ogórki - 26528 przepisów (strona:997/1769)

Sałatka z kaszą bulgur i cukinią 148

Składniki: Kasza bulgur 100 g Cukinia 250 g Cebula czerwona mała Papryk czerwona 1/2  Papryka zielona 1/2 Pomidorki cherry 200 g Ogórek zielony Sok z cytryny 2 łyżki Olej łyżka Sól Pieprz Natka pietruszki 2 łyżki Przygotowanie: Kaszę bulgur gotować w osolonej wodzie do miękkości.  Przełożyć do miski. Dodać pokrojoną, bez skórki i gniazd nasiennych cukinię. Kolejno(...)dodać pokrojoną paprykę, ogórka, cebulę, pomidorki.  Całość doprawić sokiem z cytryny, olejem, solą, pieprzem oraz natką pietruszki. Smacznego! Zapraszam was również do odwiedzania  mojego Facebooku gdzie dodaje wszystkie swoje przepisy: Polub mnie na Facebooku Zapraszam do oglądania filmu z przygotowań oraz do subskrybowania mojego kanału

Kulinarne przygody
Skarby natury. Dlaczego warto jeść kiszonki? 125

procesie fermentacji powstają bakterie probiotyczne, będące rewelacyjnymi sojusznikami układu immunologicznego. Dzięki temu zdrowa dieta z udziałem kiszonek ma świetny wpływ na układ odpornościowy, a osoby sięgające po kiszone ogórki lub kiszoną kapustę mają mniej problemów z infekcjami. W kiszonych warzywach znajdziemy też sporo silnych przeciwutleniaczy, dzięki czemu zdrowa dieta z ich udziałem odgrywa coraz większą rolę w profilaktyce chorób

ProstePesto.pl
Lody malinowe bez maszynki 138

Proste ciasto bez pieczenia Biały lion – ciasto bez pieczenia Pączki serowe Trufle z grzańcem Zobacz też najnowsze przepisy : Lody malinowe bez maszynki Serowe placki z cukinii Lasagne z cukinii Ogórki po rosyjsku (na sucho) Lody ciasteczkowe Artykuł Lody malinowe bez maszynki pochodzi z serwisu Okolice Palnika - blog kulinarny

okolicepalnika.pl
Pikle-śmikle #1, czyli ogórki piklowane na szybko, w lodówce... 142

Składniki: (na mniej-więcej 2 słoiki o pojemności około 500ml; ale zależy, jak ciasno układamy warzywa; w razie otrzeby wszystko jest bardzo łatwo podwoić, czy potroić) około 2/3 długiego ogórka, pokrojonego na cienkie plasterki 2 zabki czosnku, obrane i pokrojone na 2-3 grube plastry każdy 2-3 szczypty płatków chilli (mniej-więcej, zależy, jak ostre ktoś lubi) zalewa(...)płynem do mycia naczyń, a następnie przelej warz ą c ą wod ą i zostaw do ostudzenia i wyschnięcia, albo wytrzyj czyst ą ściereczk ą . Układaj warstwami plasterki ogórka, dorzucaj ą c od czasu do czasu czosnek i chilli. Przygotuj zalewę: zagotuj wszystkie składniki, zamieszaj do czasu, aż cukier i sól się rozpuszcz ą . Wrz ą tek wlej do słoika

Lejdi of the house
Cukinia marynowana na zimę. Domowe przetwory. 236

tych odmian. Dziś podzielę się z Wami moim przepisem na cukinię marynowaną. To mój sprawdzony sposób na chrupiącą, jędrną cukinię w delikatnej zalewie octowej. Taką cukinię wykorzystuję podobnie jak ogórki konserwowe. Podaję do obiadu, do grilla, czy do kanapek na kolację. Dobrze się też sprawdza na imprezach jako zakąska, czy unikatowy składnik do wszelkiej maści sałatek z majonezem. Polecam

