Przekąski na imprezę – warto, by nie wymagały od nas zbytniego nakładu pracy. Tym razem prezentuję Wam przekąskę z ogórka, rzodkiewki oraz twarożku wzbogaconego o szczypiorek lub koperek. Sylwester już tuż tuż, więc warto zaopatrzyć się w pomysły na szybkie przekąski na imprezę . Poniżej znajdziecie jeden ekspresowy pomysł. Strasznie prosty, ale za to fajnie się prezentuje ;-) Po więcej przepisów(...)menu na Sylwestra (i nie tylko) zapraszam tutaj: Przekąski na Sylwestra . Przekąski na imprezę. Przekąska z ogórka i rzodkiewki. – Składniki: Ogórek świeży – 1 sztuka Rzodkiewka – kilka sztuk Szczypiorek lub koperek – 1 mały pęczek Twarożek kremowy, np. Almette – 1 opak. Pieprz – do smaku Sól – do smaku Przekąski na imprezę. Przekąska z ogórka
Kulinarne PrzebojePrzekąski. Koreczki z ogórka, szynki i twarożku , czyli ogórek konserwowy owinięty w szynkę ;-) Prosta i szybka przekąska na Sylwestra i inne imprezy. Koreczki z ogórka, twarożku i szynki – Składniki: Ogórki konserwowe – kilka sztuk Twarożek Almette śmietankowy – 1 opak. Szynka Babuni- ok. 140g Koreczki z ogórka, twarożku i szynki - Wykonanie: Każdy plasterek szynki posmarować twarożkiem, położyć(...)całego ogórka i zwinąć w rulonik. Pokroić na paseczki i nadziać na wykałaczki. Smacznego! Zobacz również: Przekąski na Sylwestra The post Przekąski. Koreczki z ogórka, szynki i twarożku. appeared first on KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne Przebojedaje połączenie, o którym możemy tylko marzyć, wspominając wakacje w Złotych Piaskach (źródło: Opolskie Smaki nr 1) Tarator od polskiego chłodnika (białego z ogórkami) różni się tym, że ogórki przed dodaniem do jogurtu są pozbawione soku. Dzięki temu zachowuje gęstą konsystencję i nawet po dłuższym czasie się nie rozwarstwia. Im gęstszy jogurt, tym smaczniejszy tarator. Dodatkowo wzbogacamy(...)naszą autorską imprezę kulinarną Żarłostacja!. Plac Teatralny przy Kofeinie 2.0. Jest to najsmaczniejszy piknik na Opolszczyźnie :) klik do fan paga: Żarłostacja - fan pag Składniki: 2 długie, zielone ogórki ½ szklanka orzechów włoskich 5 ząbków czosnku pęczek koperku 2 łyżki oliwy 2 szklanki gęstego, jogurtu naturalnego dekoracja: 1 łyżka kaparów Ogórki obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach
Bon Appetit Małgorzatykiszonym ogórkiem Surówka z kapusty pekińskiej z lubczykiem Surówka z kapusty pekińskiej z marchewką Surówka z kapusty pekińskiej z owocem kaki Surówka z kapusty pekińskiej z rzodkiewką Surówka z kapusty pekińskiej z twarożkiem Surówka z kiszonej kapusty Surówka z kiszonej kapusty z kukurydzą i rodzynkami Surówka z kiszonej kapusty z pomarańczą Surówka z kiszonych ogórków Surówka(...)jabłkiem Surówka z marchwi z żurawiną Surówka z młodej kapusty i marchewki Surówka z młodej kapusty z koperkiem Surówka z młodej kapusty z pomidorami Surówka z pomidorów i ogórków Surówka z pora Surówka z sałaty lodowej i pomidora Surówka z sałaty lodowej z marchewką Surówka z sałaty lodowej z ogórkiem korniszonym Surówka z sałaty lodowej
Kuchnia domowa Anikiszonych buraków (np z tego przepisu) 10 rzodkiewek 3 nieduże ogórki pęczek koperku pęczek szczypiorku parę kiszonych buraczków, jeżeli nie mamy - 2 - 3 małosolne ogórki przygotowanie Ogórki obrać , pokroić w drobną kostkę, rzodkiewki i buraczki (lub ogórki małosolne) pokroić w kostkę lub paski, posiekać koperek i szczypiorek. W odpowiednim naczyniu (będziemy
