Omlet to doskonały pomysł na tanie, pożywne i szybkie śniadanie. Proponuję szybki aromatyczny omlet z rukolą, tuńczykiem, oliwkami i suszonymi pomidorami, który dostarczy nam energii na cały dzień. Składniki: 3 jajka 2 łyżki mleka 15g świeżej rukoli 60g tuńczyka w sosie własnym 5 suszonych pomidorów 10 drylowanych, czarnych oliwek 1 łyżka masła sól pieprz Wykonanie: 1. Tuńczyka i suszone(...)paski, a oliwki na połówki. Rukolę umyć i osuszyć. 2. Jajka wymieszać z mlekiem i lekko ubić mikserem, doprawić solą i pieprzem. 3. Na patelni rozgrzać masło, wlać masę jajeczną, a następnie na całej powierzchni rozłożyć rukolę, tuńczyka, suszone pomidory i oliwki. Omlet usmażyć na złoty kolor z obydwu stron pomagając sobie drugą rozgrzaną patelnią. 4. Omlet
Szalona Kuchnia Ewelinyryżowej i jogurcie. Taki omlet jest delikatny w strukturze i smaku. Spróbujcie. Polecam Wam go na śniadanie lub kolację. Ja swój omlet ryżowo jogurtowy jem bez dodatków lub z odrobiną cukru pudru i dżemem wiśniowym. Składniki: 2 jajka klasy M 2 łyżeczki cukru trzcinowego 2 łyżki jogurtu typu greckiego (u mnie 4 łyżki mąki ryżowej (u mnie ze sklepu eSłoneczko(...)wiśniowego i odrobina cukru pudru Przygotowanie: Do miski wbijamy dwa całe jajka, dodajemy jogurt typu greckiego. Całość mieszamy łyżką. Następnie dodajemy mąkę kukurydziana, znów mieszamy (tym razem dokładnie). Na koniec dodajemy proszek do pieczenia i cukier, znów mieszamy. Jednolitą masę wylewamy na rozgrzana patelnię z rozpuszczonym olejem kokosowym. Omlet smażymy na małym ogniu z obu stron. Sposób na łatwe obrócenie
Słodkie okruszkiKrokiety z kapustą i grzybami, takie domowe, odsmażone i chrupiące. Farsz z kapustą kiszoną z dodatkiem tartej marchewki, suszonymi grzybami (własnoręcznie zbieranymi:) – podgrzybkami i borowikami
Zasmakuj Kuchnipomysłem nie tylko ze względu na problemy zdrowotne, które mogą wystąpić w późniejszym czasie ale również przez ciągłą monotonię. Omlet z pomidorami i mozzarellą jest opcją, którą bez problemu można przygotować na śniadanie. Cudowny zapach no i smak:-) Składniki: 3 jajka 150g mozzarelli (kulka) 100g pomidorków koktajlowych mała cebulka 2 łyżki mleka łyżka oleju sól, pieprz Sposób przygotowania: Na patelni
wysmienitymasła 1 mały banan cynamon PRZYGOTOWANIE Jajka ubijamy z mąką i solą. Na małej patelni rozgrzewamy łyżeczkę masła i wylewamy masę jajeczną. Smażymy na małym ogniu, aż spód się zarumieni. Przekładamy na drugą stronę, dodajemy pod spód drugą łyżeczkę masła i smażymy na złoto. Banana obieramy i kroimy na plasterki. Układamy na omlecie i oprószamy cynamonem. Składamy na pół
Moje Kuchenne Rewelacjeomlet możecie oczywiście podać w towarzystwie innych, ulubionych owoców. Latem zawsze wybieram truskawki Spróbujcie. Zostawiam Was z przepisem i życzę Wam miłego dnia Składniki: 2 łyżki mąki owsianej (u mnie od Pro-BIO ) 2 łyżki mąki ryżowej (u mnie od Pro-BIO ) 2 łyżki jogurtu naturalnego 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia (używam bezglutenowy) 1/2 łyżeczki oleju kokosowego 2 jajka(...)banan i kiwi), jogurt naturalny Przygotowanie: Do miski wsypujemy obie mąki, dodajemy jogurt, cukier i proszek do pieczenia, na koniec wbijamy dwa jajka. Całość dokładnie mieszamy łyżką. Na małej patelni rozpuszczamy olej kokosowy. Wlewamy masę na omlet lekko poruszając patelnią, aby rozeszła się po całej powierzchni. Omlet smażymy na małym ogniu z obu stron na złoto. Sposób na łatwe obrócenie
Słodkie okruszkitradycyjnej. Do mojego omletu dodałam sporą ilość szpinaku, który bardzo lubię, a na wierzch położyłam plastry pomidora. Aby omlet ładnie wyrósł i był puchaty masę jajeczną należy bardzo dobrze roztrzepać miotełką. Wtedy będzie ona właściwie napowietrzona a omlecik puszysty. Składniki: 5 jajek 2 garści szpinaku, pokrojonego w cienkie paseczki 3 plastry pomidora sól, pieprz, oregano masło Przygotowanie: 1. Jajka dokładnie
Życie ze smakiemprawdę świetnie zaopatrzony - każdy znajdzie coś dla siebie, weganie, bezglutenowcy... Dzisiaj przedstawiam Wam pierwszy przepis na wykorzystanie kilku z powyższych produktów :) Idealny omlet na jesienną pogodę...Nie oszukujmy się - lato odchodzi :( PRZEPIS /1 porcja/ ~2 jajka ~1 białko ~30g mąki kukurydzianej ~1/3 łyżeczki gumy guar ~opcjonalnie cukier/stevia ~200g śliwek ~saszetka (20g) cukru cynamonowego ~łyżka pestek dyni prażonych z ksylitolem(...)opcjonalnie) i mieszamy delikatnie, ale dokładnie za pomocą łyżki. Na patelni rozgrzewamy niewielką ilość oleju, wykładamy masę i smażymy pod przykryciem na małym ogniu, po kilku minutach przewracamy omlet delikatnie na drugą stroną i dosmażamy już bez przykrycia ok. 2-3 minuty. W czasie gdy omlet się smazy przygotowujemy śliwki - pestkujemy je i kroimy w kostkę. Do rondelka wlewamy odrobinę
