Jaglana granola to idealny dodatek do wielu owocowych propozycji. Można ją przechowywać kilka dni w lodówce ,zamkniętą w słoiku. Kto ma mocne nerwy i jest wybitnie zawzięty , będzie z nią postępował właściwie i traktował jako dodatek. Jeśli zabraknie opanowania to wyjecie ją łyżeczką prosto ze słoika, co z drugiej strony wcale nie jest takim złym pomysłem! Składniki na granolę
Z Kuchni Do Kuchninajmniej 60 - 70% kakao, wtedy mus jest bardziej sztywny i nie jest zbyt słodki. Koniecznie zróbcie go z malinami, które świetnie przełamują jednolity smak musu i dodają pysznej owocowej nuty. W najbliższej okolicy nie mogłam dostać świeżych malin, wykorzystałam więc mrożone, które w tym przypadku świetnie się sprawdziły. Jeśli macie świeże maliny to po prostu połóżcie je na spód
Kuchcik gotujemaszynki do lodów. Super! A takich właśnie przepisów na lody naturalne znajdziesz u mnie sporo. Lody solony karmel to bardzo popularny smak, po który sięgają prawie wszyscy. Z owocowych będzie to klasyczna truskawka, czyli aksamitne i super mleczne lody truskawkowe
AniaGotuje.plSkładniki (2 porcje): Warstwa waniliowa: 1/2 szklanki kaszy jaglanej 2 szklanki mleka (u mnie roślinne) 1/2 łyżeczki mielonej wanilii szczypta soli 2 łyżki miodu lub innego słodzika Warstwa owocowa: 1/2 szklanki mrożonych lub świeżych owoców (u mnie mieszanka owoców leśnych ) 1 łyżka soku z cytryny 1 – 2 łyżki miodu* Wykonanie: Kaszę jaglaną uprażyć na suchej patelni. Następnie przelać raz wrząca
Healthy food explorerprzygotowywała do niedzielnego rosołu. Za rosołem nigdy nie przepadałam, ale domowy makaron zajadałam bardzo chętnie. Najczęściej sam, wyjadając go z durszlaka zaraz po przygotowaniu lub też w formie zupy owocowej. Najbardziej jednak lubiłam podpłomyki – mam tu na myśli cienko rozwałkowane płaty ciasta, które smażyło się na blasze kuchni kaflowej. To był smak, niestety aktualnie już nie do powtórzenia. Powtarzam
365 dni dookoła kuchniprzepis dla początkujących i nie tylko. To niesamowite ciasto ze śliwkami i kruszonką wychodzi za każdym razem. Sprawdzone i bardzo proste do zrobienia ciasto, które jest puszyste, wilgotne i owocowe. Jeśli lubisz ciasta z kruszonką i na drożdżach, to myślę, że spodoba Ci się tez mój przepis na ciasto drożdżowe ze śliwkami i kruszonką
AniaGotuje.plsezonie letnim, kiedy mamy tak dużo i tak wcześnie wysyp owoców, postanowiłam pokazać jak ja przygotowuję owocowe zapasy na zimę. Wiele z nich znajdziecie też w MENU: DOMOWE PRZETWORY . Jak każda z Was robię to co u mnie w domu najchętniej się zjada. Dzisiaj zabiorę Was do JABŁKOWEGO RAJU... Od mojej sąsiadki dostałam jabłka papierówki. Cieszę się
Kuchnia u Krysitego ... "niezłe ciacho" ;) PRZEPIS NA BISZKOPT Z OWOCAMI I GALARETKĄ Składniki: 3 jajka 1/2 szklanki cukru 2/3 szklanki mąki tortowej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 3 galaretki owocowe ( dodałam brzoskwiniową, cytrynową i owoce leśne ) około 400 g owoców ( porzeczki, borówki, maliny, jagody, brzoskwinie ) Przygotowanie: 1. Jajka ubić z cukrem na bardzo jasną i puszystą masę. Lub osobno
kolorowotorcikowowypiek. Pudding z tapioki odkąd zrobiłam pierwszy raz, wszedł do mojego menu na stałe. Tym razem wzbogaciłam go o dodatek gorzkiej czekolady. Zawsze też łączę go z jakimś musem owocowym dla przełamania smaku. Muszę powiedzieć, że wg mnie jest smaczniejszy niż ten z chia. Smakuje świetnie na zimno, więc jest to idealna opcja na letni deser lub na drugie śniadanie
Fabryka pomysłówmięsnej formować kotleciki, wkładając do środka po jednej łyżeczce żurawiny. 3. Kotleciki lekko obtoczyć w bułce tartej, smażyć z każdej strony na rozgrzanym oleju rzepakowym. http://stovit.com.pl Naturalnie owocowe ! Zdrowo i z pomysłem
Szalona Kuchnia EwelinyDomowy dżem porzeczkowy to super pomysł na wykorzystanie kwaśnych porzeczek w szczycie sezonu owocowego. Dżem z czerwonej porzeczki jest bardzo prosty do zrobienia. Potrzebujesz jedynie świeże owoce i cukier. Z porzeczek polecam też upiec pyszny sernik na kruchym spodzie z porzeczkami , albo zrobić naturalne lody porzeczkowe
AniaGotuje.plkawy, 1/3 szklanki prosecco, świeże maliny (mogą też być truskawki), kakao do posypania Dla osób, które nie lubią czekolady (są takie?! nie wiem czemu ich zaprosiłam ;)) warto przygotować obłędne owocowe tiramisu w wersji truskawkowej lub malinowej. Wystarczy połączyć kawę z prosecco i odstawić do przestudzenia. W drugiej misce miksujemy żółtka z cukrem (jak nie macie dostępu do sprawdzonych
Poezja smakucukru i octu ryżowego. Mikstura doskonale zmiękcza kaczkę i wzbogaca jej smak. Słodko-kwaśne smaki podbija marynata, ostra za sprawą szczypioru i pieprznego imbiru, który równocześnie wnosi do dania owocową, świeżą nutę. Kaczkę proponujemy podać z ryżem wymieszanym z kolendrą i papryczką chili. W roli surówki równoważącej ostrości świetnie sprawdzi się czerwona kapusta, mocni skropiona sokiem z cytryny i pomarańczy
Niedzielny kucharztrzeba tylko chwilę poczekać na wyrośnięcie rozczynu z drożdży, po czym mieszamy go zresztą składników i już można smażyć pyszne placuszki. Podajemy je posypane cukrem pudrem, albo polane syropem owocowym lub miodem. Są wyśmienite zarówno na ciepło jak i na zimno. Dzieci je pokochają! Zresztą nie tylko dzieci, mój mąż domaga się ich średnio raz w miesiącu. [embed]https://youtu.be
e-PrzepisyKulinarneSezon owocowy w pełni a ja zatęskniłam za czekoladą i wymarzyłam sobie brownie, ale żeby bardzo nie kusiło ukrojenie sobie większego kawałka niż nakazuje przyzwoitość to upiekłam ciasteczka, no dobra, wielkie ciacha brownie. Są nieprzyzwoicie wytrawnie czekoladowe z dodatkiem orzechów włoskich, mięciutkie w środku i cudownie pachnące. Składniki na około 16 sztuk: 200 g mąki pszennej
greenscarf