiej twarde garść żurawiny suszonej szklanka
Smak mojej kuchniświątecznych francuskich stołach zagościły ciasta nawiązujące do tej tradycji. Dawne bûches kształtem przypominały polano, dzisiejsze przypominają bardziej roladę. Rolady i ich nadzienia mogą mieć przeróżne smaki: czekoladowy, waniliowy, owocowy, kasztanowy, pistacjowy, kokosowy, tiramisu. Mogą być również podawane w postaci deseru lodowego. Ja proponuję Wam dzisiaj świąteczną roladę z delikatnym, przepysznym kremem kasztanowym z dodatkiem mascarpone i bitej śmietany. Kasztany
Smaki Francji współczesna kuchnia francuska