owocowe - 2000 przepisów (strona:32/134)

Koktajl z kiwi, bananów i awokado 195

Dziś dla odmiany owocowo. Dojrzałe owocki i mleko, trochę witaminek się przyda.składniki:3 szt kiwi2 banany1 awokado1,5 szklanki mlekaAwokado przekroić na pół, usunąć pestkę oraz obrać ze skórki i pokroić na małe kawałki. Kiwi obrać ze skórki i pokroić w plastry. Banany obrać ze skórki. i pokroić na mniejsze kawałki. Pokrojone owoce wrzucić do blenedera i zmiksować. Następnie

Monia miesza i gotuje
Orzeźwiająca sałatka z bazylią cytrynową 293

pokroić w ćwiartki. Bazylię cytrynową drobno posiekać. Pokrojone owoce ułożyć w pucharkach lub miseczce posypując miejscami posiekaną bazylią cytrynową. Sos balsamiczny  wymieszać w słoiczku z miodem i sokiem owocowym, polać sałatkę. Wstawić do lodówki do schłodzenia. Można również owoce wcześniej schłodzić i podawać sałatkę zaraz po przygotowaniu

Monia miesza i gotuje
Ciasto z czereśniami 114

przebierać, a co za tym idzie robić pyszne ciasta i tarty. Jako dziecko nie lubiłam ciast z owocami, dziwnym dzieckiem byłam. Teraz je uwielbiam i najczęściej właśnie robię bardzo owocowe tarty. Na dzisiaj maślankowe ciasto z czereśniami (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ciasto z maślanki składniki: 500 g świeżych czereśni 3 jajka 1/3 szklanki mąki 1 szklanka maślanki 1/2 szklanki roztopionego masła

Delusional Trine
Czekoladowe doniczki z malinami i truskawkami 96

waszych mam by podziękować im za całą miłość jaką od nich dostajemy, czy też dla naszych dzieci za miłość jaką nas obdarzają. Zapraszam na czekoladowe doniczki z owocowym nadzieniem i jadalną ziemią. Taka wiosenna niespodzianka zaskoczy każdego. Przepis dodaję do akcji Dzień Mamy z Manufaktura Wielkopolską . Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Ciasto drożdżowe z rabarbarem i kruszonką 131

czas ciasta z kremem odejdą w zapomnienie a my będziemy się cieszyć ciastami z owocami. Wprawdzie rabarbar to warzywo, jednak drożdżówką z nim w roli głównej otwieram sezon na owocowe wypieki :) Od jakiegoś czasu nie kombinuję za dużo z ciastem drożdżowym - stawiam na jeden, sprawdzony przepis i zmieniam tylko dodatki. Tak było i tym razem. Ciasto drożdżowe znane jest

My simple kitchen
Ciasto rabarbarowe z pianką 115

owoce i wymieszać już kopystką reszta jak wyżej 4. Podpieczone ciasto wysmarować roztrzepanym białkiem, użyć białka przeznaczonego na piankę. Oczywiście tylko tyle żeby posmarować dno ciasta. Wylać masę budyniowo-owocową. 5. Ponownie wstawić do piekarnika 180 C i piec 40 minut. 6. Pięć minut przed końcem pieczenia przygotować piankę . Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę. Dodawać po łyżce

Kuchnia Pokoleń
Zakwas na biały barszcz 121

żadnej? Już spieszę z wyjaśnieniami. Oczywiście te dwie zupy różnią się miedzy sobą, podstawowa sprawa to sposób w jaki są one zakwaszane. Wszystkie zupy zakwaszane przy pomocy naturalnych kwasów owocowych czy warzywnych, to barszcze, natomiast te gotowane z dodatkiem zakwaszanej mąki, to są żury i żurki. Natomiast w  wielu domach i biały barszcz i żurek przygotowuje się na bazie

