orzechy - 16941 przepisów (strona:355/1130)

Trufle z masy kajmakowej i herbatników 148

Smakowite trufle kajmakowe z herbatnikami Składniki: 400 g masy kajmakowej tradycyjnej 200 g herbatników typu petitki 50 g orzechów włoskich do obtoczenia papilotki Wykonanie: Herbatniki kruszymy na proszek. (użyłam blendera). Następnie do naszego herbatnikowego proszku dodajemy kajmak. Powinna nam powstać w miarę jednolita masa , z której będziemy formować kulki. Gdyby masa była zbyt kleista , można do kruszyć w blenderze(...)ciasta, albo dodać 2 łyżki mleka w proszku. Wszystko zależy od tego jaki kajmak kupimy. Uformowane małe kulki obtaczamy kawałkach orzecha włoskiego, którego wcześniej również zmiksowałam nieco z blenderze. I gotowe! Można cieszyć się smakowitymi truflami :) Jedne z najtrudniejszych zdjęć do wykonania .... ... smak trufli mi ten trud wynagrodził

W Moim Magicznym Domu
Fit mazurek czekoladowo-śliwkowy z masą orzechową 156

łyżeczki ciemnego kakao 1 łyżeczka miodu Śliwki i daktyle namoczyć w gorącej wodzie. Gdy napęcznieją odlać wodę i zmiksować na gładką masę z pozostałymi składnikami. Masa orzechowa: 1/2 szklanki orzechów włoskich 3 łyżki mleka kropelka aromatu waniliowego Orzechy zmielić, dodać pozostałe składniki i wymieszać. Wystudzone ciasto wypełnić masami i dowolnie udekorować. Smacznego

Chocolate Muffin Blog
Omlet orzechowy bez mąki z domowym Monte 191

jest suchy i nie ma charakterystycznego jajecznego zapachu. Idealny dla osób, które ograniczają węglowodany w diecie. Podałam z pysznym domowym Monte <3 Składniki: 2 jajka 1 łyżka zmielonych orzechów włoskich kropelka aromatu waniliowego Rozgrzać patelnię. Białka ubić na sztywną pianę, dodać żółtka i zmiksować. Wmieszać delikatnie orzechy i aromat. Wylać na patelnię i piec pod przykryciem

Chocolate Muffin Blog
Mazurek z masą orzechową i czekoladą 235

wysypanej bułką tartą formy o śr. 22cm. Nakłuć widelcem. Podpiekać 7 minut w temp. 180st. Nadzienie:   puszka masy orzechowej (użyłam Helio ),  100g gorzkiej czekolady,  garść orzechów włoskich ,  3 białka,  1/2 szklanki cukru,  szklanka płatków owsianych. Czekoladę posiekać i rozłożyć na gorącym cieście. Posypać posiekanymi orzechami włoskimi. Rozsmarować gotową masę orzechową. Białka ubić na sztywno

Z miłości do słodkości
Babka kokosowa z morelami 150

kawki. Łasuchy będą mruczeć z zadowolenia! Myślę, że "otulona" białą polewą czekoladową może pięknie prezentować się na Wielkanocnym stole. Zapraszam do przepisu! Składniki: 100 g wiórków kokosowych 100 mielonych orzechów laskowych   200 g masła 120 g ksylitolu/cukru 5 jajek 300 g mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 125 g suszonej żurawiny 200 g suszonych moreli 200 ml mleka(...)kokosowego Wykonanie: wiórki kokosowe i orzechy lekko podprażyć na patelni bez tłuszczu posiekać żurawinę i morele masło utrzeć na puch. Dodawać na przemian cukier i jajka każdorazowo ucierając około 1/2 minuty na średnich  obrotach miksera w misce wymieszać mąkę z proszkiem do pieczenia. Dodać żurawinę, morele i mleko kokosowe, następnie stopniowo wmieszać do masy jajecznej foremkę wysmarowaną masłem

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Błonnik w roli głównej : Bakaliowa owsianka z puddingiem chia. 211