Stare Garypodaje ilość składników dla 4-5 osób. Składniki: 1 pierś z kurczaka (ale im więcej tym lepiej) 1 puszka kukurydzy 1 puszka czerwonej fasoli 1 cebula 2-3 ogórki kiszone śr ednia kapusta pekińska majonez ketchup 2 ząbki czosnku 4 łyżki(...)jogurtu naturalnego pieprz czarny świeżo mielony jogurt naturalny przyprawa do gyrosa Pierś umyłam, pokroiłam w kostkę i podsmażyłam na oleju z przyprawą do gyrosa. Wyłożyłam do szklanej miski. Ogórki pokroiłam w kostkę, wyłożyłam na mięso. Pokroiłam cebulę w drobną kostkę i posyłam na ogórki.. Następnie nałożyłam ketchup na ogórki i wyłożyłam odsączoną kukurydzę i fasolę
NA MOIM TALERZUzgęstniał. Dodatki: -20 dkg kiełbasy, np. szynkowej -20 dkg pieczarek -20 dkg żółtego sera -cebula -papryka -2 kiszone ogórki -świeży pomidor i ogórek -przyprawa warzywna -olej Pomidor, ogórki, cebulę kroimy w plasterki. Pieczarki również w plasterki a paprykę w kostkę. Część sera kroimy w słupki a resztę ścieramy na tarce(...)należy natłuścić. Na brzegi ciasta układamy słupki sera i zawijamy je ciastem. Ciasto smarujemy częścią sosu pomidorowego, posypujemy częścią żółtego sera, nakładamy pieczarki, a następnie paprykę, ogórki kiszone a na koniec kiełbasę. Delikatnie polewamy sosem pomidorowym i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 st. C na ok. 15 minut. Wyjmujemy
Maminek kulinarnyposiekanej szalotki 1 litr bulionu drobiowego 1 ziemniak ząbek czosnku szczypta słodkiej papryki sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Rozmrożone krewetki wrzucić do wrzątku na kilka minut. Ogórki umyć,obrać i przekroić wzdłuż na pół. Jeżeli są duże pestki, to usunąć i miąższ pokroić w kostkę. Na rozgrzanej patelni, podsmażyć cebulkę, dodać ogórki i smażyć(...)minut mieszając. Do garnka z bulionem przełożyć pokrojonego w kostkę ziemniaka, ogórki z cebulką i gotować 10 minut. Następnie dolać śmietanę,czosnek, zmiksować, doprawić pieprzem i solą. Dodać krewetki i gotować 2 minuty. Na talerzu posypać papryką i szczypiorkiem jeść na gorąco. Zupę można wykorzystać jako chłodnik ale w takim przypadku nie dodawać ziemniaka
pieprzny smaczekjest to bardzo zdrowa potrawa :-) Składniki: 1 korpus drobiowy włoszczyzna : 2 marchewki, 1 pietruszka, pół selera, pół pora 3 ogórki kiszone szklanka kwasu z ogórków 1 łyżka masła ząbek czosnku liść laurowy ziele angielskie posiekana natka pietruszki i kopru włoskiego 100 g brązowego ryżu łyżka śmietany(...)mięso będzie odchodzić od skóry. Wyciągnąć drób, włożyć oczyszczone warzywa do bulionu. Gotować ok. 15 min. Po tym czasie zblendować wszystko dokładnie. Dolać kwas z ogórków. Konsystencja ma być płynna, jak będzie przypominała krem, dolać wody.Wsypać ryż, gotować 10 min. Na patelni rozgrzać masło, zetrzeć na dużych oczkach ogórki i czosnek. Dusić chwilkę. Dołączyć do zupy. Gotować
pieprzny smaczekSkładniki: 600 g świeżych zielonych ogórków 4 łyżki gęstej śmietany 18 % szczypta cukru sól sok z cytryny, ewentualnie szczypta kwasku cytrynowego Wykonanie: Ogórki dokładnie myjemy, ja nie obieram ich ze skóry. Kroimy w cienkie plasterki na tarce lub przy pomocy mandoliny. Wkładamy do miski, solimy i odstawiamy na 15 minut, żeby ogórki puściły sok. Po tym czasie ogórki odciskamy i ponownie wkładamy do miski, dodajemy śmietanę, cukier, sok z cytryny i sól. Dokładnie mieszamy
