owoce w czekoladzie - 886 przepisów (strona:31/60)

Czerwone winogrona w czekoladzie i pistacjach 142

Winogrona są skarbnicą witamin i składników mineralnych. Zawierają witaminy C i A, witaminy z grupy B, potas, fosfor oraz wapń, magnez, cynk, miedź, żelazo. Ponadto należą do nielicznych owoców zawierających jod – niezbędny dla funkcjonowania tarczycy. Są także zasadotwórcze, co pomaga w pozbyciu się nagromadzonych w organizmie kwasów. Ich właściwości są doceniane od tysiącleci. Nadają się na sok, galaratkę(...)duże ilości pektyn), do sałatek, surówek, ciast, deserów, mięs… i nie tylko. W kuchni znalazły również zastosowanie liście winogron, do przygotowania gołąbków. Mój sposób na czerwone winogrona w czekoladzie i pistacjach.     Składniki: - ok. 400g czerwonych winogron - 100g białej czekolady - 80g czekolady deserowej - pistacje niesolone - uprażone wiórki kokosowe         Umyte winogrona osuszamy papierowym ręcznikiem. Białą czekoladę

mojewypiekiinietylko
Owocowy torcik bez pieczenia 195

składniki spód * 150 g herbatników * 120 g margaryny lub masła * 4 łyżeczki powideł  * 1 saszetka czekolady do picia (proszek) masy * 1 galaretka tropikalna * 2 galaretki morelowe * 1 galaretka gruszkowa * 1 galaretka leśna * 500 g serka homogenizowanego * 200 ml śmietany kremówki * 5 łyżeczek żelatyny * 4 łyżki cukru pudru * 3-5 łyżek cukru kryształu * 1 kg truskawek * 200 g jagód(...)następnie wyłożyć powstałą masą dno tortownicy, dobrze docisnąć i odłożyć do lodówki do schłodzenia. Jeżeli posiadamy obręcz można po schłodzeniu spód herbatnikowy przełożyć na paterę i otoczyć go obręczą. Owoce umyć i osuszyć. Ubić śmietanę na sztywno i wstawić do lodówki. masa I Galaretkę tropikalną rozpuścić w 200 ml wody 1 i 1/2 łyżeczki żelatyny namoczyć w niewielkiej ilości

Mix smaku
TRUSKAWKOWO - MIĘTOWA CHMURKA PRZYJEMNOŚCI Z GALARETKĄ! 184

jogurtu greckiego - czekolada z nadzieniem miętowym - 2 łyżki syropu miętowego lub syropu mohito  - 2 łyżki żelatyny WYKONANIE: - galaretkę przygotuj według instrukcji na opakowaniu, wlej do naczynia, wstaw do lodówki, jak będzie gotowa kroimy na równą kostkę - truskawki umyj i pokrój na połówki - jogurt, śmietanę i syrop miętowy, wymieszaj w misce, dodaj owoce, i pokrojoną w kostkę galaretkę(...)kucharskie, wyłóż folią spożywczą (możesz też użyć np. filiżanek), wlej masę i wstaw na 1 godzinę do lodówki - szybkim ruchem wyjmij śmietanowca z foremki na talerzyk - na tarce zetrzyj czekoladę, udekoruj deser - podaj gościom, zachwytom nie będzie końca! ;-) Smacznego! Duuuużo słoneczka za oknem życzę! ;* Przepis startuje w konkursie

SMYKWKUCHNI
Sernik z jagodami na Dzień Kobiet 189

Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Ricottę mieszamy mikserem z twarogiem i 70 g cukru. Dodajemy czekoladę i po jednym jajku, cały czas ubijamy. Przygotowaną masę wylewamy na ciastka. Pieczemy przez 1 godzinę w temperaturze 150C Upieczone ciasto schładzamy. Przed podaniem na sernik wykładamy owoce. Jeśli są mrożone pamiętajmy by je wcześniej rozmrozić. Można też użyć frużeline

Przysmaki Karolki
Deser pomarańczowo-czekoladowy 274

wystygnięcia - śmietankę ubić z cukrem pudrem, połączyć z czekoladą i wymieszać - do śmietanki czekoladowej dodać ostudzoną żelatynę i dokładnie wymieszać, masę przełożyć do dwóch pucharków - warstwę czekoladową schładzać w lodówce przez 1 godzinę przygotowujemy warstwę pomarańczowa : - pomarańcze umyć, obrać ze skórki, podzielić na cząstki, wycinając również wszystkie błonki oddzielające cząstki owocu - żelatynę rozpuścić w zimnej wodzie, pozostawić do napęcznienia, następnie(...)czasie pianka pomarańczowa zastygnie, warto jednak schładzać całość przez kilka godzin, gdyż uzyskamy wtedy bardziej zwartą konsystencję) - gdy całość zastygnie, udekorować deser cząstkami lub plasterkami pomarańczy oraz rozpuszczoną czekoladą (przez rożek z papieru do pieczenia) - deser podawać schłodzony Przy okazji tego dwukolorowego deseru chciałabym życzyć Wam wielu wspaniałych chwil w nadchodzącym 2014 roku; niech to będzie rok zmian na lepsze

