Puchatka z polewą z mleka w proszku Śnieżna rolada Truskawkowo waniliowa zebra Ciasto śnieżny puch Sernik gotowany Chatka z ptasim mleczkiem Sernik jagodowy Sernik w kropki z polewą czekoladowo owocową Sernik krakowski Sernik ananasowo kokosowy Seromakowiec Sernik wiedeński bezglutenowy Sernik czekoladowy z wiśniami Sernik na zimno z owocami Tartaletki sernikowe ze śliwkami Mini serniczki cytrynowo czekoladowe Sernik z marakują Sernik
mojewypiekiinietylkowdech po upalnym dniu i pachną najpiękniej. I gdybym miała urzeczywistnić ten smak, to poleciłabym Wam dzisiejszego bohatera w kolorze zachodzącego słońca nad złotymi polami :) Słodka morela o ciężkim, owocowym smaku, lekkie rozpromienienie w tle sokiem z cytryny i łąkowy akcent w postaci tymianku, to mieszanka, która przyprawi Wasze podniebienia o doznania, których nawet się nie spodziewacie! Niby dżem
Kuchnia w Słońcu Skąpanadostatek. Mamy całe mnóstwo rodzajów zup, a z każdego rodzaju ogrom wariacji. Możemy chociażby wyróżnić zupy: Jarzynowe Kremy Gulaszowe Kapuśniaki Makaronowe Z kaszą , ryżem Chłodniki Owocowe Grzybowe Buliony Rosoły Na zakwasie Można by długo wymieniać, a z każdej wychodzą kolejne modyfikacje. Gdzieś tam oczywiście znajduje się zupa pieczarkowa . Chyba już rozumiecie
kuron.com.plciężkim kremem. Jednak jakiś czas temu nastąpił przełom i przekonałam się, a wręcz pokochałam bezy. Torcik bezowy serwowany w Folk Gospodzie, był nadziany pysznym, bodajże jagodowym kremem, podany z owocowym, kwaśnym sosem i owocami był obłędny. Sama beza była z wierzchu doskonale krucha, a w środku lekka jak pianka. Tak dużą porcją zajadaliśmy się we dwoje. Zwieńczeniem kolacji był kieliszek
Kuchnia Bazyliisłodzimy łyżką miodu. Garść borówek i malin myjemy i wkładamy do pojemnika na kostki lodu. Zalewamy ostudzoną herbatą malinową i delikatnie wstawiamy do zamrażalnika na kilka godzin. Gotowe kostki owocowe wkładamy do wysokiej szklanki i zalewamy 250 ml zimnej wody. Przepis na 1 porcję
słodkie i nie tylko historie kulinarnesłodki poczęstunek dla niespodziewanych gości. Do wypieku polecam świetny nierafinowany cukier trzcinowy legendarnej brytyjskiej marki Billington’s. Nadaje się do wypieków, słodzenia napojów, musów, czekolad, tworzenia marynat pieczeniowych, przetworów owocowych, trunków i wszędzie tam gdzie zwykle używamy tradycyjnego cukru. Składniki: 1 rulon ciasta francuskiego (30 dag) 3 kwaśne jabłka 3 śliwki węgierki 10 dag pierniczków z lukrem bez nadzienia
Wanilia i KardamonWątróbka z jabłkami i cebulką to klasyk kuchni polskiej, nic dziwnego, bo słodko-kwaśny owocowy smak doskonale harmonizuje z delikatnym mięsem watróbki. Teraz w sezonie morelowym proponuję jabłka podmienić morelami. Danie nie tylko pięknie wygląda, a i smakuje wyśmienicie! Prosty, smaczny i tani obiadek do przygotowania w kwadrans. Jeśli nadal wierzysz, że wątróbka jest niezdrowa, ponieważ kumuluje wszystkie trucizny jakimi
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Chłodnik może być botwinkowy, ogórkowy, owocowy, litewski, rosyjski czy bułgarski. Każdy jest pyszny – zwłaszcza latem, kiedy nie chce nam się gotować i kiedy tak dużo jest świeżych owoców i warzyw. Taki chłodnik jest też idealny na piknik i drugie śniadanie do pracy. Można przygotować go w większej ilości i mieć w lodówce na cały dzień letniego leniuchowania. Klasyczny chłodnik
Ugotowane pozamiatanejeszcze ciepłe, drożdżowe warkocze z budyniem jeżynowym i migdałami. Idealne do piknik, do pracy, na działkę. Na jednej sztuce nie poprzestaniecie. Uwielbiam takie drożdżowe buły, a podane z budyniem owocowym są przepyszne. Ciasto drożdżowe: 500 g mąki pszennej 200 g jogurtu greckiego 50 ml mleka
wesoła kuchniaMalinowy curd to przepyszny dodatek to wypieków. Można nim wysmarować blat biszkoptu lub dodać go do mascarpone, aby otrzymać krem malinowy. Malinowy curd to owocowy budyń, dlatego można się nim zajadać kiedy tylko przyjdzie Wam ochota :). Wykonanie kremu nie jest trudne, ale trzeba uważać, ponieważ łatwo go przypalić. Gotowałam krem bezpośrednio w rondelku, ale można też na parze wodnej
Słodki Pomysłmieszamy dokładnie. Na patelni rozgrzewamy olej i nakładamy po łyżce surowego ciasta Smażymy na złoto z obu stron Podajemy z ulubionymi dodatkami np. cukrem pudrem, miodem, sosem owocowym u mnie sezonowo z karmelem i jagodami :) Smacznego
Od kuchni czyli o wszystkim po trochęzabrać na wynos do pracy, na piknik. Chrupiąca granola o wiele lepiej mi smakuje niż ciasteczka kruche które często dodaję też do sernika. Taka mała przyjemność delektowania się owocowym sernikiem na zimno. Robi się go bardzo szybko. Sama nie mogłam doczekać się aż się zetnie w lodówce. granola: 1 szklanka migdałów 2 łyżki płatków owsianych szczypta soli 1 łyżka miodu
wesoła kuchniazaczynamy gotować na małym ogniu. Gotujemy do pożądanej przez nas konsystencji (czekamy aż owoce lekko się rozpadną) następnie w łyżce wody mieszamy mąkę ziemniaczaną i wlewamy do masy owocowej, zagotowujemy i gotujemy jeszcze z 2 minutki, nastepnie zestawiamy z ognia i wsypujemy żelatynę, mieszamy do rozpuszczenia a następnie odstawiamy do ostygnięcia. Wystudzoną żelatynę wylewamy na masę z mascarpone
Gotowanie...to proste !ciasta powinny być w temp. pokojowej. Składniki dokładnie łączymy ze sobą. Energicznym ruchem wyrabiamy ciasto, tworzymy kulę i pozostawiamy w zamrażarce na ok 30 min. Międzyczasie przygotowujemy dżem owocowy. Do garnka o grubym dnie przekładamy umyte owoce , ekstrakt waniliowy i cukier. Smażymy ciągle mieszając ok 8-10 min aż dżem zrobi się gęsty. Studzimy. Wyjmujemy ciasto. Foremki
Gotowanie PatkiJaglana granola to idealny dodatek do wielu owocowych propozycji. Można ją przechowywać kilka dni w lodówce ,zamkniętą w słoiku. Kto ma mocne nerwy i jest wybitnie zawzięty , będzie z nią postępował właściwie i traktował jako dodatek. Jeśli zabraknie opanowania to wyjecie ją łyżeczką prosto ze słoika, co z drugiej strony wcale nie jest takim złym pomysłem! Składniki na granolę
Z Kuchni Do Kuchni