więcej. Smacznego! Składniki :* pół opakowania tortellini z ulubionym nadzieniem* 3 ogórki kiszone * papryka czerwona * mały jogurt grecki* łyżka majonezu * sól, pieprz do smaku* ząbek czosnku* koperek Przygotowanie :Ogórki i paprykę pokroić w kostkę. Ugotować tortellini, wystudzić. Majonez wymieszać z jogurtem, dodać czosnek i koperek. Przyprawić. Wymieszać składniki sałatki z sosem. Odstawić do lodówki
Magiczne Życie Martypasta jajeczna z tuńczykiem . Pasta jajeczna z tuńczykiem i ogórkiem kiszonym - przepis: Składniki: 4 jajka "M" puszka tuńczyka w sosie własnym 1 duży lub 2 mniejsze ogórki kiszone pęczek koperku sól, pieprz do smaku 1-2 łyżki majonezu opcjonalnie - ulubione kiełki Pasta jajeczna z tuńczykiem i ogórkiem kiszonym - jak zrobić? Jajka ugotować na twardo w osolonym wrzątku(...)ugotowaniu zalać zimną wodą, obrać ze skorupek, drobno posiekać. Ogórka kiszonego pokroić w drobną kostkę, dodać do jajek. Tuńczyka odcedzić z nadmiaru zalewy, rozdrobnić i dodać do pozostałych składników. Koperek drobno posiekać, dodać do pasty z tuńczyka , wszystko dokładnie wymieszać. Doprawić do smaku solą, pieprzem oraz majonezem. Pastę jajeczną z tuńczykiem i ogórkiem kiszonym podawać na kanapkach np. z kiełkami
Moje Qulinariabardzo smaczna i zdrowa, idealnie nadaje się do podania na obiad. Polecam wypróbować przepis. Do przygotowania surówki, będziemy potrzebować: główka młodej kapusty (około 500 g) ogórek sałatkowy (około 300 g) 2 łyżki sezamu pęczek koperku na sos: 2 łyżki soku z cytryny 2 łyżki sosu sojowego 3 łyżki oliwy lub oleju sól do smaku Link do filmu z przepisem : Surówka(...)Przygotowanie : Oczyszczoną zwierzchnich liści kapustę, drobno kroję i przekłam do miski. Umytego dokładnie ogórka, przekrawam wzdłuż na pół i kroję razem ze skórka w cienkie półplasterki. Pokrojonego ogórka dodaję do kapusty. Umyty koperek drobno kroję i dodaję do surówki. Teraz przygotuję sos: Do miseczki wlewam sok z cytryny, sos sojowy, oliwę lub olej, doprawiam szczyptą soli i dokładnie mieszam
Uwaga Babcia GotujeZapowiada się kolejny upalny dzień więc na ochłodę znowu proponuję chłodnik. Tym razem ogórkowy mieszany, z ogórków świeżych i małosolnych. Polecam wszystkim miłośnikom małosolnych. składniki: 4 duże ogórki gruntowe 2 duże ogórki małosolne 1-2 łyżki posiekanego koperku 600 ml maślanki sól,pieprz do smaku Ogórki gruntowe obrać ze skórki i zetrzeć na tarce o grubych(...)oczkach. Ogórki małosolne również zetrzeć na grubych oczkach. Do startych ogórków dodać posiekany koperek i maślankę, dokładnie wymieszać. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Odstawić do lodówki do schłodzenia. Maślanki można dać więcej jeśli wolimy aby chłodnik był nieco rzadszy
Monia miesza i gotujecytryny żeby zachować mocny, różowy kolor płynu i wystudźcie całość. Ogórka zetrzyjcie na tarce o dużych oczkach. Rzodkiewkę pokrójcie w plasterki lub słupki, małosolne ogórki – w półplasterki lub kosteczkę. Usiekajcie drobno pęczek koperku, grubiej – wiosenny szczypior, bez cebulki. Rozetrzyjcie z solą lub przeciśnijcie przez praskę ząbek czosnku, wmieszajcie go do kefiru. Wlejcie do ugotowanej botwinki i buraków cały(...)stole. SKŁADNIKI 1 litr dobrego, kwaśnego kefiru, zsiadłego mleka lub maślanki 1 pęczek botwiny z buraczkami 2 zeszłoroczne buraki kilka gałązek grubego szczypioru pęczek rzodkiewki pęczek koperku długi ogórek wężowy lub dwa duże ogórki gruntowe 2 ogórki małosolne ½ szklanki soku z buraków albo opcjonalnie 2-3 łyżki koncentratu buraczanego 1 ząbek czosnku 1 łyżka soku z cytryny sól