Kuchnia z widokiem na ogród
Sałatka z zupek chińskich 265

Składniki: 4 zupki chińskie o smaku kurczaka 2 duże filety z kurczaka 3 kolorowe papryki 3 ogórki 1 puszka kukurydzy biała część pora 3 łyżki majonezu przyprawa do kurczaka Przygotowanie: … Czytaj dalej Sałatka z zupek chińskich

czarrna od kuchni
Szynka w sosie z papryką. 167

łyżeczki pieprzu ziołowego 1 łyżeczka suszonych pomidorów 1 łyżeczka majeranku 2 liście laurowe 4-5 kulek ziela angielskiego Dodatkowo: olej do smażenia mięsa masło do smażenia warzyw 1 mały ogórek kiszony mąka do zagęszczenia sosu Wykonanie: Szynkę umyć, pokroić w plastry. Następnie każdy plaster, obtoczyć w mące. Na patelni rozgrzać olej. Obsmazyć mięso z obu stron. Do rondelka wlać gorącą(...)paprykę i czosnek.  Kiedy warzywa się podsmażą, dodać je do mięsa. Przykryć i dusić jeszcze 45 minut.  Na 5 minut przed końcem duszenia, dodać pokrojonego w półplasterki ogórka kiszonego. Jeśli trzeba, doprawić sos do smaku. Sos można dodatkowo zagęścić mąką.  W niewielkiej ilości zimnej wody, rozmieszać 1 łyżeczkę mąki pszennej  i płaską łyżeczkę mąki ziemniaczanej. Wlać

Agusiowe smakołyki
Serowe placki z cukinii 191

Lasagne z cukinii Makaron z bakłażanem Makaron z masłem szałwiowym Leczo z cukinią Pizza z bobem i cukinią Zobacz też najnowsze przepisy : Serowe placki z cukinii Lasagne z cukinii Ogórki po rosyjsku (na sucho) Lody ciasteczkowe Sałatka szopska Artykuł Serowe placki z cukinii pochodzi z serwisu Okolice Palnika - blog kulinarny

okolicepalnika.pl
Szakszuka z cukinią 162

cukinią 2020-08-15 Jak pasteryzować przetwory w piekarniku? Sprawdź jakie to proste! 2020-07-27 Pieczony filet z pstrąga 2020-07-26 Kotlety mielone 2020-07-13 Ogórki kiszone najczęstsze błędy jakie psują smak 2020-06-29 Chrupiące gofry – jak z nad Bałtyku! 2020-06-25 Szakszuka z cukinią Bardzo lubię śniadania na ciepło a dodatkowo uwielbiam

To Musisz Wiedzieć
Kiszony kalafior 142

Kiszenie to najstarszy sposób konserwowania żywności i najzdrowszy, bo zwielokratnia ich wartości zdrowotne. Kiszona kapusta, buraki czy kiszone ogórki są najpopularniejsze, to nasze ulubione kiszonki, ale już marchew, kalafior lub inne warzywa budzą niemałe zdziwienie. To można je kisić? Można właściwie wszystkie zakisić, na jakie przyjdzie Ci tylko ochota. Kiszonki mają właściwości oczyszczające, ponieważ zawierają kwas mlekowy, który odtruwa

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Sałatka z makaronu ryżowego z paluszkami krabowymi 183

wynos, ponieważ makaron ryżowy genialnie zastąpi chleb! Jest też łatwa w przygotowaniu.   Składniki - 100 g lub więcej ugotowanego makaronu ryżowego , u mnie wstążki pokrojone na drobno - rzodkiewka - pomidor - ogórek gruntowy - szczypiorek, natka pietruszki drobno siekane - sól i pieprz do smaku - jogurt naturalny lub grecki - opcjonalnie paluszki krabowe pokrojone drobno   Makaron ugotuj według przepisu na opakowaniu, pokrój, wystudź. Dodaj(...)pokrojoną rzodkiewkę, pomidory, ogórka. Wymieszaj. Opcjonalnie dodaj paluszki krabowe. Jogurt dosmacz pieprzem, ziołami, solą. Wmieszaj w sałatkę, przechowuj w lodówce. Smacznego

Z Kuchni Do Kuchni
Domowa zupa pomidorowa w proszku 146

zupa pomidorowa w proszku, bo bez żadnych konserwantów. Z samodzielnym przygotowywaniem dań instant zaczęłam eksperymentować z powodu częstych podróży jeszcze w 2014 roku. Tak m.in. powstał przepis na suszone ogórki kiszone , ryż z kalafiora, żurek w proszku na zakwasie żytnim i wiele, wiele innych. Niedawno przygotowałam kwaskową, turecką zupę tarhana z przepisu zamieszczonego na blogu http://www.tureckisklep.pl/blog/ Jeśli

Cztery Fajery

Proponowane wyszukiwania