świeżą i bardzo zdrową sałatkę z mango i kurczakiem. Szykuje się ją bardzo szybko, a smakuje i wygląda wspaniale. Jeśli szukasz ciekawych przepisów na sałatki z nutą owocową, to polecam mój bardzo prosty przepis na sałatkę z kurczakiem i ryżem
AniaGotuje.plOsoby, które regularnie odwiedzają mojego bloga już chyba zauważyli, że jestem wielką fanką koktajli owocowo-warzywnych zwłaszcza zielonych Do przygotowania takich napojów nie musicie mieć super drogiej sokowirówki. Wystarczy zwykły blender o mocy 750 W , który spokojnie pomoże Wam przygotować pyszne i zdrowe koktajle Składniki /1 porcja: – garść szpinaku – 2 łodygi selera naciowego – 1/2 jabłka
I LOVE LIFEJabłka pieczone ze skyrem waniliowym 3 średniej wielkości jabłka 150g skyru naturalnego 2 łyżeczki miodu rzepakowego ½ łyżeczki pasty waniliowej (albo nasiona z ½ laski wanilii) 3-4 pełne łyżki granoli owocowej bez cukru 3 łyżeczki masła orzechowego Rozgrzewamy piekarnik do 180⁰C. Jabłka myjemy, odcinamy im szczyty. Wydrążamy gniazda nasienne i ¼ miąższu. Skyr mieszamy z miodem i pastą waniliową
Karo in the Kitchenpustym garnku dodać ulubione zioła i zostawić na kilka godzin. Serwatkę, która jest źródłem wielu aminokwasów, witamin i składników mineralnych, można po porostu wypić albo dodać do koktajlu owocowego
The Slow Life WifeSzybkie w przygotowaniu, pachnące cynamonem ciasto na bazie świeżych gruszek, chrupiących delikatnie słonych orzeszków, które idealnie komponują się ze słodką, mleczną czekoladą to moja propozycja na owocowe, sezonowe ciasto. Składniki: Ciasto: 250g mąki pszennej 130g masła 1 jajko całe 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki cukru pudru szczypta soli Dodatkowo: 500g gruszek (waga po obraniu) 250g batonu snickers
Szalona Kuchnia EwelinyBardzo lubię sałatki z akcentem owocowym. Taka kolorowa sałatka ze szpinakiem baby i orzechami cudownie komponuje się z gruszką i twardym serem typu cheddar lub parmezan. Taką sałatkę polecam na lunch do pracy. Do pracy czy na uczelnie można też spakować pyszną sałatkę Halloumi na liściach sałaty rzymskiej
AniaGotuje.plZdrowy, domowy, bez dodatku cukru i innych substancji koktajl owocowo – warzywny na bazie szpinaku, zielonego ogórka, kiwi, pomarańcza i banana. Odżywczy koktajl jest doskonałą przekąską między posiłkami, która dostarczy nam niezbędnej energii. Składniki: 50g świeżego szpinaku 1/2 zielonego ogórka 2 kiwi 1 banan 200ml świeżego soku z pomarańczy 2 łyżki soku z cytryny 1 łyżka miodu Wykonanie: 1. Ogórka
Szalona Kuchnia EwelinyOwocowe semifreddo to smaczny i pomysłowy deser na Walentynki. Smakuje z wszystkimi owocami. Mrożonymi i świeżymi. Bardzo dobre jest z malinami, truskawkami, czy nawet porzeczką. Pięknie wygląda i zachwyca gości. Możemy je przyrządzić tak jak tiramisu semifreddo z serkiem mascarpone: przepis tutaj, albo z jogurtem i kremowym serkiem typu ulubiony. Dodatkowo biszkopty można nasączyć likierem
dolcevitainmykitchenżółtek 250 ml mleka 5 - 6 łyżek cukru 50 g świeżych drożdży 70 g roztopionego masła 2 łyżki spirytusu lub wódki co najmniej 40% szczypta soli Dodatkowo: gęsta konfitura owocowa lub budyń waniliowy do nadziewania cukier puder do posypania 500 - 1000 ml oleju lub smalcu do smażenia (ilość zależy, w jak szerokim garnku będzie się smażyło) 100 g mąki
Kuchcik gotujesprawdzaja się i świeże i puszkowane), 1 łyżeczkę chia , 1 1/2 szklanki mleka (krowiego, lub roślinnego, np.migdałowego lub kokosowego) i 1/2 szklanki soku owocowego (jabłkowy, brzoskwiniowy), lub wody. Ewentualnie dosłódź do smaku miodem. Pij od razu. Z proporcji wychodzi około 3 szklanek. Inspiracja z bloga skinny taste
Lejdi of the houseRolada wafolowa od zawsze w moim domu była nazywana słodką kaszanką. Składniki: 8 wafli 1 paczka herbatników 1 margaryna 2 łyżki kakao 1 szklanka cukru 1 galaretka owocowa (rozpuścić w 1 szklanka wody), 100g orzechów włoskich 100g orzechów laskowych 100g żurawiny suszonej 4 wafle namoczyć w ścierce. Margarynę rozpuścić z cukrem i kakaem, wystudzić. Do tego dodać żurawinę, orzechy
Słodki Zakątekdomu jakiś składnik, z kórego można je przygotować albo jaki można do nich dodać celem poprawienia ich smaku. Jeśli mam czekoladę piekę je czekoladowe, jeśli mam owoce wtedy są owocowe a jeśli mam dynię…dyniowe Dynia użyta jako składnik do słodkiego chlebka, ciast czy ciasteczek sprawdza się rewelacyjnie. Jako warzywo jest dość słodka, więc naturalnie wpasowywuje się w naturę
mecooksosobiście dla mnie nieco mdła. Ponieważ śnieg za oknem dość mocno dawał się we znaki, postanowiłam, że i moja surówka będzie biała, co nieco zawężało możliwość dodatków warzywnych czy owocowych. Nic to, padło na biały seler, który podkręcił smak surówki, a który uwielbiam i na jabłko, które w zasadzie pasuje do wszystkiego i do każdej surówki. Jeśli więc waham się
Mieszam w Garnkupodwieczorek, jak i romantyczną kolację na ciepło lub imprezowe danie. Gwarantuję, że goście będą zachwyceni! Do dania zostało dobrane czerwone, chilijskie wino Ventisquero Grey GCM . Okazało się niezwykle owocowe i ciepłe, rewelacyjnie kwasowe. Dominuje smak i zapach owoców jagodowych. Połączenie okazało się idealne do przygotowanego przeze mnie dania! SKŁADNIKI: MIĘSO: * rostbef sezonowany – 300-400 g * czosnek
Ostra na Słodko