Jakoś ostatnio smakują mi one tak wybitnie, że nie umiem przestać ich jeść… zaraz chyba zamienię się w niebieską okrągłą kuleczkę :). Jem je bez dodatków, w placuszkach, na gofrach, omletach i ciastach. Gdy tylko otwieram lodówkę, muszę sięgnąć po ich garstkę. Jeżeli jeszcze nie mieliście okazji jeść tegorocznych borówek, koniecznie to nadróbcie! Składniki na 4 porcje: – 200g mąki żytniej pełnoziarnistej
Be Fit Be Strongzawiera cukru, ani oleju palowego. Nie znajdziemy w nim również tłuszczów trans. Słodzony jest maltitolem i zawiera sporą ilość orzechów arachidowych. Świetnie komponuje się też z naleśnikami, omletami, waflami ryżowymi i innymi deserami. W smaku jest naprwdę genialny - przypomina cukierki białe Michałki, tylko w zdrowszym wydaniu. Jego słodko-słony smak jest tak uzależniający, że dosłownie można go jeść
Kuchnia MagdaLenyzawiera cukru, ani oleju palowego. Nie znajdziemy w nim również tłuszczów trans. Słodzony jest maltitolem i zawiera sporą ilość orzechów arachidowych. Świetnie komponuje się też z naleśnikami, omletami, waflami ryżowymi i innymi deserami. W smaku jest naprwdę genialny - przypomina cukierki białe Michałki, tylko w zdrowszym wydaniu. Jego słodko-słony smak jest tak uzależniający, że dosłownie można go jeść
Kuchnia MagdaLenydomownicy chętniej i częściej sięgają po warzywa do każdego posiłku. Taki jarmuż jest gotowy do koktajli, warzyw z patelni albo na parze, jako dodatek do sadzonych jajek czy omletów itd. Umyta i gotowa sałata – odrywam liście sałaty, wrzucam do dużej miski z zimną wodą i zostawiam na godzinkę. Potem dokładnie płuczę i odwirowuję w suszarce do sałaty. Przekładam do dużego
Dorota Smakujepojemnika szklanego lub plastikowego, oprószam solą, mieszam, zamykam przykrywką. Przechowuję w lodówce do kilku dni. Taka kapusta jest gotowa i czeka aż po nią sięgniemy robiąc surówkę , kapustę smażoną, omlet , warzywa z patelni, zupę , parzybrodę czy inne danie. Polecam! PRZEPIS NA CZERWONA KAPUSTA SMAŻONA Składniki: ok 300g kiełbasy wędzonej lub boczku lub kurczaka z rosołu (miałam akurat kurczaka) ćwierć główki
Dorota Smakujegotowych, pasteryzowanych białek, które ostatnio pojawiły się w sprzedaży. Ja użyłam produktu z Farma Białka i naprawdę mogę go Wam polecić! Super się sprawdzi do pieczenia ciast, robienia białkowych omletów no i oczywiście do budowania masy mięśniowej Ale najlepsze jest zdecydowanie to, że nie trzeba się pochylać nad każdym jajkiem, przy oddzielaniu białka od żółtek. Jeśli macie ochotę przetestować
Eat me! Fit me!Gąska Antonina – średnia Dodaj do koszyka Polecam Wam też inne przepisy na naleśniki: – pancakes – przepis na naleśniki – naleśniki pełnoziarniste z serem i jagodami – Pieczony naleśnik – dutch baby – Omlet z serem ricotta – Przepis na gofry – Placuszki pełnoziarniste z jabłkami – Racuchy drożdżowe – Przepis na tosty francuskie – Placki serowe z jabłkami – Jabłka w cieście – Placuszki z dyni – Placuszki jogurtowe z owocami
