śniadanie …na kolację …dla gości …na imprezę …na Wielkanoc Jajka jadamy bardzo często, czasem na twardo, czasem na miękko, sadzone lub pod postacią omletu. Tym razem proponuję nafaszerowanie ich prostym i zarazem smacznym farszem z tuńczyka Ciekawie urozmaicą Twoje codzienne śniadanie. Można je również podać na przekąskę rodzinie lub gościom, a także postawić na świątecznym wielkanocnym
Kulinarny S.O.S.rodzinne śniadanie, kiedy to czas nas nie goni i możemy spędzić więcej czasu przy wspólnym posiłki. Kulinarne inspiracje Na blogu znajdziecie tez ine smakowite pomysły na jajka na śniadania: Omlet z zielonym groszkiem i bazylią Zielona szakszuka ze szparagami i groszkiem Jajko w koszulce z bobem Jajecznica po chłopsku z pomidorami Szakszuka z ciecierzycą Wytrawne gofry z sadzonym jajkiem
Kulinarne przygody Gatityksiążki "LUNCHBOX NA KAŻDY DZIEŃ" czyli shawarma z kurczaka, kuskus z ciecierzycą i zieleniną oraz dip z harissą Bento #31 z książki "LUNCHBOX NA KAŻDY DZIEŃ NOWE PRZEPISY" czyli Omlet z jabłkiem i sos chałwowy Ryż i warzywa Bento #51 z książki "LUNCHBOX NA KAŻDY DZIEŃ" czyli Bulgur z brokułem, suszonymi pomidorami i kurczakiem Bento #8 z książki "LUNCHBOX
Mama Gotujezielony jest moim ulubionym kolorem. U mnie w domu jajka nie są raczej czymś wyjątkowym - jemy je w różnych postaciach: gotowane na twardo, na miękko, w formie jajecznicy czy omletu. W końcu to zdrowe i odżywcze produkty. Okazuje się, że nie tylko dla nas. Choć my skorupek raczej nie jadamy, zawsze odkładam je na bok do miski, aby później przygotować
Z notatnika dietetykaJeśli przyjmiemy zasadę „pokrzywa zamiast szpinaku”, możemy po sparzeniu jej wrzątkiem (w celu zneutralizowania kwasu mrówkowego i właściwości parzących) wykorzystać pokrzywę do sałatek, koktajli, dodawać ją do omletów, zapiekanek, zup, makaronów, tart. Aromat skoszonej trawy gratis ; ) Najwięcej pożądanych właściwości i smaku mają młode rośliny, przed kwitnieniem – w maju i na początku czerwca. Warto zrywać też tylko młode listki
Eat me! Fit me!Pewnie część z Was kojarzy popularne cynamonowe płatki śniadaniowe. Intensywnie słodkie i oczywiście wyraziście cynamonowe. Takie też jest to ciasto, które tak jak ja możesz również potraktować jako omlet śniadaniowy i zyskać pełnowartościowy posiłek. Porcja takiego owsianego ciacha to aż 30 g białka przy nieco ponad 400 kcal! Smakuje fenomenalnie dobrze! Bazuje na zmielonych płatkach owsianych, przepysznej odżywce białkowej
Zdrowie na języku :Pmieszaj do czasu aż zgęstnieje. Możesz do doprawić solą i pieprzem. RAZEM: 2001 kcal / W: 303,5 g / B: 55,5 g / T: 68,5 g WTOREK: Śniadanie: Omlet na słodko z musem jabłkowym [483 kcal / W: 62/ B: 23 g/ T: 16 g] 80 g mąki z ciecierzycy, 1/2 szklanki wody gazowanej, 1 łyżka płatków drożdżowych, 1 łyżeczka czarnej
365 dni dookoła kuchniminut, kiedy boki ciasta swobodnie zaczynają odchodzić przewracam naleśnik drewnianą łyżką na druga stronę i smażę kolejne 2 minuty. Zobacz też: Śniadaniowe placki z jogurtem Pełnoziarniste placuszki z borówkami Omlet na słodko z dżemem i twarożkiem Przepis na naleśniki Drukuj przepis Porcji: 15 Czas gotowania: 30 minut Składniki 300 ml mleka 200 ml wody 2 jajka 250 g mąki
Kuchnia BazyliiPodsumowanie: Śmiało możemy powiedzieć, że pokochałyśmy roślinne białka i choć na początku ten proszkowy smak był dla nas specyficzny to bardzo szybko się do niego przyzwyczaiłyśmy. Ostatnio polubiłyśmy słodkie omlety lub ciasteczka popijać takim proteinowo-kolagenowym kakałkiem ;) Tak jak pisałyśmy we wstępie, roślinne białka w proszku na stałe weszły do naszego menu i jeśli jeszcze dodatkowo teraz mają nam pomóc
Candy Pandasładne, zrobione z pasji i z miłości. Dominik twierdzi, że to taki mój obrazek namalowany na patelni, i ja też uważam, że to popis mojego talentu. A co! Zwykły omlet, który niezwykle wygląda i słusznie, bo jemy przecież oczami. Ser, który przywiozłam sobie z Kotliny Kłodzkiej musiał również znaleźć swoje sensowne zastosowanie, dlatego dwa plasterki utknęły w omleciku, jednak jeśli
Mango Papajaostatnim czasie królują u nas prawdziwe sezonowe rarytasy. Na śniadanie robimy omlet ze szparagami, na drugie śniadanie wciągamy truskawkowy koktajl, a na deser serwuję obłędną rustykalną tartę z rabarbarem. Duuuużą ilością soczystego, lekko kwaskowatego … Artykuł Rustykalna tarta z rabarbarem pochodzi z serwisu FitSweet
Fitsweet.mePotrawka ziemniaczana ze szparagami (porcja na dwa dni) [480 kcal/ W: 90,5 g/ B: 15 g/ T: 12 g] Potrawa powinna być już gotowa. Przepis znajdziesz powyżej. Kolacja: Omlet z ciecierzycy z pomidorem i chlebem żytnim [475 kcal/ W: 68 g/ B: 23 g/T: 11 g] 80 g mąki z ciecierzycy, 1/2 szklanki wody gazowanej, łyżka płatków drożdżowych
365 dni dookoła kuchni