Lecę. a Pada. Przepis: / 1 porcja / dwie łyżki kaszy manny dwie łyżki jogurtu naturalnego dwa średnie jajka Wszystkie składniki zmiksować. Rozgrzać patelnie z odrobiną oleju/masła. Na średnim ogniu smażyć z dwóch stron. Gotowy omlet podawać z ulubionymi dodatkami. smacznego
tost z dżememmiesiąc na ostateczne wyniki, a w międzyczasie zająć się pracą i przygotowaniami do egzaminu wstępnego na studia. 🙈 Dzisiaj chciałabym podzielić się z Wami przepisem na jeden z moich ulubionych omletów. Może nie wygląda jak dzieło kulinarnej sztuki, ale ja osobiście uważam, że ta jego estetyczna niesforność dodaje mu uroku! Ciasto jest bardzo wilgotne i przypomina smak mega czekoladowego brownie. Jogurt(...)banan, truskawki, musli Płatki owsiane zalewamy w miseczce ciepłą wodą i odstawiamy do napęcznienia. Dosypujemy odżywkę białkową, mąkę, kakao i słodzidło. Dodajemy jajko i dokładnie mieszamy do uzyskania gęstego ciasta. W razie potrzeby podlewamy odrobiną mleka. Omlet smażymy z dwóch stron na niewielkiej ilości oleju kokosowego. Podajemy z ulubionymi dodatkami. Smacznego! 🍓 ✩✩✩ Instagram | Facebook
Kuchnia Ellieboczku parzonego 8 jaj sól pieprz vegeta Sposób Boczek pokroić w plastry, ułożyć na patelni z rozpuszczonym tłuszczem. Jajka rozmącić z przyprawami, masę wylać na patelnię z poukładanymi plasterkami boczku. Całość podsmażyć, a następnie patelnię z omletem włożyć na ok 10 minut (do czasu aż góra się zetnie) do nagrzanego piekarnika
Kuchenne aromatydodatkiem cynamonu, jogurtu czy twarożku. Ciekawie smakowałby także z tartym serem wrzuconym na kilka sekund na gotowy omlet lub z pieczarkami przesmażonymi na masełku. Bardziej na wytrawnie. Proste i smaczne śniadanie lub przekąska dla dzieciaków w środku dnia. Składniki: 2 jajka 0,5 szklanki bułki tartej 3 łyżki mleka 1 łyżka masła sól, pieprz Przygotowanie: jajka mieszamy z mlekiem
Zasmakuj Kuchnioleju, dodać pokrojone w większe kawałki pieczarki. Razem podsmażyć. Ja nakrywam przykrywką i chwilę duszę ok 5 min. Jajka, mąkę,śmietanę i przyprawy roztrzepać w misce dodać do tego pieczarki- wymieszać. Na patelni podgrzać odrobinę masła klarowanego. Wlać omlet smażyć na wolnym ogniu, posypać kawałkami sera. Jak się dobrze zetnie przełożyć jedną i drugą część i jeszcze chwilę
W kuchennym oknie EwySZPINAKOWA SHAKSHOUKA / SPINACH SHAKSHOUKA Jajka uwielbiam pod każdą postacią, tak jak już pisałam przy okazji przepisu na omlet . Dzisiaj przyszła pora na wariację na temat klasycznego dania dla kuchni tunezyjskiej – szakszuki. W wersji oryginalnej to danie mięsne z pomidorami i papryką, natomiast w wersji dzisiejszej to danie wegetariańskie na bazie szpinaku. Wykonanie nie zajmie specjalnie dużo czasu, składników też(...)vegetarian dish based on spinach. It won’t take much time and there are only few ingredients – have fun cooking and bon appetite! SKŁADNIKI (2 porcje): 4 jajka 1/2 średniej cebuli (opcjonalnie) 150 g (pół opakowania) świeżego szpinaku 70 g kostki fety 2-3 łyżki jogurtu greckiego pieprz, zioła INGREDIENTS (2 portions): 4 eggs 1/2 medium onion (option