Kulinarne przygody Gatity
Labneh 118

kanapek – TEN chlebek z labnehem jest genialny, proponuję polać miodem. Jako dodatek do sałatek – mocno odsączony labneh bardzo fajnie się kruszy. Posypcie nim sałatki ze świeżych warzyw. Do koktajli owocowych i warzywnych – świetnie zagęszcza. Rozpuszczona gorzka czekolada, wymieszana z labnehem to najlepsza „nutella”. Labneh wymieszany z ziołami to dobry farsz do mięs, czy roladek warzywnych. Idealnie sprawdza się w pierogach

ladykitchen
Restauracja Ale Gloria | Warszawa – Miejsca ze Smakiem 110

ponownie pozycje z menu sezonowego. Była to pierś perliczki podana ze szparagami oraz sosem morelowym. Dodatkiem były także świeże pomidorki koktajlowe. W jednym jak i drugim daniu sos z owocową nutą dopełnił ich smak. Po tak sutym obiedzie zrezygnowaliśmy z deseru, jednak w menu znajdziecie wiele różnorodnych pozycji, jak klasyczna beza czy sernik, truskawki zabaglione, domowe lody czy tort trufla

Kuchnia Bazylii
Kluski pieguski z jabłkami i sosem 210

leniwe Babcia podawała ze zrumienioną na maśle tartą bułką i cukrem. To klasyka, smak dzieciństwa i potrawa przywołująca piękne wspomnienia. Ale przecież można dla odmiany kluseczki polać śmietaną albo owocowym sosem i w takim wydaniu są równie pyszne. Pamiętajcie, że ciasto na kluski leniwe nie może być zbyt zwarte, bo jeśli dodamy za dużo mąki to po ugotowaniu kluski będą

Smaczna Pyza
Zdrowe przekąski, czyli smaczne batoniki MOHO 132

przegryzając z nudy przed ekranem telewizora. Mowa oczywiście o batonikach i wafelkach, które są jedną z najpowszechniejszych form słodkich przekąsek. Różnorodność batoników i wafelków jest niezwykle bogata - czekoladowe, zbożowe, owocowe, mleczne i wiele wiele innych. Niestety, zdecydowana większość takich konwencjonalnych słodyczy nie niesie ze sobą żadnych wartościowych składników. Takie słodkie przekąski po pierwsze są wysoce przetworzone, a po drugie naładowane

Zdrowie na języku :P
Kruche ciasto z owocami i serem 155

owoców pasuje przecież równie dobrze ciasto drożdżowe, jednak ja tym razem postawiłam na pyszne kruche ciasto z kruszonką. Kruche ciasto z owocami i serem to pyszne kremowe ciasto z owocowym akcentem i chrupiącą kruszonką. Inna przepisy na pyszne ciasta: Śmietanowiec z owocami z kompotu Ciasto twix Jogurtowiec z wiśniami na kruchym cieście Szarlotka z budyniową pianką Wiśniowo - gruszkowa chmurka Ciasto

MamaOskarka
SAŁATKA OWOCOWA NA JAGLANYM PLACUSZKU 123

owoce mrożone HORTEX. Owoce są głęboko mrożone dlatego zachowują wszystkie właściwości. Korzystam z owoców mrożonych HORTEX często ponieważ dzięki nim mogę wyczarować wspaniałe, kolorowe i zdrowe potrawy. Sałatka owocowa z nuta papryki ma charakterny smak. Truskawki dodają słodkości, maliny HORTEX odrobiny cierpkości, a pomarańcza egzotycznej nuty. Całość podana na jaglanym placku z musem malinowym. 110 ml mleka 45 g kaszy

Kuchnia w oparach
KUCHENNA APTEKA #29 - KEFIR 129

kefiru. Jako produkt mleczny jest źródłem pełnowartościowego białka oraz łatwo przyswajalnego wapnia, ale w odróżnieniu od mleka jest lepiej trawiony i rzadziej uczula. Kefir to świetna baza dla koktajli owocowych, deserów, owsianek oraz sosów do sałatek. Doskonale sprawdzi się także podczas przygotowania różnego rodzaju placuszków, ciast oraz chleba. Ten niepozorny i niedoceniany przez wiele osób kefir ma właściwości zdrowotne

Kuchnia MagdaLeny