podwójna pierś z kurczaka 2 łyżki przyprawy do kurczaka olej do smażenia mała główka kapusty pekińskiej 2 czerwone papryki słoik suszonych pomidorów w oleju 1 puszka kukurydzy 2- 3 ogórki gruntowe 100 g pokrojonej fety sos 3 łyżki oleju z suszonych pomidorów 1 łyżka soku z cytryny czarny pieprz przepis Do miski wlewamy olej z suszonych pomidorów, dodajemy(...)ognia i studzimy. Kapustę pekińską drobno szatkujemy po czym wrzucamy do miski. Odsączone z oleju suszone pomidory kroimy w paski i dodajemy do kapusty pekińskiej. Czerwoną paprykę oraz ogórki kroimy w niewielką kostkę i przekładamy do miski z pozostałymi składnikami. Do sałatki dodajemy również usmażonego i wystudzonego kurczaka, odsączoną z zalewy kukurydzę oraz fetę. Na końcu do sałatki wlewamy
Smakowite Daniawołowiny 1 cebula 2 ząbki czosnku ok 20 dkg grzybów leśnych (mogą to być podgrzybki, borowiki, kozaki lub maślaki) 2 szklanki bulionu lub wody 1 czerwona papryka 2 kiszone ogórki 1 łyżka koncentratu pomidorowego Przypraw: sól, pieprz, słodka papryka, 3 kulki ziela angielskiego, 4 kulki pieprzu, 2 liście laurowe 3 łyżki mąki do obtoczenia mięsa olej do smażenia Marynata(...)ciągle mieszając przez około 5 minut *** *** Grzyby z cebulą dokładamy na patelnię z mięsem. Potrawę dusimy na niewielkim ogniu pod przykryciem około 1 godzinę *** *** Następnie dodajemy pokrojone w paseczki ogórki kiszone oraz paprykę i gotujemy jeszcze około 30 minut do momentu, aż mięso całkowicie zmięknie. Po tym czasie dodajemy do potrawy koncentrat pomidorowy oraz przyprawy- do smaku *** *** Całość mieszamy
Blog z Apetytemmięsa z fileta pieczonego · 2 duże marchewki · 1 duża pietruszka · 4 ogórki kiszone · 1 średni przecier pomidorowy · 2 kostki rosołowe · 5 ziemniaków(...)gotujemy. 4. W międzyczasie wsypujemy Vegetę i dodajemy kostki rosołowe, sól oraz pieprz. 5. Gdy warzywa są już prawie miękkie, dodajemy starte na dużych oczkach ogórki. 6. Następnie mięso kroimy drobno i przekładamy do zupy. 7. Wlewamy przecier pomidorowy. 8. Mąkę rozrabiamy ze śmietaną. 9. Hartując dodajemy
Kulinarna Chwilakurczaka wędzonego · ½ puszki kukurydzy · ½ puszki groszku · 3 ogórki kiszone · 1 papryka czerwona · Sól · Pieprz · 3 łyżki ketchupu(...)łyżki majonezu Sposób przygotowania: 1. Mięso drobno kroimy, układamy na dnie naczynia. 2. Groszek odlewamy z zalewy, układamy na mięsie. 3. Ogórki kroimy drobno, układamy na groszku. 4. Paprykę również kroimy drobno, przekładamy na ogórki. 5. Następną warstwą jest kukurydza. 6. Jajka siekamy, posypujemy kukurydzę
Kulinarna Chwilagłówki młodej kapusty · 1 papryka czerwona · Cebula · 4 ogórki konserwowe · Sól · 4 jajka · 2 łyżki ketchupu · Papryka(...)przekładamy do jeden miski a więc, kapustę szatkujemy bardzo drobno. 2. Paprykę kroimy na małe kawałki. 3. Cebulę obieramy, kroimy w kostkę. 4. Ogórki również w drobną kostkę. 5. Następnie dodajemy drobno pokrojone mięso. 6. Wbijamy jajka. 7. Dodajemy ketchup. 8. Doprawiamy solą oraz paprykę