łyżka wiórków kokosowych 2 łyżeczki sproszkowanych lub drobno zmielonych migdałów 1 łyżka kawy zbożowej INKA 2 łyżki nasion chia ok 100 ml mleka kokosowego lub sojowego ok.6 szt. orzechów nerkowca 4 suszone śliwki 2 suszone morele 8 szt. suszonej żurawiny 8 szt. rodzynek  2 płaskie łyżeczki ksylitolu,erytrolu lub innego ulubionego cukru 1 kiwi.  Wykonanie:  1.Nasiona chia(...)owsianych, przykrywamy warstwą jogurtu kawowego i przesypujemy wiórkami kokosowymi.  5.Na wierzchu wykładamy pudding chia i dekorujemy suszonymi śliwkami, morelami, rodzynkami oraz żurawiną.  6. Całość posypujemy prze siekanymi orzechami nerkowca.  . Udekorować kiwi lub innymi świeżymi owocami. .  Smacznego.  Szeroki wybór superfood można znaleźć w sklepie internetowym:  www.sklepagnex.pl

vaniliowoczekoladowa
Surowe ciasto ze skiełkowanej kaszy gryczanej 204

Dotychczas surowe ciasta do mnie nie przemawiały, głównie za sprawą ogromnej ilości orzechów do nich używanych, wiadomo nerkowce są pyszne, ale też bardzo, bardzo drogie, przynajmniej dla mnie. Lubię kaszę gryczaną, a ta nie palona jest już w ogóle przepyszna, podczas gdy kiełkuje „wydziela się” z niej glut, który jest wprost stworzony do sklejania. Napakowałam to ciasto samym(...)bardzo smakiem i kremową konsystencją, o już wiem co mi przypomina- tiramisu! Składniki: 300 g suchej, niepalonej, skiełkowanej kaszy gryczanek 150 g daktyli 100 ml gorącej wody 50 g orzechów 100 g nasion słonecznika kopiasta łyżka karobu łyżka mielonego ostropestu łyżka jęczmienia w proszku 100 g masła kokosowego 2 łyżki mielonego siemienia lnianego   Przygotowanie: dwa dni przed podjęciem się

greenscarf
Batoniki orzechowo-czekoladowe a'la Mars 197

20cm) wykładamy folią spożywczą i wykładamy masę, Rozprowadzamy i przygniatamy do dna. Warstwa powinna mieć grubość ok 1 cm. Umieszczamy w lodówce. Masa orzechowa * 1 - 1 i 1/2 szklanki orzechów włoskich 1/2 -3/4 szklanki mleka 3-4 daktyle Orzechy i daktyle mielimy bardzo drobno/prawie pył (nie za długo, aby nie wytrącił się olej i nie powstało masło). Dodajemy mleko

Chocolate Muffin Blog
Makaron z brokułami i serem pleśniowym 266

mały brokuł ¾ szklanki śmietany 30% 100 g sera gorgonzola lub roquefort skórka otarta z 1 cytryny 1 łyżka soku z cytryny ¼ łyżeczki zmielonej gałki muszkatołowej 3-4 łyżki pokrojonych orzechów włoskich sól, świeżo mielony pieprz listonic_type='fooddrink';listonic_theme='addToShoppingList7';listonic_content=''; document.write(" "); Z brokuła odrywamy różyczki wielkości około 3 cm (potrzebujemy ok.250 g) i gotujemy przez 5 minut(...)puree. Zagotowujemy. Przyprawiamy solą i pieprzem do smaku. Gdy makaron jest gotowy, odlewamy go, wrzucamy z powrotem do garnka, dodajemy sos serowo-brokułowy i mieszamy. Danie podajemy posypane posiekanymi orzechami włoskimi. Post Makaron z brokułami i serem pleśniowym pochodzi z bloga Poezja smaku

Poezja smaku
Jabłka pieczone z nadzieniem orzechowym 121

może się wydłużyć. Takie jabłuszka to zdrowy deserek dla każdego! Warto skusić się na coś nowego... Serdecznie polecam :)   Składniki: (na 5 sztuk)   5 małych jabłek 100 g orzechów włoskich 50 g twarogu półtłustego 5 łyżek jogurtu naturalnego 1 łyżka miodu     Przygotowanie:   Jabłka umyć, odkroić górną część, a ze środka wydrążyć gniazdka nasienne, nie obierać(...)skórki (patrz zdjęcie poniżej).         Orzechy włoskie zmielić lub drobno posiekać. Wymieszać z twarogiem, jogurtem oraz miodem. Nadzieniem wypełnić środki jabłek i przykryć odkrojoną górną częścią.     Piec na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia (można również w żaroodpornym naczyniu) w 180 st.C przez ok. 30-40 minut, aż jabłka zmiękną

Nastoletnie Wypiekanie
Muhammara - syryjska pasta z pieczonych papryk i orzechów włoskich 199

kilogramów jabłek i już kombinuję co by z nich przygotować. Tymczasem dziś, chciałabym przedstawić Wam NAJLEPSZĄ PASTĘ NA ŚWIECIE. Czy może być coś lepszego niż połączenie pieczonej papryki z orzechami włoskimi? Świetnie smakuje na kanapkach, ale również sprawdza się jako sos do makaronów. Absolutny MUST TRY! :) Składniki: - 4 papryki słodkie lub zwykłe - pół szklanki orzechów włoskich - 1-2 łyżki oliwy

