wszystko porządnie trzepaczką, całość lekko się spieni, dzięki czemu gotowy pudding będzie miał wyjątkowo lekką i delikatną konsystencję. Musze przyznać, że mnie ten efekt bardzo przyjemnie zaskoczył. Mocno owocowy, z lekko chrupiącymi nasionkami, pudding doda energii na kolejnych kilka godzin; nawet, jeśli są bardzo intensywne. Jeżynowo-jogurtowy pudding chia Składniki: (na 2-3 porcje) 300 g jogurtu naturalnego
Pożeraczka, czyli raz adobrzeGrill kocha owoce a owoce kochają grill, dlatego postanowiłam przygotować owocowa salsę, używają ananasa, łódeczki jaka powstała po jego wydrążeniu i kilku dodatkowych składników. Powstał fajny, egzotyczny, orzeźwiający dodatek, idealnie pasujący do naszego mięsnego dania. Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietnikbiorę cześć i kroje na mniejsze kosteczki. Można na przykład dodać ananasa do koktajlu albo owsianki czy jogurtu. Zdecydowanie polecam jeść go z jogurtem naturalnym zamiast kupować gotowe jogurty owocowe które maja dużo cukru. Spróbujcie świeżych ananasów i nie kupujcie już puszkowanych ananasów (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push
Delusional Trinejogurt zmiksowany z majonezem, doprawiamy solą i pieprzem. Mieszamy. Jabłko oraz żurawinę zasypujemy cukrem i smażymy do momentu aż owoce się rozpadną a sos zredukuje przynajmniej o połowę. Schładzamy. Owocową masę przelewamy do poszatkowanego buraka, dodajemy cebulę czerwoną,oliwę,sól i pieprz ziołowy do smaku. Mieszamy i odkładamy w salaterkach obydwie warstwy do lodówki. Najlepiej na noc. Na drugi dzień
Z Kuchni Do KuchniDuży, soczysty nadaje się do spożycia w stanie surowym, jak i po przetworzeniu. Można z niego robić dżemy, soki i kompoty. Kawałki ananasa świetnie nadają się jako składnik sałatek owocowych czy mięsnych, ale także jako dodatek do ciast i słodkich deserów. W towarzystwie kurczaka czy owoców morza idealnie prezentuje się w daniach głównych. Smakuje wyśmienicie również na ciepło. Można
mojewypiekiinietylkoduże zastosowanie: jako dodatek wypieków: ciast, pieczywa dodatek do dań, tj.: zup, gulaszy, potraw warzywnych, bigosu dodatek do sałatek, płatków śniadaniowych dodatek do jogurtów, kefiru, maślanki dodatek do owocowych koktajli. Ja postanowiłam dodać je do mojej pieczarkowej zupy. Składniki: 2 podudzia z kurczaka 6 skrzydełek kurczaka 500 g pieczarek 2 -3 łyżki nasion chia 3 marchewki
Zasmakuj Kuchnikiedy białka, z czym je możemy łączyć i dlaczego to takie ważne. Ma to duże znaczenie, bo organizm bardzo łatwo daje się nabrać na dni białkowo - warzywne i warzywno - owocowe, które sprawnie przyśpieszą spalanie tłuszczu bez negatywnego wpływu na nasze zdrowie. Z kolei dieta w pozostałe dni jest bogata w węglowodany złożone (kasze, bataty, warzywa korzeniowe), które to mają uspokoić
kruche babeczkijuż do odpowiedniej temperatury piekarnika i pieczemy w 180⁰C przez 60 minut. Po wyjęciu dajemy tarcie chwilę ostygnąć, kroimy na trójkątne kawałki i podajemy. Białe czy różowe, lekko owocowe i świeże wino bardzo do popicia wskazane! Quiche naprawdę robi się szybko. Najdłużej jak sami widzicie schodzi ze zrobieniem i schłodzeniem ciasta – dlatego zawsze warto zrobić na raz kilka porcji
Karo in the Kitchentydzień. Już 1 tydzień diety wyrobił we mnie zdrowe nawyki. Jem regularnie i mniejsze porcje, nie objadam się na siłę, wolę zjeść mniej a częściej. Zamiast sięgnąć po jogurt owocowy w sklepie, który ma milion kalorii – wolę kupić jogurt naturalny i wrzucić do niego świeże owoce. Dieta pudełkowa mnie zainspirowała do stworzenia kilku pyszności w domu. ______________________________________________________________________________________________________ A teraz czas
Moja pasja smakuZmiana pogody za oknem, brak sezonowych owoców ale to nie znaczy że koktajli nie będziemy już pić. Skoro tak je uwielbiamy zmieńmy owocowe, orzeźwiające koktajle w odżywcze. Składniki: 300 ml mleka 2 banany garść świeżej mięty Przygotowanie: Banany obieramy ze skóry i kroimy w kawałki. Przekładamy do kielicha blendera i zalewamy mlekiem. Mieszamy chwilę blenderem i wrzucamy listki mięty
Życie zaczyna się w kuchniWiosna, a wraz z nią przychodzi ochota na smaczne zdrowe dania, w tym owocowe sałatki, feria barw i witamin sprawi że poczujecie przypływ energii, wielkim plusem tej sałatki jest łatwość i szybkość przygotowania, doskonale nadaje się na drugie śniadanie, podwieczorek czy lekką niezbyt późną kolację. Myślę , że zachęci Was wersja podania. Polecam! Składniki: Na dwie porcje: 200 g jogurtu naturalnego
Wanilia i Kardamonbiegałam po podwórku i bawiłam się, a gdy była pora obiadu babcia przynosiła zupę na dwór do ogródka, gdzie był stolik i ławeczka pod dużym orzechem, wśród innych drzewek owocowych. Zawsze było pełno wiśni, śliwek i jabłek. To były bardzo miłe czasy. Najlepiej jeść obiad na świeżym powietrzu <3 po pierwsze, że lepiej wchodzi i po drugie lepiej smakuje
Kuchnia PaulettesPrzyszła wiosna, a ja nabrałam wielkiej ochoty na koktajle owocowe. Co prawda korzystałam z mrożonych owoców, ale myślę, że i one zachowały dużo witamin. Składniki: 300 g mrożonych malin 300 g mrożonych borówek amerykańskich 3 małe banany 2 szklanki maślanki płynny miód do posłodzenia 2 łyżki nasion chia Owoce rozmrozić, banany obrać. Wszystkie owoce zblendować z maślanką. Gdyby koktajl okazał
Czerwień i błękitSałatka owocowa to prosty i szybki deser. Kojarzy mi się z dzieciństwem i zimą. Owoce można dobierać dowolnie, swoje ulubione, powinien występować jednak jakiś składnik kontrastujący z pozostałymi słodkimi owocami i sosem, np. kiwi, żurawina, grejpfrut. Liczba porcji: 4 2 banany 2 pomarańcze 2 jabłka 1 łyżka suszonej żurawiny 1/2 łyżki miodu 1 łyżka wody sok z cytryny Pomarańcze
Czerwony GupikLubię czasami zamiast śniadania wypić pożywny owocowo – warzywny koktajl. Sprawdzony – pyszny. Polecam. Na 3 porcje. Składniki: 3 banany 5 kiwi garść świeżego szpinaku 2 jabłka 1 szklanka soku jabłkowego 100% Owoce obieramy ze skórki i umieszczamy w blenderze. Szpinak myjemy i wrzucamy do blendera. Zalewamy wszystko szklanką soku i miksujemy. Artykuł Zielony koktajl pochodzi z serwisu Moja
MojaQchnia.pl