Kulinarna Chwilaczerstwy chleb? Grzanki z ulubionymi dodatkami - u nas z domową kiełbaską na ostro, z chili , ogórkiem kiszonym, podsmażoną cebulką i serem żółtym. Tak prosto a tak pysznie! Polecam serdecznie :) Składniki: kromki chleba masło cebula kiełbasa lub szynka (użyłam swojej wędzonej z chili) ogórki kiszone ser żółty Przygotowanie: Cebulę pokroić w piórka i usmażyć na złoto na maśle. Posolić(...)smaku. Kiełbasę i ogórki kiszone pokroić w plasterki. Kromki chleba posmarować masłem, rozłożyć podsmażoną cebulkę, na to plasterki kiełbasy i ogórka, całość przykryć plastrem sera żółtego. Kromki chleba ułożyć na blasze z wyposażenia piekarnika wyłożonej papierem do pieczenia lub matą teflonową i wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 200 0 C, zapiekać 8-10 minut aż ser na wierzchu
Kocham..lubię..gotuję..jakieś niemiłosierne upały, mam dla Was prosty przepis na pyszny chłodnik z ogórków z prażonymi orzechami. Składniki: 350 g jogurtu greckiego 560 g naturalnego (używam jogurtów Łemkowina) 6 ogórków gruntowych 2 ząbki czosnku 2 łyżki orzechów piniowych Garść orzechów włoskich Garść orzechów nerkowca Sól Przygotowanie: W dużej misce umieszczamy jogurty, ogórki i czosnek i wszystko blendujemy
Kate's Kitchenokoło 15 min (można również wykorzystać upieczoną pierś). 2 Pomidory parzymy, obieramy ze skórki, kroimy w 1 cm kostkę i wrzucamy na durszlak w celu pozbycia się zbędnego soku. Ogórki obieramy, kroimy w taką samą kostkę jak pomidora, a ser ścieramy na tarce o drobnych oczkach. 3 W dużym półmisku układamy połowę pokrojonej piersi z kurczaka i smarujemy cienką(...)warstwą majonezu. Następnie nakładamy drugą warstwę którą będzie połowa z ogórków i ją również smarujemy delikatnie majonezem. Kolejną warstwą jest połowa pomidorów na którą ścieramy jeden ząbek czosnku i posypujemy solą i pieprzem i pokrywamy majonezem. Na koniec posypujemy startym serem i kolejny raz używamy majonezu. 4 Wszystkie warstwy układamy w tej samej kolejności jeszcze raz i wkładamy
uDolores.pl - tylko sprawdzone przepisyświeżych warzyw, niezmiernie cieszy fakt, że zdążyliśmy zamknąć w słoikach trochę kolorowego lata. Nie ma to jak w zimowy wieczór delektować się smakiem własnoręcznie zrobionych zapraw na przykład z ogórków czy cukinii. W dzisiejszym wpisie przedstawiam Wam top 5 najlepszych przepisów na przetwory, które są najchętniej odwiedzane na blogu. W celu przejścia do przepisu na wybrane przetwory należy kliknąć(...)SŁOIKÓW PRZEPIS TUTAJ Jest to ostatnio najczęściej odwiedzany przepis na blogu. Bardzo sobie chwalicie tą sałatkę i wcale się Wam nie dziwię bo jest naprawdę pyszna! 2. OGÓRKI W ZALEWIE GYROS PRZEPIS TUTAJ (klik) Rewelacyjna sałatka ogórkowa w zalewie z przyprawą gyros. Piszecie mi, że ogóreczki są przepyszne i bardzo mnie to cieszy. 3. KETCHUP Z CUKINII