Be Fit Be Strong
Sałatka z gorącym camembertem 159

zjeść na kanapie, w papciach i spodniach dresowych, z kocem naciągniętym na nogi. O! Składniki:     mix sałat     gruszka     orzechy włoskie     suszona żurawina     ser camembert     sos winegret -  PRZEPIS TUTAJ     żurawina do serów i mięs - PRZEPIS TUTAJ Przygotowanie: Na talerzu(...)rozkładamy mix ulubionych sałat. Gruszkę kroimy w plastry razem ze skórką, układamy na sałacie, posypujemy orzechami włoskimi i suszoną żurawiną. Rozgrzewamy patelnię grillową, smarujemy ją pędzelkiem silikonowym namoczonym w oleju i podsmażamy ser po kilka minut z obu stron. W środku powinien być płynny, na zewnątrz delikatnie zgrillowany. Ser przekładamy na talerz, winegretem polewamy sałatę, a na camembert nakładamy żurawinę

bistro mama
Kajmakowe ciasto bez pieczenia 738

maślanych 120 g kakaowych okrągłych herbatników (1 op.) 2 puszki masy kajmakowej 400 ml mleka 1 opakowanie budyniu waniliowego 4 łyżki cukru pudru 200 g masła (1 kostka) garść orzechów laskowych, posiekanych z grubsza CZAS PRZYGOTOWANIA: 30 MIN +chłodzenie POZIOM TRUDNOŚCI: ŁATWY 1. Zaczynamy od przygotowania budyniu: w garnku zagotowujemy 300 ml mleka. Do pozostałego mleka wsypujemy opakowanie budyniu(...)puszki masy kajmakowej, wyrównujemy. Układamy kakaowe herbatniki, na nie kładziemy masę budyniową, wyrównujemy. Układamy pozostałe herbatniki maślane, a na nie pozostałą masę kajmakową. Całość posypujemy posiekanymi orzechami i wkładamy do lodówki na kilka godzin, a najlepiej na całą noc. Smacznego

My Culinary Art
Bananowo- orzechowe wegańskie ciacha pieczone w słoikach 167

mąki pszennej 75 g mąki ziemniaczanej 150 ml oleju roślinnego 150 g daktyli 150 ml gorącej wody (do namoczenia daktyli) łyżka soku z cytryny 1 banan 50 g orzechów łyżeczka proszku do pieczenia Przygotowanie: Daktyle zalej gorącą wodą i mocz przez około 30 minut (szczerze, u mnie to zazwyczaj trwa 5), po czym zblenduj całość z dodatkiem oleju. Mąkę ziemniaczaną(...)pszenną i proszek wymieszaj, po czym dodawaj stopniowo przesiewając do masy daktylowej. Całość możesz wymieszać mikserem. Dodaj posiekane orzechy i banana pokrojonego w półplasterki. Wymieszaj. Słoiki delikatnie wysmaruj wewnątrz olejem (zawsze to robię za pomocą ręcznika papierowego) i wypełnij ciastem maksymalnie do połowy. Piecz w temp. 175-180 C przez 35 minut. Po wyjęciu z piekarnika zamknij każdy słoik pokrywką

greenscarf
15 minutowy pudding chia z ryżem na ciepło 180

agawy lub miodu 1 łyżeczka "cukru" pudru różanego z ksylitolu (opcjonalnie) 1/3 łyżeczki cynamonu (opcjonalnie) 250 ml wody 1/2 szklanki błyskawicznych płatków ryżowych Cenos Dodatkowo: 1/2 szklanki migdałów lub orzechów 1/2 tabliczki gorzkiej czekolady (90% kakao) 2 marakuje Przygotowanie: Mleko kokosowe wymieszaj trzepaczką z chia i syropem klonowym, odstaw na 15 minut, zamieszaj od czasu do czasu. W między czasie(...)suchej patelni upraż posiekane migdały i/lub orzechy, przestudź. Czekoladę drobno posiekaj. W rondlu zagotuj wodę, dodaj płatki ryżowe Cenes, gotuj mieszając 2-3 minuty. Gorący ryż wymieszaj z pudrem różanym i cynamonem, dodaj napęczniałe chia, dokładnie wymieszaj, podziel na porcje, na każdą połóż wydrążone nasiona z połowy marakui, posyp migdałami i czekoladą

SzczyptaSmaQ

Proponowane wyszukiwania