Martyna CooksSZPINAKOWA SHAKSHOUKA / SPINACH SHAKSHOUKA Jajka uwielbiam pod każdą postacią, tak jak już pisałam przy okazji przepisu na omlet . Dzisiaj przyszła pora na wariację na temat klasycznego dania dla kuchni tunezyjskiej – szakszuki. W wersji oryginalnej to danie mięsne z pomidorami i papryką, natomiast w wersji dzisiejszej to danie wegetariańskie na bazie szpinaku. Wykonanie nie zajmie specjalnie dużo czasu, składników też(...)vegetarian dish based on spinach. It won’t take much time and there are only few ingredients – have fun cooking and bon appetite! SKŁADNIKI (2 porcje): 4 jajka 1/2 średniej cebuli (opcjonalnie) 150 g (pół opakowania) świeżego szpinaku 70 g kostki fety 2-3 łyżki jogurtu greckiego pieprz, zioła INGREDIENTS (2 portions): 4 eggs 1/2 medium onion (option
Martyna CooksLubicie omlety? Szczerze mówiąc to ja zawsze wolałam jajecznicę, taka tradycyjną, najlepiej z boczkiem. Omlety wcinam dopiero od jakiegoś czasu. I urozmaicam je na różne sposoby, dziś ze świeżą cukinią i szczypiorkiem smakuje obłędnie i jest bardzo lekki. Składniki: 3 jajka szklanka żółtej cukinii pociętej(...)cienkie paski pęczek szczypiorku 2 łyżeczki sezamu sól i pieprz do smaku kilka kropli octu winnego Przygotowanie: jajka ubij z octem i dopraw delikatnie do smaku, dodaj cukinię i szczypiorek przecięty na pół 4 cm, na koniec dosyp sezam. Omlet smaż na niewielkiej ilości tłuszczu, na małym ogniu pod przykryciem z każdej strony po 5 minut. Smacznego
Niezły Młynekwyrośnięty. Do masy nie dodałam żadnego słodzika, bo gotowego placka polałam melasą z białej morwy od marki NaturAvena . Dzięki niej, a także dodatkom omlet był słodziutki i pyszny. Składniki: 60 g mąki jaglanej (NaturAvena) 1 jajko 50 ml mleka 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia dodatki: banan, jagody inkaskie, wiórki kokosowe, melasa morwowa (NaturAvena) Przygotowanie: Wszystkie składniki dokładnie ze sobą
Zdrowie na języku :Pkilka kwiatów cukinii 6-7 1 jajko mąka pół szkl mleka sól pieprz Jajko wybijamy do miseczki, dodajemy mleko i rozmącamy, dodajemy przyprawy i mąki tyle
Gotowanie jest łatwePropozycja na śniadanie lub kolację - omlet z pomidorem i serem mozzarella dla 1-2 osób. Składniki: 2 jajka 1/2 kulki sera mozzarella 1 mały pomidor 1/2 cebuli szczypiorek bazylia sól, pieprz oliwa Cebulę pokroić w drobną kosteczkę. Na patelni rozgrzać oliwę i dodać cebulę. Gdy cebula będzie lekko zeszklona dodać pokrojonego w kostkę pomidora. Na małym ogniu chwilę podsmażać
talerz przyjemnościJednodaniowa szarlotka to jest to co łasuchy lubią najbardziej😍 Pomyśleć, że zjadasz całe ciasto sama?😂 Wymyśliłam je w formie omleta i coś czuję, że raz na
Zdrowie i pysznie na talerzuSezon na jagody się kończy, ale również można zastąpić je borówką amerykańską. Świetne zestawienie stanowią mąka jaglana i ryżowa. Mąka jaglana sprawia, że placuszki są bardzo
Truskawkowa FiestaUrocze mini omleciki bez dodatku mąki w towarzystwie cudownego kremu, który będziecie wyjadać palcami jeszcze przed podaniem! Jogurt naturalny wymieszałam z odżywką białkową Iso Whey Zero
Chocolate Muffin Blog1 szkl gotowej kaszki kuskus 1 jajko garść usiekanego szczypiorku sól pieprz tłuszcz do smażenia Kaszkę wymieszać z jajkiem i szczypiorkiem . Na Patelni rozgrzać łyżkę tłuszczu
Gotowanie jest łatwe