omlet z jajek - 2200 przepisów (strona:25/147)

Omlet z cukinią, groszkiem i cheddarem 177

piekarniku – wtedy omlet (podobnie jak włoską fritatę) można zapiec, bez obawy, że się rozpadnie podczas przekręcania. Odświeżający smak cukinii i zielonego groszku sprawia, że omlet jest bardzo delikatny. Cheddar dodany do jajek stanowi doskonałą przyprawę wzbogacając ich smak, a rozsypany na wierzchu stworzy pyszną, chrupiącą skorupkę. Do omletu można dodać także inne warzywa np. pokrojoną czerwoną paprykę, kawałki brokuła(...)pomidorki koktajlowe. Omlet z cukinią, groszkiem i cheddarem: 6 ekologicznych, wiejskich jajek 1 mała cukinia 1 ząbek czosnku 1 łyżka śmietanki kremówki (30%) pół szklanki mrożonego groszku 50 g startego sera cheddar (użyłam irlandzkiego Kerrygold Mature Cheddar) garść liści bazylii (drobno pokrojonych) 2 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżka dobrej jakości masła sól morska świeżo mielony pieprz listonic_type='fooddrink

Poezja smaku
Puszysty omlet biszkoptowy z jagodami - pyszny 161

Najlepszy omlet z jagodami na swiecie jaki znam i taki wlasnie zapamietalam z dziecinstwa.Nie byl posypywany jagodami ,ale z jagodami upieczony.Cudownie wilgotny przez wyplywajacy sok z

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Zapiekany omlet z cukinią i czosnkiem 119

Piękną cukinię kupiłam kilka dni temu. Nie za duża, chrupiąca i skórka nie za gruba. Idealna nawet na surowo! Dzisiaj wykorzystałam to warzywo do porannego śniadania z jajkiem. Powstał puszysty, żółciutki omlet z cukinią, która po upieczeniu pozostała chrupiąca i soczysta.  Zapiekany omlet z cukinią i czosnkiem / 2 porcje Składniki: 1/3 cukinii 3 jajka 1 ząbek czosnku 1 łyżeczka(...)smarujemy masłem. Do miski wkładamy cukinię i plasterki obranego czosnku. Wbijamy jajka. Dokładnie mieszamy, doprawiamy do smaku. Masę przelewamy do żaroodpornego naczynia. Warzywa z jajkami zapiekamy w temp. 180 st. C. przez 20-30 minut. Omlet posypujemy posiekaną natką z pietruszki. Podajemy z chrupiącymi tostami

Moja smaczna kuchnia
Omlet Proteinowy | Pomysł na Śniadanie #1 | Fit Przepis #48 244

mega puszysty. Polecam wykorzystać do przyrządzenie białko o smaku Piernikowym. Danie zawiera aż 62 g Białka !!! i tylko 4,6 g Węglowodanów.  KLIKNIJ i ZOBACZ PRZEPIS - SKŁADNIKI - - OMLET PROTEINOWY - ✔ 3 Jajka M ✔ 2 Miarki Odżywki Białkowej ✔ 6 Tabletek Słodzika - WARTOŚCI ODŻYWCZE - Kalorie  420   Węglowodany   4,6  g     Białko

Sylwetka Od Kuchni
Omlet z owocami 124

kogo: dla kochających dania z jajek pod każdą postacią dla mających ochotę na ciepłe śniadanie dla fanów omletów Składniki: 3 jajka łyżeczka cukru 2 łyżki mąki (może być pszenna lub kukurydziana) szklanka owoców (np. borówek, malin, truskawek, brzoskwiń lub innych) masło (do smażenia) jogurt lub śmietana do polania cukier puder do posypania  - opcjonalnie Wykonanie: Oddzielamy białka od żółtek. Białka(...)stała się jednolita. Na patelnię kładziemy kawałek masła i rozgrzewamy je (najlepiej zrobić to równocześnie na dwóch patelniach). Na rozgrzaną patelnię wlewamy masę i smażymy kilka minut, następnie obracamy omlet na drugą stronę (najlepiej przełożyć go na drugą patelnię z również wcześniej rozgrzanym masłem). Smażymy z drugiej strony. Gotowy omlet polewamy śmietanką/jogurtem a następnie posypujemy owocami. Jeśli

Mania Wypiekania
Tosty francuskie na słodko 142

jajka * 100 ml mleka * 2 łyżki cukru * masło * banan, czekolada gorzka * sok z cytryny * łyżka miodu lipowego Przygotowanie : Bułkę pokroić na plastry. W głębokim talerzu widelcem roztrzepać jajka (jak na omlet) z dodatkiem mleka i cukru. Rozgrzać patelnię. Bułkę wymoczyć w jajku z mlekiem. Na patelnię włożyć minimum 3 łyżki masła, rozprowadzić po całej patelni. Gdy zacznie skwierczeć włożyć

Magiczne Życie Marty
Tosty francuskie z owocami 144

bułka paryska 2 jajka 100 ml mleka 2 łyżki cukru masło owoce sezonowe: banan , pomarańcze, winogrona cukier puder Bułkę pokroić na plastry. W głębokim talerzu widelcem roztrzepać jajka (jak na omlet) z dodatkiem mleka i cukru. Rozgrzać patelnię. Bułkę wymoczyć w jajku z mlekiem. Na patelnię włożyć minimum 3 łyżki masła, rozprowadzić po całej patelni. Gdy zacznie skwierczeć włożyć