breakfast of dreamsLecę. a Pada. Przepis: / 1 porcja / dwie łyżki kaszy manny dwie łyżki jogurtu naturalnego dwa średnie jajka Wszystkie składniki zmiksować. Rozgrzać patelnie z odrobiną oleju/masła. Na średnim ogniu smażyć z dwóch stron. Gotowy omlet podawać z ulubionymi dodatkami. smacznego
tost z dżememmiesiąc na ostateczne wyniki, a w międzyczasie zająć się pracą i przygotowaniami do egzaminu wstępnego na studia. 🙈 Dzisiaj chciałabym podzielić się z Wami przepisem na jeden z moich ulubionych omletów. Może nie wygląda jak dzieło kulinarnej sztuki, ale ja osobiście uważam, że ta jego estetyczna niesforność dodaje mu uroku! Ciasto jest bardzo wilgotne i przypomina smak mega czekoladowego brownie. Jogurt(...)banan, truskawki, musli Płatki owsiane zalewamy w miseczce ciepłą wodą i odstawiamy do napęcznienia. Dosypujemy odżywkę białkową, mąkę, kakao i słodzidło. Dodajemy jajko i dokładnie mieszamy do uzyskania gęstego ciasta. W razie potrzeby podlewamy odrobiną mleka. Omlet smażymy z dwóch stron na niewielkiej ilości oleju kokosowego. Podajemy z ulubionymi dodatkami. Smacznego! 🍓 ✩✩✩ Instagram | Facebook
Kuchnia Ellieboczku parzonego 8 jaj sól pieprz vegeta Sposób Boczek pokroić w plastry, ułożyć na patelni z rozpuszczonym tłuszczem. Jajka rozmącić z przyprawami, masę wylać na patelnię z poukładanymi plasterkami boczku. Całość podsmażyć, a następnie patelnię z omletem włożyć na ok 10 minut (do czasu aż góra się zetnie) do nagrzanego piekarnika
Kuchenne aromatydodatkiem cynamonu, jogurtu czy twarożku. Ciekawie smakowałby także z tartym serem wrzuconym na kilka sekund na gotowy omlet lub z pieczarkami przesmażonymi na masełku. Bardziej na wytrawnie. Proste i smaczne śniadanie lub przekąska dla dzieciaków w środku dnia. Składniki: 2 jajka 0,5 szklanki bułki tartej 3 łyżki mleka 1 łyżka masła sól, pieprz Przygotowanie: jajka mieszamy z mlekiem
Zasmakuj Kuchnioleju, dodać pokrojone w większe kawałki pieczarki. Razem podsmażyć. Ja nakrywam przykrywką i chwilę duszę ok 5 min. Jajka, mąkę,śmietanę i przyprawy roztrzepać w misce dodać do tego pieczarki- wymieszać. Na patelni podgrzać odrobinę masła klarowanego. Wlać omlet smażyć na wolnym ogniu, posypać kawałkami sera. Jak się dobrze zetnie przełożyć jedną i drugą część i jeszcze chwilę
W kuchennym oknie EwySZPINAKOWA SHAKSHOUKA / SPINACH SHAKSHOUKA Jajka uwielbiam pod każdą postacią, tak jak już pisałam przy okazji przepisu na omlet . Dzisiaj przyszła pora na wariację na temat klasycznego dania dla kuchni tunezyjskiej – szakszuki. W wersji oryginalnej to danie mięsne z pomidorami i papryką, natomiast w wersji dzisiejszej to danie wegetariańskie na bazie szpinaku. Wykonanie nie zajmie specjalnie dużo czasu, składników też(...)vegetarian dish based on spinach. It won’t take much time and there are only few ingredients – have fun cooking and bon appetite! SKŁADNIKI (2 porcje): 4 jajka 1/2 średniej cebuli (opcjonalnie) 150 g (pół opakowania) świeżego szpinaku 70 g kostki fety 2-3 łyżki jogurtu greckiego pieprz, zioła INGREDIENTS (2 portions): 4 eggs 1/2 medium onion (option
Martyna CooksSZPINAKOWA SHAKSHOUKA / SPINACH SHAKSHOUKA Jajka uwielbiam pod każdą postacią, tak jak już pisałam przy okazji przepisu na omlet . Dzisiaj przyszła pora na wariację na temat klasycznego dania dla kuchni tunezyjskiej – szakszuki. W wersji oryginalnej to danie mięsne z pomidorami i papryką, natomiast w wersji dzisiejszej to danie wegetariańskie na bazie szpinaku. Wykonanie nie zajmie specjalnie dużo czasu, składników też(...)vegetarian dish based on spinach. It won’t take much time and there are only few ingredients – have fun cooking and bon appetite! SKŁADNIKI (2 porcje): 4 jajka 1/2 średniej cebuli (opcjonalnie) 150 g (pół opakowania) świeżego szpinaku 70 g kostki fety 2-3 łyżki jogurtu greckiego pieprz, zioła INGREDIENTS (2 portions): 4 eggs 1/2 medium onion (option
Martyna Cooks