nietylkopasta.plbiałka, jeżeli tak się stanie i żółtka jest niewiele, spróbuj wyłowić żółtko łyżką, jeżeli mimo to nie uda ci się wyłowić żółtka, białko ze zmieszanym żółtkiem wylej (przeznacz na omlet czy jajecznicę), umyj miskę, osusz i spróbuj z kolejnym jajkiem. Jak już wszystkie jajka będą w misce, zacznij ubijać, najpierw na najniższych obrotach miksera, jak się spieni dodaj szczyptę soli
moj przepis naPrzepis pochodzi z książki dieta warzywno-owocowa dr. Ewy Dąbrowskiej przepisy na wychodzenie. Jedyna zmiana jaką ja zastosowałam, to zmiana sposóbu przygotowania. Z ciasta zrobiłam gofry, w książce jest omlet na parze. 1 łyżka oleju kokosowego, 2 jajka, 2 duże garści jarmużu, 2-4 łyżki mleka kokosowego, sok z połowy małej cytryny, Po szczypcie soli, pieprzu, kurkumy, 1/2 ostrej papryki
moj przepis naponiżej we wskazówkach). Wszystko dokładnie mieszam do czasu aż zetną się białka jajek. Należy uważać by feta nie rozpadła się podczas mieszania. Wersja II. Zamiast jajecznicy możesz oczywiści zrobić omlet . Po wlaniu jajek na patelnię z mięskiem i szpinakiem, odczekuję chwilę aż spód się zetnie, następnie wrzucam pokrojona fetę. Całość lekko nakłuwam łopatka do mieszania alby się równomiernie ścięło. Następnie
Ania gotujeklarowanego. Plaster karkówki pieczonej w sosie BBQ. Surówka z selera naciowego lub inne warzywa (szczególnie zielone) surowe lub gotowane. woda Przekąska: Jabłko lub awokado lub garstka migdałów, woda Kolacja: Omlet z brukselką, herbata owocowa Artykuł Przykładowy jadłospis w 1 miesiącu ciąży pochodzi z serwisu Dorota Smakuje
Dorota SmakujePrzygotowując brokuły, zazwyczaj ludzie wyrzucają ich głąby. A szkoda, bo są jadalne i zawierają sporo pożytecznych składników. Ja zazwyczaj dodaję je do jajecznicy, omletów czy zup. A ostatnio połączyłam je z czerwoną soczewicą i uzyskałam pyszne placki, których część poszła na obiad, a część do burgerów. Składniki (na 10 placków): 200 ml czerwonej soczewicy głąby z dwóch brokułów czerstwa bułka
Weekendy w domu i ogrodziePrzepis pochodzi z książki dieta warzywno-owocowa dr. Ewy Dąbrowskiej przepisy na wychodzenie. Jedyna zmiana jaką ja zastosowałam, to zmiana sposóbu przygotowania. Z ciasta zrobiłam gofry, w książce jest omlet na parze. 1 łyżka oleju kokosowego, 2 jajka, 2 duże garści jarmużu, 2-4 łyżki mleka kokosowego, sok z połowy małej cytryny, Po szczypcie soli, pieprzu, kurkumy, 1/2 ostrej papryki
moj przepis nagarnki i patelnie są trwałe, odlewane metodą Die Cast z ciekłego aluminium. Nie przywieralna powłoka, która umożliwia smażenie na niewielkiej ilości tłuszczu, bądź bez. Smażyłam na nich wiele razy omlety, bez tłuszczu. Dodatkowo grube dni zapobiega przywieraniu i przypalaniu się potraw. Uchwyty są ergonomiczne, nie nagrzewają się. Linia ma ponadczasowy design. Garnek w komplecie ze szklaną pokrywką z otworem odprowadzającym
SMYKWKUCHNIbiałka, jeżeli tak się stanie i żółtka jest niewiele, spróbuj wyłowić żółtko łyżką, jeżeli mimo to nie uda ci się wyłowić żółtka, białko ze zmieszanym żółtkiem wylej (przeznacz na omlet czy jajecznicę), umyj miskę, osusz i spróbuj z kolejnym jajkiem. Jak już wszystkie jajka będą w misce, zacznij ubijać, najpierw na najniższych obrotach miksera, jak się spieni dodaj szczyptę soli
moj przepis na