Lekkie ciasto na bazie jogurtu z dodatkiem odżywki białkowej. Proste i szybkie w wykonaniu, niebanalne w smaku. 400 g kremowego jogurtu naturalnego 1 jajko 30 g ekspandowanej kaszy jaglanej (lub innego ziarna ekspandowanego) 1 miarka (30 g) odżywki białkowej 150 g mąki orkiszowej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 60 g erytrolu (lub innego słodziwa) 2 łodygi rabarbaru* Jogurt mieszamy z jajkiem. Suche składniki łączymy ze sobą i mieszamy z masą jogurtową. Masę przelewamy do formy, na wierzch wykładamy obrane łodygi ra... czytaj dalej...
Przepisów jest bardzo wiele, w każdym domu króluje inne ciasto. Chciałabym przedstawić wam przepis na ciasto, które bardzo często nazywa się Trzy szklanki. Ciasto jest bardzo proste i pyszne, a przepis prosty, nawet amator cukierniczy sobie z nim poradzi.
Czytaj dalej...Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...