Kulinarne przygody Gatitykonserwowych, 2 czerwone cebule, 1 sos salsa Winiary 1 sos czosnkowy Winiary, 1 kapusta pekińska, 2 pomidory mieszanka meksykańska z puszki (groszek, kukurydza, czerwona fasola) olej do dekoracji ogórek i ugotowana marchew Kapustę pekińską drobno kroimy i solimy, układamy na durszlaku aby zmiękła, nadmiar soli odciskamy, ¾ kapusty mieszamy z sosem czosnkowym. Piersi z kurczaka kroimy w kostkę i smażymy(...)małej ilości oleju, dodajemy całe opakowanie przyprawy do gyrosa, chwilkę jeszcze podsmażamy, studzimy i przekładamy kurczaka do misek. Przykrywamy ½ kapustą pekińską wymieszaną z sosem czosnkowym. Następnie układamy pokrojone drobno ogórki konserwowe. Smarujemy sosem salsa i przykrywamy warstwą mieszanki meksykańskiej. Układamy kolejna warstwę kapusty z sosem czosnkowym. Polewamy sosem salsa. Przykrywamy samą kapustą, Następnie kroimy w kosteczkę czerwoną cebulkę, pomidory
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięcieszyć się ich smakiem. Oprócz nowych smaków ogórków w moim domu muszą być tez te tradycyjne, z pokolenia na pokolenie, takie jak u mojej kochanej babci . Uwielbiam te ogórki Składniki: 1 kg ogóreczków gruntowych zalewa: 4 szklanki wody 1 szklanka octu 8 łyżek cukru 2 płaskie łyzki soli do kazdego słoika 0,5: 1 liśc wiśniowy,1korzeń chrzanu(...)srednia marchewka,baldach kopru, przyprawy: 1 łyżeczka gorczycy,zabek czosnku,5 ziela angielskiego Wykonanie: Ogórki myjemy,układamy do słoika.Wkładamy chrzan,koper,marchew pociętą w słupki,listek wisniowy,czosnek,ziele i gorczycę.Mieszamy składniki zalewy,zimna zalewamy ogórki w słoiku,zakręcamy słoiki,pasteryzujemy 10 minut,nie dłużej
Z Majeczką w kuchnikostka rosołowa 10 ziarenek ziela angielskiego i pieprzu ziarnistego 2 liście laurowe 2 łyżki śmietany Do dużego garnka wkładamy selera, marchewkę, pora oraz przyprawy. Całość zalewamy wodą i zagotowujemy. Ogórki ścieramy na tartce na dużych oczkach. Sok zachowujemy. Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę. Do przygotowanego wywaru warzywnego dodajemy ziemniaki, gotujemy 10 minut. Następnie dodajemy ogórki. Gotujemy(...)miękkości ziemniaków. Łyżkę wazową zupy odlewamy do kubka, schładzamy, łączymy ze śmietaną i dodajemy do zupy. Całość zagotowujemy. Dosmakowujemy sokiem z ogórków. Po ugotowaniu zupy marchewkę, według uznania możemy zetrzeć na tartce. SMACZNEGO
kulinarnyswiatdomiKOSZYCZKI OGÓRKOWE Składniki: - 3 duże zielone ogórki - 200ml serka wiejskiego - pęczek rzodkiewki - pęczek szczypiorku - 1 czerwona papryka - garść rukoli - przyprawa kucharek - pieprz czarny Sposób przygotowania: Obieramy ogórki, kroimy na kawałki o grubości około 4cm. Nasze przygotowane kawałki ogórków wydrążamy pozostawiając z jednej strony cienką ścianką miąższu. Przechodzimy do przygotowania farszu. Do miseczki wkładamy serek wiejski, dodajemy(...)grubych oczkach tarki, paprykę kroimy w bardzo drobną kostkę - dodajemy do miseczki z serkiem. Dorzucamy porwaną na drobne kawałki rukolę. Doprawiamy do smaku i umieszczamy w przygotowanych wcześniej wydrążonych ogórkach. Ostatnim krokiem jest umieszczenie pozostałej części szczypiorku w formie "uchwytu" do koszyka i gotowe. Smacznego
Mentor Smakuogórkowa 500 gram, ogórki kiszone 4 sztuki, masło 2 łyżki, kucharek 1 łyżka, pieprz czarny mielony 1 łyżeczka, śmietana 1 kubek, mąka pszenna 3 łyżki, parówki 2 sztuki ogórki kiszone zmiksować lub utrzeć na tarce do ziemniaków - na maśle je dusić z 10 minut zagotować wodę z zielem i liściem laurowym i dodać pokrojone w kostkę obrane ziemniaki(...)gotować z 5 minut i wsypać mieszankę mrożoną: zupa ogórkowa, duszone na maśle ogórki, wlać 2 szklanki soku z ogórków i gotować na średnim ogniu z 15 minut - do smaku dodać kucharka i pieprz dobrej jakości parówki obrać ze skórki i pokroić je na drobne kawałki, wsypać do zupy śmietanę 18% wymieszać z mąką i ciut wodą, wlać
W Mojej Kuchni Lubię