Blog z ApetytemPrzepis na 5 porcji. Do dzieła! Składniki: – 5 chlebków Pita – 400g sznycli wieprzowych – 120g sera Feta – 2 pomidory – 1 główka sałaty rzymskiej – 1 ogórek szklarniowy – 1 czerwona cebula – 1 łyżka oleju – 15g przyprawy gyros Składniki na sos Tzatziki: – 400g jogurtu greckiego (lub 200g zwykłego jogurtu + 200g greckiego) – 1 ogórek(...)sól, pieprz Sznycle wieprzowe kroimy w paski lub kostkę i umieszczamy w misce wraz z 1 łyżką oleju odstawiamy na 15 minut. W tym czasie zaczynamy przygotowywać sos. Ogórka obieramy lub nie i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Odsączamy z nadmiaru wody i dodajemy jogurt grecki. Listki mięty siekamy. Miętę, sok z cytryny i przeciśnięty przez praskę czosnek dodajemy
Be Fit Be Strongmnie na blogu) lub kopić gotowe i podpiec. Polecam :) Podwójna pierś z kurczaka Przyprawa kebab gyros Olej Mała kapusta pekińska 2 cebule 2 pomidory 2 zielone ogórki Na sos: 2 łyżki majonezu 2 łyżki ostrego ketchupu oraz - Placki tortilli – przepis znajdziesz tutaj: ( link ) Zaczynam od mięsa, umyte kroję na małe kawałki, mieszam z przyprawą o olejem(...)odstawiam do lodówki ( 1-2 godziny) Przygotowuję dodatki, robię a, la surówkę. Myję warzywa, cebule obieram, kroje w piórka, ogórki można obrać, kroję w pół plasterki, pomidory tak samo. Listki pekinki siekam nożem, ale nie za cienko. Wszystkie składniki surówki mieszam w misce. W osobnej misce mieszam majonez z ketchupem. Mięso smażę na oleju. Placki tortilli podgrzałam w mikrofali
Takie tam pichceniekroimy na ćwiartki (będziemy potrzebować dwóch ćwiartek). Kroimy w paseczki lub szatkujemy na mandolinie czy używając odpowiedniej końcówki malaksera. Solimy, mocno gnieciemy rękami i odstawiamy na 10-15 minut. Ogórki obieramy i ścieramy na tarce jarzynowej – lekko solimy i także odstawiamy. W tym czasie koperek drobno siekamy i przygotowujemy sos. Mieszamy ze sobą olej, majonez(...)dużo, ale nadaje charakterystyczny smak), musztardę dijon i miód. Gdy składniki sosu się połączą, dodajemy szczyptę soli i pieprzu. Kapustę i ogórki odciskamy dłońmi z nadmiaru wody. Łączymy ze sobą w misce. Dodajemy koperek i sos. Dokładnie mieszamy. Post Dorsz cytrynowy z kaparami podany z surówką koperkową z kapusty pochodzi z bloga Poezja smaku
Poezja smakumiruny lub soli (ok. 120 g), - 1/4 szklanki maślanki (ok. 62 g), - 3/4 szklanki płatków z brązowego ryżu (ok. 37 g), - łyżeczka oliwy z oliwek (ok. 5 g), - 3 ogórki kiszone (ok. 90 g), - szalotka (ok. 20 g), - pół kubka jogurtu naturalnego (ok. 90 g), - przyprawy: sól i pieprz, - ćwiartka cytryny (ok. 20 g). Sposób przygotowania 1. Filet(...)wyłożonej papierem do pieczenia. 7. Rybę skrapiamy oliwą i pieczemy w 180 stopniach C ok. 20 min (po ok. 10 min. kawałki ryby przewracamy na drugą stronę). 8. Siekamy ogórki kiszone i szalotkę w drobną kostkę. 9. Łączymy ogórki z cebulą, jogurtem i doprawiamy szczyptą pieprzu. 10. Pieczone paluszki rybne podajemy z sosem tatarskim i cytryną. Pieczone paluszki
Zdrowe odżywianie w pięciu smakach