Gotowanie jest łatwe
Omlet marchewkowo-cynamonowy 176

Przepyszny, niezwykle miękki omlet w smaku przypominający najlepsze ciasto marchewkowe. Strukturą przypomina puszysty biszkopt pachnący cynamonem i... tak właśnie - świętami :) Mam nadzieję, że jeszcze nie macie dość tych smaków :) Składniki: 2 jajka 1 łyżeczka mąki żytniej 1/2 łyżeczki cynamonu 1/2 łyżeczki miodu Rozgrzać patelnię. Białko ubić na sztywną pianę. Dodać żółtko i zmiksować. Wmieszać cynamon i mąkę. Wylać na patelnię

Chocolate Muffin Blog
Bezglutenowy omlet z twarożkiem waniliowym i truskawkami 145

pulchny. Wierzch posmarowałam waniliowym twarożkiem i na to oczywiście położyłam mnóstwo truskawek. Omlet prezentuje się jak mini ciasto, ale najlepsze jest to, że można go zjeść całego, bez wyrzutów sumienia :D Jest bardzo sycący, więc doskonale sprawdzi się na śniadanie, czy posiłek po treningu. Składniki: 2 jajka 2 łyżki mąki ryżowej 2 łyżki ksylitolu  szczypta soli 100 g chudego

Healthy food explorer
FRITTATA 256

pozostalymi składnikami. Do osobnej miski wbić dwa jajka i rozbełtać. Nagrzać patelnię z odrobiną oleju, wlać masę jajeczną i smażyć z dwóch stron. Kiedy jajka się zetną, przykryć patelnię pokrywką, obrócić patelnię, żeby omlet przełożyć na pokrywkę. Znowu dodać odrobinę oleju, do miski wbić dwa jajka, roztrzepać i wlać na patelnię. Po uśmażeniu jednej strony odwrócić, nałożyć wszystkie skladniki

kuchniabellissima.wordpress.com
Omlet z szynką i żółtym serem 492

Omlet z szynką i żółtym serem, jest bardzo smaczny, pożywny zrobienie nie zajmuje dużo czasu. W mojej rodzinie jemy go przeważnie w niedzielę jest naszym ulubionym śniadaniem. Składniki: 3 jajka 3 łyżki mąki 3 plasterki szynki łyżka mleka 10 dkg. startego sera żółtego sól pieprz masło do smażenia Przygotowanie: W głębokiej misce roztrzepać jajka z mlekiem i mąką. Doprawić solą(...)wędlinę, gdy brzegi się zetną podnosić je delikatnie by masa z wierzchu spływała na dno. Smażyć na małym ogniu do momentu, aż masa z wierzchu przestanie spływać a omlet pod spodem będzie przyrumieniony. Po stronie tam gdzie jest wędlina układamy starty ser i przykrywamy drugą stroną omleta. Smażymy jeszcze przez krótką chwilę ( możemy smażyć z obu stron). Gotowy omlet można

Smaczne Potrawy
Omlet z filetem z makreli Graal 165

szklanki, rozmącić widelcem. Na patelni rozgrzać tłuszcz, wylać jajka, ułożyć kawałki makreli , posypać szczypiorkiem, koperkiem , oraz solą i pieprzem do smaku. Zmniejszyć ogień pod patelnią, przykryć omlet pokrywką i jeszcze chwilę smażyć aż jajka całkowicie się zetną.  Przed podaniem omlet posypać koperkiem i posiekaną rukolą oraz ułożyć plasterki pomidora.  Dostałam do testowania drugą paczkę rybek w puszkach

Gotowanie jest łatwe
Kluseczki jajeczne inaczej 169

przepis w starej książce kucharskiej. Takie kluski są idealne do różnych zup tj pomidorowa czy rosół itp. Można też wykorzystać jako naleśniki mocno jajeczne wytrawne czy omlet. w mojej wersji kluseczki. Jajka wbić do miseczki, doda sól, mąkę i dokładnie ubić. Tak żeby mąka się rozmieszała. Nie ubijać na puch. Na patelni rozgrzać trochę oleju i wylać porcję jajek.Rozla

Kuchnia Pokoleń
OMLET FRANCUSKI Z GROSZKIEM 162

Moje ukochane jajka tym razem pod odsłoną omletu z groszkiem.  Prosto, sycąco i smacznie :) Składniki: 3 jajka 2 łyżeczki masła 2 łyżki groszku sól pieprz Wykonanie:  Na patelni rozgrzać dwie łyżeczki masła. Do miski wbić jajka, posolić, popieprzyć, rozbić je widelcem. Wlać masę jajeczną i smażyć omlet z jednej strony ( spód ma być lekko zrumieniony, a wierzch lekko

Walijskie Pichcenie
Omlet warzywny na... słodko? 128

Przyznam, że trochę obawiałam się kalafiorowego zapachu i posmaku,  ale przez dodatek mąki kokosowej i ekstraktu z wanilii, kompletnie nie było go czuć. Dzięki semolinie i jajkom z zaufanego gospodarstwa omlet zyskał słoneczny kolor,  a pyszny dżem i inne dodatki dopełniły całości. Pyszności. ;-) Omlet z kalafiora podany z dżemem z owoców leśnych bez cukru (Sukrin), śmietankowym twarożkiem(...)pestkami g ranatu i dyni PRZEPIS --->; KOKOSOWY OMLET NA KALAFIOROWYM PUREE /przepis autorski/ /1 porcja/ 2 jajka szczypta soli płaska łyżka pasty kokosowej bio 15 g semoliny (mąki z pszenicy durum) 15 g mąki kokosowej bio duża różyczka kalafiora (100 g) 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia ekologiczne masło ghee do smażenia Wszystkie składniki oprócz masła dokładnie zmiksować w blenderze

Poranek na słodko

Proponowane wyszukiwania