Uwielbiam jeść na świeżym powietrzu! Gdy słońce zaczyna ogrzewać okolicę, wynurzam się z miejskiego mieszkania i przenoszę życie na balkon. Na początku zielone maluszki, które są już na tyle silne, by móc zamieszkać w donicach, a potem stopniowo coraz częściej pijam na zewnątrz kawę, donoszę książki, dywanik dla pieska, lampiony i świeczki...aż w pełni sezonu spędzam tam większość domowego czasu, łącznie z jedzeniem :) Zapraszam Was dzisiaj na śniadanie na balkonie! W menu złoty, mięciutki croissant z kremowym ser... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Nasza dieta podczas zimy powinna skupiać się nie tylko na tym, by zrzucić zbędne kilogramy, lecz także utrzymać odpowiednią odporność organizmu.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Uwielbiam gotować i eksperymentować z nowymi smakami. Jestem zwolenniczką naturalnych produktów, ziół i kwiatów oraz dzikich owoców (np: dzika róża, czarny bez) na talerzach, pasjonuję się również fotografią kulinarną :) Jestem absolwentką Slawistyki na UŁ, miłośniczką zwierząt, natury i rękodzieła. A kiedyś...będę miała własny ogród :)