Karo in the Kitchenłyżka przyprawy uniwersalnej np. vegety;100 g żółtego sera (u mnie cheddar);4 łyżki kwaśnej, gęstej śmietany o zawartości tłuszczu 18%;250 ml soku z kiszonych ogórków;2 czubate łyżki drobno posiekanego koperku;1 litr gorącej, przegotowanej wody;Sól;Pieprz.Sposób przygotowania:Kalafior umyć, osuszyć, oczyścić z liści, podzielić na różyczki.Pomidory naciąć na czubku w krzyż i sparzyć(...)wlać do miseczki, dodać chochę gorącej zupy i wymieszać. Tak zahartowaną śmietanę dodać do zupy i wymieszać. Zupę zestawić z ognia.Do zupy dodać sok z kiszonych ogórków, starty, żóty ser, drobno posiekany koperek i wymieszać.Zupę przyprawić solą i pieprzem do smaku.SMACZNEGO!Uwagi do przepisu:Z podanych składników wychodzi około 1,75 litra zupy.Koperek można zastąpić drobno posiekaną natką
Gospodyni Miejskadanie ,ale za to bardzo " zapychajace" i zdrowe ,pełne białka i minerałów. Danie ma 346 KCAL. chudy twaróg 100 g. 1 pomidor 50 g. ogórek zielony 100 g. 2 rzodkiewki 20 g. 1 łyżka posiekanego koperku(...)łyżki jogurtu naturalnego 20 g. 2 kromki pieczywa chrupkiego 22 g. 1 małe jabłko lub pół grejpfruta 150g. herbata niesłodzona bez ograniczeń ****************************************************** Ser zmiksować z pomidorem ,ogórkiem ,rzodkiewkami ,koperkiem i jogurtem .Podawać z pieczywem i herbatą.Smacznego
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkitypu Almette 1 łyżka jogurtu naturalnego 1 łyżka posiekanego koperku czarne oliwki wykałaczki *** Ogórka dokładnie myjemy, osuszamy, obieramy (możemy zostawić paseczki nieobranej skórki dla dekoracji) i kroimy w krążki *** *** Krążki ogórka układamy na deseczce lub talerzyku *** *** W miseczce mieszamy serek z jogurtem i posiekanym koperkiem *** *** Na każdym krążku ogórka układamy o łyżeczce serka *** *** Na serku delikatnie układamy plasterki wędzonego
Blog z Apetytempieczonych mięs, ryb i warzyw. Mamy dla was wideo, w którym wszystko robimy krok po kroku. Przepis na tzatziki Składniki: Około 700 gramów ogórków, 400 ml jogurtu greckiego , 2 ząbki czosnku, pęczek koperku, sok z cytryny, oliwa, sól, pieprz. Jak zrobić tzatziki? Przepis wideo Ten przepis znajdziesz u nas także w wersji tekstowej: Słynny grecki sos tzatziki. Oryginalny przepis
Kulinarna PolskaMicrosoftInternetExplorer4 Lekka, świeża i błyskawiczna sałatka. Schłodzona w lodówce przed podaniem, jest moją ulubioną przekąską w upalne dni. Składniki: 1 szklanka ugotowanej białej quinoy 4 świeże ogórki pęczek koperku 2 łyżki soku z cytryny 2 łyżki oliwy z pestek winogron sól pieprz Wykonanie: Ogórki obieramy i kroimy w kosteczkę, polewamy oliwą i sokiem z cytryny, mieszamy(...)ugotowaną i wystudzoną quinoą oraz posiekanym koperkiem, przyprawiamy pieprzem i solą, mieszamy i gotowe
