Dziś dla odmiany owocowo. Dojrzałe owocki i mleko, trochę witaminek się przyda.składniki:3 szt kiwi2 banany1 awokado1,5 szklanki mlekaAwokado przekroić na pół, usunąć pestkę oraz obrać ze skórki i pokroić na małe kawałki. Kiwi obrać ze skórki i pokroić w plastry. Banany obrać ze skórki. i pokroić na mniejsze kawałki. Pokrojone owoce wrzucić do blenedera i zmiksować. Następnie
Monia miesza i gotujepokroić w ćwiartki. Bazylię cytrynową drobno posiekać. Pokrojone owoce ułożyć w pucharkach lub miseczce posypując miejscami posiekaną bazylią cytrynową. Sos balsamiczny wymieszać w słoiczku z miodem i sokiem owocowym, polać sałatkę. Wstawić do lodówki do schłodzenia. Można również owoce wcześniej schłodzić i podawać sałatkę zaraz po przygotowaniu
Monia miesza i gotujeprzebierać, a co za tym idzie robić pyszne ciasta i tarty. Jako dziecko nie lubiłam ciast z owocami, dziwnym dzieckiem byłam. Teraz je uwielbiam i najczęściej właśnie robię bardzo owocowe tarty. Na dzisiaj maślankowe ciasto z czereśniami (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ciasto z maślanki składniki: 500 g świeżych czereśni 3 jajka 1/3 szklanki mąki 1 szklanka maślanki 1/2 szklanki roztopionego masła
Delusional Trinewaszych mam by podziękować im za całą miłość jaką od nich dostajemy, czy też dla naszych dzieci za miłość jaką nas obdarzają. Zapraszam na czekoladowe doniczki z owocowym nadzieniem i jadalną ziemią. Taka wiosenna niespodzianka zaskoczy każdego. Przepis dodaję do akcji Dzień Mamy z Manufaktura Wielkopolską . Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietnikczas ciasta z kremem odejdą w zapomnienie a my będziemy się cieszyć ciastami z owocami. Wprawdzie rabarbar to warzywo, jednak drożdżówką z nim w roli głównej otwieram sezon na owocowe wypieki :) Od jakiegoś czasu nie kombinuję za dużo z ciastem drożdżowym - stawiam na jeden, sprawdzony przepis i zmieniam tylko dodatki. Tak było i tym razem. Ciasto drożdżowe znane jest
My simple kitchenowoce i wymieszać już kopystką reszta jak wyżej 4. Podpieczone ciasto wysmarować roztrzepanym białkiem, użyć białka przeznaczonego na piankę. Oczywiście tylko tyle żeby posmarować dno ciasta. Wylać masę budyniowo-owocową. 5. Ponownie wstawić do piekarnika 180 C i piec 40 minut. 6. Pięć minut przed końcem pieczenia przygotować piankę . Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę. Dodawać po łyżce
Kuchnia Pokoleńżadnej? Już spieszę z wyjaśnieniami. Oczywiście te dwie zupy różnią się miedzy sobą, podstawowa sprawa to sposób w jaki są one zakwaszane. Wszystkie zupy zakwaszane przy pomocy naturalnych kwasów owocowych czy warzywnych, to barszcze, natomiast te gotowane z dodatkiem zakwaszanej mąki, to są żury i żurki. Natomiast w wielu domach i biały barszcz i żurek przygotowuje się na bazie
Kulinarne przygody Gatitykanapek – TEN chlebek z labnehem jest genialny, proponuję polać miodem. Jako dodatek do sałatek – mocno odsączony labneh bardzo fajnie się kruszy. Posypcie nim sałatki ze świeżych warzyw. Do koktajli owocowych i warzywnych – świetnie zagęszcza. Rozpuszczona gorzka czekolada, wymieszana z labnehem to najlepsza „nutella”. Labneh wymieszany z ziołami to dobry farsz do mięs, czy roladek warzywnych. Idealnie sprawdza się w pierogach
ladykitchenponownie pozycje z menu sezonowego. Była to pierś perliczki podana ze szparagami oraz sosem morelowym. Dodatkiem były także świeże pomidorki koktajlowe. W jednym jak i drugim daniu sos z owocową nutą dopełnił ich smak. Po tak sutym obiedzie zrezygnowaliśmy z deseru, jednak w menu znajdziecie wiele różnorodnych pozycji, jak klasyczna beza czy sernik, truskawki zabaglione, domowe lody czy tort trufla
Kuchnia Bazyliileniwe Babcia podawała ze zrumienioną na maśle tartą bułką i cukrem. To klasyka, smak dzieciństwa i potrawa przywołująca piękne wspomnienia. Ale przecież można dla odmiany kluseczki polać śmietaną albo owocowym sosem i w takim wydaniu są równie pyszne. Pamiętajcie, że ciasto na kluski leniwe nie może być zbyt zwarte, bo jeśli dodamy za dużo mąki to po ugotowaniu kluski będą
Smaczna Pyzaprzegryzając z nudy przed ekranem telewizora. Mowa oczywiście o batonikach i wafelkach, które są jedną z najpowszechniejszych form słodkich przekąsek. Różnorodność batoników i wafelków jest niezwykle bogata - czekoladowe, zbożowe, owocowe, mleczne i wiele wiele innych. Niestety, zdecydowana większość takich konwencjonalnych słodyczy nie niesie ze sobą żadnych wartościowych składników. Takie słodkie przekąski po pierwsze są wysoce przetworzone, a po drugie naładowane
Zdrowie na języku :Powoców pasuje przecież równie dobrze ciasto drożdżowe, jednak ja tym razem postawiłam na pyszne kruche ciasto z kruszonką. Kruche ciasto z owocami i serem to pyszne kremowe ciasto z owocowym akcentem i chrupiącą kruszonką. Inna przepisy na pyszne ciasta: Śmietanowiec z owocami z kompotu Ciasto twix Jogurtowiec z wiśniami na kruchym cieście Szarlotka z budyniową pianką Wiśniowo - gruszkowa chmurka Ciasto
MamaOskarkaowoce mrożone HORTEX. Owoce są głęboko mrożone dlatego zachowują wszystkie właściwości. Korzystam z owoców mrożonych HORTEX często ponieważ dzięki nim mogę wyczarować wspaniałe, kolorowe i zdrowe potrawy. Sałatka owocowa z nuta papryki ma charakterny smak. Truskawki dodają słodkości, maliny HORTEX odrobiny cierpkości, a pomarańcza egzotycznej nuty. Całość podana na jaglanym placku z musem malinowym. 110 ml mleka 45 g kaszy
Kuchnia w oparachkefiru. Jako produkt mleczny jest źródłem pełnowartościowego białka oraz łatwo przyswajalnego wapnia, ale w odróżnieniu od mleka jest lepiej trawiony i rzadziej uczula. Kefir to świetna baza dla koktajli owocowych, deserów, owsianek oraz sosów do sałatek. Doskonale sprawdzi się także podczas przygotowania różnego rodzaju placuszków, ciast oraz chleba. Ten niepozorny i niedoceniany przez wiele osób kefir ma właściwości zdrowotne
Kuchnia MagdaLeny