Smakołyki Bereniki
Mus czekoladowy z wiśniami 238

bezę). Mocno schłodzoną kremówkę również ubijamy na sztywno. Do ostudzonej czekolady (może być letnia, ale nigdy cieplejsza) dodajemy żółtka i dokładnie roztrzepujemy rózgą albo krótko miksujemy. Rozpuszczoną czekoladę dodajemy do ubitej śmietanki. Najpierw ok. 2 łyżek, delikatnie mieszamy masę łyżką do połączenia składników, a później stopniowo resztę. Następnie partiami dodajemy ubite białka, najlepiej na trzy tury, a całość delikatnie mieszamy(...)powinny pozostać widoczne. Jeśli chcemy, aby owoce pozostały na wierzchu, możemy ozdobić nimi deser po zastygnięciu, a przed samym podaniem. Pełne szklanki/pucharki wstawiamy do lodówki na minimum 6 godzin, a najlepiej na całą noc. Gotowy deser możemy ozdobić również kleksem z bitej śmietany z wisienką na czubku lub wiórkami z białej czekolady. Można też wetknąć w mus rurki waflowe

Ratunku obiad
Sernik z czerwoną porzeczką i białą czekoladą 207

jeść sernik:))) Dlatego też często u nas goszczą. Niedawno mieliście okazję poznać przepis na pyszny kawowy Sernik Tiramisu , dziś proponuję sernik z dodatkiem czerwonej porzeczki. Oczywiście najlepiej użyć świeżych owoców, ale ja wykorzystałam mrożone zapasy:) Sernik jest bardzo łatwy w przygotowaniu i delikatny w smaku. Porzeczki nadają mu bardzo fajnego smaku:)) Spód:  250g kakaowych herbatników,  90g masła(...)zmiksować. Masą wylepić dno tortownicy o śr. 21cm. Masa serowa:  1kg białego półtłustego sera,  350g cukru,  3 jajka,  3 łyżki mąki ziemniaczanej,  150g białej czekolady,  300g czerwonej porzeczki (mogą myć mrożone),  5 łyżek ajerkoniaku. Czekoladę połamać na kawałki, stopić na parze, dodać likier, wymieszać i ostudzić. Biały ser zmielić, dodać cukier oraz jajka

Z miłości do słodkości
Piernik z jabłkami 259

Bardzo lubię wszelkiego rodzaju pierniki - drobne korzenne ciasteczka, te w czekoladzie, nadziewane, a także tradycyjne z dużej blachy, na miodzie i z aromatycznymi przyprawami. Dzisiaj proponuję

Smakołyki Bereniki
Warsztaty pieczeniowe z Kasią 148

jeszcze większą ilością jajek. Pozostałe dziewczyny dostały Sernik , creme brule , brownie czekoladowe , babeczki z owocami , tartę orzechową – aż ślinka ciekła na samą myśl o efektach końcowych. Ale to nie wszystko – każda z nas miała okazję przygotować jeszcze torcik czekoladowy z musem oblany przepyszną czekoladą , którą przygotowana przez p. Tomasza lśniła tak , że można było się w niej przeglądać

Ostra na Słodko
Ciasto z masą truskawkową 197

Następnie wsypać galaretki, dokładnie wymieszać. Budynie rozrobić w 1/2 szkl. wody, wlać do gotujących się owoców. Stale mieszając, zagotować. Masę przestudzić, następnie przełożyć nią blaty ciasta. Schłodzić. Wierzch: 1/2 l śmietanki 30%, 3 łyżki cukru pudru, 2op. śmietan-fixu, 60g herbatników, 50g gorzkiej czekolady. Śmietankę ubić na sztywno, pod koniec ubijania dodając cukier puder oraz śmietan-fixy. Rozsmarować

Z miłości do słodkości
Tarta śliwkowo - czekoladowa 194

łyżkami cukru. Czekoladę zetrzeć na tartce o dużych oczkach. Śmietanę, jajka, cukier i czekoladę wymieszać. Ciasto rozwałkować, podsypując mąką. Przenieść ciasto, za pomocą wałka na formę do tarty ( posmarowaną tłuszczem i wysypaną bułką tartą ). Docisnąć brzegi, odciąć nadmiar ciasta. Na cieście ułożyć owoce. Zalać masą śmietanową. Piec w 170 stopniach C, około 60 minut. Smacznego

kolorowotorcikowo
Mazurek z kajmakiem i bakaliami zanurzonymi w miodzie grycznym 257

zrobić dodatkowe wałeczki wokół rozwałkowanego placka zwłaszcza, jeśli myślimy o późniejszym ozdabianiu go płynną czekoladą, bądź kajmakiem. Mamy pewność, że nic nam wówczas nie wypłynie.  Dodatkowo, jeśli planujcie, tak jak ja, zrobić mazurka z bakaliami koniecznie najpierw podprażcie je na patelni,a suszone owoce sparzcie wrzątkiem. Staną się one wówczas nie tylko miękkie, ale także o wiele smaczniejsze

Sajkofanka smaku
Jesienne ciasto 431

obrać, pokroić w kostkę, zasypać cukrem, odstawić na godzinę aż puszczą sok. Orzechy i czekoladę  posiekać na grube kawałki. Banany połamać na drobniejsze. Do jabłek dodać resztę bakalii. Mąkę, jajka, olej i proszek do pieczenia do pieczenia połączyć na jednolitą masę. Dodać do owoców i bakalii. Połączyć. Wylać do formy posmarowanej margaryną i posypanej bułką tartą. Piec

Fabryka pomysłów
Deser walentynkowy 202

ostudzić.  Do każdej szklaneczki (4szt) wrzucić kilka mrożonych owoców, zalać galaretką i ustawić pochyło w lodówce. Odstawić, aż galaretka całkiem zastygnie.  Serek zmiksować z żółtkiem i likierem. Śmietankę ubić na sztywno z dodatkiem cukru pudru. Połączyć z masą serową. Wyłożyć na zastygniętą galaretkę.  Wierzch udekorować startą czekoladą oraz rurkami z kakaowym nadzieniem i czekoladowym serduszkiem

Z miłości do słodkości

Proponowane wyszukiwania