Quinoa Raz!pomidory 2 sztuki, ogórek zielony 1 sztuka, bułka pszenna 5 sztuk, masło - ile potrzeba, koperek - ile potrzeba filety śledziowe wymoczyć w wodzie zimnej z 30 minut, wodę wylać i wlać zimne mleko i moczyć z 45 minut, wylać na sitko i dobrze odsączyć z mleka posiekać drobno matiasy wymoczone do miski, dodać drobno pokrojone ogórki kiszone bez skórki(...)pojemniku, lub ugotować jajka tradycyjnie w skorupkach w garnku bułki pszenne kajzerki, każdą pokroić na 3 kromki, posmarować masłem, nałożyć porcję tatara, ułożyć połowę jajka, dodać plastry pomidora, ogórka zielonego, koperek, pieprz mielony posypać kanapki na przystawkę, przekąskę czy na kolację smakują wybornie...........SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubięchłodnik pachnący świeżym koperkiem na bazie zielonego ogórka, szczypiorku, rzodkiewek połączonych zsiadłym mlekiem i jogurtem naturalnym, podany z jajkiem na twardo to świetna propozycja letniej, chłodzącej zupy na gorące dni. Składniki: 400g zielonego ogórka 200g rzodkiewki 1/2 pęczka szczypiorku 370g jogurtu naturalnego 200g zsiadłego mleka 100g śmietany 12% 3 łyżki posiekanego koperku 2 ząbki czosnku(...)łyżka oliwy z oliwek sól pieprz Dodatkowo: 4 jajka Wykonanie: 1. Obrane ogórki, rzodkiewkę zetrzeć na tarce o grubych oczkach, a szczypiorek drobno posiekać. 2. Jogurt wymieszać ze zsiadłym mlekiem i śmietaną. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, ogórki, rzodkiewkę, szczypiorek i koperek. Całość dokładnie wymieszać, dodać oliwę, doprawić do smaku solą i pieprzem. Wstawić do lodówki
Szalona Kuchnia Ewelinywygląda i rewelacyjnie smakuje. Polecam! Składniki : *4 ogórki korniszony * 200g filetów śledziowych w oleju rzepakowym SEKO * papryka czerwona * cebula czerwona * sól, pieprz * śmietana 18% * koperek Przygotowanie : Ogórki, paprykę i cebulę drobno posiekać. Układać na przemian w słoiczkach. Przyprawić. Udekorować kleksem z kwaśnej śmietany i koperkiem. Wpis powstał przy współpracy z firmą : Serdecznie zapraszam
Magiczne Życie MartyPyszna ,lekka i aksamitna zupa ze świeżych ogórków. Smak podkreśla posiekany koperek. Idealna w sezonie. Składniki 500 g ogórków gruntowych (mogą być sałatkowe) duża cebula por (biała część) łyżeczka masła 1/2 małego selera 750 ml bulionu drobiowego 4 ziemniaki pęczek koperku sól ziołowa pieprz Przygotowanie Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Cebulę i por siekamy. Ogórki(...)bulionem i dusimy na wolnym ogniu 20 min. W tym czasie ,ziemniaki obieramy ,kroimy w kostkę i gotujemy do miękkości w osobnym garnku. Ugotowane ogórki miksujemy ,dodajemy odsączone z wody ziemniaki i posiekany koperek. Do smaku doprawiamy solą ziołową i pieprzem. /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size
R'n'G Kitchenmleka zsiadłego, 200 ml maślanki, 150 ml sosu z ogórków kiszonych, koperek lub szczypiorek, Koperek lub szczypiorek posiekać. Zsiadłe mleko, maślankę, sos z ogórków wymieszać. Dodać szczypiorek. Wymieszać. Jest to tylko orientacyjny przepis. Każdy powinien przygotować napój według własnego smaku. Jeżeli wolimy maślankę dajemy więcej maślanki, jeżeli wolimy zsiadłe mleko to dajemy więcej zsiadłego mleka
królestwo garów