będzie na dziś. W to lato robię pierwsze kiszonki. Zawsze miałam wrażenie, że przygotowanie ich zajmuje dużo czasu i jest ciężkie. Jak się okazało, zrobienie takiej marchewki lub tradycyjnych ogórków nie jest trudne. Co więcej, kiszenie tak zmotywowało, że powstał eBook, który możecie pobrać ze strony bloga i jest on darmowy. ... Czytaj dalej Kiszona marchewka z cebulą Artykuł Kiszona
Pink EnvelopeCukinia- tak naprawdę tylko ona w tym roku najbardziej cieszy oko w przydomowym ogródku. Koperek w ogóle nie chciał rosnąć, pomidory marne, ogórki też kiepskie... Cukinii za to nie brakuje nic! Kwitnie i owocuje na okrągło. Sporo już zebrane i przetworzone, ale spokojnie jeszcze zdążę zrealizować kilka pomysłów, bo końca jej nie widać :) Normal 0 21 false false false
Kuchnia w czekoladzieinne przepisy na obiady : Kurczak w sosie mole Gulasz cebulowy Pasta alla norma Makaron z masłem szałwiowym Tarta z bobem Szwedzkie klopsiki Zobacz też najnowsze przepisy Lasagne z cukinii Ogórki po rosyjsku (na sucho) Lody ciasteczkowe Sałatka szopska Paprykowe łódeczki ziemniaczane Artykuł Lasagne z cukinii pochodzi z serwisu Okolice Palnika - blog kulinarny
okolicepalnika.plpięknego nam zmaluje :) Ta połowa lata pachnie słodyczą malin, ocieka brzoskwiniowym sokiem, rumieni się pomidorami na krzaczkach i pęczniejącą papryką. Gdzieś spod liści wyłaniają się ciemnozielone cukinie, białe kabaczki, ogórki i młodziutkie dynie, na które czas dopiero nadejdzie. Powietrze przesycone jest już nieco innym odcieniem ciepła, zapachem koszonej trawy i pyłem z młóconych zbóż. Wspomnienie takiego jeszcze nienaruszonego pola
Kuchnia w Słońcu SkąpanaOpisują dobroczynne i prozdrowotne właściwości kiszonek, a także kto nie powinien ich jeść. W książce znajdziemy wiele wyjątkowych przepisów na kiszone warzywa. Od najbardziej tradycyjnych w kuchni polskiej kiszonych ogórków, kapusty, buraków do eksperymentów z cebulą, cukinią, dynią, czy selerem korzeniowym. Oprócz receptur warzywnych mamy również przepisy na kiszone owoce, takie jak jabłka, śliwki i cytryny. Każdy przepis
Tajemnice Smakurzec: słoik jaki jest - każdy widzi! Jednak nie jest to tak oczywiste obecny asortyment pozwala na znalezienie niemal idealnego słoika - nie są już one pozostałościami po kupnych majonezach, dżemach, ogórkach, ale słoiki na miarę XXI wieku przybierają coraz bardziej estetyczny wygląd i nietuzinkowe formy. Sześciokątne słoiki doskonale wyeksponują domowej roboty marmolady, nietuzinkowe słoiki z wygrawerowanym napisem w stylu
Kuchcik gotujekurze ugotowane na twardo - 150g szynki konserwowej - ok.3 łyżek majonezu - winogrona - taka spora garść - sól, pieprz Seler obieram, myję i ścieram na tarce o dużych oczkach ( tak , jak do ogórków). Jajka obieram i kroję w drobną kostkę lub przeciskam przez krajalnicę/gilotynę. Pomidora myję , pozbawiam białej części i kroję w grube plastry. Szynkę kroję w cienkie paseczki
Kuchnia Pełna Emocjinadzienia jest bez liku i tym razem postanowiłam wykorzystać kawałki kurczaka w stylu kfc w chrupiącej panierce. Użyłam jako dodatków tego co było akurat w lodówce, czyli ogórków konserwowych, paprykę i cebulę. Wyszedł pyszny i syty obiad, pyszny fast food, ale nie dla odchudzających się. Polecam. Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietniksmakował. Do niemal każdego posiłku warto zaopatrzeć się w sałatkę - najpopularniejsza w Macedonii oraz w Serbii to sałatka szopska (sopski salat). Jest to prosta i smaczna sałatka z pomidorów, ogórków i cebuli, posypana kozim serem. Na wierzchu zwykle znajduje się kilka oliwek. Sałatka szopska, Ajwar i domowe wino Wśród dań obiadowych dominują potrawy mięsne - co nam zupełnie nie przeszkadzało
psgotujemylecie. Składniki: 1 kalafior 2 jajka od szczęśliwych 1/2 bu bułki tartej 1/2 łyżeczki soli 100 ml oleju rzepakowego DODATKOWO DO PODANIA ugotowane młode ziemniaki z koperkiem mizeria z ogórków gruntowych Sposób przygotowania: W dużym garnku zagotuj wodę z 1/2 łyżeczki soli. Główkę kalafiora opłukaj w zimnej wodzie, odetnij zielone części rośliny oraz część głąba. Oczyszczonego kalafiora w całości
ProstePesto.plzdrowy i sycący obiad dla wegetarian, bądź osób, które szukają jakiegoś urozmaicenia od tradycyjnych mielonych. Świetnie smakują w towarzystwie surówki ze świeżych warzyw, np. z kapusty pekińskiej lub z ogórkami małosolnymi. Kotleciki są bardzo tanie, gdyż zrobimy je z podstawowych składników, które praktycznie zawsze są w domu, a wychodzą bardzo smaczne i można nimi nakarmić całą rodzinę. Składniki
e-PrzepisyKulinarneSkładniki: 5-6 średnich ziemniaków 3-4 ogórki konserwowe 1 puszka marchewki z groszkiem pęczek szczypioru 1 skyr naturalny sól, pieprz Przygotowanie: Ziemniaki ugotować i pokroić dość duże kawałki, marchewkę z groszkiem … Czytaj dalej Sałatka ziemniaczana
czarrna od kuchnipostacją pasty, na którą namawiała Marta z Jadłonomii. Wyszła wspaniale! Ziemisty smak bobu przełamany słodyczą pomidorów, świeżością ziół i cytrynowego soku idealnie komponuje się na letnich grzankach z małosolnymi ogórkami, w wytrawnych naleśnikach lub jako zamiennik hummusu do zamaczania warzyw lub pasty do pity i wrapów. Głębokie smaki lata na afrykańką nutę prosto z ogrodu, jak przekąska w upalne
Kuchnia w Słońcu Skąpanarodzaju dań obiadowych, sałatek, czy po prostu na kanapę. Świetnie sprawdzi się także jako przekąska podczas domowej imprezy. Papryka marynowana to jeden z obowiązkowych przetworów na zimę, zaraz po ogórkach czy sokach. Tak przygotowana papryka postoi naprawdę długo, dzięki czemu, będziemy mogli się cieszyć jej smakiem, podczas zimowych dni. Najlepiej zabrać się za przetwory z papryki, kiedy jej cena
Przepiski.pl